Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hesari löytää yhä uusia syyllisiä Ukrainan tappiolle

Anonyymi-ap

Helsingin Sanomat jatkaa syyllisten etsintää Venäjän voittoon Ukrainan sodassa. Eilisessä pääkirjoituksessa syyllisiä olivat Unkarin Orbán ja USA:n trumpilaiset, jotka uhkaavat estää aseavun jatkamisen Ukrainalle. Tänään syyllisiä on löytynyt koko joukko lisää.

Pääsyyllinen on koko ”länsi”, joka ei antanut Ukrainalle tarpeeksi aseita tarpeeksi nopeasti, koska pelättiin sodan laajenemista. HS:n mukaan tällainen pelko oli aivan turha. Kenenkään ei ole syytä pelätä ydinasevaltioiden välisen suoran sodankäynnin alkamista.

Kaikkein pahiten syyllinen on HS:n mukaan Saksa, jonka pääsynti oli siinä, että se on ostanut vuosien ajan Venäjältä edullista energiaa. Ostaisi ehkä vieläkin, jos NordStream putkea ei olisi räjäytetty maailman suurimmassa terrori-iskussa – jonka HS:n pääkirjoitustoimitus ilmeisesti näkee siunauksena maailmalle.

Muita syyllisiä ovat esimerkiksi yritykset ympäri Eurooppaa samoin kuin kuluttajat Pohjoismaiden ulkopuolisessa Euroopassa. He ovat ahneuttaan estäneet USA:n ja NATO:n taloussaartopolitiikan toimimisen.

Kun koko ”länsi” nyt on asetettu syytettyjen penkille, eikö luetteloa pitäisi hieman jatkaa. Tekivätkö lännen poliittiset johtajat kenties virheen, kun he aseistivat vuosien ajan miljardeilla ja miljardeilla Ukrainan äärinationalistista hallitusta ja valmistelivat sitä tulevaan sotaan. Tai oliko virhe torpenoida maaliskuussa 2022 Istanbulissa valmiiksi neuvoteltu rauhansopimus, joka olisi lopettanut sodan alkuunsa ja säästänyt satojen tuhansien sotilaiden hengen.

Ja onko edes lännen media, tämä totuuden ja moraalin lujin linnake, täysin syytön nykytilaan. Vuosien ajan se pohjusti kansalaismielipidettä kylvämällä venäläisvihaa. Sodan alettua tämän lajin valistustoiminnalla ei ollut enää mitään rajaa. Lisäksi ”uutisointi” sodasta on ollut näihin päiviin saakka puhdasta propagandaa. Kaikki mitä Ukrainan armeija, Britannian vakoilujärjestöt tai USA:n laatumediat ja ajatushautomot ovat syytäneet markkinoille on julkaistu puhtaana totuutena.

Ihmisten on vaikea myöntää erehtyneensä asiassa, johon on panostettu valtavasti sekä rahassa että tunteiden tasolla. Joskus tämä on kuitenkin ainoa järkevä toimintatapa. Kannattasikohan Hesarin toimituksessakin tutkia Paasikiveä ja Kekkosta ISW:n tuoreimpien ”uutisten” sijasta.

2

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Helsingin sanomat on erityisesti pääkirjoitussivullaan ollut vankkumaton Ukrainan puolustaja. Niin tai näin, Ukrainalle ja lännelle ei sodassa ole luvassa kunniallista ratkaisua.

    • Anonyymi

      Meikäläisten mielipiteitä on muokattu vahvasti, kriittisiä mielipiteitä ei juuri pääse julkisuuteen. Vanha vallanpitäjien periaate: mitä yksipuolisemmin syyttää muita, sitä tehokkaammin mielipiteenmuokkaus uppoaa omaan kansaan. Syntyy "totuuden" monopoli. Meininki on kuin tunnetussa romaanissa "1984".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2200
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1916
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      72
      1590
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1578
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1482
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe