Älkää nyt ihmeessä myykö sähkölaitosta!!

Anonyymi-ap

Vieraspaikkakuntalaisena luin, että ilmeisesti taas pyöritetään pöytälaatikossa Keuruun sähkön myyntiä. Älkää nyt ihmeessä antako tehdä puhallusta siellä, joka on monella muulla paikkakunnalla tehty!

Ensin myydään liian alhaisella hinnalla, jonka ostaja maksattaa sähkön käyttäjillä viidessä vuodessa. Kaupunki käyttää rahatulot huonosti ja lopputulos on kallis sekä huono sähkölaitos paikallisille. Lopuksi todetaan, että rahat lämmitti muutaman vuoden, mutta ostaja lypsää sähkölaitoksella kaupunkilaisia maailman tappion asti!

Nyt hereillä ihmiset puolueesta riippumatta! Kannattaa vaikuttaa ennenkuin Keuruu kupataan.

Alla esimerkki Lapuasta:
"Lapuan kaupunki suurinpana omistajana myi v.1995 omistamansa Lapuan Sähkö Oy:n osakeet ruotsalaiselle Vattenfall Ab:lle. Kaupan johdosta Vattenfall sai määrävän omistusoikeuden Lapuan Sähköstä ja sulautti sen yhtiöönsä. Tulokset fuusiosta ja kaupasta on nähtävissä lapualaisten sähkölaskuissa. Vattenfall kuoletti kappahinnan 5 vuodessa ylisuurilla ja sähkölaskuilla ja erergiatariffeilla lapualaisilla sähkönkuluttajilta."

9

562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Asiaa ei estä mikään, jos päättäjät sopivasti voidellaan.

    • Anonyymi

      Kannattaa huutaa etukäteen. Sitten kun päätökset on tehty ei itku enää auta. Sitten ihmetellään, kun Keuruu ei saa sähköstä tuottoa ja hinnat on mitä ostaja haluaa.

      Niissä paikoissa tuollaiset on pystytty estämään missä kansa on ymmärtänyt missä mennään. Salassahan näitä yritetään viedä kokoajan ja iso osa päättäjistäkään ei ymmärrä mitä päättää, kun geelimiehet puhuu lipeviä.

    • Anonyymi

      Sama tapahtui Keski-Suomen Valon tapauksessa Keski-Suomessa. Kunnat myivät osuutensa samaiselle Ruotsin valtion omistamalle Vattenfalille ja saivat miljoonia tililleen. Ne polttelivat kyläpolitikkojen ja virkamiesten taskuissa eikä mennyt kauan kunnes ne oli syöty ja/tai sijoitettu epäonnistuneesti taitamattomien "sijoitusneuvojien" tai konsulttien toimesta. Nyt tilanne taitaa olla se, ettei noista miljoonista ole mitään jäljellä mutta eipä ole aikaisempia tulojakaan. Tässä tapahtui kuin pakkasella housuihinsa kusemisessa, hetken lämmittää mutta sitten on kohta entistä kylmempää.

      Keuruulla on sellainen poliittinen todellisuus, että vasemmisto Keskustan tuella pitää valtaa ja sehän tarkoittaa, että talousosaaminen ja järjen käyttö ylipäätään on pakkasella. Keskustan syntien lievennykseksi on tosin sanottava, ettei se ole ainoa punavihreän vasemmiston tukitolppa sillä PS ja jopa Kokoomus on pelannut samoilla pelimerkeillä. Kuka mistäkin ja kuinka paljon hyötyy mutta se kai kuitenkin on selvää, että noiden talousnerojen luotsaamana kaupunki on pakotettu kiristämään verotusta, velkaantumaan ja kun mistään ei ymmäretä mitään, niin tuottavaa omaisuutta on myytävä. Kun sähköyhtiö ja vesilaitos on onnistuneesti myyty, niin keurismi on antanut vakuuttavan todistuksen totaalisesta aivohalvauksesta.

      Kun nyt myyntivankkurit on potkaistu liikkeelle, niin henkilökohtaisesti epäilen vahvasti, että jos ostajana ovat ruotsalaiset, niin kauppa syntyy eikä sillä kauppahinnalla ole kovikaan suurta merkitystä. Koska eräs kaupunginvaltuutettu on julkisesti ilmoittanut sähköyhtiön että vesilaitoksen olevan myyntilistalla, niin sitä ei pidä epäillä. Kaupungin omistama sähköyhtiö myi jo aiemmin ainoan syömähampaansa eli sähköverkkonsa ruotsalaiselle pankille ja sai sieltä sen verran rahaa, että kykeni ostamaan Fortumin ulos Keuruun Sähköstä. Kaupunki ei itse ottanut velkaa jo olemassa olevan 100+ miljoonan velan lisäksi sen vertaa, että olisi voinut itse ostaa Fortumin ulos ja monopoliasemassa oleva siirtoverkko olisi 100 %:sti tahkoamassa edelleen kilpailusta vapaata tuottoa. Sitten kun oli myyty, niin siirtoverkko vuokrattiin takaisin ja sehän merkitsee kiristyviä siirtomaksuja sillä ruotsalaiset eivät tunnetusti ole tyhmiä ja hyväntekijöitä. Pankki haluaa tietenkin kunnon tuoton sijoitukselleen ja kun sähköyhtiökin haluaa omistajan lisäksi tuottoa, niin eurot pitää tietenkin raapia korotettujen siirtomaksujen muodossa - molemmille. Nyt siirtomaksut ovatkin hintalistan kärkipäässä ja mm. Keuruun Sähkö oli niiden 17 yhtiön joukossa, joka tammikuussa nostivat siirtomaksujaan.

      Mikäli kaupunkilaiset ovat omista rahoistaan lainkaan kiinnostuneita, niin nyt pitää nousta barrikaadeille ja torpata nuo järjettömät suunnitelmat. Vain voimakas kansalaismielipide voi estää nuo järjettömät myynnit ja pelastaa yhteisen omaisuuden puliveivarien käsistä. Itse en luota vallan kahvassa olevien kommunistien ja sosialistien talousnerojen kykyyn luotsata kaupunkia talouden karikkoisella reitillä.

      • Anonyymi

        Tarkista tietosi. Mene myymään vaikka donitseja😁


      • Anonyymi

        Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Onpa hyvä nähdä, että täällä on myös keskusteluun kykeneviä henkilöitä. Nyt kannattaa jokaisen miettiä tykönään yrittääkö vaikuttaa nyt vai puristaako nyrkkiä taskussa sitten, kun ruotsalaiset(?) nauravat hintoja nostaessa.

        Se on juuri noin kuin kirjoitit. Jos jotain saadaan se tuhlataan saman tien ja ihmetellään tulevina vuosina mitä sitten myydään, kun kaikki on jo myyty ja mikään ei tuota uutta rahaa. Silloin ollaan todella suossa.


    • Anonyymi

      Liike nyt.

    • Anonyymi

      Keuruulaisia ei taida tämä(kään) asia kiinnosta koska keskustelua ei taida synny täällä eikä paikallisen lehden sivuilla. Siellä tosin on sellainen sensuuri, että ellei kaupungintalolta näytetä vihreää valoa, niin ei ole julkaisulupaa.

    • Anonyymi

      Nyt oli uutinen lehdessä, kaupunki hommaa tavalla tai toisella koko lafkan itselleen.

      • Anonyymi

        Juuri se, että kaupunki pakkolunastaa pienosakkaiden osakkeet on sitä myynnin valmistelua. Tuolle lunastukselle ei mahda mitään sillä jos vapaaehtoisia kauppoja ei synny ostajan määräämällä hinnalla, niin lunastus on mahdollinen lain perusteella eikä hinta ainakaan kasva. Kun siirtoverkko on jo myyty, niin loput sähköyhtiöstä on todella halpa sillä oikeastaan muuta myytävää verkon lisäksi ei olekaan.

        Muttenhan tuo siirtoverkon osto oli ruotsalaiselle pankille erinomaisen kannattava sijoitus sillä Keuruun Sähkö ylläpitää ja uudistaa verkkoa koko ajan eli maksamansa vuokran lisäksi se kasvattaa verkon omistaja-arvoa eli lahjoittaa omistajalle enemmän kuin kehtaavat pyytää. Keuruulaiset talousnerot ovat jälleen ylittäneet itsensä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5100
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2357
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1867
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1568
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1195
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe