kaltereiden puremisesta..

jada87

Kyseessä on varmasti melko yleinen tapa hamsterien keskuudessa, kysympä vain että onko mitään keinoja saada hamsu lopettamaan häkin kaltereiden pureskelua?? pidän omaa hamsteriani päivittäin vapaana 1-2 tuntia, onko sitten liian vähän kun vielä sen jälkeen haluaa ulos? öisin ei oikein unta saa kun hamsu kalistelee häkkiänsä, eikä varmasti ole hyväksi sillekkään jyrsiä häkkiä monta tuntia, kaltereista on lähtenyt valkoista ns. päällystettä kohdista joista hamsu puree.. eli olisiko mitään ideoita?

32

10878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ddd.

      Jos se alkaa käsittelyn jälkeen järsimään kaltereita, se on todennäköisesti kokenut käsittelyn niin mukavana, että pyytää uudestaan ulos.

      Et pidä vapaana liian vähän aikaa. Kuullostaa oikein hyvältä. :)

      Muussa tapauksessa.. Onko häkissä riittävästi virikkeitä? Se saattaa tylsyyttäänkin järsiä kaltereita.

      • Ameb

        Sehän saattaa myös hamsterista yksinkertaisesti tuntua kivalta hommalta, kun on kerran keksinyt, niin miksi suotta lopettaamaan? :> Tuohan saattaa olla sitä tekemistä juuri hamsterille.

        Mutta kannattaa kokeilla virikkeiden lisäämistä. Jos sekään ei auta, ja haluat vieläkin lakata kuuntelemasta jatkuvaa häkin kaltereiden kalinaa, osta muoviterraario (tarpeeksi iso).


      • jada87

        minkäslaisia virikkeitä kannattaisi sitten hommata? mitä itse olette hamsuillenne keksineet tekemiseksi?


      • qwerty
        jada87 kirjoitti:

        minkäslaisia virikkeitä kannattaisi sitten hommata? mitä itse olette hamsuillenne keksineet tekemiseksi?

        Se vaan tykkää pureskella sitä. ei sinne mitään ihmeellisiä virikkeitä tarvii. Juoksupyrä tietenkin pitää olla joka häkissä.


      • Ameb
        jada87 kirjoitti:

        minkäslaisia virikkeitä kannattaisi sitten hommata? mitä itse olette hamsuillenne keksineet tekemiseksi?

        Jotakin jyrsittävää, teelaatikoita, vessa-/talouspaperirullia, kukkaruukku, jne. Olen huono keksimään tällaisia oO


      • miksu
        qwerty kirjoitti:

        Se vaan tykkää pureskella sitä. ei sinne mitään ihmeellisiä virikkeitä tarvii. Juoksupyrä tietenkin pitää olla joka häkissä.

        No kaltereiden pureksiminen ei hamsulle kuitenkaan ole hyväksi, vaikka se kuinka siitä tykkäisi. Hampaat ei tykkää metallin jyrsimisestä, kuonon karvat saattaa kulua pois ja kaltereista saattaa irrota maalia jota hamsteri vahingossa voi nielläkin. Kaltereiden jyrsimistä on hankala lopettaa, terraariossa (lasinen mielellään, saa käytettynä halpana esim. vanha akvaario) hamsteri ei tietenkään voi jyrsiä kaltereita kun niitä ei ole. ;)

        Virikkeitä todellakin tarvii!! Ja juoksupyörä ei todellakaan ole pakollinen hamstereiden varuste!! Häkkiin/terraarioon voi laittaa luonnosta oksia ja kiviä (täytyy pestä kuumalla vedellä), pahvilaatikoita ja pahvirullia. Käpyjä voi laittaa mutta ne täytyy myös pestä huolellisesti. Herkkujen piilottaminen on hyvä virike. Kukkaruukussa kaiveleva hamsteri kuluttaa itse kynsiään. Juoksupyörä otetaan pois jos hamsteri addiktoituu siihen eli tulee riippuvaiseksi eikä osaa oikein muuta tehdä kuin juosta siinä.

        Terraarioonkin saa hyvin laitettua kiipeilymahdollisuuksia, kun tekee itse/ostaa tasoja. Tasot voi tehdä vaikka vanerista tai pleksistä.


      • oyto
        jada87 kirjoitti:

        minkäslaisia virikkeitä kannattaisi sitten hommata? mitä itse olette hamsuillenne keksineet tekemiseksi?

        meijän hamsulla on ainaki juoksupyörä, herkkutikku, itsetehty ruoka-automaatti, juomapullo, taso, ruokakuppi, 2 suolakivee :D heinäkasa, pahviputkia, purua ja puu koroke ja lisää rakennan koko ajan :D esim. nyt oon tekemässä vessapaperi iglua ja täs jokupäivä yritän tehä sille semmosen risupallon jonka sisälle tulee heinää :DDDD Välillä sillä saattaa olla vähä tylsää mut juoksutan sitä usein lattialla :DDDDDDD


      • jonna ponna kilpikon
        jada87 kirjoitti:

        minkäslaisia virikkeitä kannattaisi sitten hommata? mitä itse olette hamsuillenne keksineet tekemiseksi?

        ehkä putki tassija tai semmonen häkki jossa on tekemistä me tilataan ulkomailta mun hamsterelleni uuet häkit


      • hamsteri!!
        jada87 kirjoitti:

        minkäslaisia virikkeitä kannattaisi sitten hommata? mitä itse olette hamsuillenne keksineet tekemiseksi?

        Minunkin hamsu ( viiru ) puree häkkiä hulluna! Alkoi siitä kun sen juoksu pylrä meni rikki! Onko se kääpiöhamsteri jos on kääpiöhamsteri pitää olla ehdottomasti olla
        juoksupyörä!!....!!


    • Memmu

      Jos haluat että se lopettaa kaltereiden puremisen, niin kannattaa ostaa akvaario, niitä myydään käytettyinäkin. Jos ostat sille muovi terran eli dunan, se todennäköisesti puree myös sitä. Akvaariostakin se aivan varmasti puree silikonit, mutta se ei ole vaarallista! =o)

    • Arvicola

      Ei välttämättä auta vaikka juoksuttaisi kuinka monta tuntia päivässä. Mieli käy vapautta kohti.

      Yksi hamsteri kiskoi häkistä pinnat erilleen, ja karkasi.

      Maali voi olla myrkyllistä.

    • k@isa

      Heippa jada87 ! Hamsterillesi on jäänyt yksi opittu tapa ns. päälle. Moni yrittää usein syyllistää omistajaa sillä, että hamsterilla ei ole tarpeeksi virikkeitä, jos se jyrsii kaltereita, mutta useimmissa tapauksissa syynä ei ole se vaan kaltereiden jysiminen on hamsterille päälle jäänyt tapa. Omistin taannoin erittäin paljon kaltereiden jyrsimistä harrastavan hamsterin ja neuvoja kysellessäni sain aina vastauksen "laita sille enemmän virikkeitä" tai "anna sille jotain tekemistä, ettei sen tarvi jyrsiä kaltereita" eli aina yritettiin vikaa etsiä tästä päästä. Hamsterilla oli kuitenkin paljon virikkeitä ja vaihtelin niitä välillä, ettei se kyllästyisi niihin, mutta ei ollut mitään apua, hamsteri vain jyrsi ja jyrsi. Hamsteri on eläin, jolle jää helposti jokin tapa päälle ja kaltereiden jyrsintä on niistä yleisimpiä eli kun se kerran sen oppii niin pois opettaminen ei todennäköisesti onnistu. Ja sen huomasin tästä omasta kalterinjyrsijästäni, että mitä enemmän sitä juoksutti vapaana niin sitä enemmän se kaltereita jyrsi eli kun se tajusi, että häkistä voi päästä poiskin niin sitähän se sitten yritti kokoajan. Meillä ei auttanut muu kuin terraarion hankkiminen siihen jyrsimiseen ja se olikin tehokas keino. Onnea oman jyrsijäsi kanssa :)

    • Haamsu<3

      Sinulle jada87 : Meillä sama homma !

    • miramarika

      Mä olen huomannut, että lattialla pitäminen saa ne haluaamaan vielä kovemmin ulos sieltä häkistä.

    • samatäällä99

      Minunkin hamsterini tekee niin mutta se varmaan kokee sen hauskana, tai että sitä käsitellään enemmänn vaikka minäkin käsittelen sitä 1-2 tuntia pvm.

    • jonna ponna kilpikon

      eisen 1-2 tuntia pitäs olla liian vähän mä pien mun hamsteria saman verran vapaana ja munki hamsteri puree kaltereita ja jotkut sanooo et se tarkottaa etta sillä on tylsäää kantsii kokkeilla ostaa sille häkkiin jotain kiipeily tai putkisysteemii lisää mulla se tepsii mutta en oo arma onko se totta vai lopettiko mun hamsu sen toisesta syystä

    • Hmm.. :D

      Meillä sama homma! Mitä pitäis tehdä ? :o Hamsteri jyrsii ja jyrsii . :-(

      • (:

        Yksinkertasesti... Hamsteril on liiian tylsäää...!
        Meillä ei khyl oo käytös häkkii... mut herrajestas.... hamsterin pitää päästä jalottelee useesti vaik huoneesee ettei sil oo tylsää..
        Meillä hamsut juoksee huoneessani ^^)


    • HamsuErja

      Minä en tuohon tylsyysteoriaan usko...minunkin nykyinen hamsteri on suorastaan hupsu..kun ovi on auki niin menee kolmanteen kerrokseen jyrsimään kaltereita. Pidän häkkiä illalla lattialla juoksuhuoneessa joten hamsteri voi milloin itse haluaa illalla kömpiä takaisin pesään, ja koska huone on hamsterivarma niin valvoakaan ei tarvitse koko ajan, pari kertaa laitoin oven kiinni niin yks kaks alkoi kalterien pureminen, nyt ulkopuolelta, että mukamas pitäs päästä sisään häkkiin, kiusasin vähän aikaa ja päästin eikä ollut edes jano tai nälkä pissahätä tai väsy syynä pesään haluamiseen , sieltä sitä vaan katsottiin söpösti pesästä. Minun teoriani on se että jotkut hamsterit puree vaan enemmän kaltereita kuin toiset, ne ketkä on ahkerimpia siinä niin eivät sitä tylsyyttään tee, varsinkin jos heitä on edes kohtuullisesti juoksutettu.

    • kääpiöhamsteri

      Minun hamsterin jyrsii häkkiä ja kiipeilee niitä ja touhuaa.En saa ikinä nukuttua mikä on pielessä?menen aina yöllä laittamaan sen nukkumaan.

    • Hamsterit

      Itse kun hamsuni järsii kalteria (vaikka on muovi terra) Hamsteri kiipeää mökin katolle ja nousee seisalleen ja alkaa (roikkua/purea) keksin kiinnittää vessa paperi kalterin ympäri ja laittaa ulkopuolelle teippiä pitämään sitä vessapaperia. Kannattaa laittaa hamsulle siihen kohtaan mistä se alkaa järsii niin: laita siihen jotain pureskeltavaa... T:JM JA HAMSTERIT 32

    • Myyränimun

      Sivele etikkaa kaltereihin. Maistuu pahalle.

    • hamstre

      Etikkaa ei kannata laittaa kaltereihin! Hamsterille kaltereiden jyrsiminen on erittäin yleinen tapa, jota ei voi oikein muuttaa ellei vaihda häkkiä dunaan tai terraarioon. Hamsterille yleistyy tavat, esim. juoksupyörässä juokseminen putkeen montatuntia tekemättä mitään muuta, on hamsterin yleinen tapa purkaa turhautumista. Hamsterille tämä on stressin purkausta. Vaikka hamsteri "virallisesti" ei näytä stressaavan, niin tämä toistuva tapa voi jäädä hamsterille vaikka häkin vaihtaisi isompaan. Stressin ehkäisyyn on estettävä hamsteri tekemästä tätä toimintaa, ja pinnojen jyrsimistä ei oikein voi ehkäistä muulla kun vaihtamalla häkkiä umpinaiseen, jossa vain katto-osassa on ritilät.

      • Myyränimun

        Tottakai voi etikkaa laittaa. Se ei vahingoita eläintä ja ajaa saman asian, kuin häkin vaihtaminen dunaan tai terraarioon. Eli estää kyseisen toiminnan. Lisäksi etikka tulee monenmonta kertaa halvemmaksi, kuin terraarion osto.


    • Hamsterit

      Ennen mulla myös jyrsi mutta sitten lopetti kun sai paljon härveleitä ja oman leikkipaikan !! Jossa sitä ei tarvise vahtia!

    • Rebeccaaaa

      Sama homma minulla.. ei se minua hirveesti haittaa, paitsi yöllä se saattaa vähän ärsyttää. Muovistakaan en viitsi hankkia sillä minulla oli hamsteri joka sitten jyrsi siihen muovihäkkiin reijän, josta pääsi sitten karkuun. Ja juoksupyörä minulla on mutta en sitä häkkiin laita, sillähamsteri ei sitä osaa käyttää.

    • Anonyymi

      mun hamsulla on iso juoksupyörä ja pyörii tosi hyvin. En ymmärrä ku ei lainkaan juokse siinä? joskus valvon tosi pitkään, yöhön ja nään että hamsu on herännyt mut ei lainkaan juokse pyörässään. Mitä pitäisi tehdä?

      • Anonyymi

        jotkut hamsterit ei juokse juokupyörää ollenkaan, vaikka sellainen häkissä olisi. oletko kokeillut juoksulautasta? kaverillani oli puinen ja sen hamsteri tykkäsi siitä.
        mulla olis kans kysymys. saako siis kaltereihin laittaa etikkaa? jos se kuulemma maistuu hamsterille pahalta niin ei sitten purisi kaltereita koko yötä, että saisin nukuttua. muuten häkki pitää viedä toiseen huoneeseen joka ei olisi kivaa. juoksupyöränkin joudun ottamaan yöksi pois, koska se pitää meteliä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jotkut hamsterit ei juokse juokupyörää ollenkaan, vaikka sellainen häkissä olisi. oletko kokeillut juoksulautasta? kaverillani oli puinen ja sen hamsteri tykkäsi siitä.
        mulla olis kans kysymys. saako siis kaltereihin laittaa etikkaa? jos se kuulemma maistuu hamsterille pahalta niin ei sitten purisi kaltereita koko yötä, että saisin nukuttua. muuten häkki pitää viedä toiseen huoneeseen joka ei olisi kivaa. juoksupyöränkin joudun ottamaan yöksi pois, koska se pitää meteliä.

        Vaihtaisin tuossa tilanteessa terraarioon. Hamsteri saattaa kaivata lisää tilaa juoksennella.


    • Anonyymi

      Osaako kukaan kertoa mitään vinkkejä kun hamsteri ei millään lopeta kaltereiden puremista. kyseessä on siis terraario jossa päällä kansi missä verkkoa. hamsteri menee mökin päälle josta ylettää jyrsimään verkkoa, jos purua vähentää ei hamsteri yllä verkkoon mutta stressaantuu koska on tosi ahkera kaivelija. tuskin kuitenkaan johtuu tylsyydestä koska hamsterilla on 160 cm pitkä terraario, virikkeitä ja puun oksia sekä pahvia jyrsittävänä hamsteri pääsee myös juoksentelemaan välillä huoneeseeni mutta tuntuu että se lisää vain jyrsimistä jyrsiminen voi olla tapa jota on hankala kitkeä pois mutta onko siihen jotain helpotuksia koska tuskin on hamsterillekkaan hyväksi jyrsiä verkkoa

    • Anonyymi

      Syynä voi olla liian pieni asumus, stressi, tylsyys tai jmvirikkeiden puute:)

    • Anonyymi

      Minun hamsterilla täysin sama mutta jäsen jäkki on puusta tehty niin sitä sitten puree

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe