Haitallinen välikommentti Yle kolumnissa

Anonyymi-ap

"Miehet yleensä ja erityisesti nuoret, matalasti koulutetut, työväenluokkaiset ja päihteitä käyttävät miehet eivät välttämättä hyödy siitä, että heiltä odotetaan tunteiden ilmaisua."
Väärin. Linkitän tähän 20 vuotta väkivaltaisten miesten kanssa työskennelleen Youtube kanavaa pitävän terapeutin kanavan. Kuulemma miesten tunnetaidot eivät katso tulotasoa tai koulutustaustaa. Oikeastaan on todella haitallista sanoa ettei tietyssä elämäntilanteessa olevat kykene ilmaisemaan itseään. Lääkkeet voivat turruttaa,muttei koskaan kokonaan täysin viedä tunteita.
Kolumni: https://yle.fi/a/74-20056290 ja video: https://m.youtube.com/@PsychologyInSeattle

4

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan tottahan se on, että varsinkin vanhempien sukupolvien miehet eivät paljon tunteistaan puhu. Ennen vanhaan miesten ei pitänyt puhua vaikeuksistaan, vaan "kestettävä kuin mies". Eikä se välttämättä johdu koulutustasosta tai yhteiskuntaluokasta, voihan se johtua pohjalaisuudesta.

      Eihän tuossa kielletty puhumasta tunteista. Mutta sekin jos vaaditaan puhumaan vaikka ei haluaisi, eikö sekin voi olla ahdistavaa?

      Miksi nämä jutut aina vedetään mielisairaalassa käytettäviin lääkkeisiin. Tuskin burana aiheuttaa tunteista puhumattomuutta.

    • Anonyymi

      Toisille tunteista puhuminen on helpompaa kuin toisille, oli sitten kyse kenestä tahansa.
      Ei ihmisiä voi jaotella mihinkään tiettyihin " ryhmiin ", ketkä pystyvät puhumaan ja ketkä ei.

    • Ehkä tuossa viitataan siihen että tuon "luokan" miehet puhuvat tunteistaan käyttämällä nyrkkejään... Enpä tiedä.

      Itse en noin yleensä ymmärrä että mitä ihmeen hyötyä niistä tunteista puhumisesta voisi kenellekään olla (jos ei ole nainen). Koko höpötys on ilmeisesti alkanut amerikasta missä naiset menevät kaksi kertaa viikossa puhumaan psykologilleen kaikkea sopaa, ilmaisemaan tunteitaan, ja maksavat siitä selvää rahaa suuria summia. Kyseessä on rahastus.
      Jos nyt tuota samaa hommaa kuitenkin kaikesta huolimatta yritetään miesten suhteen, niin ensinnäkään ne eivät puhu, eivät kerro asioitaan, eivät näytä tunteitaan. Joten koko homma kaatuu heti alkuun omaan mahdottomuuteensa. Ja vaikka tuo systeemi saataisiinkin toimimaan miesten kohdalla, niin mitä ihmeen hyötyä siitä voisi ikinä olla?

    • Ainakin nämä asiat osuivat todella hyvin kohdilleen tuossa puheessa.

      Henri Hyvösen kolumni:
      "Peräänkuulutettujen miesten tunteiden odotetaan olevan jotain söpöä ja pörröistä."

      "Vaikuttaa siltä, että miehiin on ensin liitetty työkeskeisyys ja suorittaminen, joiden sitten toivotaan lisääntyvän ”tunteiden ilmaisun” myötä väistyvän ja tekevän tilaa omasta ja toisten hyvinvoinnista huolehtimiselle. Toive ”tunteitaan ilmaisevista miehistä” onkin oikeastaan sinänsä sympaattinen ja mielekäs toive miehistä, jotka ovat aiempaa vahvemmin sitoutuneita perhe-elämän, muiden ihmissuhteiden ja oman terveytensä vaalimiseen."

      "Edellä sanotusta kuitenkin seuraa, ettei miesten kokemia ja ilmaisemia tunteita, erityisesti intohimoa ja vihaa, osata tunnistaa ja nimittää tunteiksi."

      "Samalla ”miehisen rationaalisuuden” vankimpia linnakkeita, yritysmaailmaa ja politiikkaa, kuvaava uutisointi ja populaarikulttuuri ovat täynnä tunteitaan ilmaisevia ja kritiikittömästi niiden vallassa operoivia miehiä."

      "tuntemani stereotyyppiset ”suomalaiset miehet” osoittavat taipumusta ainakin varautuneisuuteen, äreyteen ja ivaan, jotka kaikki ovat tunnereaktioita, vaikkakaan eivät mieheyteen liittyvien mielikuvien vastaista pehmoilua."

      "Samalla miehille on kuitenkin pitkään tolkutettu ja he itse toistuvasti kertovat, ettei miehille sallita tunteiden kokemista ja ilmaisua."

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      60
      770
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      628
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe