Mitä naudan ulkofileestä?!

Anonyymi-ap

En oo tohtinut koskaan ostaa. Kun possua paljon kalliimpaa ja pakkauskoko abaut 800 grammaa. Mulle riittäisi jo 400. Possusta oon esim tehnyt noisitteja jotka kerma, sinappi, pippurikastikkeella.

Mut mitä naudan ulkofileestä? Ettei mee 20 egee kankkulan kaivoon plus paha mieli. 😀

15

757

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tv TimmyH

    • Itse tekisin ulkofilepihvejä, jotka kuumalla pannulla medium -kypsyyteen. Kannattaa käännellä ja painella pihvejä, jotta saat niihin kauttaaltaan herkullisen rapean ruskistuneen pinnan. Suolaus 1-2 tuntia ennen paistamista. Pippuri pintaan vasta paistamisen jälkeen. Oman kokemuksen mukaan paistoajat jättävät lihan raa'aksi, jos ne syö heti. 5-10 min folion alla jälkikypsyttää niin, ettei keskiosa ole raaka. Moni suosii suoraan pannulta kuumaa rasvaa tirisevää pihviä, mutta mielestäni se on jo ylikypsä. Minulle pihvi on ylikypsä, jos siitä paistamisen loppuvaiheessa valuu pannulle lihasnestettä.

      Kastikkeeksi bearnaisekastike. Minä tekisin itse, mutta varmaan kaupan valmiskastikkeet tai pussikastikkeet toimii myös. Kyytipojaksi itse tekisin hanhenrasvassa paistetut lohkoperunat, mutta lohkoperunat tai ranskalaiset pakastepussista toimii myös.

      • Anonyymi

        Pihvin koko joku 150 grammaa? Mulla ei ole lihanuijaa. Voiko esim kahvi lautasella painella pihviä isommaks?

        Bearnaise on varmaan hyvä. Oon tehnyt sitä possun snitselien kanssa.

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pihvin koko joku 150 grammaa? Mulla ei ole lihanuijaa. Voiko esim kahvi lautasella painella pihviä isommaks?

        Bearnaise on varmaan hyvä. Oon tehnyt sitä possun snitselien kanssa.

        Tv TimmyH

        Oikea paksuus on tärkeämpi kuin paino. Jos ostat kokonaisen palan niin kannattaa leikata noin 2,5-3 cm paksuisia pihvejä. Lihanuijaa ei tarvitse käyttää ulkofilepihveihin, koska ovat valmiiksi mureita. Kevyt kämmenellä painaminen riittää. Minä en yritä painamisella saada pihviä isommaksi tai pehmeämmäksi vaan tärkeämpää on tasaisuus, jotta mahdollisimman suuri osa pinnasta ottaa pannuun kiinni ja sitä kautta saa hyvän ruskistetun pinnan.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Oikea paksuus on tärkeämpi kuin paino. Jos ostat kokonaisen palan niin kannattaa leikata noin 2,5-3 cm paksuisia pihvejä. Lihanuijaa ei tarvitse käyttää ulkofilepihveihin, koska ovat valmiiksi mureita. Kevyt kämmenellä painaminen riittää. Minä en yritä painamisella saada pihviä isommaksi tai pehmeämmäksi vaan tärkeämpää on tasaisuus, jotta mahdollisimman suuri osa pinnasta ottaa pannuun kiinni ja sitä kautta saa hyvän ruskistetun pinnan.

        Ok. Mut nuijalla sais lehtipihvejä. Back to The 80,s. 😂

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ok. Mut nuijalla sais lehtipihvejä. Back to The 80,s. 😂

        Tv TimmyH

        Lehtipihvit tehdään sitkeämmistä ja halvemmista paloista, joista ohueksi leikkaamalla ja nuijimalla saadaan syömäkelpoista. Ulkofilettä ei kannata tuhlata lehtipihviin. Se menee lähes pilalle kun leikkaa ohueksi ja vielä nuijii päälle.

        Pannulla paistoon ohjeeksi noin minuutti per sentti pihvin paksuutta. Jos teet 3 cm pihvit ja kääntelet useammin kuten neuvoin (30 sek välein) niin 4 minuuttia on sopiva paistoaika yhteensä ja sen jälkeen folion alla 5-10 min lämmön tasaantuminen eli kuuman ulko-osan lämpö siirtyy pihvin keskiosiin ja kypsyttää sen pinkiksi. Jos syöt heti pannulta niin sisäosa on hieman raaka.

        Tuolla jatkuvalla kääntelyllä saat paremmin ruskistuneen ja rapean pinnan. Se hidastaa kypsymistä noin 30% eli siksi voi pitää 4 minuuttia, mutta samalla lopputulos on parempi. Jatkuva kääntely vertautuu pyörivässä vartaassa paahtamiseen. Jatkuva kääntely jakaa mielipiteitä ja uskoisin, että tähän tulee kohta jankuttamaan 40 vuotta alalla ollut besserwisserkokki 😂


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Lehtipihvit tehdään sitkeämmistä ja halvemmista paloista, joista ohueksi leikkaamalla ja nuijimalla saadaan syömäkelpoista. Ulkofilettä ei kannata tuhlata lehtipihviin. Se menee lähes pilalle kun leikkaa ohueksi ja vielä nuijii päälle.

        Pannulla paistoon ohjeeksi noin minuutti per sentti pihvin paksuutta. Jos teet 3 cm pihvit ja kääntelet useammin kuten neuvoin (30 sek välein) niin 4 minuuttia on sopiva paistoaika yhteensä ja sen jälkeen folion alla 5-10 min lämmön tasaantuminen eli kuuman ulko-osan lämpö siirtyy pihvin keskiosiin ja kypsyttää sen pinkiksi. Jos syöt heti pannulta niin sisäosa on hieman raaka.

        Tuolla jatkuvalla kääntelyllä saat paremmin ruskistuneen ja rapean pinnan. Se hidastaa kypsymistä noin 30% eli siksi voi pitää 4 minuuttia, mutta samalla lopputulos on parempi. Jatkuva kääntely vertautuu pyörivässä vartaassa paahtamiseen. Jatkuva kääntely jakaa mielipiteitä ja uskoisin, että tähän tulee kohta jankuttamaan 40 vuotta alalla ollut besserwisserkokki 😂

        Mä oon luullut että tossa ulkofilettä käytetään. Mut hyvä tietää. Oon kans kuullut että kääntely pilaa piffin. Toistamiseen, hyvä tietää. 😋

        Kiitos..

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mä oon luullut että tossa ulkofilettä käytetään. Mut hyvä tietää. Oon kans kuullut että kääntely pilaa piffin. Toistamiseen, hyvä tietää. 😋

        Kiitos..

        Tv TimmyH

        "Mä oon luullut että tossa ulkofilettä käytetään."

        Tosi paljon on reseptejä lehtipihviin ulkofileestä.

        "Oon kans kuullut että kääntely pilaa piffin."

        Tämä liittyy mielestäni "pinnat kiinni" -myyttiin, jonka mukaan uskovainen luulee, että pihvin pinnan voi sinetöidä kiinni kuumalla pannulla niin, ettei nesteet karkaa. Tämähän ei pidä paikkansa vaan kun lihas saavuttaa 60C lämpätilan, sen säikeet supistuvat niin paljon, että työntää nesteet pihalle vaikka miten olisi paahtanut pintoja kiinni.

        Mehukkaan lihan salaisuus on kaksi asiaa: syö alle 55C:ssä tai yli 95C:ssä. Murea pala (sisäfile tai ulkofile) toimii alle 55C:ssä erinomaisesti eikä niitä kannata paistaa ylikypsäksi. Sitkeä pala (possun tai naudan ribs, naudan brisket, possun niska eli pulled pork) toimii hyvin ylikypsänä. Jos välttämättä haluaa tehdä sitkeää lihaa (sisä- tai ulkopaisti) mediumina niin se pitää leikata tosi ohueksi tai nuijia mureaksi ennen paistamista.


    • Anonyymi

      Pihvejä ulkofileestä on ollut tapana grillata. Kalvot pois ja siivuiksi.

      Jos ei ole paistosprayta grilliritilälle, niin sitten voi sipaista vähän öljyä pihveille. Mausteiksi riittää suola ja mustapippurirouhe.

      Kypsyysaste sitten maun mukaan. Itse paistan ensin kunnollisen värin pinnoille kuumassa ja sitten nostan hetkeksi grillin epäsuoralle puolelle.

      • Anonyymi

        Ok. Mää oon huono kokki siinä mielessä että paistan vähän liikaa. Pitäis oppia että ei aina niin paljon. 😔

        Esim kana hyvää kun on vielä mehukas..

        Tv TimmyH


      • Mielestäni kaikki oikeita neuvoja, mutta ehkä vasta-alkaja ei näistä pääse eteenpäin.

        "Itse paistan ensin kunnollisen värin pinnoille kuumassa ja sitten nostan hetkeksi grillin epäsuoralle puolelle."

        Samaa mieltä, että varsinkin paksut pihvit kannattaa kypsentää epäsuoralla loppuun, varsinkin jos suora grillaus tai pannu on tosi kuuma. Oletko kokeillut reverse searingia? Minä tykkään tehdä reverse searingin varsinkin paksuihin pihveihin, esimerkiksi Tomahawkiin, joka savustetaan hitaasti noin 105C:ssä viisi astetta alle loppulämpötilan (pitää mitata lämpömittarilla) ja sitten suoralla tulella nopeasti pinnat. Toimii hyvin Tomahawkien lisäksi lampaan kareeseen ja hanhen rintafileisiin, jotka ovat paksuja ja melko painavia, lähellä kiloa.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Mielestäni kaikki oikeita neuvoja, mutta ehkä vasta-alkaja ei näistä pääse eteenpäin.

        "Itse paistan ensin kunnollisen värin pinnoille kuumassa ja sitten nostan hetkeksi grillin epäsuoralle puolelle."

        Samaa mieltä, että varsinkin paksut pihvit kannattaa kypsentää epäsuoralla loppuun, varsinkin jos suora grillaus tai pannu on tosi kuuma. Oletko kokeillut reverse searingia? Minä tykkään tehdä reverse searingin varsinkin paksuihin pihveihin, esimerkiksi Tomahawkiin, joka savustetaan hitaasti noin 105C:ssä viisi astetta alle loppulämpötilan (pitää mitata lämpömittarilla) ja sitten suoralla tulella nopeasti pinnat. Toimii hyvin Tomahawkien lisäksi lampaan kareeseen ja hanhen rintafileisiin, jotka ovat paksuja ja melko painavia, lähellä kiloa.

        Missä myydään niin isoja hanhia, että rintafilekin painaa kilon. Enpä ole hanhia nähnyt stadissa myynnissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä myydään niin isoja hanhia, että rintafilekin painaa kilon. Enpä ole hanhia nähnyt stadissa myynnissä.

        Varmaan jenkeissä jossa toi grillaava pelle luultavasti asuu tai on asunut, koska aina laittaa noita jenkkilinkkejä ruuanlaitosta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan jenkeissä jossa toi grillaava pelle luultavasti asuu tai on asunut, koska aina laittaa noita jenkkilinkkejä ruuanlaitosta.

        "...grillaava pelle..."

        Mistä moinen peppukipu perskärpäsellä? Toisessa ketjussa marisit myös tuosta paisto- ja kääntötekniikasta. Analysoipa tässä ketjussa sen virheet niin päästään siitäkin asialliseen keskusteluun.

        Ja missä edes sanoin, että minulla on kilon painoisia hanhen rintafileitä? Käytin sanoja "melko painavia, lähelle kiloa" ja esimerkkeinä tomahawkia, lampaan karetta ja hanhen rintafilettä.

        Tomahawkissa lihapala on paksu ja lihan paino menee yli kilon. Lampaan kareessa lihapala on paksu ja paino jossain 0,5-1 kg välillä. Hauhalan hanhen rintafileitä saa ihan yleisesti Prismojen ja Citymarkettien pakastealtaista. Niissä suurimmat ovat yli 600 g, itsellä suurimmat yli 700 g. Ne ovat paksuja ja kun heittää kuumalle pannulle, vetäytyvät nopeasti vielä enemmän sylinterimäiseksi eli lähes yhtä paksuja kuin leveitä. Näitä ei tosiaankaan kannata paistaa pelkästään pannulla vaan varsinainen kypsyttäminen uunissa. Jos haluaa savua mukaan niin reverse searing savustimessa on hyvä vaihtoehto.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anteeksi mies

      En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin
      Ikävä
      62
      12168
    2. Mietin aina vain

      Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh
      Tunteet
      17
      5181
    3. Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa

      Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r
      Ikävä
      34
      4738
    4. Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta

      kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.
      Maailman menoa
      471
      2381
    5. Palstan henkisesti sairaat ja lihavat

      Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals
      Ikävä
      114
      2250
    6. Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä

      Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      293
      1823
    7. FinFamin ryhmät

      Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir
      Salo
      0
      1481
    8. Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!

      JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu
      Suomalaiset julkkikset
      94
      1328
    9. Ähtärin sotkut

      Ähtärin kaupungin tilintarkastus tai mikä lie ollut LAITETTU SALAISEKSI. 🤔🤔🤔
      Ähtäri
      39
      1236
    10. Olen vähän

      Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I
      Ikävä
      10
      1215
    Aihe