POLIISIN VALOMAJAKKA

onko sallittu?

mahtaako olla sallittua asentaa auton katolle poliisiautoista tuttu valomajakka, ilman että se olisi kytketty toimivaksi? ajattelin sellaista venäläismallista, jossa on sininen ja punainen "valo". Se olisi siis feikki, eikä siinä olisi oikeita lamppujakaan.
osaako joku sanoa, onko sellainen sallittua?

19

10949

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No tuota

      Olen satavarma siitä, että tuollainen hökötys ylittäisi virkavallan ärsytyskynnyksen komeasti. Vaikka laki ei suoranaisesti kieltäisikään, niin joutuisit taatusti yhtä mittaa juttusille/sanasotasille siitä, saako autossasi olla tuollainen vai ei.

      Poliiseilla on vankka taipumus soveltaa tuollaisissa tapauksissa ikiomia lakejaan, vaikka kirjoista ja kansista ei sopivia löytyisikään.

      • Nähnyt ja kokenut

        Normaali länsimainen vapaus merkitsee sitä, että "mikä ei ole kiellettyä, se on sallittu".

        Poliisiksi kutsuttu instituutio Suomessa (poliisin irvikuva) kääntää asian päälaelleen: "mikä ei ole sallittua, se on kielletty".


      • teekoo
        Nähnyt ja kokenut kirjoitti:

        Normaali länsimainen vapaus merkitsee sitä, että "mikä ei ole kiellettyä, se on sallittu".

        Poliisiksi kutsuttu instituutio Suomessa (poliisin irvikuva) kääntää asian päälaelleen: "mikä ei ole sallittua, se on kielletty".

        Missäpäin maailmaa ne oikeat poliisit on ?


      • Afrikassa
        teekoo kirjoitti:

        Missäpäin maailmaa ne oikeat poliisit on ?

        ja Etelä-Amerikassa


    • Ajelehtija

      Tavallinen henkilö- tai muu auto ei saa muistuttaa hälytysajoneuvoa!

      • nippeli

        Mihinköhän tuo kielto perustuu? Pykäliä?

        Esimerkiksi museorekisteröityjä paloautoja on kymmenittäin yksityisten ihmisten omistuksessa ja niillä saa tietenkin ajaa normaalissa liikenteessä. Ainakin meidän pitäjässä katsastusinssit edellyttivät, että palokunnan vanhasta Lantikasta poistettiin hälytyslaitteisiin menevät sähköjohdot. Mutta siniset vilkut saavat siis olla katolla.

        Kyllähän Suomessakin on liikkunut myös Wartburg, joka oli maalattu poliisiauton väreillä ja kyljessä lukisi Miliisi ja konepellille oli miekan sijaan maalattu pingviini. Katolla oli kaksi sinistä majakankupua. Ja auto oli laillinen, esiteltiinpä jopa TM:n palstoillakin..


      • Rajansa kaikella

        Saapas. ei kai ne muuten huutokauppais niitä pois, olihan myynnissä jopa elokuvakäyttöön tehty mondeo, mikään ei kiellä autoa ajamasta edes mutta
        tieliikenteessä siitä ei saa näkyä ulospäin minkäännäköstä värillistä valoa taka ja suuntavilkkuvaloa lukuunottamatta. Valolaitteet pitää olla peitetty.
        Lehdissä on nähty myös råsvo ajoneuvo. Mutta tietyt värit on kielletty ja nauttivat virkavallan suojattuja värityksiä joihin on oikeus vain virkavallalla.
        Lehdissä harvoin nähdään mitään viranomaisprosesseja asiasta, koska asiat yleensä sovitaan viranomaispöydillä esiin tultuaan. Sakkoja voi tulla.
        Ambulansseja myydään ihan originaalissa koristelussaan, mutta valot pitää peittää tai pääsääntösesti poistetaan varaosiksi koska ovat älyttömän kalliita.
        Muilta osin vaativat katsastuksen hälytysajoneuvoksi jos niissä on hälytyslaitteet tieliikenteessä eli verta kerjää nenästä jos menee leikkimään.
        Sakot tulee jo siitä että rustaat kylkeen edes tussilla poliisin tekstit. Muuan tapaus tunnetaan Hollolastakin jossa vanhaan datsuniin oli spraymaalattu käsin sana poliisi.


    • miliisi

      Hälytysajoneuvoista on tarkka määritelmä ja laki olemassa. Mihinkään muuhun ajoneuvoon ei voi asentaa edes leikillään hälytys-vilkkua (sininen).
      Ajo loppuu ennekuin pääsee täyteen vauhtiin.
      Huomautuksia ja poistomääräyksiä on annettu lievemmistäkin syistä. Kyllä siinä niin kävis, että asennuksen jälkeen pääsis oikeasti sinivilkkusen auton kyytiin.

      • Caprice

        Ainakin siinä jari mäen jenkki seriffi Fordissa on majakka katolla.

        Ainut ehto mitä tuli oli se että vilkkujen pitää olla peitetty. Mutta tässäkin tapauksessa punaiset hälyvalot sai peittää punaisella "suojuksella"

        Eli näyttää aidolta mutta on laillinen!


      • painokuvat kehiin
        Caprice kirjoitti:

        Ainakin siinä jari mäen jenkki seriffi Fordissa on majakka katolla.

        Ainut ehto mitä tuli oli se että vilkkujen pitää olla peitetty. Mutta tässäkin tapauksessa punaiset hälyvalot sai peittää punaisella "suojuksella"

        Eli näyttää aidolta mutta on laillinen!

        Tee vilkut vaikka laudasta, lasikuidusta tai muusta näppärän miehen materiaalista ja maalaata aidon näköiseksi kynäruiskumiehillä.
        Tulee aidon näköiset.. sitä poliisi sanaa tusin saa olla mutta voit kokeilla tien päällä onneasi vaikkapa kirjoittamalla sinne "NOVIISI"


      • Rajansa kaikella

        Asiassa on pikku mutta, et saa kiinteästi asentaa etkä liikenteessä käyttää, koskee jopa julkisia parkkipaikkoja.


    • Yrjö

      lasku tulee, jos on tullakseen tai sitten ei.

    • Polliisi

      ... että poliisin logo on suojattu lailla. Mulla oli joskus 90-luvun alussa poliisin huutokaupasta ostettu Ford Transit -maija. Se oli poliisiauton värinen (silloin tumman sininen, jossa valkoinen raita) ja tein siihen sitten siniselle kontaktimuoville hopeatussilla piirretyn poliisilogon, jossa leijonan pään tilalla oli sarjakuvamainen hevosen pää. Logo kerkesi olla autossa kolme viikkoa, jonka aikana poliisit pysäyttivät minut seitsemän kertaa. Vaativat ottamaan logot pois. Sanoin, että otan heti kun näyttävät lakipykälän, joka sen kieltää. Sitten eräänä päivänä asteli poliisipartio kotiovelle mukanaan kopio lakikirjasta. Siinä sanottiin, että poliisin logo on kielletty sovellettunakin.

      Vaikka autossa ei ollut vilkkuja, riitti pelkkä auton läsnäolo kylillä pitämään viritetyillä mopoilla ajelevat pärinäpojat piilossa, ennen kuin ne oppivat luottamaan siihen, että se olikin minun auto. Kun kaukaa se näytti ihan oikealta maijalta.

      Auton kylkeen olisi saanut kirjoittaa, että "Poliisi". Toisaalta taas se voisi aiheuttaa kädenvääntöä siitä tulkinnasta, että esiinnytäänkö silloin poliisina vaiko ei.

      Lankunpätkä majakkana on myös sallittu.

      • dood

        pistä ne valot auton sisäpuolelle ja/tai etupuskuriin sopivasti piiloon niin voi kyllästymiseen saakka ärsyttää muita leikkien sivaria ellet satu juuri väläyttelee oikeille sivareille
        -eiköhän tämä aja melkein saman asian


      • sheriffiksi kylille

        Ei valitettavasti saa lukea poliisi tekstiä, se on suojattu tavaramerkki niin ikään, siitä on omat mainintansa laissa. Poliisin sivulka kerrotaan näistä tunnuksista ja niiden suojista muistaakseni ja jos ei niin tieliikennelakipykälistä ja muusta löytyy kyllä kaikkiin niihin yksityiskohjtaiset selvitykset mitä suojaa nauttovat. Autoo et saa leimattua jos löytyy yksikään kiinteästi asennettu tai kytketty sinivalo ja nykyään rikoksen tekovälineet voidaan takavarikoida valtiolle menetetyksi. Senkun ostelette tuhannen kahden tuhannen valomajakoita, valtio saa kivoja leluja.
        Kyllähän tää venäläinen sininen ämpäri alkaa olla tuolla suomen kadullakin välttämätön, oikeeta poliisia tulee enää harvoin vastaan ja järjestyksen pitoon pitäs ruveta ihan itse vissiin kohta. Just illalla kattelin nuorten revittelyä tossa torilla, siellä ois monta korttia taas lähteny kuivumaan.


    • Autoileva

      Sellainen on laitonta katuliikentessä. Yleensä siitä annetaan 500/1000€ sakot.mikäli poliisi huomaa sen.

      • aloittaja varmaan

        odotti 5v sun vastausta...


    • jarrumies

      mulla on käytössä vanha ambulanssi ja siinä on siniset hälytysvalot etumaskin alla samoin kun sirra .ei ole ollut onkelmia edes katsastuksessa.

    • hj65

      eisk ksysyjällä oo maalaisjärkee yhtää vai ootteko oikeesti noin pellejÄ? jotain stadin liepeiltä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5604
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      57
      1718
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe