Verotietojen lisäksi myös tukitiedot julkisiksi

Anonyymi-ap

Huomenna tulee taas listaus Suomea elättävistä tärkeimmistä henkilöistä eli vuoden 2022 verotustiedot.
Listojen julkisuutta korkein oikeus perusteli yhteiskunnallisen avoimuuden yms perusteella.

Mielestäni samalla perusteella voisi julkaista listan vuoden 2022 suurimmista KELA-tukien saajista.

Tuloja ja menoja on aina tarkasteltava yhdessä ja toisen puolen poisjöttämisen myötä analyysit, keskustelut ja johtopäätökset jäävät vajavaisiksi.

Esimerkkejä

On oikein, että yli 200.000 euroa ansaitseva maksaa 50% veroa tuloistaan.
On oikein, että neljännestä lapsesta huoltaja ei enää saa lapsilisiä.

Jne jne

Jotta kukin voisi arvioida ylläolevien lausumien oikeudenmukaisuutta, tarvitaan lisätietoa. Kun mediassa kerrotaan jonkun ”ansaitsevan” lähes 6000 euroa kuussa KELA- tuilla, herää epäilys yhteiskuntamme mahdollisuuksista selvitä. Tämä tukisumma on minusta jo petos yhteiskuntaa ja kaikkia meitä maksajia kohtaan.

Tällaisten ”rosmojen” nimien julkaisu olisi vähintään yhtä hyvin
perusteltavissa kuin suurimpien veronmaksajien nimien julkaisu:

Suomessa pitäisi nyt miettiä sitä, missä menee raja erilaisten tukien saannissa: nykyinen tukipolitiikka ei voi jatkua, siihen ei yksinkertaisesti ole varaa.

6

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä tuolta Kelata heru kuin harvoille ja valituille. Perusetuudet ovat valtaosalle joitain satasia kuukaudessa. Oikeastaan ihan hyvä että julkaistaisiin, niin nähtäisiin miten pienillä summilla valtaosan on pärjättävä.

      Huomenna ne verotiedot taas julkaistaan. Näemme että hyvin pyyhkii paskamahaökyillä. Turhaan valittavat ja ulisevat. Satoja tuhansia euroja ja jopa miljoonia tulee aina vuosittain vaikka valituksesta päätellen ei sitä uskoisi.

    • Anonyymi

      Aloittajan valitsemassa narratiivissa hyväosainen ihminen on hyvä ihminen.

      Näin ei kuitenkaan ole, koska hyväosaisen edut maksatetaan siten että samaiset rahat poistetaan huonompiosaisilta.

      "Elättäjien" l. nettoveronmaksajien määrät valikoidaan poliittisilla perusteilla, esim. tuloerojen kasvattaminen tarkoittaa sitä että elättäjiä on vähemmän ja tukien varassa olevia on enemmän, kun taas tuloerojen kaventaminen johtaa siihen että nettoveronmaksajia eli elättäjiä on enemmän.

      Eduskuntahan nämä päätökset tekee, se on ihan heidän valinta, paljonko on nettoveronmaksajia ja samoin se on eduskunnan päätös paljonko kansaa laitetaan tukien varaan.

    • Anonyymi

      Tukemisellakin on rajansa ja nämä tukivarkaat syövät motivaation tukemiselle.

      Miljoonia ansaitsevia on marginaalinen joukko ja suurin osa veronmaksajista tienaa 40-100t vuodessa. ”Kahdeksan lasta kahdeksan eri miehen kanssa” ja lasten elätys yhteiskunnan tuilla ei ole toimintaa, jota olen valmis tukemaan millään tavalla.

      Maailmassa on miljardeja köyhyydessä eläviä eikä kaikkia voida auttaa. Syntyvyyden säännöstely on paras keino pelastaa ihmiskunta ja lievittää köyhyyden kärsimystä; köyhien valtavan lapsikatraan tukeminen on väärää poltiikkaa. Tähän keskusteluun pitäisi mediankin uskaltaa lähteä. Mutta mieluummin se media provosoi kertomalla miljoonatuloista ja ökyelämästä, joka toki on törkeää resurssituhlailua, mutta vain yksi osa ongelmaa.

    • Anonyymi

      Suomalaisella köyhälistöllä oli 100 vuotta sitten paljon korkeampi moraali kuin nykyään. Yhteiskunnan tukia ei juurikaan ollut, joten oli pakko huolehtia omista asioista, omasta perheestä ja vähän avittaa naapureitakin.

      Ei itäsuomalainen torppari lähtenyt Pohjanmaalle talolliselle kylään ja pyytäämän apuja kymmenpäisen lapsijoukkonsa elättämäseen … eikä apua olisi varmasti tippunutkaan.

      Suomi oli tietysti täysi kehitysmaa ja rakenteet katastrofaaliset kansakunnan varallisuuden kasvattamiseen: itseänsä työllä rääkkävä torppari ei voinut työllään perhettään vaurastuttaa, vaan kaikki hyöty meni omistavalle luokalle.

      Onneksi asiat muuttuivat, mutta viime vuosikymmeninä olemme sitten menneet toiseen ääripäähän,: yhä kasvava joukko lökäpöksyjä olettaa yhteiskunnan (eli muiden ihmisten) elättävän heidät. Orpon hallitus on nyt onneksi aloittanut muutoksen, joka on todella katkera monille, mutta joka on välttämätön Suomen pelastamiseksi.

    • Anonyymi

      Työorjat nousi sorron yöstä, mikä oli hienoa.

      Liian moni sitten jälkipolvien edustajista jäi lepäämääm laakereilleen, nistelemaan erilaisia tuki sen sijaan että olisi hyödyntänyt ilmaisen koulutuksen korkeakouluun asti ja ollut oman elämänsä sankari.

      Nyt monella sitten riittää energiaa itkeä Orpon hallituksen kertoessa sen, että laiskottelun aika on ohi. naamiot on riisuttu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      256
      2262
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      2045
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      98
      1780
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1599
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1181
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1180
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      64
      1019
    8. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      113
      1018
    9. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      1006
    10. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      33
      1003
    Aihe