Ihmeiden tarkoituksesta ja jahtaamisesta

acim.lainen

Raamatussa Jeesus kehottaa:” Uskokaa, kun sanon, että minä olen Isässä ja Isä on minussa. Ellette muuten usko, uskokaa minun tekojeni tähden. (Joh 14:11)

ACIM taas sanoo että jos yrittää käyttää ihmeitä saadakseen aikaan uskomusta niin on käsittänyt väärin niiden tarkoituksen. ” The use of miracles as spectacles to induce belief is a misunderstanding of their purpose.” /ACIM Tässä on siis näennäinen ristiriita.

Ehkä tämä ristiriita selittyy näin: Jeesus tarkoitti Raamatussa että häneen tuli uskoa siksi että hänen tekonsa olivat HYVIÄ eikä siksi että teot olivat ”ihmeellisiä” . Sovituksen asiaa ajavat ihmeet voivat olla luonnonlakeja rankastikin uhmaavia mutta niiden tarkoitus on aina Rakkaus.

Mikko L mainitsi Markku Koiviston ja en malta olla ottamatta esille kyseisen miehen tekemisistä annettua varoitusta jonka löysin kerran netistä.

http://www.jeesuksenopetuslapsetry.net/koivisto.html

En ota kantaa siihen puhuuko varoituksen antaja totta vai ei mutta tekstin sisältöä voi silti mielessään miettiä



Yllä olevassa linkissä puhutaan mm. seuraavaa otsikolla ”Markku Koiviston tapaus”

” Markku Koivisto ja Riku Rinne rukoilivat useita vuosia sitten kuolleen pojan puolesta, että Jumala herättäisi tuon pojan takaisin eloon….
…Veljet rukoilevat. Kuollut ei herää. Paljon muuta hässäkkää kyllä tapahtuu. Vihollinen selittää veljille, että Jumala nöyryytti heitä, kun kuollut ei herännytkään….

…Koivistolta on kysytty useita kertoja: "Miksi hän rukoili kuolleen puolesta?" Joka kerta vastaus on sama: "Koska Raamatussa kehoitetaan tekemään niin."
Juuri noin vihollinen tahtookin meidän ymmärtävän Raamatun opetukset!…

…Jeesus kyllä sanoo, että Hänen seuraajansa tekevät samoja tekoja, kuin Hänkin. Mutta ei Jeesus kuitenkaan käske meidän niitä suinpäin tekemään!!! Vaan Jeesus opettaa, että ILMAN HÄNTÄ ME EMME VOI TEHDÄ YHTÄÄN MITÄÄN!!!”


ACIM:ssa Jeesus sanoo että kysy Minulta mitä ihmeitä sinun tulee tehdä. Näin vältyt turhalta vaivalta.



” I am the only one who can perform miracles indiscriminately, because I am the Atonement. You have a role in the Atonement which I will dictate to you. Ask me which miracles you should perform. This spares you needless effort, because you will be acting under direct communication.” (Miten tämä on suomeksi käännetty? Aivan IOK:n alussa).

Ilmeisesti kun Markku yritti herättää kuollutta poikaa niin vaiva oli turha; poikahan ei herännyt. Vai mitä olette mieltä?

Alempaa samasta jutusta:


” Sitten Koivisto julkaiseekin kohu-uutisen! Hänen rukoillessa jossain tilassa; lattialle alkaa ilmestyä kultahippuja. Koivisto itse sanoo, että hän koki tuona hetkenä AIVAN UUDENLAISEN JUMALAN SIUNAUKSEN! AIVAN ENNEN KOKEMATON SIUNAUS VALTAA KOIVISTON TUONA HETKENÄ! KOIVISTO SAA SAATANALLISEN SIUNAUKSEN! Ja siitä osoituksena; saatana myös kuittaa sen kullalla!
Useissa noitauskonnoissa on todistettavasti esiintynyt kultaa, kun ihmiset ovat palvoneet vihollishenkiä erilaisissa rituaaleissaan!
JUMALA EI MATKI MILLOINKAAN SAATANAA!”

Sitä voi kyllä funtsia että tarvitseeko Rakkauden tehdä kultahippuja. Kuka kultahippuja tarvitsee pelastuksekseen? Jumalan ihmeet ovat sellaisia että jotka tuovat Rauhaa ja terveyttä ja poistavat pelkoa ja pahaa oloa.

3

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iokjussi

      >>>
      ” I am the only one who can perform miracles indiscriminately, because I am the Atonement. You have a role in the Atonement which I will dictate to you. Ask me which miracles you should perform. This spares you needless effort, because you will be acting under direct communication.”
      >>>

      "Minä olen ainoa, joka voin tehdä ihmeitä valikoimatta, koska minä olen Sovitus. Sinulla on oma osasi Sovituksessa ja minä sanelen sen sinulle. Kysy minulta mitä ihmeitä sinun tulisi tehdä. Siten säästyt turhilta ponnistuksilta, koska tulet toimimaan välittömän yhteyden alaisena. Ihmeen persoonaton luonne on sen olennainen osa, koska se antaa minulle mahdollisuuden ohjata sen soveltamista ja minun ohjauksessani ihmeet johtavat hyvin henkilökohtaiseen ilmestyksen kokemiseen." IOK 10.4.1-5

      Seuraavassa muutamia näkökulmia eo. keskustelun aiheeseen IOK:n näkökulmasta.

      "Pyhä Henki ei työskentele sattumanvaraisesti, ja Hänestä lähtöisin oleva parantaminen toimii aina. Jollei parantaja aina paranna Hänen avullaan, tulokset ovat vaihtelevia." IOK 133.5.1-2

      "Itsestäsi et pysty tekemään mitään, koska itsessäsi et ole mitään. Minä en ole mitään ilman Isää, etkä sinä ole mitään ilman minua, koska kieltämällä Isän kiellät itsesi." IOK 162.7.3-4

      "Luota minun apuuni, sillä minä en kulkenut yksin, ja minä kuljen sinun kanssasi, niin kuin Isäni kulki minun kanssani." IOK 246.7.5

      "Pyhä Henki on näkymätön, mutta sinä voit nähdä Hänen Läsnäolonsa seuraukset, ja niiden kautta opit, että Hän on olemassa. Se mitä Hän saa sinut kykeneväksi tekemään, ei selvästikään ole tästä maailmasta, sillä ihmeet rikkovat jokaista todellisuuden lakia, sellaisina kuin tämä maailma ne näkee. Jokainen aikaa ja tilaa, suuruutta ja massaa koskeva laki ylittyy, sillä se mitä Pyhä Henki saa sinut kykeväksi tekemään, on selvästi kaikkien niiden yläpuolella." IOK 258.3.1-3

      • acim.lainen

        ...koskien sekä avausta että näitä IOKjussin valitsemia IOK sitaatteja.

        Minusta näyttää IOK:n valossa siltä että tuo varoitus joka Markku Koiviston tekemisistä on kirjoitettu on ollut aiheellinen.

        Ns. vapaissa suunnissa ihmeiden teko on vaarassa mennä turhaksi ja vääränlaiseksi vöyhkäämiseksi. Toisaalta esim. vanhoillislestadiolaisuudessa olen kuullut sanottavan että ihmeiden aika on jo ohi. Tähän tuodaan tueksi erästä Raamatunkohtaakin (admata varmaan tietää mitä tarkoitan ja löytää sen)vaikka kyseinen Raamatun kohta ei sano MILLOIN ihmeet loppuvat.
        ACIM:n mukaan ihmeiden aika on ohi kun niitä ei enää tarvita. Toistaiseksihan niitä tarvittaisiin erittäin kipeästi.



        Toivon että tutkimme yhdessä tätä aihealuetta - ihmeiden tekemistä - erittäin huolellisesti. Missä ja miten koko touhu voi mennä pieleen, mitä Pyhä Henki/Jeesus meiltä niiden suhteen odottaa, mitä ne tarkoittavat ihan käytännön elämässä, kuinka "suuria" ihmeitä voi käytännössä tehdä jne.


    • Qadesha

      >Ehkä tämä ristiriita selittyy näin: Jeesus tarkoitti Raamatussa että häneen tuli uskoa siksi että hänen tekonsa olivat HYVIÄ eikä siksi että teot olivat ”ihmeellisiä” . Sovituksen asiaa ajavat ihmeet voivat olla luonnonlakeja rankastikin uhmaavia mutta niiden tarkoitus on aina Rakkaus.

      Minulle tuli tässä mieleen että jos kauheasti korostetaan ihmeen ihmeellisyyttä, niin ihminen alkaa uskoa että niihin ei pysty oikeastaan edes Jumala... Jos ihmettä ei kauhistella ja ihastella voidaan ajatella että kyseessä on aivan normaali toiminto joka Jumalassa on mahdollinen, ja silloin kukatahansa kykenisi siihen kunhan vain antaa Jumalalle itsessään tilaisuuden.

      Silloin voi kenties muistaa/tunnistaa olevansa Jumalan Lapsi, se mikä ei ole koskaan edes Jumalasta eronnutkaan, kun ihme ei enää ole ihme vaan vain yksi tapa toimia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe