Vaihtoehtona harkitaan induktioliettä kaasu/keraamisen sijaan. Käyttökokemuksia? Edut/haitat?
Induktiotasoista
11
14257
Vastaukset
- peukku68
siinä se ja vielä kattilat vaihtoon..
- niinhän
luulin minäkin, mutta 2x induktio& 2x keraaminen liesi on halvempi kuin 2x kaasu& 2x keraaminen. Kaupanpäälle tarjoavat 150€ arvoista Hackmannin kattilasarjaa. Kaasulieteen joutuu lisäks hankkimaan pullon& venttiilin jotka nekin jotain kustantaa.
- ville
Nopempi, tarkempi ja tehokkaampi kuin kaasu.
Nopeutta kuvaa varmaan tämä: heitin öljyn kattilaan, aloin avaamaan purkkia ja kun olin lähes avannut, syttyi öljy palamaan ...
Toisessa elävä liekki, joka varmasti aiheuttaa silloin tällöin palovammoja, toisessa taso joka ei edes itse kuumene.
Induktiossa teho 1 on kuin vesihaude, tätä et edes kaasulla saa.
On totta, että astian pitää olla magnetisoitava. Toisaalta nykyisin kaikki kunnon kattilat ovat. Ainakin meillä meni vaihtoon vain yksi pannu ja se oli vanha ja surkea teflon, jossa alumiinirunko. Uusi tarttumaton on ihan toista laatua.
Kaasuliesi hankala puhdistaa, induktio kun ei edes kuumene on taas naurettavan helppo.
Kaasulla tulee pullorumba jos kaasua ei tule seinästä. Induktio toimii sähköllä.
Jos lukee ammattilehtiä niin monissa ammattikeittiöissä ollaan siirrytty induktiotasoihin, tämä kertonee jotain niiden paremmuudesta.
Ei kannata ostaa sellaista jossa kaksi normaalilevyä, sillä niiden käyttö induktion jälkeen on h i d a s t a sekä lämpenemisessä että viilenemisessä. Lisäksi ne vain polttavat ruoan tasoon kiinni.
gigantista saat tingittyä upon tason alle 800e, 5v takuu maksaa 35. Onhan tämä kallis, mutta jo ensimmäisen kokkauskerran jälkeen sinua harmittaa, että et ole tehnyt ruokaa aiemmin induktiolla.- tyhmä blondi
induktioliesi tulossa ja nyt vasta tajusin,että eikö meidän vanhat kattilat käy siihen??Käytössä Hackman Avanti kattiloita ja jotakin teflonpannuja.Tarkoittaako uuden lieden tulo siis kattiloidenkin uusimista?
- ville
tyhmä blondi kirjoitti:
induktioliesi tulossa ja nyt vasta tajusin,että eikö meidän vanhat kattilat käy siihen??Käytössä Hackman Avanti kattiloita ja jotakin teflonpannuja.Tarkoittaako uuden lieden tulo siis kattiloidenkin uusimista?
Monet halvat teflonit ovat alumiinirunkoisia, sekä kattilat että pannut. Ne eivät induktiolla toimi. Helposti tota voi testata ostamalla magneetin ja katsomalla tarttuuko kiinni panuun vai ei. Ja tietysti kupari ei toimi.
Normaalit teräskattilat toimii aina.
Jos haluaa tarttumattoman, joka toimii induktiolla kannattaa tarkistaa tämä tuotetiedoista. Esim jamie oliver, tefal prestige ja hackmann all steal taisi toimia. - Mietityttää
ville kirjoitti:
Monet halvat teflonit ovat alumiinirunkoisia, sekä kattilat että pannut. Ne eivät induktiolla toimi. Helposti tota voi testata ostamalla magneetin ja katsomalla tarttuuko kiinni panuun vai ei. Ja tietysti kupari ei toimi.
Normaalit teräskattilat toimii aina.
Jos haluaa tarttumattoman, joka toimii induktiolla kannattaa tarkistaa tämä tuotetiedoista. Esim jamie oliver, tefal prestige ja hackmann all steal taisi toimia.ei toimi induktioliedellä. Mites ne kunnon pihvit sitten paistetaan?
- ville
Mietityttää kirjoitti:
ei toimi induktioliedellä. Mites ne kunnon pihvit sitten paistetaan?
Valurauta on paras mahdollinen materiaali induktiolle: kuumee todella nopeasti, uskomattoman tasaisesti ja todella kuumaksi.
Tästä syystä meillä onkin todella paljon valurautaa: eri pannukoot, wokki, pata jne - Mietityttää
ville kirjoitti:
Valurauta on paras mahdollinen materiaali induktiolle: kuumee todella nopeasti, uskomattoman tasaisesti ja todella kuumaksi.
Tästä syystä meillä onkin todella paljon valurautaa: eri pannukoot, wokki, pata jnealkoi kuulostamaan hyvälle. Millainen sen tason pintamateriaali on, naarmuuntuuko helposti valurautaa käytettäessä, jos tarvitsee "ravistaa" pannua tms?
- ville
Mietityttää kirjoitti:
alkoi kuulostamaan hyvälle. Millainen sen tason pintamateriaali on, naarmuuntuuko helposti valurautaa käytettäessä, jos tarvitsee "ravistaa" pannua tms?
Taso on keraaminen ja laatu noissa kulkee hinnan mukaan eli induktiotasojen taso on korkealaatuista.
Itse olen heiluttanut pannua suoraan tason päällä ja en ole saanut yhtään naarmua aikaa kuudessa kuukaudessa. Tosin en ole kyllä mikään maailman ahkerin pannunheijuttaja, mutta lihapullat kyllä tuolla tavalla käännän.
Etuna noissa on, että koska taso ei kuumene ei pannun pohjaan pala kovin voimakkaasti ruoka kiinni. Siten pannun pohja säilyy tosi hyvän näköisenä ja se on erittäin helppo pestä. Kun pannun pohja on sileä ja roskaton pienenee myös naarmuuntumisen vaara.
Elektroluxilla on tosiaan hyvät sivut induktiosta, aloittaneet kunnon kamppania, jossa käy ilmi esim tuo nopeus:
http://induktio.electrolux.fi/node822.asp
Pihvipaistajalle sen verran, että valurata induktio on tosi jees, kun pannun saa koko pohjasta todella kuumaksi. Siten voi hyvin aloittaa keskilämmöllä, jolla kypsentää tasaisesti ja mitää ei pala kiinni ja vasta lopussa nostaa pannun tulikuumaksi jolloin saa hetkessä rapean pinnan. Tällä tavalla pannuun ei pala tavaraa ja voi heittää kastikkeet pannulle ottamaan kaikki hyvät maut
Mukavia kokkaushetkiä, sillä induktiolle ne ovat vielä mukavampia :) - keittiöissä pyörinyt
Suurkeittiöissä ollaan siirtymässä takaisin kaasuliesien käyttöön ainakin useissa Helsingin ravintoloissa, niissä missä itse olen käynyt. Induktiot kun ovat uusimistarpeessa viiden käyttövuoden jälkeen ei jostain syystä ostetakaan uusia induktioliesiä. Syynä siihen on induktioliesien kalleus ja lyhyt käyttöikä ravintolakäytössä. Induktion hinnalla saa pari kolme kaasuliettä. Kotitalouslaitteissa hintaerot kaasutasojen ja induktion välillä ovat pienemmät.
Kotitalouskäytössä ei voi pullo rumbasta puhua. Yksi nestekaasupullo riittää 3-6 kuukautta ja ruokaa saa laittaa tuohon kulutusmäärään aika reippaastikin. Kyllä induktio ja kaasu ovat mielestäni molemmat varteenotettavia vaihtoehtoja. - MacAddict
tyhmä blondi kirjoitti:
induktioliesi tulossa ja nyt vasta tajusin,että eikö meidän vanhat kattilat käy siihen??Käytössä Hackman Avanti kattiloita ja jotakin teflonpannuja.Tarkoittaako uuden lieden tulo siis kattiloidenkin uusimista?
Hackmannin sivuilla sanotaan seuraavaa:
"Induktiopohja on erityisesti induktioliesille kehitetty ratkaisu, joka toimii tehokkaasti myös kaikilla perinteisillä liesillä. Induktiopohja sisältää magneettista metallia, jonka ansiosta pohja toimii osana induktiolieden magneettikenttää. Induktiokeittäminen on taloudellista ja turvallista. Induktioliesi kuluttaa vähän energiaa ja reagoi nopeasti tehonsäätöön. Induktioliedellä kuumenee vain ruoka – ei liesi. Kaikissa induktioliedelle sopivissa keitto- ja paistoastioissamme on pohjassa merkintä "Induction". Näitä ovat: Avanti, Family, Hot Pans ja kaikki valurautaiset tuotteet."
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 465870
- 495361
- 493734
- 143685
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise993401- 313136
- 592894
- 582756
- 552413
- 381854