Lastensuojelu on korvattava perhelaitoksella

Huostaanotto ei ole
1. Lapsen suojelemista vanhempien teoilta
2. Vanhempien ongelmien ratkaisua
3. Tilapäinen tai edes todellinen turva
4. Lapsen kuuntelua ja autoritatiivista kasvatusta

Huostaanotto on
1. Hallintokikka
2. Vanhempien leimaamista ja syrjimistä
3. Lapsen alistamista kaupalliseen ja vieraaseen kasvuympäristööön
4. Sosiaalityöntekijöiden ja heitä palvelevien työntekijöiden suojelua tarvittaessa lasta ja vanhempia alistamalla ja nöyryyttämällä ja laittomasti sairaaksi leimaamalla

Mitä vanhempaa arvioiva sosiaalityöntekijä ei koskaan tee
1. Kerro minkä vian hän on havainnut
2. Pyydä korjaamaan sitä
3. Käy avointa neuvottelua
4. Aseta tavoitteita

Miten huostaanoton voi purkaa näiden taustaoletusten vallitessa? Käytännössä vanhemman täytyy
1. Olla niin kuin muut
2. Totella sosiaalityöntekijää
3. Miellyttää sosiaalityöntekijää
4. Olla täydellinen vanhempi, jolle ei koskaan tapahdu mitään ja lapsi on täydellisen kuuliainen ja oireeton vanhemman seurassa, vaikka lastensuojelu ja sijaisperhe aiheuttaa samalla turvattomuutta ja oireita lapsessa

Esko Leipälä kirjoitti 4.10.2023: "Lastensuojelun tabu - LAIN YLÄPUOLELLE NOSTETTU ILMIANTOÄRJESTELMÄ, JOKA PERUSTUU PELKKÄÄN UTELIAISUUTEEN JA SOSIAALIVIRKAILIJOIDEN "MUSTA TUNTUU" -MUTUTUNTUMALLA TEHTYIHIN LASTENSUOJELUILMOITUKSIIN.

Ei ole ilmoitettu, mitä "ennakoiva lastensuojeluilmoitus" on ja saa olla. Se voi siis olla mitä tahansa luultua, keksittyä oletettua tai suorastaan tarkoitushakuista valheellista kuvailua perheestä ja sen suvusta toiseen ja kolmanteen polveen asti. Jotkut hakevat sille työmenetelmälle oikeustusta mm. raamatusta.

Korkean tason lainsoveltamisohjeena sanottu on, että "ensin tulee jumalan laki ja sitten vasta Suomen laki". Vaikka ohjetta on yritetty kumota, lastensuojelun ajankohtaisesta kenttätyöstä sitä ei ole saatu kumotuksi.

Järjestelmää syvennetään ylisukupolviseen ilmiantojärjestelmään - SYRJÄÄNNYTTÄMISJÄRJESTELMÄÄN - Itä-Saksan ja entisen Neuvostoliiton malliin ns. paremman väen arvohegemonian ottein.

Linkki Leeni Ikosen artikkeliin

https://twitter.com/LeeniIkonen/status/1697137700183097502?t=hyuXljWRGjgnppJvZZ2Faw&s=07&fbclid=IwAR3_d_i_A6TPjUWuIuANzEtHLTl03DfzM60eOiDDv43TnFWymwTJfnEnYmk"

Leeni Ikonen 31.8.2023: Ylen jutussa kehotetaan raskautta suunnittelevia ilmiantamaan itsensä, avautumaan elämästään ja hankkiutumaan riskiarvioon. Jutussa jätetään kertomatta, että maahamme on luotu vuosituhannen alussa kaltoinkohtelun seulontajärjestelmä, jossa mm. neuvolat ovat mukana. Riskiyksilön ominaisuuksiin listataan mm. tupakointi, alhainen tulotaso, mielenterveysongelma, työttömyys, naimattomuus, riitely, kommunikaatio- ongelma.
https://hotus.fi/lasten-kaltoinkohtelun-tunnistamisen-tehokkaat-menetelmat-sosiaali-ja-terveydenhuollossa-hoitosuositus/

Laki mahdollistaa myös ennakollisen lastensuojeluilmoituksen (LSL 25 c §). Maan tavan mukaan sen kohteena ovat raskaana olevat naiset, joilla on lastensuojelutaustaa tai/ja naiset, joilla on tai on ollut psykiatrinen hoitosuhde.
Ilmiantojärjestelmä pelottaa. Seulonta takaa tasaisen lapsimateriaalin palveluntuottajille. Ilmiantoja tehdään lähes 200 000 vuodessa. Joka toinen tunti joku lapsi joutuu sijaishuoltoon. Lähes 20 000 lasta on siirretty pois kodeistaan. Vuosittain otetaan huostaan 300-400 alle 3-vuotiasta. Heidän osuutensa ikäluokasta sijoittaa Suomen itäeurooppalaisten maiden joukkoon (Sipilä, Österbacka, Valtiovarainministeriö 11/2013, s. 20).
Viranomaiskeskusteluissa on syytä muistaa, että kaikki esille tuotu voidaan tarvittaessa mututuntumalla käyttää sekä syntyvää lasta että vanhempia vastaan.

https://yle.fi/a/74-20046135?text=V%25C3%25A4est%25C3%25B6liiton%2520professori%2520toivoo%2520lis%25C3%25A4%25C3%25A4%2520puhetta%2520lapsihaaveista%253A%2520%25E2%2580%259DSeksist%25C3%25A4%2520ja%2520ehk%25C3%25A4isyst%25C3%25A4%2520puhutaan%2520paljon%252C%2520mutta%2520lis%25C3%25A4%25C3%25A4ntymisest%25C3%25A4%2520ei%25E2%2580%259D&utm_medium=social&utm_source=twitter-share"

8

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi kirjoitat henkilökohtaisia muistiinpanojasi keskustelufoorumille? Hanki vaikka Word.

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        ❤️ ­N­y­­m­f­­­o­­­m­­­a­­a­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • 1 A
      Mikä tilanne olisi kyseessä, jos toinen vanhempi olisi lapsen kanssa perhelaitoksessa ja toinen ei olisi siellä? (Miten nimeäisit vanhempien roolit / asemat tms. tuossa tilanteessa?)
      Miten perhelaitokset poistaisivat "etä-lähivanhempijärjestelmän" tarpeen tai mitä sen tilalle tulisi niissä tapauksissa, kun lapsi asuu pääasiassa kotona toisen vanhemman luona ja kellään ei ole halua tai tarvetta laitokseen menemiselle?
      Teemu Ruskeepää
      A Toinen vanhempi saa tulla perhelaitokseen. Häntä ei kielletä osallistumasta perhetyöhön lapsensa kanssa tai rajoiteta
      Jos toinen vanhempi ei tule perhelaitokseen, siellä oleva vanhempi on lapsen ainoa vanhempi ja mitään sopimuksia poissaolevan vanhemman kanssa ei tarvita.
      Jos molemmat vanhemmat ovat poissa perhelaitoksesta, lapsi asuu sijaisvanhemmilla. Perhelaitos alkaa heti kun jompi kumpi vanhemmista tulee perhelaitokseen. Kieltäytyminen ei poista oikeutta perhelaitokseen
      Kiistat lähivanhemman omimista oikeuksista ja etävanhemman syrjimisestä olisivat mahdottomia, koska entinen etävanhempi voi olla lapsensa kanssa perhelaitoksessa
      A
      Teemu Ruskeepää Tässä on monta erilaista mahdollista tilannetta. Listaan niitä seuraavaan viestiin siten, että A ja B =
      vanhemmat, L = lapsi / lapsia, 'huoli" = jokin sellainen seikka, joka viranomaisten mielestä vaarantaa lapsen asumisen yksittäisen vanhemmman tai molempien vanhempien luona.
      A
      Teemu Ruskeepää Tilanteita:
      1. A + B + L yhdessä, ei mitään "huolta"
      2. A "huoli" + B ei "huolta" + L yhdessä… See more
      A
      Teemu Ruskeepää Tilanteessa 1. ei perhelaitokselle / perhekuntotukselle ole tarvetta.
      Tilanteissa 2. ja 3. perhelaitos / -kuntotus on varmasti hyvä vaihtoehto.
      A
      Teemu Ruskeepää Miten tilanteessa 4. toimittaisiin? Hyödynnettäisiinkö siinäkin siis perhelaitosta?
      Kyseisessä tilanteessa viranomaiset eivät näe lapsen kannalta muuta "huolta" kuin sen, että lapsen oikeus tavata molempia vanhempiaan ei toteudu.
      Teemu Ruskeepää
      A Kyllä, sosiaalityöntekijä saa lähettää joka tilanteessa perhelaitokseen, ihan samalla tavalla kuin hän saa nyt tehdä joka tilanteessa sijaishuoltopäätöksen. Ainoa ero on se, että vanhempia ei saa erottaa lapsistaan. Perhelaitoksessa on pakko tehdä jotain muuta kuin tekaista sairauksia tottelun varmistamiseksi, koska muuten siihen ei olisi varaa. Säästöä lasten kustannuksella ei taas oikeisto suostu tekemään. Siispä sijoitusten on jatkuttava, mutta siihen annetaan oikeus myös vanhemmille. Fokus poistuu vanhempien syntipukeista virkamiehen mielivaltaan. Koska kaikki ovat perhelaitoksessa, päätöksiä ei voi oikeuttaa syntipukeilla. Ihan samalla tavalla kuin oikeudesta ei tarvitse hakea oikeutta huoltajuuskiistaan, niin perhelaitoksessa ei tarvitse kiistellä, pitääkö tehdä interventio vai ei. Se tehdään aina.

      • 2 A
        Teemu Ruskeepää Varmistan vielä uudelleen sen, mitä halusin kysyä:
        Tilanteessa 4. (Erilaiset esimerkkitilanteet on lueteltu aikaisemmassa viestissäni.) ei lastensuojelulla ole mitään todellista huolta tai edes keksittyä "huolta" lapsen pärjäämisestä tms. Lapsi on siis lastensuojelun mukaan turvassa.
        Lapsi L asuu vanhemman A luona ja vanhempi B asuu yksin muualla.
        Lapsi L ja vanhempi B tapaavat ajoittain.
        Vanhempi B voi ehkä kokea, että hän ei saa tavata tarpeeksi lasta L, mutta hän ei ole ilmaissut tätä ajatusta kenellekkän.
        Aiemmasta vastauksestasi ymmärsin, että lastensuojelu saisi lähettää joka tilanteessa A + L ja B:n perhelaitokseen
        Ihmettelin, että oletko todella sitä mieltä, että lastensuojelun tulisi alkaa lähettää tällaisia eroperheitä yms. perhelaitokseen ilman kummankaan vanhemman tai lapsen pyyntöä tai suostumusta.
        Teemu Ruskeepää
        A Onko kyse nyt tahdonvastaisuudesta vai perhelaitoslähetteen perusteettomuudesta?
        Perhelaitoksen luominen ei muuta lastensuojelun määräämisoikeutta eikä perusteiden luomista. Se vain korvaa sijaishuollon päätösten päämääränä.
        Perhelaitoksen luominen ei vaadi pohdintaa sinne lähettämisen syistä, koska sen tekee sössötyöntekijä. Sijaishuollon korvaaminen perhelaitoksella ei ole riippuvainen sinne lähettämisen syistä
        Miksi olet vedonnut kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin, myös huolettomiin tilanteisiin perhelaitokseen lähettämisen kritiikissäsi? Se ei poista sijaishuollon korvaamisen etuja. Lisäksi perhelaitoksen perustaminen ei riipu kysymyksenasettelusta, jossa perusteita pitää todistaa, ihan kuin joka ikinen tilanne pitää perustella ennen sijaishuollon korvaamista perhelaitoksella
        Meillä on Suomessa lastensuojeluverkosto, jonka tehtävä on toteuttaa valtion virkavalta lasten kasvatusta koskevissa tilanteissa. Sitä ei voi korvata kansalaistason pohdinnalla. Valtiovalta on aina ensisijainen. Kansalaisaloitteeni perhelaitoksesta korvaa vain lähettämisen päämäärän.
        Mitä tulee tahdonvastaisuuteen, tottele sosiaalityöntekijää. Mitä tulee lähetteen perusteettomuuteen, sama vastaus.
        Laissa sanotaan, että "virkamies tekee arvion. Kunnilla on velvollisuus toteuttaa arvion perusteella tehty päätös. Päätös koskee lapsen sijaishuoltoa". Muuta yksi sana perhelaitokseksi.
        Lastensuojeluvirastosta tehdään pelkkä monitorointiviranomainen. Avohuolto korvataan perhelaitoksella. Etä- ja lähivanhemmuus korvataan molempien vanhempien perhetyöllä, jonka tavoite on molempien vanhempien täysi ja itsenäinen vanhemmuus. Neuvola siirretään perhelaitoksen alaisuuteen. Perhelaitos antaa uusia terapiamuotoja.


      • ajatuksetovatilmaisia kirjoitti:

        2 A
        Teemu Ruskeepää Varmistan vielä uudelleen sen, mitä halusin kysyä:
        Tilanteessa 4. (Erilaiset esimerkkitilanteet on lueteltu aikaisemmassa viestissäni.) ei lastensuojelulla ole mitään todellista huolta tai edes keksittyä "huolta" lapsen pärjäämisestä tms. Lapsi on siis lastensuojelun mukaan turvassa.
        Lapsi L asuu vanhemman A luona ja vanhempi B asuu yksin muualla.
        Lapsi L ja vanhempi B tapaavat ajoittain.
        Vanhempi B voi ehkä kokea, että hän ei saa tavata tarpeeksi lasta L, mutta hän ei ole ilmaissut tätä ajatusta kenellekkän.
        Aiemmasta vastauksestasi ymmärsin, että lastensuojelu saisi lähettää joka tilanteessa A L ja B:n perhelaitokseen
        Ihmettelin, että oletko todella sitä mieltä, että lastensuojelun tulisi alkaa lähettää tällaisia eroperheitä yms. perhelaitokseen ilman kummankaan vanhemman tai lapsen pyyntöä tai suostumusta.
        Teemu Ruskeepää
        A Onko kyse nyt tahdonvastaisuudesta vai perhelaitoslähetteen perusteettomuudesta?
        Perhelaitoksen luominen ei muuta lastensuojelun määräämisoikeutta eikä perusteiden luomista. Se vain korvaa sijaishuollon päätösten päämääränä.
        Perhelaitoksen luominen ei vaadi pohdintaa sinne lähettämisen syistä, koska sen tekee sössötyöntekijä. Sijaishuollon korvaaminen perhelaitoksella ei ole riippuvainen sinne lähettämisen syistä
        Miksi olet vedonnut kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin, myös huolettomiin tilanteisiin perhelaitokseen lähettämisen kritiikissäsi? Se ei poista sijaishuollon korvaamisen etuja. Lisäksi perhelaitoksen perustaminen ei riipu kysymyksenasettelusta, jossa perusteita pitää todistaa, ihan kuin joka ikinen tilanne pitää perustella ennen sijaishuollon korvaamista perhelaitoksella
        Meillä on Suomessa lastensuojeluverkosto, jonka tehtävä on toteuttaa valtion virkavalta lasten kasvatusta koskevissa tilanteissa. Sitä ei voi korvata kansalaistason pohdinnalla. Valtiovalta on aina ensisijainen. Kansalaisaloitteeni perhelaitoksesta korvaa vain lähettämisen päämäärän.
        Mitä tulee tahdonvastaisuuteen, tottele sosiaalityöntekijää. Mitä tulee lähetteen perusteettomuuteen, sama vastaus.
        Laissa sanotaan, että "virkamies tekee arvion. Kunnilla on velvollisuus toteuttaa arvion perusteella tehty päätös. Päätös koskee lapsen sijaishuoltoa". Muuta yksi sana perhelaitokseksi.
        Lastensuojeluvirastosta tehdään pelkkä monitorointiviranomainen. Avohuolto korvataan perhelaitoksella. Etä- ja lähivanhemmuus korvataan molempien vanhempien perhetyöllä, jonka tavoite on molempien vanhempien täysi ja itsenäinen vanhemmuus. Neuvola siirretään perhelaitoksen alaisuuteen. Perhelaitos antaa uusia terapiamuotoja.

        4 Kun ei ole huolta, perhelaitokseen ei lähetetä eikä siellä pidetä.

        "Ymmärränkö termit etävanhempi ja lähivanhempi oikein?"

        Etävanhempi on vanhempi, jonka tilanne ei ole sallinut lapsen hoitoa ja sosiaalityö on rajoittanut hänen oikeuttaan elää lapsensa kanssa. Tilanne on valhe.

        "Miten etä- ja lähivanhemmuus korvaantuu?"

        Etä- ja lähivanhemmus korvautuvat molempien vanhempien pääsyoikeudella perhelaitokseen ja vuorot sopimalla sen jälkeen. Lähivanhemmuus edellyttää riittävää yhteyttä omaan lapseen.

        "Mitä tulee tilalle?"
        Etä- ja lähivanhemmuuden tilalle tulee perhelaitoksen valvoma ja tukema vanhemmuus, jonka tavoite on katkaista side perhelaitokseen ja opettaa toimimaan oikein ilman tukea.

        "Esimerkki mahdollisesta lopputuloksesta?"

        Lopputulos perhelaitoksesta on perhe, jossa lapsen ja vanhempien välinen suhde on myönteinen ja lapsi ja vanhemmat kykenevät itsekasvatukseen ja selviytymään avioerosta, kriiseistä ja haasteista ilman perhelaitosta. Perhelaitos on osa yhteisöä, joka on mukana perheen elämässä silloin, kun viranomaisilla on huolta vanhempien kyvystä itsekasvatukseen ja selviytymiseen.

        Mitä esimerkiksi perhetyö voisi sisältää?

        Sosiaalipedagoginen työote sisältää mukana kulkijan, kriittis-emansipatorisen maailman muuttajan tai suhteiden vaalijan otteet. Siihen ei sisälly teknisen suorittajan, parempien arvojen kaatajan ja sopeuttajan, järjestysajatteluun ja sanktiointiin perustuvaa työotetta.

        "Hyödynnetäänkö tässä perhelaitosta?"

        Perhelaitokseen palkataan eri alojen asiantuntijoita siten, että se pystyy vastaamaan mihin tahansa haasteisiin. Mikään tietty haaste ei ole syy rajoituspäätöksiin ja etävanhemmuuteen, kuten huumeiden käyttö, hajanainen psyykkinen tila, hyväksikäyttö, kokemattomuus, autismikirjon ongelmat, kiusaamisen kokemukset, työttömyys, virkamiesten vastustaminen, huono kiintymyssuhde jne. Lastensuojelussa toimii vain yhden alan asiantuntija, joka pyrkii sijaishuoltoon ratkaisuna mihin tahansa haasteeseen.

        "Tilanteessa 1. ei perhelaitokselle / perhekuntotukselle ole tarvetta."

        Toisaalta kasvatusta (sosiaalipedagogiaa) tehdään myös silloin, kun ei ole mitään vikaa, jota yritetään korjata. Kasvatus on yleisen sivistystehtävän toteuttamista yhteiskunnan eduksi. Tällöin perhelaitos pystyisi vastaamaan sosiaalisten rakenteiden muuttamistarpeeseen perheiden aloitteesta. Perhelaitoksen alaisuuteen tuotaisiin myös neuvola. Silloin perhelaitos toimisi myös ilman lastensuojelun lähetettä, mutta lastensuojelu tekisi lähetteitä valvottuun intensiiviseen tukeen. Perhelaitoksessa on dialogi vanhempien ja varhaiskasvatustyöntekijöiden välillä ja pedagoginen suhde, yhdessä oppimiseen ja molemminpuoliseen oppimiseen tähtäävä työ. Perhelaitos, koululaitos, neuvola, lastensuojelu, lapsi ja vanhemmat muodostavat yhteisön, jossa vanhempia ei syrjitä tai siis rankaista hierarkian uhmaamisesta ja syytetä valheellisesti terveyshuolista.


      • ajatuksetovatilmaisia kirjoitti:

        4 Kun ei ole huolta, perhelaitokseen ei lähetetä eikä siellä pidetä.

        "Ymmärränkö termit etävanhempi ja lähivanhempi oikein?"

        Etävanhempi on vanhempi, jonka tilanne ei ole sallinut lapsen hoitoa ja sosiaalityö on rajoittanut hänen oikeuttaan elää lapsensa kanssa. Tilanne on valhe.

        "Miten etä- ja lähivanhemmuus korvaantuu?"

        Etä- ja lähivanhemmus korvautuvat molempien vanhempien pääsyoikeudella perhelaitokseen ja vuorot sopimalla sen jälkeen. Lähivanhemmuus edellyttää riittävää yhteyttä omaan lapseen.

        "Mitä tulee tilalle?"
        Etä- ja lähivanhemmuuden tilalle tulee perhelaitoksen valvoma ja tukema vanhemmuus, jonka tavoite on katkaista side perhelaitokseen ja opettaa toimimaan oikein ilman tukea.

        "Esimerkki mahdollisesta lopputuloksesta?"

        Lopputulos perhelaitoksesta on perhe, jossa lapsen ja vanhempien välinen suhde on myönteinen ja lapsi ja vanhemmat kykenevät itsekasvatukseen ja selviytymään avioerosta, kriiseistä ja haasteista ilman perhelaitosta. Perhelaitos on osa yhteisöä, joka on mukana perheen elämässä silloin, kun viranomaisilla on huolta vanhempien kyvystä itsekasvatukseen ja selviytymiseen.

        Mitä esimerkiksi perhetyö voisi sisältää?

        Sosiaalipedagoginen työote sisältää mukana kulkijan, kriittis-emansipatorisen maailman muuttajan tai suhteiden vaalijan otteet. Siihen ei sisälly teknisen suorittajan, parempien arvojen kaatajan ja sopeuttajan, järjestysajatteluun ja sanktiointiin perustuvaa työotetta.

        "Hyödynnetäänkö tässä perhelaitosta?"

        Perhelaitokseen palkataan eri alojen asiantuntijoita siten, että se pystyy vastaamaan mihin tahansa haasteisiin. Mikään tietty haaste ei ole syy rajoituspäätöksiin ja etävanhemmuuteen, kuten huumeiden käyttö, hajanainen psyykkinen tila, hyväksikäyttö, kokemattomuus, autismikirjon ongelmat, kiusaamisen kokemukset, työttömyys, virkamiesten vastustaminen, huono kiintymyssuhde jne. Lastensuojelussa toimii vain yhden alan asiantuntija, joka pyrkii sijaishuoltoon ratkaisuna mihin tahansa haasteeseen.

        "Tilanteessa 1. ei perhelaitokselle / perhekuntotukselle ole tarvetta."

        Toisaalta kasvatusta (sosiaalipedagogiaa) tehdään myös silloin, kun ei ole mitään vikaa, jota yritetään korjata. Kasvatus on yleisen sivistystehtävän toteuttamista yhteiskunnan eduksi. Tällöin perhelaitos pystyisi vastaamaan sosiaalisten rakenteiden muuttamistarpeeseen perheiden aloitteesta. Perhelaitoksen alaisuuteen tuotaisiin myös neuvola. Silloin perhelaitos toimisi myös ilman lastensuojelun lähetettä, mutta lastensuojelu tekisi lähetteitä valvottuun intensiiviseen tukeen. Perhelaitoksessa on dialogi vanhempien ja varhaiskasvatustyöntekijöiden välillä ja pedagoginen suhde, yhdessä oppimiseen ja molemminpuoliseen oppimiseen tähtäävä työ. Perhelaitos, koululaitos, neuvola, lastensuojelu, lapsi ja vanhemmat muodostavat yhteisön, jossa vanhempia ei syrjitä tai siis rankaista hierarkian uhmaamisesta ja syytetä valheellisesti terveyshuolista.

        Perhelaitos on valtion, yhteisön ja yksilön integroiva ratkaisu

        Sosiaalipedagogia on teoria ihmisen kehittämisestä, joka sijoittuu kasvatustieteen ja sosiaalityön väliin. Sen yhteiskunnallinen tehtävä on korjata epätasa-arvoa. Sen yhteisöllinen tehtävä on integroida yksilöt yhteisöön ja antaa kaikille sen jäsenille mahdollisuudet vaikuttaa. Sen yksilöllinen tehtävä on antaa yksilölle mahdollisuudet korjata omaa tilannettaan. Sosiaalipedagogia, sosiaalityö ja kasvatustiede muodostavat kokonaisuuden, jonka sosiaalipedagogia mahdollistaa. Sosiaalipegagogialla on kolme toimijaa, valtio, kansalaisyhteiskunta ja yksilö. Valtio keskittyy sosiaalityössä rankaisuun, järjestysajatteluun ja korjaavaan työhön yleisen kasvatustehtävän sijaan. Abramovitz 1993: Ilman koulutusta yksilölliseen, institutionaaliseen ja rakenteelliseen muutokseen sosiaalityöntekijät tukevat status quoa, sosiaalityö ei korjaa elämänlaadun ongelmia eivätkä sosiaalityöntekijät kykene tukemaan muutosta. Kansalaisyhteiskunnan yleisesti hyväksytty muoto on porvariyhteiskunta. Vapaa yrittäjyys klassisessa liberalismissa viittaa vapauksiin toimia ilman valtion kontrollia ja holhousta. Lisäksi siihen kuuluu kirkko, joka harrasti uskonnollispohjaista tukea ja hyväntekeväisyyttä. Myös yhteisö voidaan ymmärtää osaksi kansalaisyhteiskuntaa. Sosiaalityö oli ennen pelkästään valtion ja kirkon käsissä ilman yhteisöä tai yksilöä. Yhdysvalloissa ja muissa klassisen liberalismin maissa valtion ollessa heikko hyväntekeväisyyttä harrastivat yksittäiset kansalaiset. Kansalaisyhteiskunta on saanut sen jälkeen vaihtoehdoksi kolmannen sektorin järjestöjä. Yksilön itsenäinen kyky kasvattaa itseään on puuttunut sosiaalityöstä kokonaan. Sosiaalipedagogia tuo yksilön mukaan kasvatusajatteluun. Sijaishuollon korvaava perhelaitos yhdistää valtion, yhteisön ja yksilön samaan kasvatustyöhön. Ilman perhelaitosta valtio aiheuttaa epätasa-arvoa ja syrjäytymistä "lapsen edun" verukkeella. Perhelaitoksessa valtio kontrolloi ja valvoo lapsen ja vanhempien turvallisuutta. Se rahoittaa perhelaitoksen. Yhteisöön kuuluu neuvola, päiväkoti, koulu, lastensuojeluilmoituksen tekijät, akateeminen tutkimus ja terapia. Yksilöiden kykyä kantaa vastuuta itsestään ilman valtion väliintuloa ja osallistua kansalaisyhteiskuntaan tuetaan.


      • Anonyymi
        ajatuksetovatilmaisia kirjoitti:

        Perhelaitos on valtion, yhteisön ja yksilön integroiva ratkaisu

        Sosiaalipedagogia on teoria ihmisen kehittämisestä, joka sijoittuu kasvatustieteen ja sosiaalityön väliin. Sen yhteiskunnallinen tehtävä on korjata epätasa-arvoa. Sen yhteisöllinen tehtävä on integroida yksilöt yhteisöön ja antaa kaikille sen jäsenille mahdollisuudet vaikuttaa. Sen yksilöllinen tehtävä on antaa yksilölle mahdollisuudet korjata omaa tilannettaan. Sosiaalipedagogia, sosiaalityö ja kasvatustiede muodostavat kokonaisuuden, jonka sosiaalipedagogia mahdollistaa. Sosiaalipegagogialla on kolme toimijaa, valtio, kansalaisyhteiskunta ja yksilö. Valtio keskittyy sosiaalityössä rankaisuun, järjestysajatteluun ja korjaavaan työhön yleisen kasvatustehtävän sijaan. Abramovitz 1993: Ilman koulutusta yksilölliseen, institutionaaliseen ja rakenteelliseen muutokseen sosiaalityöntekijät tukevat status quoa, sosiaalityö ei korjaa elämänlaadun ongelmia eivätkä sosiaalityöntekijät kykene tukemaan muutosta. Kansalaisyhteiskunnan yleisesti hyväksytty muoto on porvariyhteiskunta. Vapaa yrittäjyys klassisessa liberalismissa viittaa vapauksiin toimia ilman valtion kontrollia ja holhousta. Lisäksi siihen kuuluu kirkko, joka harrasti uskonnollispohjaista tukea ja hyväntekeväisyyttä. Myös yhteisö voidaan ymmärtää osaksi kansalaisyhteiskuntaa. Sosiaalityö oli ennen pelkästään valtion ja kirkon käsissä ilman yhteisöä tai yksilöä. Yhdysvalloissa ja muissa klassisen liberalismin maissa valtion ollessa heikko hyväntekeväisyyttä harrastivat yksittäiset kansalaiset. Kansalaisyhteiskunta on saanut sen jälkeen vaihtoehdoksi kolmannen sektorin järjestöjä. Yksilön itsenäinen kyky kasvattaa itseään on puuttunut sosiaalityöstä kokonaan. Sosiaalipedagogia tuo yksilön mukaan kasvatusajatteluun. Sijaishuollon korvaava perhelaitos yhdistää valtion, yhteisön ja yksilön samaan kasvatustyöhön. Ilman perhelaitosta valtio aiheuttaa epätasa-arvoa ja syrjäytymistä "lapsen edun" verukkeella. Perhelaitoksessa valtio kontrolloi ja valvoo lapsen ja vanhempien turvallisuutta. Se rahoittaa perhelaitoksen. Yhteisöön kuuluu neuvola, päiväkoti, koulu, lastensuojeluilmoituksen tekijät, akateeminen tutkimus ja terapia. Yksilöiden kykyä kantaa vastuuta itsestään ilman valtion väliintuloa ja osallistua kansalaisyhteiskuntaan tuetaan.

        No voi hyvää päivää, kyllä sä oot "pikkasen" sekaisin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe