Toimeentulotuen kohtuulliset asumiskustannukset vuodelle 2024?

Anonyymi-ap

Miksi kelan toimeentulotuen asumiskustannusten kuntakohtaiset rajat tarkistetaan vasta maaliskuun jälkeen? Ne ovat edelleen samat kuin ovat olleet jo vuosikausia. Vaan vuokrat kyllä nousevat joka vuosi kuten nytkin vuoden vaihteessa

15

915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ONKO TÄLLÄ PALSTALLA KELAN VIRKAILIJOITA!LAITA VIESTI ANSSILLE EHKÄ HÄN OSAA SANOA!

    • Anonyymi

      Kuntakohtaiset rajat todella kaipaavat tarkistusta, mutta pahoin pelkään että "harkinnan" jälkeen vahvistetaan nykyiset rajat.

      • Anonyymi

        Tai sitten madalletaan. Eivätkö päättäjät väittäneet että asumistuen leikkaukset jotenkin automaattisesti laskevat vuokratasoa... Ainakin heidän fantasioissaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai sitten madalletaan. Eivätkö päättäjät väittäneet että asumistuen leikkaukset jotenkin automaattisesti laskevat vuokratasoa... Ainakin heidän fantasioissaan.

        Ainakin oletetaan niiden leikkausten alentavan asumismenoja, kun porukalla ei ole varaa enää pitää niin kalliita asuntoja. Asumiskuluja leikattaneen käytännössä asumistuen alentuessa esim. opiskelijoiden parissa asumalla taas solutyyppisesti eli kimppakämpissä. Vastaavasti pariskuntana asuminen on edullisempaa kuin se, että molemmat pitävät omaa kämppää jne. Asumistuen alentumisen vaikutus on todennäköisesti se, että asunnoissa asuu jatkossa enemmän asukkaita.


    • Anonyymi

      Pitää kai muuttaa maakuoppaan asumaan jonnekin lapin erämaahan,mutta eiköhän sekin ole liian kallis sitten kelan mielestä.Joskus ihmetyttää kun lukee päätöksiä,että miten joku voi olla noin pihalla asioista siellä kelassa

    • Anonyymi

      Nämä tulevat normit ovat niin alhaiset etteivät riitä edes syrjäkylän kolhoosiin mutta mitä muuta voi sadistiselta hallitukselta odottaa

    • Anonyymi

      Joo vuokra nousee taas ensi vuonna. Minulla nousee yli 50 euroa yksiössä, Aravavuokra säädelty taloyhtiö! Vuokra oli 4 vuotta sitten, Kelan normien mukainen, kun muutin asuntoon, Ensi maaliskuussa menee jo satasella yli. Nyt HALLITUS hoi , pitäisköhän tarkastella nykyisiä vuokria, ja päivittää Kelan enimmäisvuokrat-taulukko.

    • Anonyymi

      Valittakaa AY mafialle Hakaniemeen Lumolla kalliit vuokrat

      • Anonyymi

        Lumo ja Sato ovat vuokrakiskureita. Mutta valtio ei enää tue näitä ýhtiöitä.


    • Anonyymi

      Hallitus miettii vielä, alennetaanko rajoja 15% vai 20%.

      • Anonyymi

        Vuokrat nousee ja köyhät kyykkyyn, tässä hallituspolitiikka. Kela kohtuulliset vuokrarajat esim. PKS vuonna 2018 694 euroa -> vuonna 2024 715 euroa.


    • Anonyymi

      Asumistukeenkin liittyy kohtuullisuus, joka summia määrittää.

      Kohtuullisuutta ei voi olla sellainen, että asumismenoihin varataan tukia selvästi alle sen, mitä se asuminen oikeasti maksaa.

      Tehkää kantelu oikeuskanslerille asiasta, jotta erityisesti tämä jatkuva hallituksen hyökkäys laissa vaadittua kohtuullisuutta vastaan voidaan lopettaa.

      Kohtuullista ei todellakaan ole sellainen että vuosi toisensa jälkeen hallituksen aloitteesta saadaan asumisen hintaa ylöspäin, mutta samaiset hallitukset jättää joka kerta asumisen tuet korottamatta vastaavasti, tämä johtaa siihen, että hallitus siis käytännössä omilla päätöksillään nakertaa koko ajan laissa vaadittua kohtuullisuutta pienemmäksi kuin se pitäisi olla.

      • Anonyymi

        Toimeentulotuen perusteet yleensäkään eivät ole sitä varten että hallitus saisi säädellä toimeentulotukea vaikkapa työllisyysperusteilla mielin määrin.

        Toimeentulotuki on olemassa juuri sitä varten, että sillä varmistetaan se että hallituksella ei ole loputtomiin oikeutta heikentää kansalaisten oikeutta saada itselleen tuloja aikaan. Se kun tapahtuu varsin helposti johtamalla taloutta porvaripolitiikalla vuosikausia siten että työn kannattavuus ajetaan systemaattisesti alas, samoin kuin työpaikkoihin tarvittavat rahoitukset.

        Kaikki ne rahat pumpataan systeemistä ulos hyväosaisten taskuihin, jotka puolestaan innokkaasti huutelevat eduskunnassa vastikkeellisuutta heille, joiden taskuista ne rahat vietiin.

        Suorastaan häpeällisen löyhkäävä systeemi, kannelkaa aina kun kohtuullisuutta aletaan eväämään, mitä useampi kantelee, sitä suurempi todennäköisyys että myös oikeuslaitos alkaa tilanteeseen puuttumaan.


    • Anonyymi

      Ei ne nouse. Se tie on kulutettu loppuun jo. Demokratian on ajateltu suorittavan kaiken sen. Ursulalla on kiire. Digitotalitääriys on juurikin siksi. Älä ole tyhmä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      281
      19199
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3612
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1308
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1069
    Aihe