Taas uusi ruokapäivä! Jyrki sukula hehkutti kotimaista kirjolohta aamutelkkarissa. On häpeä että tuhansien järvien maassa syödään ulkomaista kalaa 80 % : sesti. Minä otan melkein kerran viikossa tiskiltä kirjolohen perkeitä joissa on vielä paljon kalanlihaa ja maksaa vai 2 euroa iso paketti. Teen keittoa ja perunan kanssa laatikkoa niistä.
Kirjolohipäivä!
18
253
Vastaukset
- Anonyymi
Kyllähän sitä söisi kuhaa ja ahventakin, mutta ne maksavat vähintään
20 euroa kilo, jopa 34 euroakin fileenä. Ei ole varaa ostaa.
En kyllä osta kotimaista allaskasvatettua antibiootti-kirjolohtakaan.
Silakkaa ja muikkua on lähes joka viikko tarjolla järkevämpään hintaan.- Anonyymi
Ostin tänään silakkafileitä, olikohan 6,90/kg, joten torille täytyisi päästä. Suolasieniä kaipasin, mutta ei ole vielä lähi kaupassa, vaikka n iin runsas oli sienivuosi.
- Anonyymi
😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋
😍 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#180817260
🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞
- Anonyymi
Sukulalla on rahaa kiinni kirjolohikasvattamossa.
Minä söisin mieluusti ihan tavan kalaa, kuhaa, siikaa, haukee, silakkaa jne. - Anonyymi
Sukula yrittää puhua raha omaan pussiinsa.
- Anonyymi
Sukula sai Maikkarilta "mainosaikaa" tämän aamun vierailun. Näyttää tulevan pian ohjelma, jossa Sukula on mukana Maikkarilla.
Sukula tekee bisnestä.
Mä taidan ostaa pilkin 🤔
Minulla on itse pyydystettyä haukea pakkasessa.
Tulee sitä lohta kyllä jonkinverran ostettua.
Nyt kun kaupasta saa kotimaista järvikalaa säilykkeenä, en juuri tonnikalaa osta.
Kesällä jokusia ahveniakin koukkuun tartui, oli vaan niin tuulista usein, että tuli kalasteltua vähemmän, kuin aiemmin.
Eikä se hellehommaakaan ole.
Särkeäkin saa säilykkeenä.
Varmaankin isommissa paikoissa on paremmat valikoimat kotimaistakin kalaa.- Anonyymi
Ahti on suonut sinulle antejaan. On onni asua kalaveden äärellä. Kala on terveellistä, vaan ostokala kallista.
- Anonyymi
Paljon sitä särkeä mainostavat ja yrittävät kehua mutta huononpuoleista on menekki kaupoissa.
Halpaa 5€ kilo oli kesällä, aasialaiset ostavat keittoihinsa, kertoi kauppias Itä-Helsingissä.
Itse en särkiä osta kalatiskistä mutta muikkua ja silakkaa välillä lohta.- Anonyymi
Oletko koskaan kokeillut viiltää särjen ne selkä palat ja suolata kraaviksi?
Todella hyvää, mikäli et erehdy johonkin särjen "sukulaisiin", niihin lituskoihin. - Anonyymi
särjestä tulee tosi hyvää kun perkaa paloittelee laittaa lasipurkiin sekaan rypsiöljyä
ja purkit uuniin neljäksi tunniksi 125 asteeseen jonka jälkeen uuni sammutetaan ja jätetään purkit uuniin jäähtymään - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
särjestä tulee tosi hyvää kun perkaa paloittelee laittaa lasipurkiin sekaan rypsiöljyä
ja purkit uuniin neljäksi tunniksi 125 asteeseen jonka jälkeen uuni sammutetaan ja jätetään purkit uuniin jäähtymäänTäytä puhtaat kalapurkit tiiviisti kalamassalla.
Jätä kannen ja massan väliin sentin verran tyhjää tilaa.
Sulje kannet kevyesti.
Laita kalapurkit kylmään uuniin.
Laita alimmaiseksi uuninpelti, jos kalapurkit kuplivat yli.
Aseta uunin lämpötila 125 asteeseen.
Kypsennä kaloja noin 4 tuntia.
Kun aika on täysi, sulje kalapurkkien kannet tiukasti pyyhkeen avulla.
Sammuta uuni.
Laita kalasäilykkeet takaisin uuniin ja anna niiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi uunissa.
Jos maltat, odota 1-2 viikkoa, ja jos et, tarjoile ja maista heti!
- Anonyymi
Suomen järvien tila on kehno ja kehnommaksi menee. Muutama vuosikymmen sitten järvien vedet olivat kirkkaita, mutta soitten ojitus ja rantapeltojen lannoitus ovat samentaneet ja tummentaneet vedet, rannat rehevöityvät ja levä kukkii helteellä. Kalaa ei tule turistin uistimeen.
Kirjolohi ei ole suomalainen järvikala, vaan istutettu hybridi.- Anonyymi
Näin uutisissa pätkän Sukulan kalatehtaan kampanjasta.
Hän syyllisti suomalaisia, kun eivät syö suomalaista kalaa. Hän kasvattaa nimenomaan kirjolohta. Syyllistäminen ei ole "herrasmiestavan" mukaista mainosta. Kuluttajat ostavat hinnan ja tarjonnan mukaan.
- Anonyymi
Hienoa innokaita itse valmistaa kalsta ruuan.Yksin asuvana en enää tee itse ruokaa.Menen kauppojen valmisruoka hylyyn ja sieltä kulloinkin valitsen päivän aterian usein kalaa.Mitä kalaa muka? En tiedä todelisutta mitä laittavat sinne.Kaikille työntää kanaa nissä valmisaterioissa...
- Anonyymi
Ostin eilen 1,5 kg kokonaisen kirjolohen. kasvatettu sisävesistössä. Muutaman kerran erehtynyt ostaa merellä kasvatetun kirjolohen, onko ollut huono tuuri maku ollut tosi kehnoa, en ikinä ole ostanu norjan kassi-lohta. Muikkua silakkaa, nuorena pyytelin kalat itse, kalan tuoreus vaikuttaa makuun, eilen perkasin kalani, päästä ruodoista irrotin lihat hiukan keittämällä näin syntyi liemi.
- Anonyymi
Tällä oli kirjolohi tarjouksessa 9 e kilo. En tiedä oliko meressä vai järvessä kasvatettu, mutta hyvää oli. Ensin paistoin medaljongit, palan graavasin ja jäi vielä pakkaseen kahdet soppatarpeet, Edullista hyvää ruokaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tällä oli kirjolohi tarjouksessa 9 e kilo. En tiedä oliko meressä vai järvessä kasvatettu, mutta hyvää oli. Ensin paistoin medaljongit, palan graavasin ja jäi vielä pakkaseen kahdet soppatarpeet, Edullista hyvää ruokaa.
Ostan kalani tutusta kaupasta, kallein mutta tuorein on sisävedessä kasvanut kirjolohi, tulee myyntiin keskiviikkona noin klo 15:00 aamulla nostettu järvestä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
57-vuotiads muka liian vanha töihin?
On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei2983269Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?
Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette2341763By the way, olet
mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei911305J-miehelle toivon
Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.851263- 591168
Onko kaivattunne suosittu?
Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(781159Täytyi haukkuu sut lyttyyn
En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti521087Onkohan sulla enää tunteita
kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut36974Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola
Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks46916Etkö ymmärrä että olen turhautunut
kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?64841