Siirtymäohjeita parempaan asentoon?

Anonyymi-ap

Miten liikuntavammainen henkilö voi parantaa istuma-asentoaan pyörätuolissa, jos jalat eivät kunnolla kanna. Ei pysty kankulta kankulle siirtymään pyörätuolissa. Siirtymälevystä ei kuulemma ole apua.

Tai voiko avustaja jotenkin selkäänsä särkemättä saada siirrettyä häntä parempaan asentoon? Hän ei ole pyytänyt auttamaan, koska joku avustaja on sanonut ettei esim. lähihoitajien koulutuksessa lähdetä siirtelemään ettei hoitajan selkä säry.

Olen jotain toista avustettavaa housunkauluksista nostanut parempaan asentoon, mutta tämä avustettava käyttää lähes aina hameita ja sukkahousuja ja nuohan helposti rikkoutuu jos alkaa niistä kiskomaan. Onko jotain vinkkejä miten asentoa voisi korjata?

6

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos käytössä on nostoliina, voi liinasta varovaisesti vetämällä sivulle tai peremmälle vähän parantaa asentoa ennen liinan poistoa. Vilttikin pepun alla voi auttaa. Jämäkkä housunkaulus on toinen vaihtoehto, mutta hoitajat ei tätä suosi. Aika vähissä on keinot yhden avustajan parantaa asentoa, tarvittaisiin kaksi nostamaan, mieluiten nostolaitteella jos aikuinen kyseessä.

      • Anonyymi

        Kiitos vastauksesta. Ei ole nostoliinaa käytössä. Viltti tai joku vastaava kangas voisi löytyä. Olen häneltä kysynyt, että onko fysioterapeutilla ollut mitään neuvoja tässä siirtymisasiassa. Kuulemma fysioterapeutti on vain neuvonut häntä itseään siirtymään kun kuulemma siinä onnistuu. Ehkä teoriassa onnistuu tai joinakin hyvinä hetkinä, mutta aika monta kertaa ei näy oikein onnistuvan.


      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        😍 ­­N­­­y­m­f­­o­­m­a­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18013818a

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Ei ole missään lähihoitajan koulutuksessa kielletty parantamasta asentoa pyörätuolissa. Ihan keksitty juttu. Hoitajalla on selkäongelmia itsellään. Tyyny voisi auttaa. Tai vyötäröstä ottaa reippaan otteen ja siirtää.

      • Anonyymi

        Minkähän takia sitten terveysasemalla hoitajat eivät olisi millään auttaneet avustettavan siirtymisessä pritsille haavahoitoa varten? Lopulta sitten suostuivat mutta olivat todella pahantuulisia minkä kuuli äänestä ja näki ilmeistä.


    • Anonyymi

      Jos istuma-asento on jatkuvasti väärä, kannattaa apuvälinelainaamon henkilökuntaa kysyä katsomaan pyörätuolia. Istuinkaltevuuden pitää tuolissa olla sellainen, ettei siinä pääse valumaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe