Hakkapeliitta 10:n nastat pyöristyivät 10 000 km:n ajolla. :( Hieman pettynyt olo.

Anonyymi-ap

Olisi pitänyt uskoa, että nastarengas ei kestä Etelä-Suomessa kuin ihan hetken. Paljaan asvaltin piiskaaminen tekee tehtävänsä ja nyt kaikki nastat ovat pyöristyneet. Tuloksena jääpidon merkittävä katoaminen. Nastat tekevät naarmuja jäähän, mutta eivät enää pure siihen niin kuin uutena.

Voisi kuvitella, että myös asvaltin kuluminen vähenee siitä mitä se oli uutena. Pito asvaltilla ja mukulakivellä lienee nyt parempi, koska pienempi osa auton painosta on metallin varassa ja isompi osa kumin varassa. Tää on ollut yksi nastarenkaiden ongelma, että niillä "ei meinaa päästä liikkeelle" liikennevaloista jos siis vertaa kitka- ja kesärenkaisiin.

10

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Etkö tiennyt, että pitääkseen nastan täytyy pitää? Siis nastan pitää saada sen verran pitoa, että sen asento kääntyy ja näin nastan kulma pureutuu jäähän? Kun nasta pyöristyy, nasta ei enää toimi, kun tuo alkupito puuttuu.

      Kulunut nasta alkaa toimimaan just noin että se tekee enää vain naarmua jäähän, mutta ei siis enää pure siihen.

      • Anonyymi

        Pyöristynyt nasta ei pure, vaikka se kallistuisikin. Nimittäin aina on sileä pinta jäätä vasten eikä kulma. CNC-miehet tietää ilmiön milloin terä lastuaa ja milloin ei.


    • Anonyymi

      Mulla oli edelliset nastarenkast viisi talvea käytössä. Ei nastat mitenkään olleet ’pyöristyneen’ ja hyvin vähän niitä oli irtoillutkin. Tietysti viimeisenä vuotena käyttö näkyi nastoistakin, mutta kyllä rengas sinänsä oli ulkoisesti ihan käyttökelpoisen näköinen vielä. Kyse oli Nokian hakjapeleista.
      Mitä ihmeen aasialaisia halpisnastoja sinulla oli, jos jo yhden kauden jälkeen nastat on niin kuluneet, että se edes näkyy tai peräti ’ pyöristyneet’
      Asun Helsingissä, mutta ajoista iso osa kohdistuu Tampereen ja Turun suuntaan, moottoriteitä ja muita isompia teitä.

    • Anonyymi

      Älä viitsi jauhaa tuota iänikuista sontaa…. Eikö jo sinua itseäsikin vähän nolota?

    • Anonyymi

      4-5 talvea ollut 195/65 tuli käytettynä jolla ajeltu 2 talvea. continental

      Kaikki nastat on renkaissa paikoillaan ja nastat tulee ulos aika paljon. Yhtään nastaa ei ole poikki koska en vedätä tai anna renkaiden pyöriä tyhjää se nimittäin katkaisee kovapalan / nastan runkoineen keskeltä ja löystyttää nastan irti renkaasta.

      Käyttäjästä johtuva jos talvirenkaissa näkyy katkenneita tai irronneita nastoja.

      Pito on erinomainen, nyt on ollut jo muutaman päivän kaikilla asfalttiteillä täällä jo kovettunut jäinen kerros. Aura ei koskaan poista sitä kerrosta ollenkaan.

      Perässä oli äsken respon isohko painava jarruton + kuormaa, paikaltaan lähtee etuveto manuaali liukkaalla pinnalla sutimatta koska en anna pyöriä tyhjää, pysähtyin loivaan ylämäkeen.

      Käytännössä ajan asfaltilla jossa nasta ottaa pintaan eli nastojen kova ropina ja rahina kuuluu korkeintaa viikon, tänä vuonna vaihdoin kun pakkasia oli kokojan, 6 päivää ja alle 100km ajoja 40-60km nopeudella nastojen ottaessa asfalttiin. Sitten tuli lunta 5cm ja pinnalle kiinni ja parin päivän päästä lisää, nyt on varmaan kunnan teillä 20mm jääkerros.

      Kyllähän moni ajaa nastoilla suomessa jossa pinnasta irtoaa paljon asfalfattia turhaan, piikkaa paljon pintaa irti kovapa. Tulee urat, jää vesi siihen pintaa joka on karkeaa, murenee helpommin, aiheuttaa puolet kovempaa ääntä renkaiden kautta, joku rikastuu teiden pinnoitteiden uusimisella ja lisää veromenoja joita muuten voitaisiin jättää tämän maan ihmisille omalle tilille.

    • Anonyymi

      Eihän nykyään edes ole oikeita nastarenkaita, vaan kumin koloihin piilotetaan
      jotakin riisiryynin tapaisia murusia.
      Ennen ajettiin Gislaved Forst-renkailla, mitkä olivat todelliset NASTArenkaat.

    • Anonyymi

      Miksi edes ostaa nastoja kun kitkoissa ei tule tuollaista pidon menetystä kun eturenkaissa on hyvä pito kun nastat nousee ylös, kun taas renkaissa takana ne on ihan jumissa ovat ainoastaan
      maantien kuluttajia

      • Anonyymi

        Ainahan voi ostaa laadukkaita nastarenkaita, joissa tuollaista ongelmaa ei ole. Ei ne maksa sen enempää kuin laadukkaat kitkatkaan, mutta liukkaankelin ominaisuudet ovat aivan toista luokkaa.

        Tietysti jotkut aasialaiset halpisnastarenkaat houkuttelevat hinnallaan, mutta siitä saattaa seurata noita mitä mainitset.
        Hassua, kun nastarenkaiden ongelmista kirjoitettaessa kerrotaan aina noiden halpisrenkaiden ongelmista ja kitkarenkaiden hyvistä ominaisuuksista kerrottaisi pitäydytään parhaisiin tunnettuihin renkaisiin.

        Jopa joku taho teki testivertailuakin halvimpien nastarenkaiden, tuntemattomien merkkien ja yhtä ei edes Suomessa ole myynnissäkään, ja tunnettujen merkkien parhaiden kitkojen välillä. Tavoite silläkin lienee selvä, mutta ei tainnut ihan täysin toteutua, kun noista halpisnastoistakin löytyi liukkaalla jäällä parhaiten pärjännyt, vaikka muuten ko rengas osoittautui jokseenkin kelvottomaksi.


    • Anonyymi

      Nastat auttaa aina ja toisaalta sellaisia materiaaleja ei renkaissa oikein voi olla jotka ei kuluisi. Melkoista keskustelua tässäkin ketjussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3389
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1992
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1901
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1558
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1395
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe