Maan ulkopuolista elämää aurinkokunnassamme?

Maan ulkopuolista elämää aurinkokunnassamme?
NASA:n tutkija on varma, että aivan vieressämme on Maan ulkopuolista elämää. Michelle Thaller uskoo tähän "ehdottomasti" (IL 27.8.23). Tämän tyyppisiä otsikoita saamme lukea mediasta jatkuvasti. Väitetään, että elämää syntyy itsestään, jos jossakin vain on vettä ja muutamia orgaanisia molekyylejä.
Science fictionista on tehty tiedettä
Itsestään syntyneestä elämästä on tehty uususkonto ateisteille, jotka tarvitsevat varmuutta siitä, että kuoleman jälkeen ei tapahdu mitään yllättävää. Yritys on kuitenkin epätieteellinen.
Alussa ei ollut "pientä lämmintä lätäkköä"
Usko lätäköstä vetäistävään luomakuntaan on taikauskoa. Kun taikuri vetää jäniksen hatusta, kyse on silmänkääntötempusta. Kun astrobiologi vetää solun alkuliemestä, kyse on akateemisesta taikatempusta.
Onko akateemisen taikatempun diagnosointi vaikeaa?
Ei suinkaan. Akateeminen taikausko on helppo osoittaa kemian, fysiikan, matematiikan ja perinnöllisyystieteen vastaiseksi, sillä elämä on osoittautunut ohjelmoiduksi tietokoneeksi, jonka kiintolevy on pian loppuun kulunut.
Elämän tietokoneen koodikieli on valittu tähtitieteellisestä määrästä vaihtoehtoja
Mutta onko se sattumanvarainen vai älykkäästi valittu? Koodikirjaimia on neljä. Ne kuvaavat neljää molekyyliä, A, T, G ja C. Näistä kirjaimista on rakennettu kaksi vierekkäistä helminauhaa, jotka ovat vastakkain kuin vetoketjun hampaat. A ja T ovat aina vastakkain ja näin ovat myös G ja C. Kaksi vetysidosta yhdistää A:n ja T:n, mutta G:n ja C:n välillä on kolme vetysidosta. Muun muassa tästä sidosvoimien erosta seuraa, että G ja C kirjaimet vaihtuvat vähitellen A ja T kirjaimiksi ja koodi tuhoutuu. On toisin sanoen epätieteellistä väittää, että elämä olisi vuosimiljoonia vanhaa, sillä tuolloin elämään alussa koodattu informaatio olisi menetetty. On perusteltua myös esittää kysymys, miksi koodiin olisi ylipäänsä tullut G ja C kirjaimia, jotka edellyttävät enemmän sidosvoimaa. Tämä olisi lämpöopin vastaista.
Rakennuspalikat, joista sinut on koottu, on myös huolella valittu
Meidät on kokoonpantu huolella valituista aminohapoista, joista tehdään elämän proteiinit. Valinta ei ole sattumanvarainen poiminta miljoonien erilaisten molekyylien merestä, vaan ainoastaan näistä, huolella valituista, on mahdollista rakentaa elämän toiminnot. Biologiset molekyylit ovat lisäksi epäsymmetrisiä. Kun ne asetetaan peilin eteen, peilikuva on erilainen. Vain toinen peilikuvista tuottaa elämää, toinen on myrkyllinen. Kuka olisi poistanut myrkyt alkuliemestä?
Jos elämän molekyyliketjuja syntyisi, ne olisi suojattava sekä vedeltä että hapelta. Vesi hajottaa ja happi hapettaa. Solukalvo on hyvin monimutkainen kone, jossa on pumppuja, portteja, tunnistinmolekyylejä ym. Ilman sitä ei ole elämää. Solukalvon alkuperä on arvoitus.
Sattumalta syntyneen solun pitäisi sisältää soluelimet, joita tarvitaan energian tuotantoon, rakentamiseen, huoltoon ja kierrätykseen. Niiden alkuperä on arvoitus.
Sattumalta syntyneen solun pitäisi tuottaa itsestään kopio
Kyseessä on äärimmäisen monimutkainen tapahtuma. Kopioinnin jälkeen teksti pitäisi oikolukea ja havaitut kopiointivirheet pitää korjata. Tähän tarvitaan omat koneistonsa. Kun koodinauhaa avataan 1 000 kirjainta sekunnissa, se menee sykkyrälle. Sykkyröitä selvittämään tarvitaan äärimmäisen monimutkainen kone, jota ilman solu ei voi jakautua.
Ymmärrät, että väite itsestään syntyvästä elämästä on 100% taikauskoa
Edellä otin esiin vain muutamia ylipääsemättömiä ongelmia, joista jumalattomasta maailmasta unelmoivat ovat ilmeisesti täysin tietämättömiä. On täysin käsittämätöntä, että alkuperätieteen fantasiamaailmassa voidaan pahaa aavistamattomille lukijoille syöttää, professorien, tutkijoiden ja dosenttien arvovallalla, disinformaatiota, joka ei menisi läpi millään muulla tieteen alueella.

31

382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Ymmärrät, että väite itsestään syntyvästä elämästä on 100% taikauskoa"

      Umpitomppeli sivistymätön taikauskoinen kreationisti kertoo meille syvän tietämättömyyden tuomalla varmuudella että tiede on taikauskoa. :D

      • Anonyymi

        Jäitkö sanattomaksi. Älä välitä teikäläisiä evoluutio satusetiä on paljon jäänyt sanomattomaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäitkö sanattomaksi. Älä välitä teikäläisiä evoluutio satusetiä on paljon jäänyt sanomattomaksi.

        Uskovaisilta ei vastaavasti puheet lopu. Liturgiaa piisaa vaikka itsekin ymmärtäisi valehtelevansa.


      • Anonyymi

        Sen sijaan maan tomusta taikasanalla luotu mies ja miehen kylkiluusta maagisen taikurin kloonaama nainen ovat Jumalan tosi ja täysin loogisia selityksiä.

        Jepjep.


      • Anonyymi

        Syvällinen, viiltävän terävä, älykäs, kiistämätön ja kaikenkattava analyysi APn tietämättömyydestä jonka kaikki tiedemiehet tietävät. Kiitos informaatiosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskovaisilta ei vastaavasti puheet lopu. Liturgiaa piisaa vaikka itsekin ymmärtäisi valehtelevansa.

        AP ei ymmärtänyt valehtelevansa, josko nyt sitten ohjaat ystävälliseti meidät totuuden kirkkaaseen valoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen sijaan maan tomusta taikasanalla luotu mies ja miehen kylkiluusta maagisen taikurin kloonaama nainen ovat Jumalan tosi ja täysin loogisia selityksiä.

        Jepjep.

        Noin 150 vuotta sitten ei tiedetty oikein mitään perinnöllisyysdestä ja vain sen mitä Mendel oli kokeellisesti pavuilla ja herneillä oikeaksi todistanut, sitten Darwin teki tutkimusmatkan ympäri maailman ja luki Lyellin kirjan geologiasta ja inspiroitui siitä niin että kirjoitti Lajien synty. Kirjasta tuli sitten best seller sekä naturalistisen tieteen raamattu joka on eri asia kuin luonnon tieteen Raamattu.

        Naturalistinen tiede lähtee olettamuksilla jotka ovat liian monesti epätieteellisiä ja joita ei voida toistaa labroissa mutta yritystä on ollu ja paljon, tuloksetta. Elämää ei voida luoda elottomista aminohappo komponenteista. Vain elämä voi tuottaa elämää itsestään, eloton ei koskaan itsestään.

        Jokainen organismi on koodattu sen DNA systeemiin ja elämä ylläpitää sen toimintaa siten että mikä tahansa organismi tuottaa vain itsensä kaltaisia jälkeläisiä ja lisäksi jokaiseen organismiin on koodattu lajikohtainen epigeneesi systeemi joka estää lajin muuttumista joksikin toiseksi lajiksi. Virheen korjausbotit pitävät huolen ettei yrityskään lajin muuttumista joksikin toiseksi lajiksi onnistu, se on siis geneettisessti varmistettu.

        Organismin sopeutuminen biotooppiinsa ei tapahdu mutaatio/luonnonvalinta mekanismilla koska luonnossa muutokset jossakin biotoopissa ovat liian nopeita että mutaatio/luonnonvalinta ehtisi reagoida niihin koska se tarvitsee miljoonia vuosia evolvoida elinkelpoisimpia organismeja jatkuvasti muuttuviin olosuhteisiin.

        Evoluutio oli aikanaan ehkä paras selitys biodiversiteetin monimuotoisuuteen ja riippuvuussuhteisiin mutta tiede etenee ja tänään tiedämme enemmän ja siten oletus evoluutiosta perustuu siis tietämättömyyteen joka olisi jo syytä hylätä vanhentuneena ja ajastaan jälkeen jääneenä virheellisenä hypoteesinä joka ei vastaa modernia tietämystämme biologiasta.

        Tänään tiedämme jonkin verran enemmän asioista kuin sata vuotta sitten, mutta emme sentään kaikkea. Fossiilifaunaa on tutkittu josko löytyisi odotettuja transitioita organismien välillä, mutta ei ole löytynyt jotka sitovasti osoittaisi darwinilaista evoluutiota tapahtuvan sammakosta prinssiksi.

        Elämä on trancendenttinen komponentti joka puuttuu materiasta eikä sitä siis voida analysoida, punnita ja mitata materiasta käsin. Jos suljemme tämän muuttujan yhtälöstä pois niin samalla suljemme itsemme tynnyriin ja kansi tiukasti perässä kiinni, tieteellisesti, ja joudumme taikauskon ihmeelliselle alueelle jossa kärpäset sikiää itsestään tunkiosta sekä hiiret syntyy tyhjistä jauhosäkeistä ja että alkuaineita ovat maa, ilma, tuli ja vesi, aurinko kiertää maata joka on litteä ja darwinilainen evoluutio on yhtä tosi kuin painovoima.

        Alussa oli Sana, Logos, siis informaatio ja logiikka ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala. Jumala ilmestyi Mosekselle palavassa pensaassa ja Moses kysyi kuka sinä olet Herra ja Jumala vastasi "Minä Olen se joka Minä Olen" siis Ikuisuus, ajan rajan tuolla puolen.

        1. Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
        2. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.
        3. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus". Ja valkeus tuli.
        4. Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.
        5. Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.
        6. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä".
        7. Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin.
        8. Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.
        9. Ja Jumala sanoi: "Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin". Ja tapahtui niin.
        10. Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

        Jumala sanoi Mosekselle että Hän loi kaiken ja näytti sen Mosekselle joka kirjoitti sen talteen. Jumala ei tarvinnut evoluutiota missään vaiheessa.
        Lipilaariteologit ovat vääntäneet 3D taivaanvahvuuden, siis ilmakehän, 2D purkin tai kattilan kiinteäksi kanneksi vuoden 1992 väännöksessä joka on heidän raamattunsa eikä Jumalan Sanaa.

        Tämän jälkeen Hän loi biodiversiteetin tälle planeetalle ja ihmisen omaksi kuvakseen, kaltaisekseen, mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi.

        Tämä on paljon helpompi ottaa todesta kuin luulla "tieteellisesti" elottoman materian jotenki kehittävän alkusolun ja kaiken lisäksi vielä elävän joka on mahdotonta.

        Jeesus Kristus koputtaa tynnyrin kantta ja sanoo evouskovalle "Saat tulla pois sieltä tynnyristä" johon evouskova vastaa "Enkä tuu, jumalia ei ole eikä suakaan, Jeesus on vain mytologiaa, Minä Olen humanisti, itseni mitta ja satojen miljoonien vuosien evoluution tulos, niin että mene matkoihis häirittemästä, minä kun en usko satuolentoihin vaan uskon tieteeseen jonka olen itselleni kehittänyt ja se riittää minulle".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin 150 vuotta sitten ei tiedetty oikein mitään perinnöllisyysdestä ja vain sen mitä Mendel oli kokeellisesti pavuilla ja herneillä oikeaksi todistanut, sitten Darwin teki tutkimusmatkan ympäri maailman ja luki Lyellin kirjan geologiasta ja inspiroitui siitä niin että kirjoitti Lajien synty. Kirjasta tuli sitten best seller sekä naturalistisen tieteen raamattu joka on eri asia kuin luonnon tieteen Raamattu.

        Naturalistinen tiede lähtee olettamuksilla jotka ovat liian monesti epätieteellisiä ja joita ei voida toistaa labroissa mutta yritystä on ollu ja paljon, tuloksetta. Elämää ei voida luoda elottomista aminohappo komponenteista. Vain elämä voi tuottaa elämää itsestään, eloton ei koskaan itsestään.

        Jokainen organismi on koodattu sen DNA systeemiin ja elämä ylläpitää sen toimintaa siten että mikä tahansa organismi tuottaa vain itsensä kaltaisia jälkeläisiä ja lisäksi jokaiseen organismiin on koodattu lajikohtainen epigeneesi systeemi joka estää lajin muuttumista joksikin toiseksi lajiksi. Virheen korjausbotit pitävät huolen ettei yrityskään lajin muuttumista joksikin toiseksi lajiksi onnistu, se on siis geneettisessti varmistettu.

        Organismin sopeutuminen biotooppiinsa ei tapahdu mutaatio/luonnonvalinta mekanismilla koska luonnossa muutokset jossakin biotoopissa ovat liian nopeita että mutaatio/luonnonvalinta ehtisi reagoida niihin koska se tarvitsee miljoonia vuosia evolvoida elinkelpoisimpia organismeja jatkuvasti muuttuviin olosuhteisiin.

        Evoluutio oli aikanaan ehkä paras selitys biodiversiteetin monimuotoisuuteen ja riippuvuussuhteisiin mutta tiede etenee ja tänään tiedämme enemmän ja siten oletus evoluutiosta perustuu siis tietämättömyyteen joka olisi jo syytä hylätä vanhentuneena ja ajastaan jälkeen jääneenä virheellisenä hypoteesinä joka ei vastaa modernia tietämystämme biologiasta.

        Tänään tiedämme jonkin verran enemmän asioista kuin sata vuotta sitten, mutta emme sentään kaikkea. Fossiilifaunaa on tutkittu josko löytyisi odotettuja transitioita organismien välillä, mutta ei ole löytynyt jotka sitovasti osoittaisi darwinilaista evoluutiota tapahtuvan sammakosta prinssiksi.

        Elämä on trancendenttinen komponentti joka puuttuu materiasta eikä sitä siis voida analysoida, punnita ja mitata materiasta käsin. Jos suljemme tämän muuttujan yhtälöstä pois niin samalla suljemme itsemme tynnyriin ja kansi tiukasti perässä kiinni, tieteellisesti, ja joudumme taikauskon ihmeelliselle alueelle jossa kärpäset sikiää itsestään tunkiosta sekä hiiret syntyy tyhjistä jauhosäkeistä ja että alkuaineita ovat maa, ilma, tuli ja vesi, aurinko kiertää maata joka on litteä ja darwinilainen evoluutio on yhtä tosi kuin painovoima.

        Alussa oli Sana, Logos, siis informaatio ja logiikka ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala. Jumala ilmestyi Mosekselle palavassa pensaassa ja Moses kysyi kuka sinä olet Herra ja Jumala vastasi "Minä Olen se joka Minä Olen" siis Ikuisuus, ajan rajan tuolla puolen.

        1. Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
        2. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.
        3. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus". Ja valkeus tuli.
        4. Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.
        5. Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.
        6. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä".
        7. Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin.
        8. Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.
        9. Ja Jumala sanoi: "Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin". Ja tapahtui niin.
        10. Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

        Jumala sanoi Mosekselle että Hän loi kaiken ja näytti sen Mosekselle joka kirjoitti sen talteen. Jumala ei tarvinnut evoluutiota missään vaiheessa.
        Lipilaariteologit ovat vääntäneet 3D taivaanvahvuuden, siis ilmakehän, 2D purkin tai kattilan kiinteäksi kanneksi vuoden 1992 väännöksessä joka on heidän raamattunsa eikä Jumalan Sanaa.

        Tämän jälkeen Hän loi biodiversiteetin tälle planeetalle ja ihmisen omaksi kuvakseen, kaltaisekseen, mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi.

        Tämä on paljon helpompi ottaa todesta kuin luulla "tieteellisesti" elottoman materian jotenki kehittävän alkusolun ja kaiken lisäksi vielä elävän joka on mahdotonta.

        Jeesus Kristus koputtaa tynnyrin kantta ja sanoo evouskovalle "Saat tulla pois sieltä tynnyristä" johon evouskova vastaa "Enkä tuu, jumalia ei ole eikä suakaan, Jeesus on vain mytologiaa, Minä Olen humanisti, itseni mitta ja satojen miljoonien vuosien evoluution tulos, niin että mene matkoihis häirittemästä, minä kun en usko satuolentoihin vaan uskon tieteeseen jonka olen itselleni kehittänyt ja se riittää minulle".

        "naturalistisen tieteen raamattu joka on eri asia kuin luonnon tieteen Raamattu."

        Ymmärrämme hyvin, että ääriuskovaisena projisoit kaiken oman ahtaan maailmankuvasi kautta. Lajien synty on yksi kirja muiden tieteellisten kirjojen joukossa, mutta sinulla on yksi ainut 2000 vuoden takaa oleva myyttikokoelma. Kuvittelet kommenttisi perusteella selvästi, että luonnontieteilijät lukisivat tuota yhtä kirjaa kuten sinä sitä ainoaa kirjaasi. Olet aika säälittävä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Noin 150 vuotta sitten ei tiedetty oikein mitään perinnöllisyysdestä ja vain sen mitä Mendel oli kokeellisesti pavuilla ja herneillä oikeaksi todistanut, sitten Darwin teki tutkimusmatkan ympäri maailman ja luki Lyellin kirjan geologiasta ja inspiroitui siitä niin että kirjoitti Lajien synty. Kirjasta tuli sitten best seller sekä naturalistisen tieteen raamattu joka on eri asia kuin luonnon tieteen Raamattu.

        Naturalistinen tiede lähtee olettamuksilla jotka ovat liian monesti epätieteellisiä ja joita ei voida toistaa labroissa mutta yritystä on ollu ja paljon, tuloksetta. Elämää ei voida luoda elottomista aminohappo komponenteista. Vain elämä voi tuottaa elämää itsestään, eloton ei koskaan itsestään.

        Jokainen organismi on koodattu sen DNA systeemiin ja elämä ylläpitää sen toimintaa siten että mikä tahansa organismi tuottaa vain itsensä kaltaisia jälkeläisiä ja lisäksi jokaiseen organismiin on koodattu lajikohtainen epigeneesi systeemi joka estää lajin muuttumista joksikin toiseksi lajiksi. Virheen korjausbotit pitävät huolen ettei yrityskään lajin muuttumista joksikin toiseksi lajiksi onnistu, se on siis geneettisessti varmistettu.

        Organismin sopeutuminen biotooppiinsa ei tapahdu mutaatio/luonnonvalinta mekanismilla koska luonnossa muutokset jossakin biotoopissa ovat liian nopeita että mutaatio/luonnonvalinta ehtisi reagoida niihin koska se tarvitsee miljoonia vuosia evolvoida elinkelpoisimpia organismeja jatkuvasti muuttuviin olosuhteisiin.

        Evoluutio oli aikanaan ehkä paras selitys biodiversiteetin monimuotoisuuteen ja riippuvuussuhteisiin mutta tiede etenee ja tänään tiedämme enemmän ja siten oletus evoluutiosta perustuu siis tietämättömyyteen joka olisi jo syytä hylätä vanhentuneena ja ajastaan jälkeen jääneenä virheellisenä hypoteesinä joka ei vastaa modernia tietämystämme biologiasta.

        Tänään tiedämme jonkin verran enemmän asioista kuin sata vuotta sitten, mutta emme sentään kaikkea. Fossiilifaunaa on tutkittu josko löytyisi odotettuja transitioita organismien välillä, mutta ei ole löytynyt jotka sitovasti osoittaisi darwinilaista evoluutiota tapahtuvan sammakosta prinssiksi.

        Elämä on trancendenttinen komponentti joka puuttuu materiasta eikä sitä siis voida analysoida, punnita ja mitata materiasta käsin. Jos suljemme tämän muuttujan yhtälöstä pois niin samalla suljemme itsemme tynnyriin ja kansi tiukasti perässä kiinni, tieteellisesti, ja joudumme taikauskon ihmeelliselle alueelle jossa kärpäset sikiää itsestään tunkiosta sekä hiiret syntyy tyhjistä jauhosäkeistä ja että alkuaineita ovat maa, ilma, tuli ja vesi, aurinko kiertää maata joka on litteä ja darwinilainen evoluutio on yhtä tosi kuin painovoima.

        Alussa oli Sana, Logos, siis informaatio ja logiikka ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala. Jumala ilmestyi Mosekselle palavassa pensaassa ja Moses kysyi kuka sinä olet Herra ja Jumala vastasi "Minä Olen se joka Minä Olen" siis Ikuisuus, ajan rajan tuolla puolen.

        1. Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
        2. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.
        3. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus". Ja valkeus tuli.
        4. Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.
        5. Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.
        6. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä".
        7. Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin.
        8. Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.
        9. Ja Jumala sanoi: "Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin". Ja tapahtui niin.
        10. Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

        Jumala sanoi Mosekselle että Hän loi kaiken ja näytti sen Mosekselle joka kirjoitti sen talteen. Jumala ei tarvinnut evoluutiota missään vaiheessa.
        Lipilaariteologit ovat vääntäneet 3D taivaanvahvuuden, siis ilmakehän, 2D purkin tai kattilan kiinteäksi kanneksi vuoden 1992 väännöksessä joka on heidän raamattunsa eikä Jumalan Sanaa.

        Tämän jälkeen Hän loi biodiversiteetin tälle planeetalle ja ihmisen omaksi kuvakseen, kaltaisekseen, mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi.

        Tämä on paljon helpompi ottaa todesta kuin luulla "tieteellisesti" elottoman materian jotenki kehittävän alkusolun ja kaiken lisäksi vielä elävän joka on mahdotonta.

        Jeesus Kristus koputtaa tynnyrin kantta ja sanoo evouskovalle "Saat tulla pois sieltä tynnyristä" johon evouskova vastaa "Enkä tuu, jumalia ei ole eikä suakaan, Jeesus on vain mytologiaa, Minä Olen humanisti, itseni mitta ja satojen miljoonien vuosien evoluution tulos, niin että mene matkoihis häirittemästä, minä kun en usko satuolentoihin vaan uskon tieteeseen jonka olen itselleni kehittänyt ja se riittää minulle".

        "Naturalistinen tiede lähtee olettamuksilla jotka ovat liian monesti epätieteellisiä ja joita ei voida toistaa labroissa mutta yritystä on ollu ja paljon, tuloksetta."

        Anna yksi esimerkki tällaisesta. Kyllä kaikki hypoteesit elämän syntymisestä ovat olleet testattavissa. Kritisoitko muuten luomiseen uskovia siitä, että he tarjoavat selitystä jota ei voi toistaa laboratoriossa?

        "Vain elämä voi tuottaa elämää itsestään, eloton ei koskaan itsestään."

        Mistä sinä sen tiedät?

        "Jokainen organismi on koodattu sen DNA systeemiin ja elämä ylläpitää sen toimintaa siten että mikä tahansa organismi tuottaa vain itsensä kaltaisia jälkeläisiä ja lisäksi jokaiseen organismiin on koodattu lajikohtainen epigeneesi systeemi joka estää lajin muuttumista joksikin toiseksi lajiksi."

        Jos käyttää sanoja eri merkityksessä kuin mitä niillä yleensä tarkoitetaan, olisi kohteliasta mainita asiasta. Mitä tarkoitat käsitteellä "laji"? Selvästi käytät sitä eri merkityksessä kuin mitä sillä yleensä tarkoitetaan, sillä vakiintuneen määritelmän ("populaatiot, jotka pystyvät tuottamaan keskenään pääsääntöisesti lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä, ovat samaa lajia") uusia lajeja on havaitusti syntynyt. Miten määrittelet kuuluvat eri populaatiot samaan vai eri lajiin?

        "Fossiilifaunaa on tutkittu josko löytyisi odotettuja transitioita organismien välillä, mutta ei ole löytynyt jotka sitovasti osoittaisi darwinilaista evoluutiota tapahtuvan sammakosta prinssiksi."

        Mikä olisi sen "sitovasti osoittava" fossiili. Välimuotofossiileja on löydetty vaikka millä mitalla.

        "Evoluutio oli aikanaan ehkä paras selitys biodiversiteetin monimuotoisuuteen ja riippuvuussuhteisiin mutta tiede etenee ja tänään tiedämme enemmän ja siten oletus evoluutiosta perustuu siis tietämättömyyteen joka olisi jo syytä hylätä vanhentuneena ja ajastaan jälkeen jääneenä virheellisenä hypoteesinä joka ei vastaa modernia tietämystämme biologiasta."

        Kuvitteletko sinä vilpittömästi, että käsitys evoluutiosta ei ole lainkaan kehittynyt Darwinin ajoista?

        "Lipilaariteologit ovat vääntäneet 3D taivaanvahvuuden, siis ilmakehän, 2D purkin tai kattilan kiinteäksi kanneksi vuoden 1992 väännöksessä joka on heidän raamattunsa eikä Jumalan Sanaa."

        Asia on aivan päin vastoin: taivaanvahvuutta pidettiin kirjaimellisesti kantena, kunnes tiede osoitti että taivaat eivät koostu yhdestä tai useammasta kehästä

        "Jeesus Kristus koputtaa tynnyrin kantta ja sanoo evouskovalle"

        Eipä ole näkynyt Jeesuksia koputtelemassa, joten voisitko olla valehtelematta kiitos. Ymmärrän kyllä että kreationistina valehtelu on tärkeä ja rakas osa uskoasi, mutta koita sinä puolestasi ymmärtää että kaikki eivät yhtä moraalittomia kuim te kreationistit.


      • Anonyymi
        siare kirjoitti:

        "Naturalistinen tiede lähtee olettamuksilla jotka ovat liian monesti epätieteellisiä ja joita ei voida toistaa labroissa mutta yritystä on ollu ja paljon, tuloksetta."

        Anna yksi esimerkki tällaisesta. Kyllä kaikki hypoteesit elämän syntymisestä ovat olleet testattavissa. Kritisoitko muuten luomiseen uskovia siitä, että he tarjoavat selitystä jota ei voi toistaa laboratoriossa?

        "Vain elämä voi tuottaa elämää itsestään, eloton ei koskaan itsestään."

        Mistä sinä sen tiedät?

        "Jokainen organismi on koodattu sen DNA systeemiin ja elämä ylläpitää sen toimintaa siten että mikä tahansa organismi tuottaa vain itsensä kaltaisia jälkeläisiä ja lisäksi jokaiseen organismiin on koodattu lajikohtainen epigeneesi systeemi joka estää lajin muuttumista joksikin toiseksi lajiksi."

        Jos käyttää sanoja eri merkityksessä kuin mitä niillä yleensä tarkoitetaan, olisi kohteliasta mainita asiasta. Mitä tarkoitat käsitteellä "laji"? Selvästi käytät sitä eri merkityksessä kuin mitä sillä yleensä tarkoitetaan, sillä vakiintuneen määritelmän ("populaatiot, jotka pystyvät tuottamaan keskenään pääsääntöisesti lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä, ovat samaa lajia") uusia lajeja on havaitusti syntynyt. Miten määrittelet kuuluvat eri populaatiot samaan vai eri lajiin?

        "Fossiilifaunaa on tutkittu josko löytyisi odotettuja transitioita organismien välillä, mutta ei ole löytynyt jotka sitovasti osoittaisi darwinilaista evoluutiota tapahtuvan sammakosta prinssiksi."

        Mikä olisi sen "sitovasti osoittava" fossiili. Välimuotofossiileja on löydetty vaikka millä mitalla.

        "Evoluutio oli aikanaan ehkä paras selitys biodiversiteetin monimuotoisuuteen ja riippuvuussuhteisiin mutta tiede etenee ja tänään tiedämme enemmän ja siten oletus evoluutiosta perustuu siis tietämättömyyteen joka olisi jo syytä hylätä vanhentuneena ja ajastaan jälkeen jääneenä virheellisenä hypoteesinä joka ei vastaa modernia tietämystämme biologiasta."

        Kuvitteletko sinä vilpittömästi, että käsitys evoluutiosta ei ole lainkaan kehittynyt Darwinin ajoista?

        "Lipilaariteologit ovat vääntäneet 3D taivaanvahvuuden, siis ilmakehän, 2D purkin tai kattilan kiinteäksi kanneksi vuoden 1992 väännöksessä joka on heidän raamattunsa eikä Jumalan Sanaa."

        Asia on aivan päin vastoin: taivaanvahvuutta pidettiin kirjaimellisesti kantena, kunnes tiede osoitti että taivaat eivät koostu yhdestä tai useammasta kehästä

        "Jeesus Kristus koputtaa tynnyrin kantta ja sanoo evouskovalle"

        Eipä ole näkynyt Jeesuksia koputtelemassa, joten voisitko olla valehtelematta kiitos. Ymmärrän kyllä että kreationistina valehtelu on tärkeä ja rakas osa uskoasi, mutta koita sinä puolestasi ymmärtää että kaikki eivät yhtä moraalittomia kuim te kreationistit.

        Tuo taivaan kannen selittely on aika surkuhuipaisaa. 2000 vuotta sitten ei ihmiset Lähi-idässä tienneet Amerikan mantereesta, Uudesta-Seelannista saati sitten edes kuun, planeettojen tai tähtien todellisesta olemuksesta. Noille maailma oli se, mitä he omin silmin näkivät. Littana maa, jonka reunat täytyi olla jossain. Ja tähdet näyttivät olevan taivaankannessa kiinni ja aurinko kiersi radallaan. Edes päivän valon ja auringon yhteys ei ollut heidän käsityksissään.

        Noh yksinkertaisin kretukin nykyään tajuaa tuon, joten silmitön uskonkiihko pakottaa valehtelemaan (itselleen?), että Raamatun kirjoittajat olisivat jotenkin ymmärtäneet sen, mikä oikeasti alettiin ymmärtää vasta reilusti yli 1000 vuotta raamatun kirjoittamisen jälkeen. Vika on Raamatun käännöksissä ja tulkinnoissa. Nyt on jo epätoivoista.

        Käsitykset muuttui n. 1500 jaa jälkeenpäin katsoen aika nopsaan. Siinäkin äärikristityt ensin ehti polttaa roviolla joukon sellasia, jotka väittivät, ettei mitään taivaankantta ole olemassa. Jos tämän palstan kiihkeimmillä olisi valta, hieman olisin huolissani samanlaisesta vääräuskousten kohtelusta. Onneksi kaikki voi käsityksiään lausua ainakin tällä kolkalka maailmaa.

        Jos katsomme historiaa taaksepäin, niin veikkaan, että 500 vuoden päästä tuon ajan kretut selittelevät mitä kieroimmilla tavoille, miten n. 2000 jaa eläneet kiihkouskovakristityt eivät ymmärtäneet niin selkeää asiaa kuin evoluutio. Ääriuskovilla menee 300-500 vuotta hyväksyä tosiasioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin 150 vuotta sitten ei tiedetty oikein mitään perinnöllisyysdestä ja vain sen mitä Mendel oli kokeellisesti pavuilla ja herneillä oikeaksi todistanut, sitten Darwin teki tutkimusmatkan ympäri maailman ja luki Lyellin kirjan geologiasta ja inspiroitui siitä niin että kirjoitti Lajien synty. Kirjasta tuli sitten best seller sekä naturalistisen tieteen raamattu joka on eri asia kuin luonnon tieteen Raamattu.

        Naturalistinen tiede lähtee olettamuksilla jotka ovat liian monesti epätieteellisiä ja joita ei voida toistaa labroissa mutta yritystä on ollu ja paljon, tuloksetta. Elämää ei voida luoda elottomista aminohappo komponenteista. Vain elämä voi tuottaa elämää itsestään, eloton ei koskaan itsestään.

        Jokainen organismi on koodattu sen DNA systeemiin ja elämä ylläpitää sen toimintaa siten että mikä tahansa organismi tuottaa vain itsensä kaltaisia jälkeläisiä ja lisäksi jokaiseen organismiin on koodattu lajikohtainen epigeneesi systeemi joka estää lajin muuttumista joksikin toiseksi lajiksi. Virheen korjausbotit pitävät huolen ettei yrityskään lajin muuttumista joksikin toiseksi lajiksi onnistu, se on siis geneettisessti varmistettu.

        Organismin sopeutuminen biotooppiinsa ei tapahdu mutaatio/luonnonvalinta mekanismilla koska luonnossa muutokset jossakin biotoopissa ovat liian nopeita että mutaatio/luonnonvalinta ehtisi reagoida niihin koska se tarvitsee miljoonia vuosia evolvoida elinkelpoisimpia organismeja jatkuvasti muuttuviin olosuhteisiin.

        Evoluutio oli aikanaan ehkä paras selitys biodiversiteetin monimuotoisuuteen ja riippuvuussuhteisiin mutta tiede etenee ja tänään tiedämme enemmän ja siten oletus evoluutiosta perustuu siis tietämättömyyteen joka olisi jo syytä hylätä vanhentuneena ja ajastaan jälkeen jääneenä virheellisenä hypoteesinä joka ei vastaa modernia tietämystämme biologiasta.

        Tänään tiedämme jonkin verran enemmän asioista kuin sata vuotta sitten, mutta emme sentään kaikkea. Fossiilifaunaa on tutkittu josko löytyisi odotettuja transitioita organismien välillä, mutta ei ole löytynyt jotka sitovasti osoittaisi darwinilaista evoluutiota tapahtuvan sammakosta prinssiksi.

        Elämä on trancendenttinen komponentti joka puuttuu materiasta eikä sitä siis voida analysoida, punnita ja mitata materiasta käsin. Jos suljemme tämän muuttujan yhtälöstä pois niin samalla suljemme itsemme tynnyriin ja kansi tiukasti perässä kiinni, tieteellisesti, ja joudumme taikauskon ihmeelliselle alueelle jossa kärpäset sikiää itsestään tunkiosta sekä hiiret syntyy tyhjistä jauhosäkeistä ja että alkuaineita ovat maa, ilma, tuli ja vesi, aurinko kiertää maata joka on litteä ja darwinilainen evoluutio on yhtä tosi kuin painovoima.

        Alussa oli Sana, Logos, siis informaatio ja logiikka ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala. Jumala ilmestyi Mosekselle palavassa pensaassa ja Moses kysyi kuka sinä olet Herra ja Jumala vastasi "Minä Olen se joka Minä Olen" siis Ikuisuus, ajan rajan tuolla puolen.

        1. Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
        2. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.
        3. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus". Ja valkeus tuli.
        4. Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.
        5. Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.
        6. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä".
        7. Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin.
        8. Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.
        9. Ja Jumala sanoi: "Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin". Ja tapahtui niin.
        10. Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

        Jumala sanoi Mosekselle että Hän loi kaiken ja näytti sen Mosekselle joka kirjoitti sen talteen. Jumala ei tarvinnut evoluutiota missään vaiheessa.
        Lipilaariteologit ovat vääntäneet 3D taivaanvahvuuden, siis ilmakehän, 2D purkin tai kattilan kiinteäksi kanneksi vuoden 1992 väännöksessä joka on heidän raamattunsa eikä Jumalan Sanaa.

        Tämän jälkeen Hän loi biodiversiteetin tälle planeetalle ja ihmisen omaksi kuvakseen, kaltaisekseen, mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi.

        Tämä on paljon helpompi ottaa todesta kuin luulla "tieteellisesti" elottoman materian jotenki kehittävän alkusolun ja kaiken lisäksi vielä elävän joka on mahdotonta.

        Jeesus Kristus koputtaa tynnyrin kantta ja sanoo evouskovalle "Saat tulla pois sieltä tynnyristä" johon evouskova vastaa "Enkä tuu, jumalia ei ole eikä suakaan, Jeesus on vain mytologiaa, Minä Olen humanisti, itseni mitta ja satojen miljoonien vuosien evoluution tulos, niin että mene matkoihis häirittemästä, minä kun en usko satuolentoihin vaan uskon tieteeseen jonka olen itselleni kehittänyt ja se riittää minulle".

        "Kirjasta tuli sitten best seller sekä naturalistisen tieteen raamattu joka on eri asia kuin luonnon tieteen Raamattu. "

        Harvoin olen lukenut noin naiivia käsitystä Lajien synnystä ja Raamatusta. Olen muuten lukenut ne molemmat kannesta kanteen ja voin valaista vähän eroa.

        Raamattu on kirjoitettu esitieteellisellä ajalla ja se sisältää luonnontieteiden kannalta lukuisia virheellisiä väittämiä yleensä kertomusten muodossa, mutta myös kirjaimellisesti
        Koska Raamattu on pyhä ja muuttumaton, noita virheitä (hyönteisillä neljä jalkaa) ei voi mitenkään jälkeenpäin korjata.

        Lajien synty on evoluutioteorian perusteos, mutta kuten tieteessä on tapana, sen väittämät eivät ole pyhiä ja muuttumattomia. Lajien synnyn jälkeen evoluutioteoriaa on tutkittu yli 160 vuotta ja teoria on tarkentunut, laajentunut ja vahvistunut. Mitään kilpailevaa tieteellistä teoriaa ei edes ole olemassa.

        Raamattu on uskovalle ikuinen totuus, mutta Lajien syntyä ei kukaan tutkija siteeraa väitöskirjatyössään, ellei väitöskirja sitten käsittele tieteen historiaa.

        1930 luvun auto voi parhaimmillaan olla hyvin entisöitynä upea ilmestys. Ei sillä kuitenkaan kukaan täysissä järjissään oleva yrittäisi haastaa Rovanperää Jyväskylän MM-rallissa.
        Raamatun "luonnontieteellisen tiedon" ja tieteen ero on vielä useita kertaluokkia suurempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kirjasta tuli sitten best seller sekä naturalistisen tieteen raamattu joka on eri asia kuin luonnon tieteen Raamattu. "

        Harvoin olen lukenut noin naiivia käsitystä Lajien synnystä ja Raamatusta. Olen muuten lukenut ne molemmat kannesta kanteen ja voin valaista vähän eroa.

        Raamattu on kirjoitettu esitieteellisellä ajalla ja se sisältää luonnontieteiden kannalta lukuisia virheellisiä väittämiä yleensä kertomusten muodossa, mutta myös kirjaimellisesti
        Koska Raamattu on pyhä ja muuttumaton, noita virheitä (hyönteisillä neljä jalkaa) ei voi mitenkään jälkeenpäin korjata.

        Lajien synty on evoluutioteorian perusteos, mutta kuten tieteessä on tapana, sen väittämät eivät ole pyhiä ja muuttumattomia. Lajien synnyn jälkeen evoluutioteoriaa on tutkittu yli 160 vuotta ja teoria on tarkentunut, laajentunut ja vahvistunut. Mitään kilpailevaa tieteellistä teoriaa ei edes ole olemassa.

        Raamattu on uskovalle ikuinen totuus, mutta Lajien syntyä ei kukaan tutkija siteeraa väitöskirjatyössään, ellei väitöskirja sitten käsittele tieteen historiaa.

        1930 luvun auto voi parhaimmillaan olla hyvin entisöitynä upea ilmestys. Ei sillä kuitenkaan kukaan täysissä järjissään oleva yrittäisi haastaa Rovanperää Jyväskylän MM-rallissa.
        Raamatun "luonnontieteellisen tiedon" ja tieteen ero on vielä useita kertaluokkia suurempi.

        En tosin ihmettele, että kreationistit säännöllisesti esittävät Lajien Synnyn olevan jokin "evolutionistien" raamattu. Onko kukaan koskaan tavannut rehellistä kreationistia ? Tunnettu faktahan on, että kreationistit ovat järjestään suoranaisia emävalehtelijoita ja kreationisti on periaatteessa sanan "epärehellinen" epävirallinen superlatiivimuoto.


      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        😋 ­N­y­m­­f­­o­m­a­­­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Näemmä gish gallop on Arto777n tyyli. Kaikki yllä oleva hömpötys on jo kolattu tuhat kertaa.

      Tätä juttua vähän sivuten, uskonveljesi tuolla evoluutiopalstalla on alkanut Hoylen faniksi. Hänen pysyvän universumin mallissa ei tarvitse miettiä elämän syntyä, koska se on ollut olemassa aina jossain universumin kulmalla. Ja maapallolle elämä on tullut tuossa pysyvän universumin mallissa, kun täällä on olosuhteet siihen joskus miljardeja vuosia sitten sopiviksi muuttuneet. Hoyle ei nimittäin pitänyt maapalloa tai meidän aurinkokuntaa kuitenkaan ikuisena.

      • Anonyymi

        Jäit sanattomaksi sen verran rajua on evoluutiosatuihin uskovien kohtaan,

        Te uskotte evolutiosatuihin mutta minä uskon Jumalaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäit sanattomaksi sen verran rajua on evoluutiosatuihin uskovien kohtaan,

        Te uskotte evolutiosatuihin mutta minä uskon Jumalaan.

        Mihin niistä tuhansista jumalista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäit sanattomaksi sen verran rajua on evoluutiosatuihin uskovien kohtaan,

        Te uskotte evolutiosatuihin mutta minä uskon Jumalaan.

        Uskon vapaus yhteiskunnassamme on lailla suojeltu, joten se on ihan oma asiasi.

        Se, että levität täällä väärää tietoa siitä, mikä on tieteen käsitys tällä hetkellä, toki oikaistaa. Se, mitä siare ja muut täällä harhaluulojasi oikoo, ei ole tarkoitettu sinulle. Selvästi et uskosi takia pysty omaksumaan uutta tietoa, joka on uskoasi vastaan. Oikaisut on pääosin satunnaisille lukijoille, joita tosin on vähän näillä huvipalstoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäit sanattomaksi sen verran rajua on evoluutiosatuihin uskovien kohtaan,

        Te uskotte evolutiosatuihin mutta minä uskon Jumalaan.

        Eli selväkielellä: olet kreationisti, joka pitää tietyn satukirjan tarinoita tosina.

        Mikäs siinä, kyllä joku voi pitää Harry Potteriakin totena. Raamattu ja Harry Potter ovat tietenkin yhtä todenmukaisia...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäit sanattomaksi sen verran rajua on evoluutiosatuihin uskovien kohtaan,

        Te uskotte evolutiosatuihin mutta minä uskon Jumalaan.

        Kuinka niin jäin sanattomaksi? Esitin vain sivuhuomiona toisen laitauskovan typeryyden, jossa hän siteeraa Hoylea. Hoylen mallihan on pysyvä universumi, jossa elämä on maapallolle tullut jostain esim. komeettojen mukana. Elämäkin oli ikuista jossain muodossa. Siinä ei silloin tarvita luomista.

        Tässä ketjussa on muuten paljon kysymyksiä, joihin ehkö Arto vastaa.


    • Anonyymi

      Tuputat päivästä toiseen totena asioita, jotka voi jo peruskolusivistykellä ymmärtää täysin mahdottomiksi. Uskonnollinen usko on itsetarkoitus ja vailla perusteluja. Muussa yhteydessä ymmärretään asian epävarmuus, mutta uskomiseen on perusteltu syy. Ymmärrätkö, mikä ero on sillä, että uskoo jotain tai väittää sitä todeksi?

      Tässä tapauksessa on olemassa viitteitä muinaisesta ja jopa nykyisestä elämästä Marsissa. Tätä ei tiedetä, mutta kaiken saatavissa olevan tiedon perusteella ei ole mitään syytä väittää, että tämä olisi mahdotonta.

    • Anonyymi

      "Usko lätäköstä vetäistävään luomakuntaan on taikauskoa. Kun taikuri vetää jäniksen hatusta, kyse on silmänkääntötempusta. "

      Kai tässä on oikein kouluesimerkki olkiukosta. Noin väittää yksinkertainen kreationisti.

      Mutta samalla tuo kiihkouskova paradoksaalisesti dissaa oman uskonsa. Eikös sen mukaan jojin jumalentiteetti tekee silmänkääntötempun ja koko universumi ilmestyy tyhjästä? Tuo temppu on kaksinkertainen, koska tuo entiteetti on piilottanut itsensä siten, että vain pieni osa ihmiskunnasta näkee sen mielikuvituksissaan, suurin ei ole edes kuullut tuosta taikurista.

      Hieman osuu Artoa omaan jalkaan.

      • Anonyymi

        Arto ei elä todellisuudessa - miksi hänen pitäisikään? En tiedä millä aineilla hän on päänsä sekoittanut, mutta ehkä annamme hänen rauhassa muhia omassa liemessään? Hän ei ymmärrä sanaakaan postaamistaan teksteistä joten turha häntä on kommentoida millään tavalla - ei hän tuosta enää toivu.


    • Anonyymi

      Todennäköisesti esim isompien planeettojen kuissa on jääpinnan alla jonkinlaista elämää.

      Onko siellä älyllistä elämää, se on toinen kysymys. Maapallolla ei ainakaan vaikuta olevan.

    • Eikös olekkin ihmeellistä että kaikki apinat eivät ole uskonsa sokaisemia vaan omaavat kyvyn ajatella ja visioida.

      Jos olisimme täällä yksin, se olisi hirvittävää tilan haaskaamista.
      https://youtu.be/FRcxjprhTGM?si=ZwiWRiYB6eO7uD3z miksi tämä pölyhiukkanen olisi ainut elämän kehto avaruudessa? Koska sinun uskontulkintasi sanoo näin?

    • Sattumalta syntyneen solun kopio itsestään on monimutkainen tapahtuma, mutta ei mahdoton.

      • Anonyymi

        Kuten Andreas Wagner kirjassaan Kelpoisimman synty esitti ensimmäinen replikaattori ei ollut läheskään niin monimutkainen kuin solu. Se ei ollut höyrykone, vaan pikemminkin yksittäinen ratas. Evoluutio käynnistyi paljon solua yksinkertaisemmista rakenteista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten Andreas Wagner kirjassaan Kelpoisimman synty esitti ensimmäinen replikaattori ei ollut läheskään niin monimutkainen kuin solu. Se ei ollut höyrykone, vaan pikemminkin yksittäinen ratas. Evoluutio käynnistyi paljon solua yksinkertaisemmista rakenteista.

        Lupaavin elämän syntypaikka on nykytiedon valossa meren emäksiset kuumat (tai oikeammin lämpimät) lähteet. Niitä ilmeisesti on merien keskiselänteillä valtavia määriä (satoja tuhansia tai enemmän), mutta niitä on tutkittu vielä kovin vähän. Valtamerien pohjanmuodot tunnetaan huonommin kuin kuun pinta. Emäksisten kuumien lähteiden energia ei ole vulkaanista, vaan kemiallista ja syntyy kun oliviini-niminen mineraali muuttuu merenpohjan olosuhteissa serpentiini-nimiseksi mineraaliksi ja reaktio luovuttaa lämpöä.

        Nämä lämpimät lähteet ovat lupaavia, koska (toisin kuin "mustat savuttajat"), ne ovat hyvin pysyviä (jopa miljoonia vuosia) eikä niissä ole vain yhtä purkausaukkoa, vaan kuuma / lämmin vesi tulee huokoisen kiven läpi ja kiven mikrohuokosiin rikastuu orgaanisia yhdisteitä. Noista lähteistä purkautuu paljon hiilimonoksidia, mikä on orgaanisten yhdisteiden synnyn kannalta otollinen aine. Paljon otollisempi kuin vulkaanisten kuumien lähteiden hiilidioksidi. Näiden lähteiden energian perusta oliviini on maankuoressa (ja kaikilla kiviplaneetoilla) hyvin yleinen mineraali, joten siitä ei ole pulaa merenpohjallakaan. Meille oliviinin tietyt muodot voi olla tuttu kiuaskivenä.


    • Anonyymi

      Miksi Maan ulkopuolelta aurinkokunnastamme ei voisi löytyä bakteereita? Ja naapuriaurinkokunnassakin voi jollain planeetalla olla bakteereita tai jopa jotain muutakin (sehän olisi "aivan vieressä" sekin). Mikä sen estää? Ei siinä olisi mitään yliluonnollista (niin kuin luomisessa)...

      • Anonyymi

        Kun meillä on vain yksi esimerkki elämästä, niin emme tiedä onko bakteerimainen otus jotenkin "luonnollinen" elämän alkeellisin muoto. Ehkä alkeellisin elämä muualla onkin jotain enemmän viruksia muistuttavia rna-itiöitä, jotka onnistuvat otollisissa oloissa tekemään itsestään kopioita ympäristönsä raaka-aineista rna-juosteiden avulla? Yksi hypoteesi rna-virusten alkuperällehän on, että ne ovat viimeiset loisiksi surkastuneet jäänteen dna-elämää edeltäneestä rna-elämästä.

        On spekuloitu siitäkin, että maapallollakin voisi olla jossain äärioloissa (merenpohjan lähteissä, syvällä kalliossa, hapettomissa oloissa) jne ns. "varjoelämää" joka olisi elämää, joka ei ole sukua dna-pohjaiselle elämälle ja jota emme siksi välttämättä elämäksi tunnista, vaikka se on ihan nenämme edessä?

        Kaikki muu on uskottavampaa kuin se, että taikuri, jota kukaan ei ole nähnyt on vetänyt olemattomasta hatustaan valmiin kanin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun meillä on vain yksi esimerkki elämästä, niin emme tiedä onko bakteerimainen otus jotenkin "luonnollinen" elämän alkeellisin muoto. Ehkä alkeellisin elämä muualla onkin jotain enemmän viruksia muistuttavia rna-itiöitä, jotka onnistuvat otollisissa oloissa tekemään itsestään kopioita ympäristönsä raaka-aineista rna-juosteiden avulla? Yksi hypoteesi rna-virusten alkuperällehän on, että ne ovat viimeiset loisiksi surkastuneet jäänteen dna-elämää edeltäneestä rna-elämästä.

        On spekuloitu siitäkin, että maapallollakin voisi olla jossain äärioloissa (merenpohjan lähteissä, syvällä kalliossa, hapettomissa oloissa) jne ns. "varjoelämää" joka olisi elämää, joka ei ole sukua dna-pohjaiselle elämälle ja jota emme siksi välttämättä elämäksi tunnista, vaikka se on ihan nenämme edessä?

        Kaikki muu on uskottavampaa kuin se, että taikuri, jota kukaan ei ole nähnyt on vetänyt olemattomasta hatustaan valmiin kanin.

        Olen samaa mieltä, mutta yritin kirjoittaa niin, että sekopäisinkin kreationisti ymmärtäisi. Siksi siis puhuin bakteereista.

        Joskus tuntuu, että kreationisteilla on käsitys, että elämän jollain muulla planeetalla (tai jossakin kuussa) täytyy olla jotain ihmisenkaltaista ennen kuin se on edes elämää. Kreationistit ovat niin "ihmiskeskeisiä"... :)
        He eivät käsitä, että elämä voi olla hyvinkin yksinkertaista: sammalta, matoja, kärpäsiä, hiirulaisia, tai jopa sitten niitä viruksia ja bakteereja...


    • Anonyymi

      "Hyvinkin yksinkertaista...".... kylläpä oli huvittavasti ilmaistu

      Yksinkertaista elämää ei edes ole olemassa.

      Tällaista, käsittämätöntä elämää ei ole olisi edes olemassa ilman Luojaa ja Kaikkivaltiasta.

      Raamatussa sanotaan: "Vain hullu sanoo, ettei Luojaa ole. Siinä kaikki hänen ajatuksensa "

      Ateisteilla on vain yksi ajatus taustalla ja se ohjaa kaikkea ajattelua. Eli ollaan reaalitieteestä kaukana kuin itä on lännestä.

      Yst.terveisin: Onnellinen Jumalan lapsi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      8992
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2400
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe