Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Maailman vaarallisin harrastus

Anonyymi-ap

Pasasen mukaan kaikenlainen harrastetoiminta, liikunta ja ulkoilu ovat hölmöilyä ja niissä joutuu sitten onnettomuuksiin omaa hölmöyttään.

Mutta tiesittekö mikä on maailman vaarallisin harrastus? Se on istuminen paikoillaan ja se on Pasasen ainoa harrastus.

Annetaan Arto Pesolan kertoa asiasta.

Istumisen vaarallisuus koostuu kolmesta asiasta. Näistä ensimmäinen on se, että istuessa suuret lihasryhmät ovat passiivisena. Passiiviset lihakset kuluttavat vähän energiaa, millä on moninaisia seurauksia kehon aineenvaihdunnalle. Hyvin yksinkertaistettuna kun lihakset eivät polta rasvaa, se siirtyy vyötärölle. Istumisen aikaisen lihasten passiivisuuden akuuteista vaikutuksista sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaan tehdään kiivaasti tutkimusta. Tämän hetkisen tutkimustiedon valossa voi jo sanoa, että puolen tunnin välein tuolista ylös nouseminen vaikuttaa positiivisesti verisuonten rakenteisiin sekä rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan katkaisemattomaan istumiseen.

Toinen asia on istumisen vaikutus tuki- ja liikuntaelimistön rakenteisiin. Kumaralla selällä, esimerkiksi keho etukenossa, istuttaessa selän välilevyjen etureunat painuvat yhteen ja paine lisääntyy välilevyjen takaosassa puristaen nestettä välilevyjen välistä pois. Välilevyjen aineenvaihdunnan heikentyminen voi johtaa pitkällä aikavälillä välilevyjen ja nivelien rappeutumiseen. Huono istumisasento myös venyttää ja heikentää selän takaosan lihaksia, jolloin niiden kyky hoitaa tehtäväänsä selkärankaa tukevina lihaksina heikentyy. Yksi lihasten ja jänteiden tärkeä tehtävä on toimia sensoreina ja venytyksen seurauksena välittää tietoa eteenpäin muuttuneesta tilanteesta.

Pitkäaikainen venytys taas huonontaa niiden herkkyyttä huomattavasti. Jo 10 minuutin ”kyyhöttämisen” jälkeen selän lihakset rentoutuvat ja kuorma siirtyy välilevyille ja nivelsiteille. Tämän takia olisikin edullista istua takakenossa hyvään selkänojaan nojaten. Tietokoneella työskennellessä tämä on tosin vaikeaa ja asento tahtoo väkisin kallistua eteenpäin.

Toiseksi, normaalilla tuolilla istuttaessa reisien ja vartalon välinen kulma pienenee pystyasentoon verrattuna. Koska reidet ja vartalo ovat lähempänä toisiaan, etureisien lihakset lyhentyvät ja takareisien venyvät. Pitkällä aikavälillä lihakset sopeutuvat tähän uuteen olotilaan. Tällöin kehon lihastasapaino muuttuu ja esim. seistessä ja kävellessä lyhentyneet etureiden lihakset vetävät ylävartaloa kumaraan, mikä taas aiheuttaa haitallisen ketjureaktion selkään, hartioihin, niskaan jne.

Kolmanneksi, lihasten passiivisuuden aiheuttaman energiankulutuksen laskun lisäksi, istumisasennossa paine lisääntyy reiden takaosissa (varsinkin istuimen etuosan kohdalla) ja lantion alueella. Sitä kautta lantion alueen sekä alaraajojen aineenvaihdunta vaikeutuu entisestään. Istumisella onkin löydetty olevan yhteyttä esim. siittiöiden laadun huonontumiseen sekä paksusuolen syöpään, vaikka mekanismeja ei olekaan osoitettu.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/01/20/mika-siina-istumisessa-niin-vaarallista-asiantuntija-vastaa

Voidaan siis todeta että ladamies Toveri Pasasen kaikki perussairaudet ja Hankasalmelle lähtö johtuvat tästä hänen ainoasta harrastuksestaan istumisesta, joka on maailman hölmöin harrastus.

6

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sinulla on oiva kyky TODETA yhtä sun toista, mutta muutkin voivat harrastaa toteamista ja omani sinun kohdalla on että tämä Pasanen on tehnyt suuren vaikutuksen ajatusmaailmaasi ja päiväsi "Harrasteisiin", sekä alituisilla kirjoituksillasi johon vaivaudut käyttämään aikaasi joka päivä, osoittaa että sinun suurin ongelmasi omassa elämässäsi olet sinä itse.

      • Anonyymi

        Tuo on varsin sairas ja vastenmielinen tapa puhua itsestään kolmannessa persoonassa kuin kuninkaalliset konsanaan, kun kyseessä on pahnanpohjimmainen paviaani kurapaskat housussa kesät talvet.


      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        ❤️ ­N­y­­m­­f­­­o­­m­a­­a­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#181654925

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Voi rakas lapsi en minä ole sinulta kieltänyt 100 kilsan aamulenkkejä, enkä sitä jos sinä haluat kaivaa ojaa 20 metriä sekin on sinun valintasi en minä sitä sinulta aio kieltää, teet niinkuin haluat, sinusta on vain ajanut aika ohi, siitä on aikaa kun piti kaivaa hautoja käsin kaltaisesi resupekka on onnellinen kun kaivaa muutaman haudan ja saa siitä ruisleivät, muuta et edes tarvitse, tosin ei kyvytkään muuhun riitä siksi elämäsi on ihan hemmetin vaikeaa koneet on korvanneet lihastyövoiman, ja muskelimasat joutaa roskikseen, niihin aikoihin kun ojat ja haudat kaivettiin käsin, ihmisten keskimääräinen kuolinikä oli hieman yli 50 vuotta nyt se sama keskikuolleisuus ikä 70-80 välillä, ilman että kukaan kaivaa metriäkään ojaa, tai ensimmäistäkään hautaa käsin.

      • Anonyymi

        Mee Posso Pappa imeen Puppelisen ... sanonko mitä ... jääköön sanomatta.

        '*'


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mee Posso Pappa imeen Puppelisen ... sanonko mitä ... jääköön sanomatta.

        '*'

        Tikkaria?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe