Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Toimeentulotuen kohtuulliset asumiskustannukset vuodelle 2024?

Anonyymi-ap

Miksi kelan toimeentulotuen asumiskustannusten kuntakohtaiset rajat tarkistetaan vasta maaliskuun jälkeen? Ne ovat edelleen samat kuin ovat olleet jo vuosikausia. Vaan vuokrat kyllä nousevat joka vuosi kuten nytkin vuoden vaihteessa

15

785

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ONKO TÄLLÄ PALSTALLA KELAN VIRKAILIJOITA!LAITA VIESTI ANSSILLE EHKÄ HÄN OSAA SANOA!

      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        💋 ­­­N­­­y­­m­­f­­­o­­m­­­a­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18188499g

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Kuntakohtaiset rajat todella kaipaavat tarkistusta, mutta pahoin pelkään että "harkinnan" jälkeen vahvistetaan nykyiset rajat.

      • Anonyymi

        Tai sitten madalletaan. Eivätkö päättäjät väittäneet että asumistuen leikkaukset jotenkin automaattisesti laskevat vuokratasoa... Ainakin heidän fantasioissaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai sitten madalletaan. Eivätkö päättäjät väittäneet että asumistuen leikkaukset jotenkin automaattisesti laskevat vuokratasoa... Ainakin heidän fantasioissaan.

        Ainakin oletetaan niiden leikkausten alentavan asumismenoja, kun porukalla ei ole varaa enää pitää niin kalliita asuntoja. Asumiskuluja leikattaneen käytännössä asumistuen alentuessa esim. opiskelijoiden parissa asumalla taas solutyyppisesti eli kimppakämpissä. Vastaavasti pariskuntana asuminen on edullisempaa kuin se, että molemmat pitävät omaa kämppää jne. Asumistuen alentumisen vaikutus on todennäköisesti se, että asunnoissa asuu jatkossa enemmän asukkaita.


    • Anonyymi

      Pitää kai muuttaa maakuoppaan asumaan jonnekin lapin erämaahan,mutta eiköhän sekin ole liian kallis sitten kelan mielestä.Joskus ihmetyttää kun lukee päätöksiä,että miten joku voi olla noin pihalla asioista siellä kelassa

    • Anonyymi

      Nämä tulevat normit ovat niin alhaiset etteivät riitä edes syrjäkylän kolhoosiin mutta mitä muuta voi sadistiselta hallitukselta odottaa

    • Anonyymi

      Joo vuokra nousee taas ensi vuonna. Minulla nousee yli 50 euroa yksiössä, Aravavuokra säädelty taloyhtiö! Vuokra oli 4 vuotta sitten, Kelan normien mukainen, kun muutin asuntoon, Ensi maaliskuussa menee jo satasella yli. Nyt HALLITUS hoi , pitäisköhän tarkastella nykyisiä vuokria, ja päivittää Kelan enimmäisvuokrat-taulukko.

    • Anonyymi

      Valittakaa AY mafialle Hakaniemeen Lumolla kalliit vuokrat

      • Anonyymi

        Lumo ja Sato ovat vuokrakiskureita. Mutta valtio ei enää tue näitä ýhtiöitä.


    • Anonyymi

      Hallitus miettii vielä, alennetaanko rajoja 15% vai 20%.

      • Anonyymi

        Vuokrat nousee ja köyhät kyykkyyn, tässä hallituspolitiikka. Kela kohtuulliset vuokrarajat esim. PKS vuonna 2018 694 euroa -> vuonna 2024 715 euroa.


    • Anonyymi

      Asumistukeenkin liittyy kohtuullisuus, joka summia määrittää.

      Kohtuullisuutta ei voi olla sellainen, että asumismenoihin varataan tukia selvästi alle sen, mitä se asuminen oikeasti maksaa.

      Tehkää kantelu oikeuskanslerille asiasta, jotta erityisesti tämä jatkuva hallituksen hyökkäys laissa vaadittua kohtuullisuutta vastaan voidaan lopettaa.

      Kohtuullista ei todellakaan ole sellainen että vuosi toisensa jälkeen hallituksen aloitteesta saadaan asumisen hintaa ylöspäin, mutta samaiset hallitukset jättää joka kerta asumisen tuet korottamatta vastaavasti, tämä johtaa siihen, että hallitus siis käytännössä omilla päätöksillään nakertaa koko ajan laissa vaadittua kohtuullisuutta pienemmäksi kuin se pitäisi olla.

      • Anonyymi

        Toimeentulotuen perusteet yleensäkään eivät ole sitä varten että hallitus saisi säädellä toimeentulotukea vaikkapa työllisyysperusteilla mielin määrin.

        Toimeentulotuki on olemassa juuri sitä varten, että sillä varmistetaan se että hallituksella ei ole loputtomiin oikeutta heikentää kansalaisten oikeutta saada itselleen tuloja aikaan. Se kun tapahtuu varsin helposti johtamalla taloutta porvaripolitiikalla vuosikausia siten että työn kannattavuus ajetaan systemaattisesti alas, samoin kuin työpaikkoihin tarvittavat rahoitukset.

        Kaikki ne rahat pumpataan systeemistä ulos hyväosaisten taskuihin, jotka puolestaan innokkaasti huutelevat eduskunnassa vastikkeellisuutta heille, joiden taskuista ne rahat vietiin.

        Suorastaan häpeällisen löyhkäävä systeemi, kannelkaa aina kun kohtuullisuutta aletaan eväämään, mitä useampi kantelee, sitä suurempi todennäköisyys että myös oikeuslaitos alkaa tilanteeseen puuttumaan.


    • Anonyymi

      Ei ne nouse. Se tie on kulutettu loppuun jo. Demokratian on ajateltu suorittavan kaiken sen. Ursulalla on kiire. Digitotalitääriys on juurikin siksi. Älä ole tyhmä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe