Hankasalmi on tukiparatiisi

Anonyymi-ap

Moicca! Nautin 3800 euron työkyvyttömyyseläkettä ja vaimokin saa työkyvyttömyyseläkettä 740 euroa.

Thaimaassa sairastelu vakuutuksista huolimatta vie kaikki raha, joten päätimme lähteä Hankasalmelle suvun omistamalle huvilalle laittamaan asiat kuntoon ja sitten me palataan Thaimaahan ja vaimo hakee koirat pohjoisesta takaisin.

Olin jo yhteydessä kelaan, asiasta, etukäteen laittoivat viestiä minulle että käy jossain kelan toimistossa kun tulet suomeen näyttäytymässä, niin merkkaavat minut kelan asiakkaaksi, samatentien... eikä olekin hienoa miten suomen valtio pitää huolen omistaan, ja tässä tapauksessa vaimostanikin, koska hän kuuluu kelantukien piiriin, alkaa laulamaan takuueläke sekä eläkkeensaajan hoitotuki...

tai saat rytmihäiriöitä... vaikkapa flimmerin alkaa massia palaa ja paljon, verenohennuslääke maksaa 3600 bahtia kuukaudessa, eli noin 100 euroa, vuoden vaihteen jälkeen pitäisi tulla geneerinen korvaava lääke, noin puoleen hintaa, toki voit käyttää rotanmyrkkyä se on halpaa, mutta vaatii labraseurannan, yksi viikko riittää että kunto romahtaa, tai olemassa olevat sairaudet pahenevat, minä olen lopettanut dokaamisen jo vuosia sitten, sormesta mitattu sokeritaso mittarit eivät ole kovinkaan luotettavia, mutta pitkäaikaissokeri seuranta labrassa on luotettava...

katson missä saan nopeitten hoitoa, joko kunnalta tai jo jono on liian pitkä, menen yksityispuolelle, sitten kun ongelmat on korjattu katsotaan mikä on tilanne, ja hommaanko itselleni ja vaimolleni lentoliput takaisin Thaimaahan, ja milloin...

By NumBall HHN 63v.

26

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pasanen siis luettelee perusllääkeidensä mahasalpaajien kanssa maksavan jopa kaksisataa euroa kuukaudessa. Vuokrakämppä kolmesataa euroa ja koirat ja omat sapuskat 500 euroa kuussa maksimissaan. Tuosta tulee tonni yhteensä.
      ....No mihis se jäljelle jäänyt 3540 euroa ylimääräistä sitten oikein kuukausittain katoaa jos perheen yhteenlasketut tulot ovat 4540 euroa kuukaudessa?

      Kovassa kunnossa mies ja vaimokin porhaltaa kasvimailla, kirpparilla ja myymässä donitseja. Autollakin ajelee tuhannen kilometrin matkoja tuosta vaan.
      Nyt on kuitenkin oikein hoitotuetkin luvassa Hankasalmella. Jokin tässä ei kyllä nyt pidä paikkaansa.

      Eläkkeensaajan hoitotuki tarkoittaa, että sinulla on vaikeuksia huolehtia itsestäsi ja selviytyä arjen toiminnoista vamman tai sairauden vuoksi.
      Hoitotukea ei kuitenkaan voi saada pelkästään siksi, että toimintakyky on heikentynyt.

      Lisäksi oikeus tukeen arvioidaan sen perusteella, kuinka paljon apua, ohjausta ja valvontaa tarvitset vamman tai sairauden vuoksi.
      Avun tai ohjauksen tarve arvioidaan Kelassa hakemuksesi perusteella.

      Hoitotuen saaminen edellyttää, että tarvitset apua henkilökohtaisissa toiminnoissa, kuten peseytymisessä, pukeutumisessa tai kommunikoinnissa, ohjausta tai valvontaa, kuten muistuttelua, kannustusta ja silmälläpitoa arjen eri toiminnoissa.

      (Kelan sivuilta kopioitu)

    • Anonyymi

      Niin että mikä se on se todellinen syy Hankasalmelle lähtöön jos se ei ole rahanpuute?
      4540 nettoeläkkeellä hoidetaan kyllä parinsadan euron lääkkeet helposti Thaimaassa.
      Suomeksi sanottuna nyt on valehdeltu sekä rahatilanne että terveystilanne.

      Luvassa on siis kumpi? Pallolaajennus vai ohitusleikkaus? Kumpikin maksaa saman verran sekä Thaimaassa että Suomessa yksityisellä. Ne Thaimaan kalleimmat sairaalat ovat rikkaita varten. Niiden hintoja ei kannata vertailla keskitason yksityisiin sairaaloihin. Se on sama kuin vertaisi pohjalaista hostellia Waldorf Astoriaan.

    • Anonyymi

      Kun satuja alkaa paikkaamaan haaveilla, niin lopputulos on kuin vanhan muorin pieru. -Suurimmaksi osaksi pelkkää paskaa.

      Tositarina on paljon yksinkertaisempi. Päästään pehmennyt helppoheikki lähti maasta karanneen vaimonsa perään 2015. Näkivät 9 vuotta nälkää vuokrahuoneessa ja lopulta psyykkisen terveyden romahtamisen seuraksi romahti fyysinen terveys.
      Vaimo hajosi jo aiemmin miehen pakkomielteiseen mustasukkaisuuteen ja vainoon, vaati asumuseron. Sairaudet lisääntyi ja samalla hajosi loputkin psyykestä, kaupanpäällisiksi muistisairaudet.
      On selvää että tuleva lentomatka on yksisuuntainen, ellei ole jo toteutunut katkeruudesta päätellen. Vaimon täytyisi olla seinähullu lähteäkseen mukaan.

      Miksi koirat olisi pitänyt viedä nyt jo siskolle, jos lento olisi vasta maaliskuussa? Aamiaispuuron kellokin oli neljä tuntia pielessä.

    • Anonyymi

      Pääseekö Hankasalmelta Pönttövuoren tunnelin kautta maailmalle?

      • Anonyymi

        Pääseekö mopolla maailmalle, muualta kuin Pattayalta ja Kampotista?


    • Anonyymi

      ....No mihis se jäljelle jäänyt 3540 euroa ylimääräistä sitten oikein kuukausittain katoaa jos perheen yhteenlasketut tulot ovat 4540 euroa kuukaudessa?

      • Anonyymi

        Mitä muuta sulla on pohdittavanasi lauantai-iltanasi?


    • Anonyymi

      Joku,(Pasdanen?), poisteli minun KELAn sivulta kopsattua tieto "koeajasta" kunnes pääsee korvattujen jengiin.

      Ei kai kestä kuulla totuutta?

      • Anonyymi

        Pasanen on palstan mode.


    • Anonyymi

      Kiitos lahkolaisille että huomioitte vaatimattomat tuloni, tämä osoittaa todellista tunteen paloa, mutta olkaa huoletta pärjäämme varmasti.

      Korjaan pari factaa, ettei kaikki mene palstalla mielipiteiden mukaan, kun kela on lähellä lahkon sydäntä korjaa pari asiaa...
      1. eläkkeensaajan hoitotuki, niitä on kolmea eri luokkaa, niistä pienin tulee periaatteessa kaikille jotka ovat tk-eläkkellä ja sairauden hoidosta aiheutuu jotain kuluja, siis pienin kun kulut nousevat nousee myös tuet...

      2. takuueläke, takuueläke maksetaan kaikille suomessa asuville henkilöille, jos työeläke jää alle takuueläkkeen rajan, kela maksaa erotuksen. eläkkeensaajan tilille kerran kuukaudessa, siis suomessa asuessa ei ole väliä paljonko sinulle on kertynyt eläketurvaa. työaikana, saat joka tapauksessa takuueläkkeen, eihän se ole hööppönen, mutta kuitenkin parempi kuin ei mitään.

      Minä saan ainakin tuon alimman hoitotuen samoin vaimoni, täytyy samalla tutkia miten hyödynnän kotitalousvähennystä, mihin sitä voi nykyään käyttää... sehän korvaa yleensä työpalkkioista, tietyn prosentin aikaisemmin oli 50 / 50 periaatteella, en tiedä mitä on nykyään... vaimoni eläketurva nousee noin 1000 euroon minulla todennäköisesti vain 100 eurolla kuukaudessa...

      Olemme suunnitelleet että viettäisimme tulevaisuudessa kesät suomessa ja talvet hua hinissä, silloin pysymme kelan asiakkaina, ja esim. minä saan osan lääkkeistä jos niille on viellä suomessa tarvetta kelan piikkiin, mutta katsotaan... mihin katti nahan repii...

      • Anonyymi

        3. Paluumuuttajan oikeus Suomen sosiaaliturvaan, lakia muutetiin huhtikuussa vuonna 2019 että kela ei enää lainkaan tutki oikeutta, vaan sen saa automaattisesti kun ilmoittautuu henkilökohtaisesti kelan toimistoon, tai maistraatiin.. ja todistaa henkilöllisyytensä...
        Kuten sanoin olin yhteydessä kelaan asiasta antoivat selvät ohjeet miten toimia...
        Tosin otan thaimaasta kolmen kuukauden lääkkeet mukaan, ja minulla ja rouvalle puolen vuoden matkavakuutukset, samasta paikasta sveitsistä mistä otin vuonna 2019 kun viimeeksi kävimme suomessa, jos jotain satuu niin matkavakuutus korvatkoon, otan kummallekin kuuden kuukauden vakuutuksen...


    • Anonyymi

      Todella viisasta ottaa koska KELA on hidas ja arvaamaton...

      Ja olet mielestäni aika varomaton kun kerrot aikeistasi julkisella palstalla!
      KELA voi lukea kaikki ja käyttää sinua vastaan ; "Sairausturismia" emme salli"

      • Anonyymi

        Lakikirjassa ei ole käsitettä sairausturismi, vaan asuinpaikka pohjainen sosiaaliturva, ja laki ohjaa kelan toimia, ei mikään muu...


    • Anonyymi

      PS. Se voi olla kova paikka olla Suomessa 6kk + 1pv että tuet säilyy.... koska kesä on 3kk!

    • Anonyymi

      jos lasket paljonko olet maksanut veroja alkaen ensimmaisesta palkasta loppuen viimeisen elakkeen niin ehka ymmarrat mita muka edullista hoitoa suomi tarjoaa. Thaimaassa et maksa veroja joten turha on vertailla hintoja.

      • Anonyymi

        Joo tässä olet oikeassa, suomalaisilla on mittava maksuhistoria veroissa, jolla sosiaaliturva kustannetaan, ensimmäisestä palkasta viimeiseen eläkkeeseen, joka kuukausi maksat olet suomessa tai et, maksat joka tapauksessa, mutta toki kustannuksia voit vertailla yksityispuolella, olit sitten suomessa tai thaimaassa, samoin hoidon laatua.


    • Anonyymi

      Tuosta ei enää voi pariskunta pahemmaksi tukipummiksi muuttua.

      Thaivaimo paukautti itsensä tiineäksi Phuketissa, lapsen isästä ei tietoakaan ja sitten koko poppoo Suomeen Kelan hoiviin Saarikelmin höpöpuheiden saattelemana.

      Pariskunta sitten molemmat kaikenmaailman kursseille ja kuntoutuksiin jotka yhteiskunta maksoi, kuin myös majoituksen ja kuukausiavustuksen. Pojasta sentään tuli kelpo kansalainen, koska ei ole Saarisairaan biologinen lapsi.

      Saaripään kertoman mukaan thaivaimo ei kouluista huolimatta oppinut suomenkieltä edes 15 vuodessa, eikä siksi saanut kansalaisuutta.

      Mitenhän se kielitaidoton rouva sitten sai kuitenkin hoitajan ammatin Jyväskylästä
      ja ilman kansalaisuutta sairaseläkkeen alle nelikymppisenä?

      Nyt nämä kovakuntoiset sitten on hakemassa kaikki mahdolliset tuet, vaikka nettoeläkkeet on 4500 paikkeilla?

      Viiskymppisenäkö rouva alkaa jo saamaan tonnin takuueläkettä Suomesta? Onko Pertti Pasanen valehdellut rouvalle että se vielä tulee päällekkäin sairaseläkkeen ja hoitotukien kanssa?

      Olen kuullut aika hälyttävää viestiä Suomesta noiden kelatukien osalta. Aiempiakin tukipäätöksiä on tarkasteltu uudelleen ja vääntävät tarkoituksella niitä niin hankaliksi, että heikommat väsähtää.

      Täytyy todeta taas Saarilöysälle että jos eläkkeesi olisi tuolla tasolla mitä kerrot, sinulla olisi ollut työelämässä sellaiset tulot että sinulla olisi noin kolme sijoitusasuntoa, osakkeita, vapaaehtoisia eläkkeitä, omaisuutta, parempi auto sun muuta.

      Ei olisi tarvinnut lähteä Hankasalmelle anomaan kelatukia ja vielä kehuskella niillä.
      Käy sääliksi vaimoasi. Tulee taas kusetetuksi satusedän matkassa.

      2010

      • Anonyymi

        Olet taas osittain oikeassa, korjaan muutaman factan, tunsin vaimoni pojan isän tapasin hänet muutaman kerran aikaisemmin, hän kuoli jo monta vuotta sitten, vaimoni ja minun eläketurva perustuu tehtyyn työhön, vaimoni sai jo takuueläkettä suomesta kun oli kuntoutustuella ennen kuin eläke muuttui pysyväksi, joten hän saa se eläke takuu-eläke erotuksen kelalta varmasti, samoin saamme ainakin kuntoutustuet, kelan virkailijoilla ei ole mitään päätäntä valtaa, valtaosa työtekijöistä on pitkäaikaistyöttömiä, tai velvollisuustyöllistettyjä, ainoa mikä ohjaa niiden toimintaa on lakikirja, ja eduskunta... tai paremmin lainsäätäjä... minulla on palokan rannassa rivari, mutta se on vuokralla.. ja olkoot, hyvä vuokralainen on kultaakin tärkeämpi.

        Tottakai haen kaikki tuet, olen maksanut 10 vuotta ennakonpidätyksiä saamatta siitä vastineeksi mitään, ja tiedoksi kela ei tarkasta muitakuin omia kansaneläkkeitään, työeläkepohjaiset eläkkeet tarkastaa eläkevakuutusyhtiö, ei kela.

        Olisit käynyt koulusi, saanut kunnon ammatin päässyt töihin, ei olisi tarvinnut liippailla lattioita, ja avata viemäreitä, sinulle olisi maksettu osaamiseesi vastaavaa palkkaa, sinulle olisi kertynyt eläketurva, joka kattaa kulusi, vanhana...

        Toisaalta toivon että olisit varakas, mutta palstakeskustelusi taso, osakaslainasi, tietämyksesi yrittäjyydestä, ja rakennustekniikasta, kertoo omaa surullista kieltään, siitä mitä todella osaat, tosin yrittäminen vaatii kovaa ammattitaitoa, oli ala mikä tahansa, varsinkin kilpailu pitää huolen että ammattitaidoton ei pärjää, sinä paineistat avoviemäreitä, niitä ei voi paineistaa mitenkään, se on fysiikan lakien vastaista... mieti itse...

        By NumBall 63v. Hua Hin.


      • Anonyymi

        Jos Pasasen akka erehtyy mukaan lähtemään, niin perillä ei ole laukunkantajaa, loistohotellista puhumattakaan ;) Homeisessa metsämökissä kääritään sätkiä ja odotellaan josko sydänsairaalasta tulisi kirje. Kannattaa ladata Lidlin sovellus puhelimeen. Silkkaa säästöä, sanoisi Tapsakin, tuo valtion parmankinkku.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Pasasen akka erehtyy mukaan lähtemään, niin perillä ei ole laukunkantajaa, loistohotellista puhumattakaan ;) Homeisessa metsämökissä kääritään sätkiä ja odotellaan josko sydänsairaalasta tulisi kirje. Kannattaa ladata Lidlin sovellus puhelimeen. Silkkaa säästöä, sanoisi Tapsakin, tuo valtion parmankinkku.

        Vaimo on asunut aikaisemmin jo yli 10 vuotta suomessa, hän tietää minne on menossa.


    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen yksityiskohta näistä älyttömistä aloituksista ja vastauksista.
      Kun arvon aloittaja huomaa tulleensa tyrmätyksi niin hän välittömästi tekee uusia aloituksia tarkoituksella häivyttää oma häviönsa palstalla. Ovela tapa käänntää palstalaisten mielenkiinto toisaalle.

    • Anonyymi

      "Vaimo on asunut aikaisemmin jo yli 10 vuotta suomessa, hän tietää minne on menossa."

      On iso ero asua vilkkaassa ja kansainvälisessä Jyväskylässä kuin Hankalasalmen kituvassa ja hajalleen rakennetussa kyläpahasessa. Jvk'n torillakin on aina muutamia Thaikkuja myymässä. Vaimolle tulee masennus peräkylässä.

      Säälin vaimoa!

      • Anonyymi

        Olimme kaksi kesää aikaisemmin hankasalmella vaimoni piti erityisesti siitä että voi mennä uimaan milloin haluaa, toinen mistä pitää on marjassa käynti, jyväskylä lyhennetään jkl ei jvk en ole koskaan kuullutkaan moisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olimme kaksi kesää aikaisemmin hankasalmella vaimoni piti erityisesti siitä että voi mennä uimaan milloin haluaa, toinen mistä pitää on marjassa käynti, jyväskylä lyhennetään jkl ei jvk en ole koskaan kuullutkaan moisesta.

        Joo se on ihanaa pulahtaa maaliskuussa viisiasteiseen veteen, jos jäät on jo lähteneet?
        Vaimosi oli noin 15 vuotta Suomessa, oli pakkokursseilla jotta sai toimeentulotukea, mutta ei oppinut suomenkieltä eikä saanut kansalaisuutta. Kuinka tyhmä tarvitsee olla ettei onnistunut?

        Sairaseläkkeellä oleva fibromyalgiaa sairastava nainenko tykkää käydä marjassa kierossa ähisevän paksukaisen kanssa jolla on stenoosi ja reuma selkärangassa? Marjanpoiminta alkaa Jyväskylässä vasta elokuun loppupuolella. Onko sinunkin vaimosi lahjakas uimahyppääjä ja onko siellä sukuhuvilalla 10m uimahyppytorni niinkuin ystävälläsi senseillä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo se on ihanaa pulahtaa maaliskuussa viisiasteiseen veteen, jos jäät on jo lähteneet?
        Vaimosi oli noin 15 vuotta Suomessa, oli pakkokursseilla jotta sai toimeentulotukea, mutta ei oppinut suomenkieltä eikä saanut kansalaisuutta. Kuinka tyhmä tarvitsee olla ettei onnistunut?

        Sairaseläkkeellä oleva fibromyalgiaa sairastava nainenko tykkää käydä marjassa kierossa ähisevän paksukaisen kanssa jolla on stenoosi ja reuma selkärangassa? Marjanpoiminta alkaa Jyväskylässä vasta elokuun loppupuolella. Onko sinunkin vaimosi lahjakas uimahyppääjä ja onko siellä sukuhuvilalla 10m uimahyppytorni niinkuin ystävälläsi senseillä?

        Onko TT:n vaimo jo opiskellut suomea ja saa TE / Kelakorvauksia?


    • Anonyymi

      Ne ovat viisaita - eivät haluakkaan oppia....

      Silloin saa latva Bn paperit ja loppuelämä KELAn palkkalistoilla.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1916
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1176
    Aihe