Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

WC-pöntön valinta

Anonyymi-ap

Nyt tuli vaikea rasti, kun pitäisi löytää mökille hyvä WC-pönttö.

Kerrostaloomme uusittiin pöntöt joitain vuosia sitten, merkiltään IDO, mutta mallia en muista. Johtuneeko pinnoitteen laadusta vai mistä, mutta pönttö ei pysy niin puhtaana kuin aiempi IDOn pönttö, jonka pinnoite vaikutti liukkaammalta.

Mökillä on nyt Gustavsbergin pönttö 80-luvulta, mutta vuotaa vettä altaaseen, enkä ole saanut vuotoa enää loppumaan. Aiemmin irrotin välillä täyttöventtiilin ja puhdistin kumikalvon, koska porakaivon veden mukana tuli hiekanmujua, mutta sekään ei tunnu enää auttavan.

Joten uusi pönttö on nyt etsinnässä, mutta mihin merkkiin/malliin kannattaisi satsata?
On nimittäin vaikea löytää arvosteluja, joissa takana olisi pidempiä käyttökokemuksia. Rautakauppojen pönttöarvosteluissa tuntuu pääpaino olevan tilausten toimitusnopeuksien kehumisessa.

11

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hankin 1986 ihan tarkoituksella Idon ja Gustavsbergin pöntöt. Idossa ei tähän mennessä ole ollut mitään korjattavaa, toinen on vaatinut 2 kertaa putkimiehen käynnin. Ehdottomasti IDO !

      • Anonyymi

        Voin hyvin uskoa, että nämä vanhemmat IDOt ovat olleet laadukkaita. Mutta onko uusissa malleissa jotain epäkohtia, se kiinnostaa.

        Asuntomme IDOn altaan pinta ei näytä niin kiiltävältä kuin vanhemmassa pöntössä ja todennäköisesti ei hylji likaa niin hyvin kuin vanha IDO.
        Johtuuko se siitä, ettemme ole käyttäneet pönttöön tarkoitettuja raikastinpuikkoja sitten alun jälkeen, vai onko valmistustapa muuttunut ja siksi pinta ei ole enää niin "luistavaa"?


      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        💋 ­­N­y­­m­f­­­o­m­­­a­­­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#18061041I

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Miten jätevedet käsitellään? Jos vessavedet menevät umpisäiliöön niin Ido taitaa olla paras ratkaisu, kun siinä on vakiopytyistä pienin huuhteluveden kulutus (4/2 litraa), mutta ei Gustavsbergin uudet pytyt ole kaukana (4/2,6 litraa). Se vesipiheys tietty on osittain syynä myös siihen, että pytty tarvitsee hiukan useammin wc-harjaa.
      Panospuhdistamoissa käyttökustannukset myös nousevat sitä mukaa mitä enemmän virtausta ja imeytyskentällisissä järjestelmissä kentän yleetön kastelukaan ei ole hyväksi.
      Jos huuhteluvesi menee kunnalliseen viemäriin niin sinne voi tietty lorottaa vettä oikein urakalla ilman, että se kostaantuu tiheänä huoltotarpeena jätevesisysteemeissä.
      Jos hyvä huuhtelutulos on pääasia, niin kannattaa valita kuitenkin joku merkkipytty, ja jos se on kovin vesipihi malli, niin sen voi säätää maksimi-huuhtelumäärälle.
      Sekä Ido, että Gustavsberg huuhtelevat nykyään joko 4/2 litralla tai 4/2,6 litralla, mutta ne saa säädettyä lorauttamaan 6 litraa vaikka kummaltakin painikkeen puolelta. Tai ainakin Idon saa molemmilta puolilta Gustavsbergista en ole ihan varma saako pikkuhuuhtelun myös nostettua 6 litraan, mutta ison ainakin saa.

      • Anonyymi

        Kiitoksia tiedoista!


      • Anonyymi

        Voi hurrja ! Mahtava ero vesimäärissä, kuution eroa tulee jo muutamassa vuodessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi hurrja ! Mahtava ero vesimäärissä, kuution eroa tulee jo muutamassa vuodessa.

        Oletko sellainen "erilainen nuori", koko ikäsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko sellainen "erilainen nuori", koko ikäsi?

        Olen, matikka on kivaa ja kirjoitin pitkän matikan aikoinaan.


    • Anonyymi

      Jäi vielä mietityttämään, että jos saisin servoventtiilistä TF-33 tulevan vuodon loppumaan, niin eikö se olisi ekoteko? Pönttö on muuten toimiva ja näin säästäisin rahaa, kun uusi pönttö asennettuna kuitenkin maksaisi monta sataa euroa.

      Olen aiemmin, ehkä kuusi sitten vaihtanut servoventtiilin, mutta uimuriventtiilin kumikalvoa TF-11 en ole uusinut. Kun pöntöllä on ikää kuitenkin yli 30 vuotta, niin voiko vuotovika johtua siitä, ettei kumikalvoa ole uusittu?
      Avasin tänään pöntön kannen ja irroitin servoventtiilin, kumikalvo näytti ehjältä, mutta voiko vika olla kuitenkin siinä? Kiinnitin servoventtiilin, mutta vuoto ei lakannut muuten kuin, että otin kohon pois ja sormillani nostin servoventtiilin karaa ja silti jäi vähäistä vuotoa. Kohon kanssa vuoto on erittäin runsasta.
      Vesi tulee pönttöön porakaivosta ja veden mukana tulee vähäisiä määriä hienojakoista ”hiekkaa”, mahtaako sillä olla vaikutusta vuotoon, sitäkin olen miettinyt.

      Joten kannattaako satsata uuteen servoventtiiliin ja kumikalvoon, ne maksavat yht. noin 30 €, plus postimaksut? Jollakin kokemuksia samasta viasta?

      • Anonyymi

        Mitä jos vaihtaisit kaikki sisuskalut uusiksi, alkuperäisvaraosilla. Kestäisivät ilman korjausta saman kuin alkuperäiset, takuutuotteina tulisi edullisimmaksi. Nämä tuotteet löytyvät paketteina, helpompia vaihtaa kuin korjata vanhaa joka täytyy uusia jostain toisesta kohtaa vähän ajan kuluttua.


    • Anonyymi

      Nyk. kämpässä (uudiskohde) on IDO eikä tästä toistaiseksi pahaa sanottavaa. Tuntuu jopa ns. puolihuuhtelu toimivan ja vedenpinnan yläpuolelta lähtee "jarrutusjäljet" pelkällä bide-suihkulla suuntaa näyttäen pois. Liekö tässä se taannoin mainostettu "teflon" pinnoite? Saa nähdä, kauanko ominaisuus säilyy...

      Edellisessä asunnossa oli Gustavsberg. Puolihuuhtelu ihan yhtä tyhjän kanssa ja hyvin usein sai jööteille antaa kyytiä kahden täyshuuhtelun voimin, kun ei yksi riittänyt. Pytyn pinta kait alusta asti vähän karhea/huokoinen -> WC harjan ja puhdistusaineen kanssa sai harrastaa hinkkaustuokioita melkein päivittäin.

      Muinoin tein myösi itse KPH remontin ja pytyksi valikoitui silloin Svedsberg Huuhtelunappi kesti pari kuukautta. Kun se oli muutamaan kertaan uusittu, kyllästyin ja revin koko mekanismin pois. Laadullisesti se oli reilusti heikompaa tasoa kuin kindermunien lelut... laitoin tilalle pelkän puunupin yhdistettynä narulla pohjaventtiiliin. Tämä patentti sitten toimikin loput 8 vuotta, minkä kämpässä asuin...

      Sekin kyllä mahdollista, että pytyissä on yksilöeroja lasituksen onnistumisessa. Taitaa olla osin käsityötä näiden teko edelleen -> maanantaikappaleet hyvinkin mahdollisia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe