JBL Partybox & Stereo ääni?

Anonyymi-ap

JBL Partybox kaiuttimien spekseissä keskitytään mainostamaan TWS (True Wireless Stereo) ominaisuutta, jolloin kaksi samanlaista Partybox kaiutinta langattomasti yhteenliittämällä saa stereo soundin.

Mutta missään ei mainita, tukeeko yhden Partybox laitteen kaiuttimet stereo ääntä. Jos laitteessa kuitenkin on kaksi diskantti- ja kaksi bassokaiutinta, niin oletan, että ainakin diskantit toimivat stereona?

Mutta mitenköhän on bassokaiuttimien laita? Eikö se nyt kuitenkin olisi järkevää, että bassokaiuttimillakin olisi omat kanavat, vaikka ne onkin sijoitettu pystytasoon, toisin kuin vaakaatasossa olevat diskantit?

Ja viittaan tässä nyt siis lähinnä Partybox 110 ja 310 malleihin. Partybox Encoressa on vain yksi bassokaiutin.

7

1776

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yhdistä vaikkapa puhelin mainitsemaasi Bluetooth kaiuttimeen.

      Avaa YouTube joko selaimessa tai sen omassa sovelluksessa.
      Etsi videoita hakusanalla "stereo test" tai avaa tämä linkki:
      https://youtu.be/6TWJaFD6R2s?feature=shared

      Videossa musiikki soi vuorotellen vain vasemmasta kaiutinkanavasta ja vain oikeasta kaiutinkanavasta. Lopuksi musiikki soi kummastakin kanavasta yhtäaikaa.

      Jos kuulet musiikin koko videon ajan, toistaa kaiuttimesi kummatkin kanavat, vasemman ja oikean. Silloin kaiutin on stereokaiutin.

      • Anonyymi

        Kiitos testivideosta. Varmasti sillä selviäisi tukeeko kaiutin stereota, mutta en tiedä missä pääsisin kyseistä laitetta testaamaan.

        Mono Bluetooth kaiutin ei tosin ole testivideolla missään vaiheessa hiljaa, koska molemmat kanavat miksataan yhteen monoksi.


      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        🍒 ­N­y­­m­­­f­­o­m­­a­a­­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Tuli nyt sitten hommattua Partybox 110 ja tehtyä stereo testi. Voin vahvistaa, että vasen diskantti ja ylempi bassokaiutin toistavat L-kanavaa ja vastaavasti oikea diskantti ja alempi basso R-kanavaa. Eli stereo vehje.

      Diskantit on sijoitettu ainakin teoriassa fiksusti bassokaiuttimien väliin reunoille, joten jos haluaa kaataa kaiuttimen vasemmalle kyljelleen, niin diskantit eivät ole toispuoleisesti vasemmassa laidassa, vaan keskellä bassokaiuttimien vieressä. Isommassa 310 mallissa diskantit ovat ylimpänä, joten kaadettaessa ne jäisivät laitaan.

      Optimiasento 110 mallille olisi kai kaataa se 45 astetta vasemmalle, jolloin molemmat L-puolen kaiuttimet jäisivät vertikaalisen keskiviivan vasemmalle puolelle ja vastaavasti molemmat R-puolen kaiuttimet oikealle.

      Käytännössä kuitenkin fiksuinta pitää vehje pystyssä.

    • Anonyymi

      Lisätäänpä tähän vielä muutamia asioita, joita on tullut tuotevertailujen ja Partybox 110 käyttökokemusten jälkeen esille. Jos se vaikka selkeyttäisi muiden JBL kaiuttimien hankintaa harkitsevia päätymään oikeaan valintaan.

      1) 310 mallissa on epäilemättä paras basso akulla varustetuista malleista, mutta vastaavasti 110 mallissa on paras soundstage, mikäli rtings.com sivustoon on luottamista.

      2) 310 mallissa on pyörät, mitkä helpottavat laitteen siirtelyä, mutta koko- ja painoeroa 110 malliin on niin paljon, ettei siirtely missään nimessä ole sen takia helpompaa. 110 mallia voi kantaa portaissa yhdellä kädellä ja vieläpä käsi suorana, mikä on aika oleellinen juttu. Ulkosalla renkaista on tietysti apua vain asfaltilla tai terassilla yms.

      3) Jos haluaisin kaksi kaiutinta paremman stereo-äänen aikaansaamiseksi, päätyisin varmaankin kahteen Encore malliin. Niistä lähtee koti/piha oloissa riittävästi ääntä ja ne saisi ladottua säilytykseen päällekkäin. Jos kuitenkin haluaa vain yhden kaiuttimen (ettei tarvi aina säätää), niin 110 voi olla parempi vaihtoehto. Lattiapintaa laitteet vievät kuitenkin suunnilleen saman verran ja 110 mallissa on siis moniulotteisempi ääni kahden stereo-bassokaiuttimen takia. Piha/terassikäytössä olen myös havainnut, että on mukava, että laitteella on jonkin verran korkeutta, jotta säätönappuloihin ylettyy helposti ja kännykän voi myös laskea laitteen päällä olevaan hahloon kumartumatta. Toki Encore malli varmaan kannattaa laskea pöydälle. Jos kahteen Encore malliin päätyy, niin ei kannata ottaa sitä halvempaa Encore Essential mallia, jossa on kolmanneksen pienempi akku. Kahden kaiuttimen kanssa pelattaessa akunkeston voisi olettaa olevan entistä tärkeämpää, mikäli on tarkoitus parittaa ne soittamaan stereona.

      4) 110 ja Encore mallit ovat uudempia ja niissä on pyöreä volume nappi, mikä on ainakin itselle tärkeä juttu. Epäilemättä tämä tullaan näkemään myöhemmin myös 300 sarjassa.

      5) 310 mallissa seävästi paras akunkesto partybox malleista. Kaksi kertaa suurempi akku 110 malliin nähden on ainoa, mitä jossain määrin voisin kaivata. Akunkesto 110 mallissa on kuitenkin hyvällä tasolla ja partybox sarjan toiseksi paras. Rtings.com kylläkin lupailee liikoja (heillä sattunut varmaan jokin laskuvirhe). Käytännössä soittoaika jää alle 10 tuntiin.

      6) Yksi 110 kaiutin on mielestäni täysin riittävä siihen käyttöön mihin tuo on suunniteltu. Ei ole tullut minkäänlaista kiusausta sen suhteen, että tarvitsisin toinen. Tukeva basso korvaa melko hyvin kahden pienemmän kaiuttimen parin. Sen verran täytyy tosin mainita, että jo kaksi Flip 5 kaiutinta kuullostavat stereona yllättävänkin hyvältä, mutta basso tietysti jää selvästi vähäisemmäksi. Veikkaisin, että kahden Charge 5 kaiuttimen stereo-paritus muodostaisi jo varteenotettavan vaihtoehton 110 mallille. Tässä vaiheessa on muuten varmaan hyvä mainita, että Charge Essential 2 malli on äänentoiston osalta pitkälti Charge 5 malli, mutta siitä puuttuu stereo-paritus mahdollisuus. Kyseisestä ominaisuudesta saa siis maksaa pitkän pennin. Ylipäätään Essential malleja ostaessa kannattaa huomioida tarkkaan, mitä niistä on jätetty pois.

    • Anonyymi

      Oli sitten sen verran hyvät Black Friday tarjoukset, että oli pakko ostaa Partybox 110:lle kaveri. En tosiaan ajatellut hankkivani vahvistusta, mutta tarjoushinta 199 € oli liian hyvä porkkana, tuntien laitteen laadun.

      Kyllähän TWS pari tuo aivan uuden dimension. Voluumia ja bassoa riittää ja äänimaailma on aivan toinen. Mutta eihän tämä mikään HiFi-kaiutinpari sentään ole. Paljon jää vielä parannettavaa.

      Olen joka tapauksessa erittäin tyytyväinen ostoksiini. Tuli huomattua sekin, että Partybox 110 on suurin JBL kaiutin, joita voi vielä helposti kanniskella yhtäaikaa kaksin kappalein (yksi kummassakin kädessä). Niitä on itseasiassa varsin mukava siirrellä kämpässä aina sinne minne haluaa, esim. keittiöön piristämään kotitöitä.

    • Anonyymi

      FUCK YOU IMBESILLI!
      *kissutu*

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe