Kirjolohipäivä!

Anonyymi-ap

Taas uusi ruokapäivä! Jyrki sukula hehkutti kotimaista kirjolohta aamutelkkarissa. On häpeä että tuhansien järvien maassa syödään ulkomaista kalaa 80 % : sesti. Minä otan melkein kerran viikossa tiskiltä kirjolohen perkeitä joissa on vielä paljon kalanlihaa ja maksaa vai 2 euroa iso paketti. Teen keittoa ja perunan kanssa laatikkoa niistä.

18

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllähän sitä söisi kuhaa ja ahventakin, mutta ne maksavat vähintään
      20 euroa kilo, jopa 34 euroakin fileenä. Ei ole varaa ostaa.
      En kyllä osta kotimaista allaskasvatettua antibiootti-kirjolohtakaan.
      Silakkaa ja muikkua on lähes joka viikko tarjolla järkevämpään hintaan.

      • Anonyymi

        Ostin tänään silakkafileitä, olikohan 6,90/kg, joten torille täytyisi päästä. Suolasieniä kaipasin, mutta ei ole vielä lähi kaupassa, vaikka n iin runsas oli sienivuosi.


      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        😍 ­­­N­y­­m­f­­o­­m­a­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#180817260

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Sukulalla on rahaa kiinni kirjolohikasvattamossa.

      Minä söisin mieluusti ihan tavan kalaa, kuhaa, siikaa, haukee, silakkaa jne.

    • Anonyymi

      Sukula yrittää puhua raha omaan pussiinsa.

      • Anonyymi

        Sukula sai Maikkarilta "mainosaikaa" tämän aamun vierailun. Näyttää tulevan pian ohjelma, jossa Sukula on mukana Maikkarilla.
        Sukula tekee bisnestä.
        Mä taidan ostaa pilkin 🤔


    • Minulla on itse pyydystettyä haukea pakkasessa.
      Tulee sitä lohta kyllä jonkinverran ostettua.
      Nyt kun kaupasta saa kotimaista järvikalaa säilykkeenä, en juuri tonnikalaa osta.
      Kesällä jokusia ahveniakin koukkuun tartui, oli vaan niin tuulista usein, että tuli kalasteltua vähemmän, kuin aiemmin.
      Eikä se hellehommaakaan ole.
      Särkeäkin saa säilykkeenä.
      Varmaankin isommissa paikoissa on paremmat valikoimat kotimaistakin kalaa.

      • Anonyymi

        Ahti on suonut sinulle antejaan. On onni asua kalaveden äärellä. Kala on terveellistä, vaan ostokala kallista.


    • Anonyymi

      Paljon sitä särkeä mainostavat ja yrittävät kehua mutta huononpuoleista on menekki kaupoissa.
      Halpaa 5€ kilo oli kesällä, aasialaiset ostavat keittoihinsa, kertoi kauppias Itä-Helsingissä.
      Itse en särkiä osta kalatiskistä mutta muikkua ja silakkaa välillä lohta.

      • Anonyymi

        Oletko koskaan kokeillut viiltää särjen ne selkä palat ja suolata kraaviksi?

        Todella hyvää, mikäli et erehdy johonkin särjen "sukulaisiin", niihin lituskoihin.


      • Anonyymi

        särjestä tulee tosi hyvää kun perkaa paloittelee laittaa lasipurkiin sekaan rypsiöljyä
        ja purkit uuniin neljäksi tunniksi 125 asteeseen jonka jälkeen uuni sammutetaan ja jätetään purkit uuniin jäähtymään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        särjestä tulee tosi hyvää kun perkaa paloittelee laittaa lasipurkiin sekaan rypsiöljyä
        ja purkit uuniin neljäksi tunniksi 125 asteeseen jonka jälkeen uuni sammutetaan ja jätetään purkit uuniin jäähtymään

        Täytä puhtaat kalapurkit tiiviisti kalamassalla.
        Jätä kannen ja massan väliin sentin verran tyhjää tilaa.
        Sulje kannet kevyesti.
        Laita kalapurkit kylmään uuniin.
        Laita alimmaiseksi uuninpelti, jos kalapurkit kuplivat yli.
        Aseta uunin lämpötila 125 asteeseen.
        Kypsennä kaloja noin 4 tuntia.
        Kun aika on täysi, sulje kalapurkkien kannet tiukasti pyyhkeen avulla.
        Sammuta uuni.
        Laita kalasäilykkeet takaisin uuniin ja anna niiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi uunissa.
        Jos maltat, odota 1-2 viikkoa, ja jos et, tarjoile ja maista heti!


    • Anonyymi

      Suomen järvien tila on kehno ja kehnommaksi menee. Muutama vuosikymmen sitten järvien vedet olivat kirkkaita, mutta soitten ojitus ja rantapeltojen lannoitus ovat samentaneet ja tummentaneet vedet, rannat rehevöityvät ja levä kukkii helteellä. Kalaa ei tule turistin uistimeen.
      Kirjolohi ei ole suomalainen järvikala, vaan istutettu hybridi.

      • Anonyymi

        Näin uutisissa pätkän Sukulan kalatehtaan kampanjasta.
        Hän syyllisti suomalaisia, kun eivät syö suomalaista kalaa. Hän kasvattaa nimenomaan kirjolohta. Syyllistäminen ei ole "herrasmiestavan" mukaista mainosta. Kuluttajat ostavat hinnan ja tarjonnan mukaan.


    • Anonyymi

      Hienoa innokaita itse valmistaa kalsta ruuan.Yksin asuvana en enää tee itse ruokaa.Menen kauppojen valmisruoka hylyyn ja sieltä kulloinkin valitsen päivän aterian usein kalaa.Mitä kalaa muka? En tiedä todelisutta mitä laittavat sinne.Kaikille työntää kanaa nissä valmisaterioissa...

    • Anonyymi

      Ostin eilen 1,5 kg kokonaisen kirjolohen. kasvatettu sisävesistössä. Muutaman kerran erehtynyt ostaa merellä kasvatetun kirjolohen, onko ollut huono tuuri maku ollut tosi kehnoa, en ikinä ole ostanu norjan kassi-lohta. Muikkua silakkaa, nuorena pyytelin kalat itse, kalan tuoreus vaikuttaa makuun, eilen perkasin kalani, päästä ruodoista irrotin lihat hiukan keittämällä näin syntyi liemi.

      • Anonyymi

        Tällä oli kirjolohi tarjouksessa 9 e kilo. En tiedä oliko meressä vai järvessä kasvatettu, mutta hyvää oli. Ensin paistoin medaljongit, palan graavasin ja jäi vielä pakkaseen kahdet soppatarpeet, Edullista hyvää ruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tällä oli kirjolohi tarjouksessa 9 e kilo. En tiedä oliko meressä vai järvessä kasvatettu, mutta hyvää oli. Ensin paistoin medaljongit, palan graavasin ja jäi vielä pakkaseen kahdet soppatarpeet, Edullista hyvää ruokaa.

        Ostan kalani tutusta kaupasta, kallein mutta tuorein on sisävedessä kasvanut kirjolohi, tulee myyntiin keskiviikkona noin klo 15:00 aamulla nostettu järvestä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe