Missä soittimessa oikeasti toimis ReplayGain

Anonyymi-ap

Rytmilaatikossa se ei kyllä toimi alkuunsa. Nyt löysin paremman ohjelman Quod Libet, jossa kyllä osan biisien volumea tasaa, mutta ei kaikkien, vaan kun tuo miinustaa biisistä vaikkapa 10db, niin soi silti liian kovaa, eikä onnistu miinustaa enemmän .
Ärsyttävää kun pitää juosta tietokoneelle, kun jokin biisi soi yht'äkkiä 'täysillä'.
Onko tosi että vaatii vaikkapa tuollaisen säätämisen https://askubuntu.com/questions/95716/automatically-adjust-the-volume-based-on-content ?

Audacityllä onnistuu tasata tasan tarkkaan volumen tasot, mutta joutuu käsittelemään kappaleen kerrallaan ja kun niitä on satoja/tuhansia käsiteltäviä, niin ... voi ei.

12

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kokeilepa Starwberry soitinta. Siinä on Replay gain-toiminto, joka ainakin itsellä on toiminut. Huomaa, että Replay gain arvot pitää kirjata kuhunkin tiedostoon kuten muutkin tagit eli esimerkiksi artisti, otsikko, albumi, vuosi, genre, jne. Ainakin Foobar2000 soittimella ne on helpoin tehdä, koska siinä on oma työkalunsa siihen.

      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        😋 ­­­N­­­y­m­­f­o­m­­a­­­a­­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Juu, tuo Ubuntun ohje voi hyvinkin toimia.

    • Anonyymi

      Nyt alkoi toimia myös rytmilaatikon replaygain liitännäinen. Asensin sovelluksen easyMP3Gain, jolla sain tasattua albumin jokaisen biisin äänentason (89db).

      • Anonyymi

        Niin ja näin toimii (em. paras, mutta ei täydellinen). Siltikin kuulostaa että albumin eräät biisit soittaa mm. diskanttia erittäin lujaa.
        Pitää ilmeisesti käydä biisit vaientamassa audacityllä, jossa on tosiaan sellainen palkki, joka näyttää biisin maximin (huipun) ja siitä on helppo päätellä paljonko sitä pitää vaientaa.
        Taikka jospa teen tuon ohjeen 'ladspa-sink', joka kattaa siten kaiken.


    • Anonyymi

      Starwberry on hyvä linuxille. Myös voi ajaa foobar2000 winellä. Spotify on hyvä tuohon käyttöön. Spotifyn asetuksista löytyy asetus jolla soittaa kaikki kappaleet samalla äänenvoimakkuudella.

      • Anonyymi

        Tuohan foobar2000 on jotain winshitthiä ja spotify jotain ulkoistashittiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuohan foobar2000 on jotain winshitthiä ja spotify jotain ulkoistashittiä.

        Sen takia koska foobar2000 parempaa soitinta ei olekaan. Osta toinen kakkostietokone jossa on windows ja jota käytät mediasoittimena. Vai oletko joku työtön? Linux on hyvä, mutta äänenlaatu häviää windowsille. Windows asio4all ja wasabi ovat vain edellä linuxia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen takia koska foobar2000 parempaa soitinta ei olekaan. Osta toinen kakkostietokone jossa on windows ja jota käytät mediasoittimena. Vai oletko joku työtön? Linux on hyvä, mutta äänenlaatu häviää windowsille. Windows asio4all ja wasabi ovat vain edellä linuxia.

        Kyllä, jos olet windows-käyttäjä ja et osaa laittaa asetuksia kuntoon linux-puolella niin kyllä se noin on. Todellisuudessa raw-bittivirran määrittely samalle nopeudelle kuin windows-puolella auttaa - vai kuvittelitko, että linux-puolella olisi käytössä yhtä huonot bittinopeudet kuin windows-puolella? Tämä taas aiheuttaa datan resamplauksen mikä heikentää laatua - eli kannattaisi opetella käyttämään linux-konettaan eikä haukkua sitä.


    • Anonyymi

      Erinomaisia soittimia Linux järjestelmässä on muutamia, Foobar2000, DeaDBeeF, Audacious, Quod Libet, Strawberry, Ocenaudio (tämä omassa käytössä)

      Kaikki edellä lueteltujen asentaminen vie yhteensä korkeintaan 5-10 min, joten mieleisensä valinta ei vie kauan.

      Debianiin pohjautuvissa asennus saattaa olla hankalampaa kuin Manjarossa ja Ubuntuu tuskin saa kaikkia asennettua koskaan.

    • Anonyymi

      Joskus painin tuon ongelman kanssa, ja selätys tuli. Piti luoda ihan uusi joku sink tjs, joka mukaillen tasaa tuota 'pää-ääntä', joka korville kuuluu. Piti muistaakseni asentaa jokin uusi moduuli myös kerneliin(linuxiin). Hukkasin sen uuden ubuntun asennuksessa. Ohjeet siihen löytyi askubuntu.comista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe