Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Popeda ja monet muut bändit&artistit väittää ussein että

Anonyymi-ap

Ne tekee sanoitukset huumorilla. No kyl mä uskallan väittää että aika paljon niissä esim popedan kappaleissa on pohjimmiltaan paljon ideaa. On totta että sundqvist on esim sanonu että sukset kappale tehtiin humalassa. Tiedän sen, mut silti väitän että tuosta jkappaleesta voi saada eri merkityksiä. Se on toki mielipideasia. Sana on vapaa = tulkinta on vapaa jokaisella kuuntelijalla. On se noinkin. Toisaalta fakta on se, että Sundqvist ja myös pate on sanoneet noin esim tuosta sukset laulusta.

Toinen suomiorkesteri klamydia on muistaakseni sanonut että ne on tehneet kappaleiden tekstit huumorilla. Mut klamydian tekstejä on kiva tulkita. Kun käyttää mielikuvitusta ja löytää eri merkityksiä.

Joku on sanonut ett osa popedan sanoituksista on vaikeatajuisia. Jopa kryptisia.

Heitänpä tähän tulkintoja nyt popedan sanoituksista eli kerron muutaman sil liian monen luetteleminen veis liikaa palstatilaa.

Sukset kappaleen oon aiemmin täällä tainnut tehä siitä oman tulkinnan jossa totesin jotaki että siitä oon itte tekeny 4 eri tulkintaa.

Kappale tahdotko mut tosiaan on hanhiniemen teksti jossa ovelasti hanhiniemi rakensi parisuhderakkaustarinan sisään poliittisen viestin jossa yksilö ravaa sossun jonossa selkä kumarana.Kappaleen ajankohta ajoittuukin suomen lama-aikaan eli voisi sanoa näin että lama-ajan laulu jossa kuvataan sitä ankeutta kun rahat on menneet ja sossujonossa ollaan mutta kuitenkin kaikessa on toivoa koska parisuhde taitanee pelastaa koko jutun. Se onkin siinä se suurin juttu, idea.

Kappale uni kertoo siitä kuinka yksilö elää valheellisuudessa eli oikeastaan koko valvetila on hänellä unitila tai että voi sen tulkita niinkin että yksilö kun on unessa koko ajan niin hän on masentunut yksilö. En vain nyt muista koko kappaleen kaikkia tekstejä , vain osan, joten periaatteessa ei pitäisi nyt tästä tulkintaa tehdä.

Kappale oodi tom robinsonille kertoo popedan suvaitsevaisuudesta ja ihmisläheisestä humaanisuudesta kun he antavat ylikehusanoja homoseksuaalille. Tuo on aika kova juttu kun se toi kappale on tehty joskus vuonna 78 tai 79 ja kappale löytyy popedan esikoisstudiolevyltä ku tohon aikaan lähinnä kaikki pilkkasivat seksuaalivähemmistössä olevia kuten homoja ja lesboja. Mut popeda osoitti suuren sielunsa!

2

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      mulle kai luonnollista laulujen sanoitusten syvempi pohdiskelu kun oon pohdiskelijatyyppi. Voi olla että suurin osa popedan faneista ei ymmärrä pohdiskelevia runosieluälykköjä vai onko näin että onko niin että popedan fanit on yleensä värikkäitä tyyppejä jotka elää tätä elämää täysillä? Voiko noin stereotyyppisesti sanoakaan popeda faneista? Joku vois huutaa painu vittuun hippi. No mä kerron sen että olen paljon neljän seinän sisällä, luen kirjoja, kuuntelen musaa, teen melkein joka päivä 10km kävelylenkkejä, muuta sisältöä ei ole elämässä eli siis todella tappavan tylsää elämää varmaan monille teille tällainen olisi, muttei minulle ole tämä tylsää ollenkaan mut sen oon pannu merkille että tarvii välillä vähän toimintaa eli esim saatan alkaa mopata lattioita tai heitän sen kympin kävelylenkin.

      Popedaa aloin kuunnella ekan kerran joskus siinä kasariluvun lopulla ja se taisi olla kappale elämäsä pitää olla runkkua jota kuuntelin vähän nolona ujostellen isoserkkuni kanssa omassa kodissani. Kappale alunperin juice leskisen ja popeda teki siitä oman version. Se oli mieluisa hetki elämässäni kuulla toi biisi. Äiti oli nauhoittanu sen radiosta suoraan c kasetille. Eka popeda ostos vuonna 96 ja se oli popedan lontoossa nauhoittettu live c kasetti live at the bbc. Otin kasetin mukaan samana kesänä lomamatkalle ranuaan jossa erään antin kanssa kuunneltiin saariharjun lomamökissä(nelosmökki) ja antti ei oikein innostunuyt siitä mut mie innostuin. Seuraava popeda ostos oli seuraavan kesänbä 97 kun äiti osti synttärilahjaksi mulle 500cc c kasetin. Täydelliset miehet ainaki puuttuuu minulta ja muutama kokoelma puuttuu ja ei taida olla yhtäkään livelevyä. Kaikki muu kyllä löytyy. En ole valmis myymään kenellekään levyjäni enkä usko että koskaan pystyisin siihen kun rakastan niitä niin paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe