Talvirenkaat lava-autoon

Anonyymi-ap

Minkälaisia talvirenkaita suosittelette uudenkarheisiin Rangeriin ja Hiluxiin? Nastat vai kitkat? Halpiskumit vai merkkirenkaat?
Itsellä alla kesällä tullut Rangeri (kaverilla Hilux) ja nyt ois talvikumien hankinnan aika. Laittakaahan kokemuksia renkaista ja tietoa, mitkä kestävät myös kilometrejä. Ajot pääasiassa eteläisessä Suomessa, mutta työn puolesta kyllä välillä reissuillaan myös pohjoiseen päin.

12

498

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Parhaat nastat tai kitkat, halpikset kannattaa unohtaa heti alkuun.

    • Anonyymi

      Jos ajelet syrjäseutujen luistinradoilla niin arveleppa siitä, hommaa varoiksi ketjut.

    • Anonyymi

      Etköhän löydä oikeampaa ja parempaa tietoa alan lehdistä ja niiden rengastesteistä ja vertailuista kuin näistä somekirjoituksista Niissä on testattua faktaa ja alan ammattilaisten mielipiteitä ja kokemustietoa ilman asenteita. Jos haluat vielä varmistaa, niin tutustu eri medioitten artikkeleihin ja testituloksiin. Testatut mittaustulokset ovat yhtenäisiä sikäli, kun ne on tehty samoilla kriteereillä, mutta loppuyhteenvedoissa voi olla eroja erilaisista painotuksista ja arvostuksista johtuen.


      Käytännössä voi kyllä todeta, että kalliit renkaat ovat yleisesti parempia kuin halvat. Jos ei jaksa perehtyä noihin testeihin ja vertailuihin, niin hankkimalla kalliimmat ja tunnettujen valmistajien renkaat, niin ihan kelvolliset renkaat taatusti saa.

      • Anonyymi

        Lehtien rengastestit tehdään vain henkilöautoilla ja niihin sopivilla rengaskoolla. Tuollaisen raskaaseen automalliin on aivan erilaiset renkaat, eikä ne ole kovinkaan lähellä vertailukelpoisia lehtien testeihin. Itselläni on sama ongelma kun olen katsellut talvirenkaita matkailuautoon (renkaat jopa järeämmät kuin jossain Hi Luxissa).


    • Anonyymi

      Jotenkin automalli tekisi halpisrenkaat parhaaksi vaihtoehdoksi? Melko erikoisia kysymyksiä maailma täynnä.

    • Anonyymi

      Hitto mitä insinöörejä täällä on vastaamassa ja kenelläkään ei kokemusta tuollaisten autojen renkaista.

      • Anonyymi

        Juu, paskoilla lintoilla niillä paljon ajetaan, mutta tyhmäähän se on.


    • Anonyymi

      Marssit vaan rengasliikkeeseen ja sanot, että parasta talvirengasta tähän autoon mitä rahalla saa. Luultavasti saat parhaat renkaat.

      • Anonyymi

        Ei välttämättä parhaita, mutta riittävän hyvät.


    • Anonyymi

      Nokian renkailla on Hakkapelitta LT mallisto juurikin lava-autoja varten.
      https://www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-tyres-hakkapeliitta-lt3/

      Ei taida paljon muita talvirenkaita löytyä erityisesti lava-auto/kevyt kuorma-auto käyttöön. Yleensä on joko citymaasturin tai pakettiauton renkaita, harvoin nimenomaan pickupeille/oikeille maastureille suunniteltuja.

    • Anonyymi

      Onko kellään kokemuksia kitkarenkaiden käytöstä lava-autossa? Eli tuleekohan auton peräpäästä ihan pulkka liukkaalla kelillä ilman painolastia? Hevosmiesten juttuja olen kuullut, mutta onko kenelläkään omakohtaista kokemusta. Mietinnässä esim. Nokian R5 vai ajaako Kiinan nastat saman asian kuin merkkikitkat?

      • Anonyymi

        Rengasvalintasi lienet tehnyt. Mutta kysyit kokemuksia kitkoista lava-autossa.

        Minulla on 2018 Rangerissa alla Pirellin Ice Zero 265/60 R18 114H. Esitteen mukaan on run-flat malli. Kyseessä on kitkarengas. Lumihiutalesymboli on ja M+S- merkintä. Renkaasta on nyt uudempi painos. Renkaat ansaitsevat kehut meluttomuudestaan.

        Rengas on vakaa ajettava. Perä ei mitenkään eroa suorilla käytökseltään kesärenkailla ajamisesta. Toki jos vain takavedolla kiihdyttelee mutkista ulos liukkaalla, saa perän heittämään. Mutta sama tilanne on kaikissa takavetoisissa.

        Käytän lumella ja liukkaalla nelivetoa. Silloin käytös on vakaata. Samoin polanteislla teillä, joissa uran pohja on jäätön mutta urien ulkopuolella jäätä, on etenkin ohituksien aikana syytä käyttää nelivetoa. Juu joutuu liukkalla ohittelemaan, jos sattuu ylivarovainen kuski edellä ajamaan. En ohittele, jos jään päällä on vettä mutta ei hiekkaa. Ajelen rajoituksen mukaan +2-5 km/h päälle. Navigaattorin mukaan hyvin lievä ylinopeus. Omassa autossa ei ole eikä tarvitse olla nopeudenrajoitinta. Ei ole kevytkuorma-auto kyseessä.

        Viime talvena ei ollut yhtään ongelmaa pidon kanssa, tänä talvena oli vain kerran vetisellä peilijäällä tilanne, jossa auto ei meinannut pysyä omalla kaistalla edes nelivedolla. Tuskin olisi painolasti auttanut. Painava keulakaan ei tiennyt, kuinka pysyä liukkaan korkean mutta kapeahkon polanteen päällä. Sivupitoa olisi kaivannut enemmän. Lähden liikkeelle aamuvarhain usein ennen lumiauraa ja hiekoitusta. Oli 40km rajoitusaluetta ja alemman verkon tie. Ajonopeus oli hidas mutta ei riittävän hidas. Tiellä kuitenkin pysyin. Nuo renkaat alkavat olla melko kuluneet. Ehkä vielä yhden talven noilla voi ajaa. Muina päivinä en ole nastoja kaivannut.

        En ole muissakaan autoissa käyttänyt nastarenkaita viimeisen 15 vuoden aikana. Olen kitkoilla selviytyjä. Neliveto auttaa kiihdytyksissä. Jarruttaessa etenkin jäisissä olosuhteissa on syytä ymmärtää fysiikan lait. Lumella pito on erityisen hyvä.

        Vaikka kyseessä on lava-auto, ajelen enimmäkseen lava tyhjänä. Talvella siellä on vain ketjut mukana takarenkaisiin kaiken varalta. Kertaakaan en ole tarvinnut niitä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 113
      2353
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2197
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1991
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1374
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe