Siirapilla makeutettu Lopen - Läyliäisten perunalaatikko.
Ei imelletä. Makeus saadaan siirapilla makeuttamalla.
Valmistusohje. Ainekset ohjeessa:
Pese ja kuori 2 ½ kg perunoita. Keitä perunat täysin kypsiksi pienessä määrässä vettä ja soseuta perunat pieneen määrään keittovettä. Lisää tarvittessa kuumaa vettä.
Lisää kuumaan soseeseen noin 60-100 grammaa voita siivuina sulamaan. Voit lisätä soseeseen 3-5 ruokalusikallista vehnäjauhoja . Lisää maitoa niin että saat notkeahkon puuromaisen soseen. Lisää jauhettua muskottia ½-1 teelusikallista. Lisää 2 teelusikallista suolaa.
Lisää tummaa siirappia 3-4 ruokalusikallista ja sekoita tasaiseksi. Tumma siirappi antaa makua ja hyvän värin.
Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita.
Laita sosevuoka noin 190 asteiseen uuniin. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin siirapilla makeutettu perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen hyvän siirapilla makeutetun perunalaatikon.
Paista siirapilla makeutettua perunalaatikkoa noin 4 tuntia.
Läyliäisten siirapilla makeutettu perunalaatikko
Anonyymi-ap
0
240
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1913145
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.662822- 2032260
- 741896
- 1021803
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k91721- 1081575
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes2191186- 811140
- 951099