Asiantuntija-apua

Liquid

Niin kuin tiedämme, ei kibbutzilla juuri rahoiksi lyödä. Jos oikein rikastua haluaa, paras olisi löytää Suomesta kesätöitä. Jos välttämättä haluaa Israelissa vaurastua, voi yrittää löytää pimeätä duunia suurista kaupungeista.

Israelissa pääsee aina ravintoloiden sisäänheittäjäksi ja tiskaajaksi tai rakennuksille hanttihommiin. Silloin kannattaa vain palkkapäivänä olla tarkkana, sillä kirjallisia sopimuksia ei tehdä, ja työnantaja saattaa kiistää sinun koskaan hänellä töissä olleenkaan. Silti maassa on paljon siirtotyöläisiä mm. Thaimaasta, ja heidän lisäkseen seikkailumielisiä länsimaalaisia, joiden viisumit ovat umpeutuneet vuosia sitten, mutta jotka edelleen paiskivat töitä eläen kädestä suuhun ilman huolta huomisesta.

Kibbutzin kuukausipalkkamme oli 200 Israelin shekeliä, summa joka Suomessa olisi pitänyt lähinnä kymmenkertaistaa, että olisi voinut puhua vähimmäispalkasta. Toisaalta asunto, ruoka ja paljon muuta kivaa tuli kibbutzin puolesta, joten eipä sekään elämä mahdotonta ollut. Tel Avivissa kämpän vuokra olisi syönyt leijonanosan isommastakin palkasta.

Olipa kibbutzilla myös näitä onnenonkijoita, jotka olivat päättäneet olla siellä niin kauan, että saavat kibbutzin vähäisistä liksoista kokoon sen verran, että se riittää lentolippuun kotimaahan. Englantilainen ystäväni Warren oli sellainen. Hänpä ei sitten harrastanutkaan omakustanteisia retkiä edes Safediin tai Tiberiakseen, ja joikin vain ilmaista viinaa kun sitä tarjottiin. Luulenpa hänen lentolippunsa lopulta ansainneen.

En ensin edes arvannut itse liittyväni tähän elämäntapaintiaanien seuraan, mutta oleskeluni maassa oli sitten venähtänyt ja matkakassani huvennut. Kukka-Maaria, Mari ja muutkin olivat jo aikoja sitten lähteneet kotimaahan, mutta minä olin Warrenin kanssa samassa tilanteessa. Rahaa paluulentoon ei ollut, ja lisätienistejä oli saatava.

Onneksi uusien Suomi-volujen mukana kibbutzille kulkeutui alan lehtiä. Niistä keksin ruveta kirjoittamaan novelleja, joita nuo lehdet julkaisisivat ja vieläpä maksaisivat hyvin! Ensimmäisen kokeellisen jutun kirjoitin kibbutznikien Mo´adonin eli Klubin tietsikalla, ja lehti jonne jutun lähetin vastasi pian ilmoittaen sen julkaisevansa. Pyysivät lisääkin.

Palkka alkoi juosta safedilaiseen pankkiin avaamalleni tilille. Ensin koti-ikävissäni kirjoitin juttuja, joiden yhteisenä nimittäjänä oli porontalja, joka seikkaili eri omistajien käsissä ympäri Suomea. Sitten siirryin kertomaan kibbutzikertomuksia, mihin minulla ei ollut mitään estettä, koska kaikki henkilöt, joita novelleissani mainitsin, olivat jo lähteneet kibbutzilta. Hetken oli hauskaa kun rahaa virtasi, aurinko paistoi ja useampi retki Eilatiin ja Netanyaan paransi mielialaani.

Oli selvää hyötyä siitä, että olin nyt kibbutzin ainoa suomalainen, sillä saatoin paikassa missä hyvänsä lähteä raapustamaan uutta novellia kenenkään ymmärtämättä, mitä oikeastaan kirjoitin. Rankkaa pornoa syntyi milloin kibbutzin uima-altaalla aurinkoa ottaessa – tarinoiden naiskuvaukset poimin näkemistäni bikiniasuisista volunteereista – ja milloin dainingruumin pöydässä pitaleipää samalla viattomana mussuttaen. Volut luulivat minun kirjoittavan pitkiä kirjeitä kotiin.

Heprean- ja englanninkielisen ympäristön minulle tuudittamaan petolliseen rauhaan yltiörohkea kirjoittamiseni sitten kerran nolosti päättyikin. Olin juuri paluumatkalla Kiryat Shmonasta, kun päätin lähes täydessä helteisessä bussissa lähteä raapustamaan kynällä muistilehtiööni uuden novellin aineksiksi välähtäneitä ideoita, ja siinä työhöni syventyessäni tuskin panin merkille, kuinka vaaleatukkainen nuori nainen oli istunut penkille taakseni.

Olin juuri päässyt kohtaan ”lipsuttelin Kukka-Maarian häpyhuulia kiihkeästi nuollen hänen märkänä valuvaa pilluaan ylhäältä alas asti”, kun kuulin takaani tyttömäistä tirskumista. En ehtinyt edes kääntyä, kun kuulin takaani kysyttävän selvällä suomenkielellä:

- Anteeks mut mitä sä oikein kirjotat?

Kääntyessäni taisin punastella naamani Yironin kibbutzin Jonathan-omenoiden väriseksi, kun näin vaaleahiuksisen selvästikin siis suomalaisen nuoren naisen istahtaneen taakseni.

- Tässä…kirjettä kotiin…, sopertelin hämmentyneenä.

- No ei tuo ihan äitimuorille lähetettävältä jutulta näyttänyt…

Seksinovellin väsääminen täpötäydessä bussissa oli ollut tietenkin ihan älyvapaata puuhaa. Olisihan minun pitänyt tietää, että tämä maa kaikesta huolimatta vilisee suomalaisia kibbutzivolunteereja ja turisteja, jotka olan yli lukien saisivat selvää kulli kovana kirjoittamistani raapustuksista.

- Itse asiassa kaunokirjallisia yritelmiä…

- Aika hurjaa. Otsikoksi oot näköjään laittanu ”Seksiä kibbutziretkellä” ja nimimerkiks ”Liquid”. Ei se kai sun oikee nimi oo?

Myönsin ettei ollut ja valehtelin itselleni toisen etunimen. Tyttö oli kuitenkin rehellinen esittäytyessään Susannaksi Tammisaaresta, ”från Ekenäs”, ja olevansa matkalla kibbutziltaan Sede Nehemiasta Safediin. Kolmen kuukauden pesti kibbutzilla oli ohi, ja koska viisumi oli vielä toiset kolme kuukautta voimassa, Susanna oli päättänyt käydä Tel Avivin kibbutzitoimistossa kysymässä uutta kibbutzipaikkaa. Pakollisten esittelyjen ja liirumlaarumien jälkeen Susanna palasi puheenaiheeseen, josta olisin mieluusti vaiennut.

- Perustuuks toi sun juttu tositapahtumiin?

- Kyllä se sikäli, että meidän kibbutzi teki viikko sitten yhden päivän retken tilausbussilla Golanille ja Baniaksen lähteillä ja putoksilla käytiin…

- Ei siellä varmaan paljon seksiä ollut?

- No ei kuulunu ohjelmaan, myönsin samalla päättäen kertoa sittenkin totuuden, joka olisi kuitenkin mielikuvitusta viattomampi. Kerroin tienaavani rahoja oleskeluuni ja paluulippuun kirjoittelemalla seksinovelleja suomalaisiin lehtiin. Sitten se tuli. Ehdotus, joka oli pudottaa minut tuolilta bussin käytävälle.

- ”Seksiä kibbutziretkellä” on vähän vaisu otsikko…Voisko se olla vain ”Kibbutziretkellä”? Sisältöhän se lopulta kertoo mitä jutussa tapahtuu.

Olin varmaan vaivaantunut tarjotusta oikoluku- ja asiantuntija-avusta, mutta en edes muista mitä mutisin vastaukseksi. Ohitimme juuri Hulan laakson sitä paikkaa, johon yksi novellini, se Charlenesta kertova, sijoittui ja ajatuksiini uppoutuneena en huomannut Susannan vain innostuneen ehdotuksestaan.

- Minkälainen se sun kibbutzi on? Mähän voisin tulla sinne! Voitais illalla suunnitella ja kirjoittaa noita novelleja yhdessä! Kyllä ne mun mielestä ihan selvästi kaipaa naisnäkökulmaa!

Myönsin Yironin olevan ihan kelpo kibbutzi, ja näin omenoiden sadonkorjuuaikaan se suorastaan tappeli naapurinsa Bar´amin kibbutzin kanssa hyvistä volunteereista. Duuniin pääsisi ilman Tel Avivin välitystä ja välittäjän palkkioita – sen kun kävelisi portista sisään ja ilmoittautuisi volupomo Markille.

- No sittenhän tää kävi hyvin!

Oli miten oli, mutta bussin saapuessa Ylä-Galilean vuoristoon ja kuskin kaahatessa serpentiiniteiden kurveja kuin mikäkin Marcus Grönholm – tässä väkivaltaisessa Lähi-idän maassa yleisin ennenaikainen kuolinsyy on liikenneonnettomuus – ja viimein saapuessa Safedin bussiasemalle olin jo ehtinyt katua houkutelleeni Susannan kibbutzilleni. Joka tapauksessa tuossa kabbalistien kaupungin bussiasemalla odotimme illan viimeistä vuoroa Yironiin, ja Susanna tuntui vain innostuvan lisää kertoessani kibbutzimme ruotsalaisvoluista. Susanna pääsisi heidän kanssaan puhumaan pitkästä aikaa kotikieltään!

Jos nyt ruotsi olikin Susannan kotikieli, näytti hän olevan melkoinen tyylitaituri suomenkielessäkin. Ensimmäisen yhteisen työpäivämme päätyttyä Pri Psagotin hedelmäpakkaamolla suuntasimme Mo´adon-klubille kirjoittamaan ensimmäistä yhteistä novelliamme kibbutzin tietokoneella. Susannalla oli paljon korjausehdotuksia.

- Toi ”Marin turvonnut vittu lorisi nesteitään uimapatjalle” on aika kauhee lause näin naislukijan mielestä.

- Eiks naiset tykkää roskista tekstistä?

- Voi sitä silti vähän muokkailla. Vaikka näin: ”Tunsin, kuinka Marin häpyhuulet alkoivat kostua hyväilyistäni”…

- Ei tää mikään Hertta-sarja oo!

- Ootsä miettiny tätä juonta eteenpäin? Miten paljon tässä on totta?

- No ei just nimekskään, valehtelin sujuvasti.

- Tehdään tää sitten yhdessä. Baniaksen putoukset on ihan kiva ympäristö tarinalle. Se juttu siitä Monicasta siellä vesitornin huipulla oli hyvä sekin…

Kolme tuntia tuossa vierähti kun itse olisin tehnyt tekstin kai alta tunnin. Susannalla oli aika paljon korjausehdotuksia, ja myöntää pitää, monet ihan paikallaan. Pelkoni siitä, että tekstini muuttuisi naisen myötävaikuttamana vähemmän ronskiksi, ilmeni turhaksi. Susanna ehdotti välillä niin rivoja sanakäänteitä, että tyttöä piti ihan toppuutella. Eipä oikein siinä lähekkäin ollessa voinut välttää sitäkään, että kaluni alkoi seistä yhä kovempana sinisten shortsieni vasemmassa lahkeessa.

Niinpä sujuvana yhteistyönämme valmistui ensimmäinen yhteinen kertomuksemme ”Kibbutziretkellä”.

- Joo. Ihan kiva tarina siitä tuli, Susanna kehui tyytyväisenä.

- Tämän voikin sitten lähettää. Tilaaja on jo pitkään kysynyt uusia tarinoita.

Susanna oli kirjoittamistani neuvoessaan istunut milloin viereisellä tuolilla, milloin tietokonepöydän kulmalla, ja milloin pientä rinkiä ajatuksissaan ympäri huonetta kävellen ja sanamuotoja mielessään maistellen.

- Toi spermanjuontijuttu oli kyllä vähän liikaa, purnasin.

- Äläs nyt, tällä lisäyksellä jutulle saadaan potentiaalisia homppelilukijoita!

Susanna näytti nyt ensimmäistä kertaa vakavoituvan ja selittämätön ilme kasvoillaan hän astui viereeni, ja en ehtinyt edes vastata hänen tekoseensa, kun hän oli jo painautunut lähemmäs ja suudellut lyhyen mutta kiihkeän suudelman suoraan huulilleni! Samassa hän jo irrottautui.



Susanna katsoi minua silmiin ja tuskin itsekään ymmärsi itseään, mutta alkoi varoittamatta riisua ”Sede Nehemia” -paitaansa. En tiennyt muuta vastausta tuohon aloitukseen kuin että riisuin omanikin.

Enempää selittelemättä Susanna tuli uudelleen viereeni ja nousin tietokonepöydän äärestä suutelemaan häntä uudelleen. Susannan kädet hakeutuivat sinisten shortsieni vetoketjulle aukaisten sen. Shortsini putosivat painavan avainnipun ansiosta lattialle kolahtaen ja kaluni seisoi alushousuissani niin, ettei Susanna voinut olla sitä huomaamatta.

Oli vuoroni auttaa Susannaa pääsemään eroon kesäshortseistaan. Naruvyö aukesi helposti ja alas vetäen sain myös Susannan shortsit putoamaan polviin asti. Käteni vaelsivat ylöspäin hyväillen Susannan muodokkaita rintoja rintaliivien ohuenkankaan läpi. Käteni tytön selän taakse ojentaen vapautin liivien lukituksen ja siinä hänen ihanat paljaat ryntäänsä olivat huulieni suudeltavina!

Susanna ei aikaillut kiskaistessaan alushousujani alas. Jäykkä kaluni ponnahti esiin sojottaen oitis kohti klubihuoneen kattoa!

Susanna alistui viimein riisumaan pikkuhousunsa. Näin oli varmasti vilpoisampaa, ja huomasin, kuinka kostuva pillu alkoi jo kostuttaa housujen kangasta…Oli myös tasa-arvoisempaa, jos kerran minä jo olin ilman housuja eikä yhtään ujostellut, että myös Susanna uskaltaisi yhtä lailla alasti eteeni keimailemaan.

Muutaman minuutin varmaan tuijotimme toisiamme, mutta Susannan utelias katse pyrki aina välillä eksymään seisovaan kaluuni tarkastaen vieläkö se jaksaisi olla pystyssä.

Susanna asettui pöydän reunalle istumaan kuten hän äskenkin oli siinä istunut, silloin vain vaatteet vielä päällään. Asetin lämpimät käteni hänen rinnoillaan ja hyväilin niitä hellästi..

Hyväilin hiljaa Susannan pehmeitä suippoja ryntäitä ja nipistelin niiden nänninpäitä. Susanna alkoi hyväillä myös itse omia kauniita rintojaan ja venytellä niiden nänninpäitä. Eteenpäin itseäni kallistaen painoin kosteita suudelmia Susannan kovettuville nänneille hyväillen niitä huulillani ja kahmien kouriini Susannan tissien valkeaa pehmeyttä. Susanna kierähti pöydälle vatsalleen odottaen mitä tekisin seuraavaksi.

Halusin jo työntää pari sormeani syvälle tytön sisään ja kysyä sitten, saisinko sukeltaa sinne muurinmurtajani kanssa…

Susanna huokaisi syvään tuntiessaan yhtäkkiä sormieni leikkivän häpyhuulillaan. Yritin olla kirjallisuuskriitikolleni hellä rakastaja. Susanna nosti hieman takapuoltaan, mutta näkymäni olivat täydelliset ilmankin. Aloin työnnellä paria sormeani Susannan pilluun tuntien tytön käyneen jo alustavasti lupaavan liukkaaksi. Susannan pettymykseksi lopetin hellästi aloittamani sormettamisen ja vedin kostuneet sormeni Susannan liukkaasta rakosesta.

Taukoa ei toki kestänyt kauaa. Kumarruin alemmas ja nuolaisin kielelläni Susannan kiinteitä pakaroita. Yhä alemmas tullen nuolin kohta kiihkeästi Susannan sisäreisiä ja tytön toiveiden täyttymyksenä siirtyen viimein nuolemaan tytön kiihottunutta, huulet levällään odottavaa pillua. Imeskelin vihdoin Susannan turvonneita häpyhuulia tunkien kieltäni tytön pillunhuulten raosta sisään. Tytön vakoa pitkin lipaisuin lipsuttaen olin tehdä Susannan hulluksi himosta.

Susanna voihki onnesta kääntymättä silti katsomaan mitä hänen takanaan tapahtui. Hän näytti toivovan vain lisää ja lisää…

- Tule mun sisään, tule…,Susanna aneli.

Ja tulinhan kun käskettiin. Suoriuduin kiitettävän nopeasti kääntäessäni tytön ympäri ja painautuessani hänen päälleen makaamaan. Kovana jököttövä kaluni solahti Susannan jalkoväliin ja löysi pillunhuulet ilman opastusta.
Terskani upposi lupaavasti Susannan pillunhuulten väliin, ja hetken kiusoittelin tyttöä vedellen paksua perunaani ylös ja alas tämän pillunsuulla, ikään kuin en aikoisikaan käydä peremmälle. Susannan yhä märempänä vuotava naisenvittu kuitenkin janosi kaluani ja jos Susanna olisi voinut, olisi hän varmaan vitullaan vaikka imaissut kaluni syvemmälle sisäänsä. Lopulta armahdin Susannaa survaisten melani kokonaan Susannan odottavan pillun uumeniin. Tiesin, että Susanna halusi rakastella kauan, ilman kiirettä ja perusteellisesti.

Pitkään odottanut kaluni liikkui Susannan pillussa soutaen syvälle, pitkään ja nautinnollisesti. Susanna keskittyi omaan nautintoonsa tuntien vehkeeni syvällä pillussaan ja selvästikin haluten sitä yhä enemmän ja enemmän. Täällä Klubin tietokonepöydällä maatessa ei ollut kylmäkään, joten nautin siitä itsekin, kun kaluni täytti Susannan onkalon täyteläisellä ja luonnolliselta tuntuvalla tavalla.

Pöydälle valuneet pillunnesteet liukastivat Susannan alustaa, ja tyttö kohta tuskin pysyi pöydällä putoamatta. Yritin olla tönimättä monitoria. Kivekseni lätsähtelivät Susannan reisien sisäpintaa vasten rakastellessamme pitkään ja hartaasti. Hiirimatto putosi lattialle.

- Ihanaa, ihanaa..., Susanna toisteli nussimisesta nauttien ja haluten lopulta kääntyä toisin päin. Hän halusi kuumeisesti jälleen nähdä maagisen taikasauvani. Susanna kääntyi uudelleen selälleen huomaten katseeni ahnehtivan sopusuhtaisia, tässäkin asennossa todella ryhdikkäitä rintoja. Ilman eri käskyä kävin Susannan päälle alkaen nuolla tytön suippokärkisiä ryntäitä. Susannan vartalo vääntyi nautinnosta kaarelle ja löydettyäni huulteni väliin tytön kovina törröttävät nännit ryhdyin imemään ja suutelemaan niitä villisti. Pyörittelin kieltäni Susannan nännien ympäri ja tästäkös tyttö näytti vain tykkäävän.

Susanna alkoi jo käydä malttamattomaksi tarttuen äkkiä kädellään kaluuni, joka hurjana pamppuna heilui tytön jalkojen välissä. Nyt tyttö halusi tuon sauvan heti takaisin sisäänsä kiskoen sen häpyhuulilleen, mitä en suinkaan vastustellut. Yhä pillunnesteistä kostea kaluni upposi uudestaan Susannan kiitolliseen kirnuun.

Molempien hikiset vartalot takertuivat toisiinsa puskiessani pitkää käyrää kaluani sisälle Susannaan. Susannan ihanat tissit hölskyivät työntöjen tahtiin ja Susannan täytyi tarttua niihin kaksin käsin etteivät ne tuntuisi poukkoilevan kaiken aikaa sinne tänne. Näky vaaleasta unelmastani joka itse puristeli paljaita tissejään tässä allani nussittavana kiihdytti minua entisestään! Puskin yhä rajummin tarkoituksenani purkautua syvälle tyttöystäväni uumeniin.

Susannalla ei ollut oikeastaan mitään sitä ajatusta vastaan, mutta tietty kipinä syttyi tytön aivoissa. Susanna halusi varmistaa nautintonsa.

- Odota!, Susanna huudahti, ja kiskaisi kädellään tahmaisena kiiltelevän kaluni ulos pillustaan.

Käyrä muurinmurtajani kiilteli pillunnesteistä ja Susannan piti todella pakottaa itsensä kieltäytymään siitä hetkeksi ja antaa sykkivän kaluni rauhoittua kätensä tiukassa otteessa. Seisokin laantumisesta ei ollut pelkoa, siitä Susannan huolellisesti runkkaava käsi piti huolen.

Kaluni kaipasi takaisin tuohon aukkoon, josta se juuri oli julmasti riistetty. Eikä Susannasta ollut tällä kertaa toivettani kieltämään.

Susanna nousi ylös pöydältä koko ylvääseen pituuteensa lattialle seisomaan ja tissit heiluen kaatoi minut lattialle niin että istui hajareisin vatsani päällä.

- Nyt se nähdään onko puoletkaan jutuistasi totta…, tammisaarelaistyttö uhkasi.

Todellisuudessa Susannan oli vaikea viivytellä enempää, sillä hänen pillunsa taisi jo huutaa kovaa kaluani sisäänsä ja heti!

Susanna tuli hajareisin päälleni ja tolkuttomiin mittoihin venynyt kyrpäni upposi yhdellä maiskahduksella syvälle Susannan kostean valmiiseen pilluun. Susanna liikutti vartaloaan ylös ja alas innokkaan mäntäni kirnutessa tytön kuumaa aukkoa. Susannan pillunnesteet valuivat pitkin kullini vartta nivusiini ja siitä jo liukkaaksi käyvälle laattalattialle.

Susanna jatkoi rynkytystään yhä rajummin ja hänen rintansa pomppivat ylös alas rajun ratsastuksen tahtiin. Tämä olisi elämäni paras pano, ja miten hyvältä se tuntuikaan!

Kohta Susanna huomasi etten kauaa kestäisi hänen rajua itsenäistä ja vaativaa rakasteluaan päälläni. Susanna valmistautui tuntemaan mällieni purkautumisen syvälle sisäänsä ja tahtia kiihdyttäen tyttö lähestyi myös omaa orgasmiaan. Ähkin ja voihkin minua säälittä nussivan Susanna-tyttösen alla, ja varmaan Susanna oli ajatellut antavansa sellaista kyytiä, että siitä riittäisi aineksia moneen tarinaan.

Susanna tuli huutaen, ja tunsin kovan kaluni räjähtävän tulivuorena hänen sisällään ja ainakin toistakymmentä peräkkäistä spermaryöppyä syöksyi naisen puhkinaidun pillun uumeniin. Susanna jatkoi ja jatkoi rynkytystään spermojeni ryöpsähdellessä joka puskulla ulos yhä väljemmäksi venyneestä pillusta lipsahtaen lopulta ulos ja roiskien suuria lammikoita valkoista spermaani kylmälle lattialle!

Yllätyin, kun Susanna tarttui yhä kovaan kaluuni ohjaten sen takaisin aukkoonsa. Tämä rakastelu ei ollut ohi vielä!

Susanna saavutti huutaen oman orgasminsa muutaman pitkän ja nautintoa viivyttävän työnnön jälkeen lysähtäen sitten henkeä haukkoen päälleni makaamaan. Susannan pehmeät tissit painautuivat rintakehääni vasten ja muutaman minuutin meidän oli maattava siinä hiljaa antaen hengityksemme tasaantua. Sitten Susanna nousi istumaan antaen yhä puolikovan vehkeen levätä lempeän naisellisessa huomassaan, kunnes aloin itse pyrkiä pois tytön alta. Susanna olisi kai voinut vielä jatkaakin…

- Nää sun tarinas muuten…ei niistä kyllä aina saa selvää, kuinka paljon niissä on totta ja kuinka paljon ei…

Enempiä puhumatta Susanna pukeutui ja asteli ulos huoneesta lähtien kai volunteerien tv-ruumille päin.

Kaluni oli seissyt koko ajan.

Olisiko Susannan ja minun välille kehittymässä jotain? Ja mitä siitä seuraisi? Kirjoittaisimmeko vielä yhteisiä juttuja? Ja sellaisia juttuja, joissa olisi yhä enemmän totta mukana?

Kuinka paljon totta, ja kuinka paljon ei…

Niinpä niin.

0

6439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

        Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
        Kotimaiset julkkisjuorut
        137
        1916
      2. Taasko se show alkaa

        Koo osottaa taas mieltään
        Ikävä
        27
        1908
      3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

        Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
        Ikävä
        23
        1848
      4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

        Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
        Perussuomalaiset
        85
        1630
      5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

        Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
        Perussuomalaiset
        62
        1448
      6. Sakarjan kirjan 6. luku

        Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
        Profetiat
        20
        1266
      7. Elia tulee vielä

        Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
        Helluntailaisuus
        37
        1163
      8. Avaa sydämesi mulle

        ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
        Ikävä
        38
        1160
      9. Söpö lutunen oot

        Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
        Ikävä
        11
        1148
      10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

        Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
        Isovanhempien jutut
        10
        1137
      Aihe