Oikeuskäytännössä on käsittääkseni todettu, että henkilökohtaisesti virkamiehelle/viranhaltijalle lähetetty sähköpostiviesti ei kelpaa missään virallisessa asiassa, koska sitä ei ole lähetetty työnantajalle eikä viesti välttämättä mene edes perille, koska työntekijä voi olla esim. lomalla.
Kyseessä on siis myös juridinen asia eikä vain käytännön toimistotöihin liittyvä asia.
Pitääkö näin ollen kaikki viralliset sähköpostit lähettää aina viranomaisen kirjaamoon eikä mikään muu kelpaa?
Esimerkki 1: Kunnilla ja hyvinvointialueilla on lautakuntia, jaostoja, työryhmiä jne. Pitääkö näille osoitetut sähköpostiviestit lähettää aina kirjaamoon eikä työryhmälle suoraan lähetetty viesti kelpaa, vaikka sillä olisi oma sähköpostiosoite (yleensä tosin ei ole, vaan on vain esim. sihteerin sähköposti)?
Esimerkki 2: Poliisilla on sähköpostiosoitteita, jotka ovat esim. muotoa [email protected], joten ajaako tämä saman asian kuin kirjaamoon lähetetty viesti?
Käytännön kysymys: Kun kirjaamoon lähettää viestin, niin pitääkö kirjaamoa erikseen pyytää välittämään viesti haluamilleen tahoille vai meneekö viesti perille sillä, kun vain kirjoittaa alkuun "Jakelu" ja luetteloi siihen, mille tahoille viesti on tarkoitettu? Ei siis tarvitse erikseen pyytää, että "Pyydän välittämään tämän viestin sille ja sille taholle", vaan kirjoittaa vain viestien alkuun esim.:
Jakelu:
Terveydenhuollon lautakunta
Pelastustoimen lautakunta
Laitoin tämän kysymyksen Laki-osioon, koska paras vastaaja asiaan on henkilö, joka kirjoittaa työkseen juridisia tekstejä viranomaisille.
Sähköpostien lähettäminen viranomaisten toimielimille?
7
372
Vastaukset
- Anonyymi
Sähköpostin voi lähettää useaan osotteeseen samalla klikkauksella. Yleensä lähetän kirjaamoon ja jos asian käsittelijä on tiedossa myös asiaa käsittelevälle virkamiehelle. Jotkut virkamiehet ei tykkää tuosta mutta olkoot sitten tykkäämättä ja tykkäämistähän sekin on jos tykkää huonoa.
- Anonyymi
Laki sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030013 - Anonyymi
"Oikeuskäytännössä on käsittääkseni todettu, "
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että se oma käsityksesi ei välttämättä ole totuus? - Anonyymi
Asian vireille saattamiseksi ei ole määrätty laissa tiettyä menettelyä siitä miten ja missä muodossa asia saapuu viranomaiselle. Pääsääntönä on kirjallinen menettely joten jos tekstin kirjoittaa vaikka ladon oveen tai hautakiveen niin ladon oven/hautakiven toimittaminen viranomaisella asian vireille panoa. Myös kirjekyykyn tai savumerkkien käyttäminen on kirjallista menettelyä.
- Anonyymi
Eikö ole tullut mieleen kysyä, miten ja missä muodossa vastaanottaja haluaa viestit vastaanottaa? Sitten noudatat annettuja ohjeita!
- Anonyymi
Sähköpostilla viranomaisten kanssa tiedon perille menemisen varmistamiseen tarvitaan muutakin viestitystä.
Sähköposti on epäluotettava tiedonsiirtoväline.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1522045
Stubb kävi pelaamassa golfia Trumpin kanssa Floridassa
Presidentit tapasivat aamiaisella, pelasivat kierroksen golfia ja lounastivat yhdessä. Vierailu oli luonteeltaan epävir3271250Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?
Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.901107- 113938
- 35918
- 63875
Minkä kultakimpaleen
Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik31849Joustoasuminen , kyykyttämistä vai ihan vaan mielenvikaisuutta?
https://yle.fi/a/74-20149669 Kun asumistukia leikataan joittenkin sääntöjen mukaan,olis pakko muuttaa halvempaan. Mutta21785Ikävä on häntä
Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos58769Onko kaivattusi
Työelämässä vai ei? Jo on niin mitä ajattelet hänen ammatistaan? Jos ei ole niin haittaako se sinua?44711