Gostomysl: mitä tiedetään miehestä, joka kutsui Rurikin Venäjälle

Anonyymi-ap

cyrillitsa.ru
Kronikoiden mukaan Gostomysl kutsui Rurikin Rusille, joka loi perustan Rurik-dynastialle. Hänestä on kuitenkin säilynyt hyvin vähän tietoa, ja hänen identiteettinsä on edelleen kiistanalainen historioitsijoiden keskuudessa.
Perustietoa Gostomyslistä on kahdessa kronikassa: "Tale of Gone Years" ja "The Degree Book". Menneiden vuosien tarinan mukaan Gostomysl oli Novgorodin pormestari, joka hallitsi 800-luvun lopulla. Hän oli viisas ja oikeudenmukainen hallitsija, ja hänen kansansa rakasti ja kunnioitti häntä.
Eräänä päivänä Gostomysl näki unessa, että vanha mies tuli hänen luokseen ja sanoi: "Ota Rurik varangilaisista hallitsemaan ja mene itse Jumalan luo." Gostomysl ymmärsi, että tämä oli merkki ylhäältä, ja lähetti suurlähettiläät varangilaisten luo kutsumaan heitä Venäjälle.

.
Rurik ja hänen veljensä Sineus ja Truvor saapuivat Novgorodiin ja heistä tuli Venäjän ensimmäiset hallitsijat. Gostomysl, kuten unessa ennustettiin, kuoli pian heidän saapumisensa jälkeen.
Jotkut historioitsijat uskovat kuitenkin, että Gostomysl ei ollut todellinen hahmo, vaan fiktiivinen sankari, jonka kronikot loivat selittääkseen varangilaisten saapumisen Venäjälle. He huomauttavat, että muissa lähteissä, paitsi kronikoissa, ei ole viittauksia Gostomysliin.
Muut historioitsijat uskovat, että Gostomysl oli todellakin todellinen henkilö, mutta kronikot liioittelivat hänen persoonallisuuttaan ja rooliaan Venäjän historiassa. He huomauttavat, että kronikoissa Gostomysl esiintyy idealisoituna kuvana viisasta ja oikeudenmukaisesta hallitsijasta.

9

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä kieltä Rurik puhui?

      Kronikkalähteiden mukaan hän oli skandinaavinen johtaja, jonka novgorodilaiset kutsuivat vuonna 862 hallitsemaan maitaan. Tässä tapauksessa voidaan olettaa, että Rurik puhui jotakin skandinaavista kieliä, kuten vanhaa ruotsia, vanhaa norjaa tai vanhaa tanskaa.
      Jotkut historioitsijat kuitenkin uskovat, että Rurik oli slaavi, joka asui Skandinaviassa. Tässä tapauksessa voidaan olettaa, että hän puhui slaavilaista kieltä, ehkä yhtä Baltian maissa yleisistä murteista.
      Tällä hetkellä yleisin näkemys on, että Rurik oli skandinaavinen, mutta hänen jälkeläisensä, mukaan lukien ensimmäinen Venäjän prinssi Oleg, puhuivat jo slaavilaista kieltä. Tämän vahvistaa se tosiasia, että kronikoissa mainitaan, että Oleg oli lukutaitoinen ja osasi slaavilaista kieltä.
      Siten todennäköisin vastaus on, että Rurik puhui yhtä skandinaavisista kielistä, mutta hänen jälkeläisensä puhuivat jo slaavilaista kieltä.

      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        🔞 ­­N­­y­­m­­f­o­m­­­a­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Mitä nimi Rurik oikein tarkoittaa?

      Rurik-nimi, jota vanhan Venäjän valtion legendaarinen perustaja kantaa, on yksi Venäjän historian tunnetuimmista. Sen merkitys on kuitenkin edelleen kiistanalainen.

      Yleisimmän version mukaan nimi Rurik tulee vanhannorjalaisesta sanasta Hrœríkr, joka koostuu kahdesta juuresta: hrōþ, joka tarkoittaa "kunniaa", ja rīks, joka tarkoittaa "hallitsijaa". Siten nimi Rurik voidaan kääntää "kunniakas hallitsija".


      Tätä versiota tukee se, että nimi Rurik löytyy muista pohjoismaisista kielistä, esimerkiksi ruotsin kielestä ja tanskalaisesta Rørik. Se löytyy myös muista germaanisista kielistä, kuten englannista Roderick ja saksalainen Rüdiger.

      Jotkut tutkijat uskovat kuitenkin, että nimen Rurik merkitys ei ole niin selvä. Ne osoittavat, että vanhannorjan sanajuuri rīks voisi tarkoittaa myös "soturia" tai "miestä aseella". Tässä tapauksessa nimi Rurik voidaan kääntää "kunniakas soturi" tai "kunniakas johtaja".

      Tämän version vahvistaa se tosiasia, että nimeä Rurik ei kantoi vain legendaarinen vanhan Venäjän valtion perustaja, vaan myös muut kuuluisat skandinaaviset johtajat, esimerkiksi Jyllannin Rurik.

    • Anonyymi

      Melkein Habsburgit: mistä geneettisistä poikkeavuuksista Rurikovitshit kärsivät?

      Koko Rurikovich-hallinnon aikana (800-1700-luvuilla) tämän dynastian edustajat kuolivat usein eri syistä. He joutuivat salaliittojen, epidemioiden ja ennen kaikkea sukupolvelta toiselle siirtyneiden sairauksien uhreiksi. Rurikovitshit eivät olleet terveitä ihmisiä, ja heidän dynastiansa voidaan verrata Habsburgeihin.

      Ikää vain noin 40 vuotta
      Monet tutkijat ovat kiinnittäneet huomiota tähän ominaisuuteen. Huolimatta siitä, että he eivät tehneet kovaa työtä ja elivät yltäkylläisesti, heillä oli kaikki tarvittava, he menettivät elinvoimansa 40-vuotiaana tuntemattomasta syystä. Valeri Kurganov, kirjan "Rurikovich. Historiallisia muotokuvia", totesi Rurikovitšien salaperäinen geneettinen taipumus ennenaikaiseen kuolemaan.


      ”43-vuotiaan Alexanderin kuoleman olosuhteet eivät sulje pois myrkytyksen mahdollisuutta... Lisäksi Aleksanterin lähisukulaiset eivät eläneet kauan. Poika Dmitri kuoli 44-vuotiaana, myös veljet kuolivat nuorina: Andrei - 43-vuotiaana, Jaroslav - 42-vuotiaana, Vasily - 35-vuotiaana. Faktat viittaavat luonnollisten, geneettisten syiden mahdollisuuteen (perinnöllinen taipumus), kirjoittaja pohtii omistetussa luvussa. Aleksanteri Jaroslavitš Nevskille (noin 1220-1263).

      Muita Rurik-dynastian edustajia ei myöskään erottunut vahvasta terveydestä ja pitkäikäisyydestä.

      Perthesin tauti
      Perinnölliset sairaudet vaivasivat aatelisten perheiden edustajia heidän hallituskautensa alusta lähtien. Tähän johtopäätökseen tuli joukko tutkijoita, jotka suorittivat DNA-analyysin Kiovan Hagia Sofian katedraaliin haudattujen ruhtinaiden jäännöksistä. Hanketta johtanut historioitsija Nadezhda Nikitenko kertoi toimittajille, että jotkut kuuluisan dynastian jäsenet kärsivät Perthesin taudista. Radio Libertyn ukrainalainen toimitus julkaisi tarinan tästä 27. maaliskuuta 2010.

      Tutkijoiden päätelmien mukaan Rurikin lapsenlapsenpoika ja Venäjän Vladimir Svjatoslavovitš Suuren osa-aikainen kastaja (noin 960-1015), hänen poikansa Jaroslav Viisas (noin 978-1054) ja jälkeläinen Jaroslav Vladimirovich Osmomysl (noin 1130- 1187) olivat ontuvia perinnöllisen sairauden vuoksi. Lisäksi Jaroslav Viisaasta ja hänen sisarestaan ​​Pryamyslavasta dynastisten avioliittojen seurauksena Perthes-tauti (reisiluun pään osteokondropatia) levisi Unkarin ja Puolan hallitsijoille, mistä ovat osoituksena kruunattujen päiden jäänteitä koskevien tutkimusten tulokset. Itä-Eurooppa.

      Kuten tiedetään, tämä tauti sairastaa useimmiten 3–14-vuotiaita poikia ja aiheuttaa heille ontumista. Tutkijat tietävät kronikkalähteistä, että Jaroslav Viisaan kävely ei ollut moitteeton. Lapsena tuleva prinssi ei voinut edes kävellä, ja sitten hän parani ihmeellisesti. Näin Tverin kroniikka sanoo yhdestä Vladimir Suuren pakanallisista vaimoista Rognedasta: "Hänen poikansa Jaroslav istuu hänen kanssaan, koska luonteeltaan hän oli sellainen syntymästään asti."

      Kuuluisa radiologi Dmitry Rokhlin teki raportin aiheesta "Jaroslav Viisaan luurangon anatomisen ja radiologisen tutkimuksen tulokset" 29. huhtikuuta 1940 osana tieteellistä konferenssia, jonka järjesti instituutin aineellisen kulttuurin historia. Venäjän tiedeakatemia (Pietari). Tiedemies kertoi kollegoilleen: "Luuranko erottui useista muodonmuutoksista ja merkittävistä patologisista muutoksista oikean alaraajan luissa."

      Toisin sanoen kronikkalähteiden vahvistamat tieteelliset analyysitiedot osoittavat geneettisen nivelsairauden esiintymisen joissakin Rurikin jälkeläisissä.

      • Anonyymi

        Sydämen ja munuaisten vajaatoiminta
        Hajanaiset tiedot useiden ruhtinaiden kuoleman olosuhteista, jotka sisältyvät erilaisiin kronikoihin, viittaavat siihen, että monilla kuuluisan dynastian edustajilla oli sekä munuaisten että sydämen vajaatoiminta. Esimerkiksi Moskovan Daniil Aleksandrovitš (1261-1303) kuoli 42-vuotiaana, ja ennen kuolemaansa mies kärsi turvotuksesta, heikkoudesta ja hänen jaloistaan.

        Kun otetaan huomioon, että prinssi vietti hurskasta elämäntapaa eikä koskaan käyttänyt väärin alkoholia, hänen varhainen kuolemansa olisi voinut johtua sairaudesta. Turvotus viittaa useimmiten munuaisongelmiin ja yleinen heikkous sydän- ja verisuonisairauksiin.

        Toinen Moskovan ruhtinastalon edustaja, Dmitri Ivanovitš Donskoy (1350-1389), kärsi korkeasta verenpaineesta koko lyhyen mutta loistavan elämänsä ajan. Aikalaiset panivat merkille, että vakavan emotionaalisen shokin tai vihan hetkinä veri ryntäsi prinssin kasvoille ja kaulalle.

        Tiedetään, että Kulikovon taistelun aikana vuonna 1380 taisteluun henkilökohtaisesti osallistunut Dmitry menetti yhtäkkiä tajuntansa. Jotkut tutkijat jopa ehdottavat, että Venäjän armeijan johtaja sai sydänkohtauksen suoraan taistelukentällä. Ainakin häneltä kesti kauan tulla järkiinsä, ja prinssin otsalle ilmestyi hikeä pienimmälläkin vaivalla.

        Elämänsä viimeisinä vuosina Donskoysta tuli ylipainoinen mies, hän hengitti raskaasti, lepäsi usein ja alkoi sitten turvota voimakkaasti. Kaikki tämä osoittaa vakavia ongelmia sydän- ja verisuonijärjestelmässä ja munuaisissa.

        Samanlaisia ​​oireita havaitsivat tutkijat muissa Rurikovitseissa, jotka lähtivät seuraavaan maailmaan melko varhain, jopa keskiajan mittapuun mukaan.

        Epäily syövästä
        1500-luvulta lähtien on ilmestynyt lisää historiallisia todisteita, jotka kuvaavat hallitsevan dynastian edustajien terveydentilaa. Esimerkiksi historioitsijat tietävät monia yksityiskohtia Moskovan ja koko Venäjän suurruhtinas Vasili III Ivanovitšin (1479-1533) sairaudesta ja kuolemasta.

        Historiatieteiden tohtori Aleksanteri Filjuškin kirjassaan Vasily III (Moskova, 2010 painos) ilmoitti, että 25. syyskuuta 1533 miehen reiden sisäpuolelle, lähellä nivusia, ilmaantui violetti kasvain. Aluksi se oli vain neulanpään kokoinen, mutta alkoi vähitellen kasvaa. Eräs vaikutusvaltainen potilas nousi kuumeeseen ja alkoi kokea voimakasta kipua. Sen ajan lääkärit tekivät mitä pystyivät. Mutta vehnäjauhoilla, hunajalla tai paistetulla sipulilla tehdyt kompressit ja haudet eivät auttaneet.

        Kasvain paisui ja paise puhkesi. Marraskuun 6. päivänä haavasta tuli ulos männän mukana sauvaa muistuttava, useita senttejä pitkä luunpala. He yrittivät hoitaa haavaa voideilla, jotka tohtori Yan Maly valmisti oman reseptinsä mukaan, mutta Vasily Ivanovich vain paheni.

        ”Kronikka kuvaa meille suvereenin viimeisten tuntien dramaattisia hetkiä, hänen jäähyväisiä vaimolleen. Elena huusi ja itki, ja suvereeni, itse villisti, huutamiseen asti, kivusta kärsien, ei voinut edes antaa hänelle lopullisia jäähyväisiä, vaan "lähetti hänet pois voimakkaasti". Hän suuteli minua hyvästit ja käski minun lähteä. Hän ei halunnut, hän vastusti, mutta he veivät hänet pois”, kirjoitti A.I. Filjuškin.

        Tutkijoiden mielipiteet Ivan Julman isän tappaneesta taudista ovat jakautuneet. Jotkut asiantuntijat uskovat, että Vasily III kärsi infektion aiheuttamasta periosteumin tulehduksesta (periostiitista). Toiset uskovat, että hallitsijan reisiluussa oli syövän etäpesäkkeitä, koska männän lisäksi haavasta tuli ulos myös palanen tuhoutunutta luukudosta.

        Muuten, myös Vasili III:n pojalla - kiistanalainen tsaari Ivan IV Kamala (1530-1584) - saattoi olla syöpä. Tämän osoittaa kuuluisa publicisti, kirjailija ja tutkija Nikolai Nepomnyashchy kirjassa "Venäjän historian 100 suurta mysteeriä" (Moskova, 2006). Kirjoittaja kirjoitti, että kuninkaan luurankoa huolellisesti tutkineet tutkijat havaitsivat lukuisia osteofyyttikasveja nivelten ympärillä, lantion suoliluun harjojessa ja Rurikovitšin selkärangassa.

        "Ja osteofyyttien syyt ovat hyvin erilaisia. Nämä voivat olla ikääntymiseen liittyvän niveltulehduksen (krooninen niveltulehdus) ilmenemismuotoja, jotka useammin vaikuttavat yksittäisiin niveliin. Ne voivat johtua myös endokriinisistä häiriöistä ja pahanlaatuisista kasvaimista...”, totesi N.N. Nepomnjaštši.

        Muuten, ennen kuolemaansa Ivan IV Vasilyevich, kuten edellä mainitut Rurik-dynastian ruhtinaat, tuli joidenkin lähteiden mukaan turvotuksi ja ylipainoiseksi. Niin paljon, että hallitsijan ruumis ei edes mahtunut hänelle etukäteen valmistettuun arkkuun.

        Voimme päätellä, että monet Varangian prinssin jälkeläiset kärsivät sydän- ja verisuonijärjestelmän ja munuaisten sairauksista. Hallitsevan dynastian edustajat kohtasivat usein nivelongelmia ja erilaisia ​​luukudoksen tulehduksia.


    • Anonyymi

      Rurikovitš Gediminovichia vastaan: taistelu Venäjän puolesta

      Venäjän historia on täynnä yhteenottoja ja taisteluita vallasta. Yksi merkittävimmistä yhteenotoista oli taistelu kahden suuren dynastian - Rurikovitšien ja Gediminovichin välillä. Molemmat dynastiat vaativat Venäjän valtaistuinta ja taistelivat ankaraa taistelua sen valloittamiseksi.

      Gediminovichit, suuren liettualaisen ruhtinas Gediminin jälkeläiset, olivat aikanaan Venäjän tosiasiallisia hallitsijoita. Liettua, johon kuuluvat Baltian maat ja Venäjän luoteisalueet, oli suuri ja vaikutusvaltainen valtio 1300- ja 1400-luvuilla. Gediminovitšit käyttivät taitavasti Venäjän vaikeaa geopoliittista asemaa, joka oli repeytynyt keskinäisten konfliktien ja Kultahorden joukkojen hyökkäyksistä. He vakuuttivat Venäjän läntisten maiden ruhtinaat, että liittyminen Liettuaan suojelisi heitä mongoli-tatari-ikeeltä. Tällainen taktiikka kantoi hedelmää, ja Gediminovichit pystyivät laajentamaan omaisuuttaan moniin Venäjän maihin.

      Rurikovitshit, legendaarisen Rurikin jälkeläiset, eivät kuitenkaan aikoneet hyväksyä vallan menetystä Venäjän maista. 1200-luvun lopulla he menettivät hallinnan moniin Kiovan Venäjän maihin, jotka jaettiin Puolan, Liettuan ja Unkarin kesken. Mutta he eivät antaneet periksi ja jatkoivat taistelua vaikutusvaltansa palauttamiseksi. 1300-luvun ensimmäisellä puoliskolla Rurikovitshit pystyivät palauttamaan hallintaansa sellaiset kaupungit kuin Polotsk, Volkovysk, Slonim, Novogorodok, Vitebsk, Minsk, Pinsk, Grodno ja muut. He solmivat strategisia liittoja muiden ruhtinaskuntien kanssa ja harjoittivat aktiivista politiikkaa saadakseen takaisin menetetyt maat.

      Erityinen paikka Rurikovitšien ja Gediminovitsien välisessä vastakkainasettelussa on taistelulla Galician-Volynin ruhtinaskunnan puolesta. Jo ennen Pukuver Budividin vallan perustamista Liettuaan 1200-luvun puolivälissä, tämän maan valtaistuimella oli hetken aikaa Rurik-dynastian Volynin haaran edustaja - Shvarn Danilovich. Vaikka Rurikovitšit menettivät myöhemmin vallan Liettuassa, prinssi Gediminas teki rauhan Shwarnin sukulaisten - Levin ja Andrei Jurjevitšin kanssa, jotka hallitsivat yhdessä Galicia-Volynin ruhtinaskuntaa. Liitto varmistettiin dynastian avioliiton kautta: Lyubart Gediminovich meni naimisiin Andrei Jurjevitšin tyttären kanssa. Kuitenkin molempien ruhtinaiden kuoleman jälkeen puolalaiset vangitsivat Galichin ja liettualaiset Volynin. Gediminovichit ja Rurikovitšit jatkoivat taistelua näiden maiden puolesta, ja sen seurauksena Gediminovichit pystyivät valloittamaan Galician maat.

    • Anonyymi

      Yleensä lähteet tuoltaa ajalta ovat kronikoita. Kyse on vain mihin halutaan uskoa tutkijapiireissä. Roomalais kirjoituksien todenmukaisuus ei ole saagoja uskottavampi, miksi olisi?
      Rurikhan on geenipoolissa täysin itämeren -suomalainen N-haploryhmää. Ja hän oli varjakki. Toisin sanoen varjagit olivat suomalaisia itämeren rannikoiden asukkaita, merenkulkijoita ja viikinkejä. Aina Baltiasta pohjanlahden kveenien kautta Mälareen asti.

    • Anonyymi

      Venäjän alku viittaa joka tapauksessa Skandinaavian viikinkien valloituksiin. Roslagenin viikingit pitivät pelon vallassa 800- luvulla aluetta Itämereltä Mustalle merelle. Kiovan seutuville he perustivat tukikohdan kotiseutunsa nimeä mukaillen Rosland. Siitä tuli nimi tulevalle suurvallalle ja sen kielelle. Siinä syy, miksi itänaapuri hakee hakee syntymäseutuaan omie rajojensa sisälle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2840
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      212
      1828
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1512
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1270
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1188
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      255
      1128
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1032
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      973
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      78
      895
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      770
    Aihe