Miksi se aina pitä olla se isoin malli.

Anonyymi-ap

Miksi se aina pitä olla se isoin malli eli Cerwin Vega XLS-215 missä on 2 kpl 15" bassoja miksi ei se toiseksi suurin malli kelpa eli Cerwin Vega XLS-15 missä on 1 kpl 15 basso.

Voi olla että Cerwin Vega XLS-215 on joku db herkempi kun Cerwin Vega XLS-15 eli tavallan Cerwin Vega XLS-215 pitäisi olla helpompi vahvistimelle kuin Cerwin Vega XLS-15.

Mutta käytänössä asia ei ole niin kun kaiutin voi olla herkkä mutta silti ei ole helppo vahvistimelle jos on ilkeä impendanssi käyrä.

Mutta ei se kuulosta hyvälttä aja Cerwin Vega XLS-215 muutamalla watilla eikä mikän muukan kaiutin kun ääni on ohut vaikka soi kova jos vahvistin on tehokas niin ääni on paksu ja dynaminen.

Eli olen huomannut että vahvistin vaikutta yllätävän paljon kaiuttimen äänen mutta että esim myös Teknikan Maailma on väittänyt että vahvistin ei tarvitse olla iso koska se ei vaikutta äänen.

Mutta se ei pidä paikkansa ero on kun yöllä ja päivällä ja minä huoman sen eron ja minulla ei tarvitse olla kulta korvat sittä varten.

Mutta ei Teknikan Masilman ole kokeillut isohin kaiuttimin pientä ja isoa vahvistinta ja minkälaista eroa huoma ääänessä.

Mutta Cerwin Vega XLS-15 on helpompi vahvistimelle kun Cerwin Vega XLS-215 missä on 2 kpl 15" bassoja eli Cerwin Vega XLS-15 mitän älyttömän tehokasta vahvistinta ei tarvitse olla vaan rittä 150-215 wattia per kaiutin vaikka Cerwin Vega XLS-215 on jokunen db herkempi.

Mutta Cerwin Vega XLS-215 pitä olla 500-1000 wattia per kaiutin ja Cerwin Vega XLS-15 maksa uutena 1998€ kun Cerwin Vega XLS-215 maksa uutena 2998€.

Ja Cerwin Vega XLS-15 aja hyvin 150-250 watisella hifi päätellä kun Cerwin Vega XLS-215 vaati jo ison pa pääten.

Eli kun ihminen osta kaiuttimet niin ne vois ajatella että mitkä kaiuttimet on järkevä ostos ja kaiuttimet missä on 1 kpl 15" basso on jo paljon kartiopintaala eikä ajatella niin että mitkä kaiuttimet on hyvä peniksen jatke.

Eli 2x15" bassot per kaiutin ei ole mitän hyötyä kotona ei se kaiutin toista matalammin kun kaiutin missä on 1 kpl 15" basso eikä kaiutin missä on 2x15" bassoja soi kovemmin kun kaiutin missä on 1x15" basso kun Cerwin Vega XLS-15 on helpompi vahvistimelle kun Cerwin Vega XLS-215.

Olen tämän juttun kirjoittanut sellaiselle henkilöille mitä tunte hifin perus asiat muut voi tarkemmin kysyä lisä esim hifilikkestä.

1

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ” Olen tämän juttun kirjoittanut sellaiselle henkilöille mitä tunte hifin perus asiat muut voi tarkemmin kysyä lisä esim hifilikkestä.”

      Sinulla on valitettavan monta virheellistä käsitystä äänentoistosta ja siihen liittyvistä laitteista. Ehkä kannattaisi pidättäytyä neuvomasta muita siihen asti kunnes oma tietotasosi on parempi. Kaikella ystävyydellä. Idea hifiliikkeestä kysymiseen on jo käyttökelpoinen, vaikkakaan ei aukottoman hyvä.

      Tartunpa nyt vaikka siihen, että jos sulla on hyvin herkät kaiuttimet, niin kotioloissa saat niistä paljon ääntä pienelläkin vahvistinteholla. Vaikka sulla olisi varalla mutta käyttämättömänä 10 000W per kanava, ei tästä käyttämättömästä tehoreservistä ole äänen kannalta hyötyä.
      Vahvistimen tulee kuitenkin, tietenkin, selviytyä siitä impedanssista ja kuorman muusta vaativuudesta mikä vahvistimelle näyttäytyy.

      Lisäksi on järkevää vähän suojella kuuloaankin. Jos olet nuori, voi tuntua kaukaiselta ajatella sen heikkenemistä, mutta liian kovalla äänenvoimakkuudella voit heikentää kuuloasi pysyvästi nopeastikin.
      Lisäksi saatat saada tinnitusta, mikä tarkoittaa korvien pysyvää soimista, vinkumista 24/7/365, lopun ikää!
      Myös naapurit on hyvä huomioida, jos sellaisia on.

      Toisaalta on niinkin, että jos ajat kaiuttimia hyvin pienitehoisella vahvistimella ja käytät lähes kaiken tehon, niin osa vahvistimen komponenteista voi kuumentua reippaasti, mikä voi lyhentää niiden käyttöikää. Riskinä on myös äänen säröytyminen vahvistimessa, mikä vaarantaa kaiuttimet.

      Mutta siltikään äänen toistumisen näkökulmasta valtavasta määrästä ylimääräistä tehoa ei ole hyötyä.

      Vertaapa tilannetta autoon. Oletetaan, että autosi moottori voi tuottaa 500 hevosvoiman tehon. Sitten ajat taajamassa 30km/h, ja käytät siihen 5hv. Kysymys: mikä hyöty on tuossa tilanteessa siitä tehosta, jota et käytä auton liikuttamiseen? Niinpä. :)

      Lopuksi: on olemassa kaiuttimia, jotka tarjoavat laadukkaampaa ääntä kuin mainitsemasi merkki, kaikesta huolimatta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3040
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2194
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1604
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1067
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      894
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe