Nummen koulun ongelmat Sari Rautio

Anonyymi-ap

Koulun avoin oppimisympäristö aiheutti oppilaille ja opettajille haittaa jo heti valmistuttuaan v. 2018 alkuajoista lähtien. Vuosia joutuivat oppilaat opiskelemaan häiritsevässä mteleissä, eikä asioille tehty mitään. Ja jos se olisi ollut tuolloisen kaupungin hallituksen johtajan Sari Raution hoidossa, asialle ei olisi koskaan tegty mitään. Rautio nimittäin saapasteli muutama vuosi sitten kouluun tekemään empiiristä tutkimusta väitetystä melusta. Rautio istuskeli ja kuunteli koululla päivän, ja kertoi, ettei mitään ongelmaa ole olemassa. Vasta kun Raution oman puolueenkin valtuutetut olivat sitä mieltä, että oppilaiden ja opettajien selkeäksi ongelmaksi kokemalle mtelille oli tehtävä jotain , alkoi tapahtua ja nyt sii lasiseiniä on kouluun ilmestynyt.

Samanlaisen ongelman Rautio synnytti aikanaan antamalla luvan Siirin asfalttiaseman sijoittamiselle keskelle asuin aluetta asukkaiden voimakkaasta vastustuksesta huolimatta. Nyt alueella koetaan kesäisin suuria hajuhaittoja, eikä asialle ilmeisesti voi enää mitään. THL antoi lausunnon, jonka mukaan asfalttiasema ei todennäköisesti aiheuta syöpää - muista sairauksista ei lausunnossa puhuttu mitään. Siis ei todennäköisesti!!!

46

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On jollakin Rautiolla valtaa kun yksin tekee päätökset Hämeenlinnassa - tai sitten avaaja esim. on
      viikonlopun viihteellä iloisella mielellä…😎

      • Anonyymi

        Siinä on sellanen vajakki että kuka prkele vamma sen tonne aina äänestää? Vai tarjooko se iltamissa hameenhelmaa miehille?


    • Anonyymi

      Aloittaja on dementoitunut persu, joka ei enää elä tässä maailmassa.

      • Anonyymi

        Persut on anti-suomalainen vale-puolue, elitistiporvarin "false flag" natsi-ritari-kätyri-puolue, jonka ainoa tarkoitus on haalia elitistiporvarille yksinvalta.


    • Anonyymi

      Jep asioista ei saa puhua, ettei sarille vaan tulisi paha mieli, viis ihmisten keärsimyksistä tai TERVEYDESTÄ. Ja kyllä hallituksen puheejohtajalla on valtaa ylitse muiden, ja varsinkin Raution puheenjohtaja kaudella valta oli käytännössä Sarin ja parin kokoomuslaisen käsissä, demarit täällä söivät noihin aikoihin kokoomuksen kädestä, ikäänkuin heitä ei olisi ollut olemassakaan. Pahaa jälkeä Rautio on kaupungissa saanut aikaiseksi enemmän kuin kukaan muu.

    • Anonyymi

      Teppo Turja ja Vesa Mäkinen ovat kovaa vauhtia tulossa perässä.

    • Anonyymi

      Raitioo en tunne, mutta kouluverkko kaipaisi laajempaakin muutosta. Koulut ei jakaannu tasaisesti ympäri kaupunkia, vaan myllymäki ja seminaari on lähes vierekkäin, samoin ortela ja tuomela. Nummella on kolme koulua yhdessä nipussa. Lyseon koulu verkatehtaalla on myös käsittämätön sijainti, kun sekä hyk että kauriala on lähellä, että parempi paikka olisi vaikka kirkonkulman yhteydessä.

      No kuitenkin jos oletetaan että nykyinen verkko jää kun onhan myllymäki ja lyseo juuri remontoitu. Ensinnäkin lyseo nimi pitää pyhittää lukiolle, ei kaksi eri tasoista koulua voi toimia saman nimen alla. Vai miltä kuulostaa Helsingin yliopiston päiväkoti. Eli ehdotus olisi isäntäkoulu järjestelmä. Eli esim HYK Tuomela on isäntäkoulu ja ruununmylly sekä ortela sivukoulu. Tälleen saadaan sivukouluille parempaa opetusta. Aineopetusta kun ei pikkukouluissa nykyisin ole, paitsi kielissä. Jatkossa voisi matikan laittaa aineopetuksen piiriin vaikka jo kuudennelta. Toinen on käsityö, koska käsityöopettajan on hallittava nykyisin sekä tekstiili, että tekniset työt, niin on selvä ettei käsitöitä opeteta pelkästään perusopintojen pohjalta. Myös tilat on pikkukouluissa aika rajoitetut ja niissäkin voisi ainakin osittain käyttää isäntäkoulun parempia käsityötiloja. Ja nyt tietenkin luokan opettajilta nousee haloo että heidän tunnit vähenee, niin ei sentäs. Esim. maantiedossa luetaan kutosella afrikan maita ja seiskalla amerikan. Niin miksei luokan opettaja voisi sitten jatkaa omalle ryhmälleen vielä seiskalla. Ei amerikan maat ole sen vaativampia opettaa kuin afrikan tai aasiankaan.

    • Anonyymi

      Kaikki mihin Rautio on koskenut on mennyt mönkään, kumma kyllä tämä henkilö on NS. Sarjamöhlijä

    • Anonyymi

      Perussuomalaisilla ei ole ollut omia kehittämisajatuksia viimeiseen kymmeneen vuoteen. Niinpä he ovat keskittyneet Teppo Turjan johdolla hankaloittamaan ja jarruttamaan muiden ideoita. Kiitos persujen, lapsiperheiden ei kannata harkita kaupunkiin muuttamista.

    • Anonyymi

      Avaaja ei ymmärtä dementoituneena vanhuksena tilaansa mutta halpaa mielenterveystyötä nuo harhaiset purkaukset.

      • Anonyymi

        Näin on. Annetaan kaikkien vanhusten kukkia vaikka ei asiaa ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Annetaan kaikkien vanhusten kukkia vaikka ei asiaa ole.

        Eikö asiaa todella ole vaikka Häan jutussa opettajat ja oppilaat valittavat, että väliseiniä tarvittaisiin lisää. koska melu on edelleen ongelma


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö asiaa todella ole vaikka Häan jutussa opettajat ja oppilaat valittavat, että väliseiniä tarvittaisiin lisää. koska melu on edelleen ongelma

        Ei ole mitään ongelmaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole mitään ongelmaa

        Näin toimittiin juurikin Sari Raution aikana, mitään ei koskaan myönnetty, vaikka mokia tuli kuin sarjatuliaseesta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin toimittiin juurikin Sari Raution aikana, mitään ei koskaan myönnetty, vaikka mokia tuli kuin sarjatuliaseesta

        Samaa mieltä Rautio määräsi ihan yksin mm. Nummenkoulun asioista ja hiljaa tuli olla olen itse seurannut asiat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä Rautio määräsi ihan yksin mm. Nummenkoulun asioista ja hiljaa tuli olla olen itse seurannut asiat.

        Persu kertoi oli koululla päivittäin ja Persut puhuu aina totta uskon minäkin.


    • Anonyymi

      Tavallaan on hassua, ettei opettaja Rautio ymmärrä, mitä hyvältä opetusympäristöltä vaaditaan ja tarvitaan. Ehkä opettaja Raution opetuskokemus on seitinohutta. Osaako joku kertoa tarkemmin niistä kouluista tai oppilaitoksista, joissa Rautio on opettanut?

    • Anonyymi

      "Samaa mieltä Rautio määräsi ihan yksin mm. Nummenkoulun asioista ja hiljaa tuli olla olen itse seurannut asiat."

      En tiedä, mutta juurikin Rautio istui omien sanojensa mukaa päivän Nummen koululla ja kertoi, ettei siellä ole minkäänlaista meluongelmaa

      • Anonyymi

        Samaa mieltä Raution olisi pitänyt valittaa meluongelmasta vaikka ei sitä havainnut.


    • Anonyymi

      Jos tiedätte vaikkapa yhden hyvän ja Hämeenlinnalaisia hyödyttäneen Raution tekemän päätöksen kertokaa, minä en tiedä ainuttakaan. Huonoja ja surkeita voin kyllä mainita tarvittaessa heti vaikka tusinan

      • Anonyymi

        Eipä niitä kukkaan voi tietää koska Rautio ei päätä yksin yhtään mistään. Jatka vaan viikonloppuasi !!


    • Anonyymi

      PersGäryn tuomio hyödytti kaikkia kaupunkilaisia.

    • Anonyymi

      THL lausunnossa sekoitettiin asvalttihöyryjen merkkiaineet veressä tupakan savun merkkiaineisiin. Että sellainen "epäeettinen" sekoomuslaitos.

      Melkein yhtä vastuullista tekstiä kuin #HämtonSan kuplivat ripulipääkirjoitukset.

    • Anonyymi

      Gäry on taasen aktiivinen kun ei jaksa lukea Supon lausuntoa itsestä.

    • Anonyymi

      Kumma kyllä Sari Rautiota ei näy kokoomuksen Hämeenpiirin johtotehtävissä ja Sitrastakin sai potkut äkkiä jo vuodessa. Myös kuntaliiton varapuheenjohtajan paikalta joutui lähtemään

      • Anonyymi

        Tottakai kun rvalla ei ole päteviö oppi papereita. Reidellä ja hukkaviivalla on edetty


    • Anonyymi

      Gary on menestynyt liikemies. Harva liikemies pystyy saamaan niin pienellä liikevaihdolla niin suurta tappiota kuin Gary.

      • Anonyymi

        Gäryn bisnes voi ollakin tappio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Gäryn bisnes voi ollakin tappio.

        Juurikin niin.


    • Anonyymi

      Tämä on #Hämptonin sosiaalifasisti-demarien kokeilu luokkayhteiskunnan kumoamisesta ja siirtymisestä tasa-arvoiseen luokattomaan yhteiskuntaan.

      NL:ssä tavoiteltiin sosialismin viimeistä vaihetta jossa luokkayhteiskunnan viimeinen oljenkorsi, raha, olisi poistettu, mutta porvari sosiaali-fasisti-kätyreineen onnistui ujuttamaan agenttinsa NL:n valtarakenteisiin ja palauttamaan luokkayhteiskunnan.

      • Anonyymi

        Nummiliiton luokaton yhteiskunta taitaa nyt romahtaa ja luokka-yhteiskunta tekee paluunsa pieleen menneen ihmiskokeen jälkeen.


    • Anonyymi

      Muistuu mieleeni, miten Rautio suojeli Rimpelää

    • Anonyymi

      On totta että päättäjät esim opettajataustaiset Rautio ja Savijoki ainakin aluksi lähtivät rohkeasti ja avoimin mielin kohti tätä nykyaikaista ja uutta tapaa oppia. Idea ei ole täysin tuulesta temmattu. Nykyaika on hektistä ja vaatii ihmiseltä kykyä pystyä keskittymään olennnaiseen avokonttoreissakin. On pystyttävä välillä multitatskaamaan. Samanaikaisia sähköposteja, puheluita ja sanallista lähityöntekoa kollegoiden kanssa koko päivä. Koulussahan tunnetusti opitaan myös elämää varten. Kotonakin on siirrytty tähän. Lapsilla on elastiset aivot ja he kykenevät katsomaan suosikkisarjaa telkusta, selaamaan puhelinta ja juttelemaan kaverille yhtaikaa. Mielestäni näissä avoimissa oppimisympäristöissä ei ole sanottu vielä viimeistä sanaa. Paluuta vanhaan en muuttuvassa maailmassa enää näe. Pulpetissa paikallaan nököttäessä kasvaa selkäsairaita huonoryhtisiä ja kalpeita haamuja. Oppia voi myös liikkuen matikantunnin ja liikunnan voi yhdistää ja tehostaa näinkin jooa koko opetussuunnitelmaa. Uutta vastustetaan aina mielestäni tässä on oppimisen paikka lähinnä koulujen henkilökunnalla heiltä ehkä puuttuu koulutus avoimeen ympäristöön, voisiko koulutusta lisätä, lapset kyllä oppivat mitä vain.

      • Anonyymi

        Puumalaisen kynsissä ollut IQ-vanhanen ei huomannut että fyysinen työ vie veret aivoilta, eikä etelän vetelillä ole aikaa pohtia Platonin filosofioita kun pitää painaa puuvillapellolla.

        Pisan torni kallistuu kun Suomi keskittyy aivojen sijaan lihaan.
        Tämä on tietenkin seuraus porvarillisesta rodun jalostuksesta, tekeväthän he itse, ainakin tulojensa perusteella ainakin 5:tä eri työtä samaan aikaan. Mutta sen kyllä huomaa myös yhteiskunnan "kehityksestä", kaikki kuin *usemalla juostua.


    • Anonyymi

      "Oppia voi myös liikkuen matikantunnin ja liikunnan voi yhdistää ja tehostaa näinkin jooa koko opetussuunnitelmaa. Uutta vastustetaan aina mielestäni tässä on oppimisen paikka lähinnä koulujen henkilökunnalla heiltä ehkä puuttuu koulutus avoimeen ympäristöön, voisiko koulutusta lisätä, lapset kyllä oppivat mitä vain."

      Jos nyt puhutaan ihan selkokielellä, niin Rimpelän firman avoimien oppimisympäristöjen oppikirja, ns cookbook ostettiin kaupungille n. 100 000 eurolla samaan aikaan kun Nummen koulu valmistui, siis kaupunki osti virkamiehensä firmalta tämän opuksen 100 000 eurolla !!!!. Eli henkilökunnalla oli kyllä kalleimman mukaan teoreettinen tieto, miten toimia näissä halleissa. Joo ja lapset kyllä oppivat, mutta hiljaisiksi heitä ei saa kuin painamalla päätä veden alle. Kuullostaa muuten ihan parkkitalorautiolta tuo huuhaaa

      • Anonyymi

        Jumppakepitkin olisi kannattanut ennemmin ostaa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Voidaan kai sanoa ihan faktojen varjossa että Rautio on Hämenlinnan historian kieroin, moraalittomin ja epäonnistunein poliitikko

      • Anonyymi

        Ihanko tosi? Näinkö voidaan sanoa? Haloo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihanko tosi? Näinkö voidaan sanoa? Haloo?

        Se on faktaa, ei mielipide, jos katsoo mitä jälkeä Rautio on saanut aikaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihanko tosi? Näinkö voidaan sanoa? Haloo?

        Tuossahan se juuri sanottiin jo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on faktaa, ei mielipide, jos katsoo mitä jälkeä Rautio on saanut aikaan

        Samaa mieltä faktaa Rautio on hyvä kunnallis poliitikko eikä tuomittu kuten Supon suosikki Gäry The Pers.


    • Anonyymi

      Ehkä olisi parempi että Sari Rautio antaisi pimpsaa goodmanin nurkilla viihtyville puliukoille.

      • Anonyymi

        Mitäs hyvää siinä olis?


      • Anonyymi

        Eikö se anna jo


    • Anonyymi

      Gäry on aktiivinen kun työttömänä on aikaa

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4823
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      33
      1490
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1141
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1106
    Aihe