Miksi se aina pitä olla se isoin malli.

Anonyymi-ap

Miksi se aina pitä olla se isoin malli eli Cerwin Vega XLS-215 missä on 2 kpl 15" bassoja miksi ei se toiseksi suurin malli kelpa eli Cerwin Vega XLS-15 missä on 1 kpl 15 basso.

Voi olla että Cerwin Vega XLS-215 on joku db herkempi kun Cerwin Vega XLS-15 eli tavallan Cerwin Vega XLS-215 pitäisi olla helpompi vahvistimelle kuin Cerwin Vega XLS-15.

Mutta käytänössä asia ei ole niin kun kaiutin voi olla herkkä mutta silti ei ole helppo vahvistimelle jos on ilkeä impendanssi käyrä.

Mutta ei se kuulosta hyvälttä aja Cerwin Vega XLS-215 muutamalla watilla eikä mikän muukan kaiutin kun ääni on ohut vaikka soi kova jos vahvistin on tehokas niin ääni on paksu ja dynaminen.

Eli olen huomannut että vahvistin vaikutta yllätävän paljon kaiuttimen äänen mutta että esim myös Teknikan Maailma on väittänyt että vahvistin ei tarvitse olla iso koska se ei vaikutta äänen.

Mutta se ei pidä paikkansa ero on kun yöllä ja päivällä ja minä huoman sen eron ja minulla ei tarvitse olla kulta korvat sittä varten.

Mutta ei Teknikan Masilman ole kokeillut isohin kaiuttimin pientä ja isoa vahvistinta ja minkälaista eroa huoma ääänessä.

Mutta Cerwin Vega XLS-15 on helpompi vahvistimelle kun Cerwin Vega XLS-215 missä on 2 kpl 15" bassoja eli Cerwin Vega XLS-15 mitän älyttömän tehokasta vahvistinta ei tarvitse olla vaan rittä 150-215 wattia per kaiutin vaikka Cerwin Vega XLS-215 on jokunen db herkempi.

Mutta Cerwin Vega XLS-215 pitä olla 500-1000 wattia per kaiutin ja Cerwin Vega XLS-15 maksa uutena 1998€ kun Cerwin Vega XLS-215 maksa uutena 2998€.

Ja Cerwin Vega XLS-15 aja hyvin 150-250 watisella hifi päätellä kun Cerwin Vega XLS-215 vaati jo ison pa pääten.

Eli kun ihminen osta kaiuttimet niin ne vois ajatella että mitkä kaiuttimet on järkevä ostos ja kaiuttimet missä on 1 kpl 15" basso on jo paljon kartiopintaala eikä ajatella niin että mitkä kaiuttimet on hyvä peniksen jatke.

Eli 2x15" bassot per kaiutin ei ole mitän hyötyä kotona ei se kaiutin toista matalammin kun kaiutin missä on 1 kpl 15" basso eikä kaiutin missä on 2x15" bassoja soi kovemmin kun kaiutin missä on 1x15" basso kun Cerwin Vega XLS-15 on helpompi vahvistimelle kun Cerwin Vega XLS-215.

Olen tämän juttun kirjoittanut sellaiselle henkilöille mitä tunte hifin perus asiat muut voi tarkemmin kysyä lisä esim hifilikkestä.

1

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ” Olen tämän juttun kirjoittanut sellaiselle henkilöille mitä tunte hifin perus asiat muut voi tarkemmin kysyä lisä esim hifilikkestä.”

      Sinulla on valitettavan monta virheellistä käsitystä äänentoistosta ja siihen liittyvistä laitteista. Ehkä kannattaisi pidättäytyä neuvomasta muita siihen asti kunnes oma tietotasosi on parempi. Kaikella ystävyydellä. Idea hifiliikkeestä kysymiseen on jo käyttökelpoinen, vaikkakaan ei aukottoman hyvä.

      Tartunpa nyt vaikka siihen, että jos sulla on hyvin herkät kaiuttimet, niin kotioloissa saat niistä paljon ääntä pienelläkin vahvistinteholla. Vaikka sulla olisi varalla mutta käyttämättömänä 10 000W per kanava, ei tästä käyttämättömästä tehoreservistä ole äänen kannalta hyötyä.
      Vahvistimen tulee kuitenkin, tietenkin, selviytyä siitä impedanssista ja kuorman muusta vaativuudesta mikä vahvistimelle näyttäytyy.

      Lisäksi on järkevää vähän suojella kuuloaankin. Jos olet nuori, voi tuntua kaukaiselta ajatella sen heikkenemistä, mutta liian kovalla äänenvoimakkuudella voit heikentää kuuloasi pysyvästi nopeastikin.
      Lisäksi saatat saada tinnitusta, mikä tarkoittaa korvien pysyvää soimista, vinkumista 24/7/365, lopun ikää!
      Myös naapurit on hyvä huomioida, jos sellaisia on.

      Toisaalta on niinkin, että jos ajat kaiuttimia hyvin pienitehoisella vahvistimella ja käytät lähes kaiken tehon, niin osa vahvistimen komponenteista voi kuumentua reippaasti, mikä voi lyhentää niiden käyttöikää. Riskinä on myös äänen säröytyminen vahvistimessa, mikä vaarantaa kaiuttimet.

      Mutta siltikään äänen toistumisen näkökulmasta valtavasta määrästä ylimääräistä tehoa ei ole hyötyä.

      Vertaapa tilannetta autoon. Oletetaan, että autosi moottori voi tuottaa 500 hevosvoiman tehon. Sitten ajat taajamassa 30km/h, ja käytät siihen 5hv. Kysymys: mikä hyöty on tuossa tilanteessa siitä tehosta, jota et käytä auton liikuttamiseen? Niinpä. :)

      Lopuksi: on olemassa kaiuttimia, jotka tarjoavat laadukkaampaa ääntä kuin mainitsemasi merkki, kaikesta huolimatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      526
      3855
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3454
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3050
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2352
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2210
    6. 225
      1662
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1407
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      94
      1301
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1300
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1100
    Aihe