Hyvä liikennetapa

Anonyymi-ap

Kävin tännään Jyväskylässä ja kohtasin menomatkalla vt 23:lla pari kilometriä ennen Petäjäveden Kyläseppää tielle jätetyn bemarin. Sen takana oli varoituskomio mutta vain n. 30 m. etäisyydellä autosta. Kun palasin, niin oli jo pimeää ja vastaantuleva liikenne vilkasta eli lähivaloilla ajelin Petäjäveden jälkeen. Kun katuvalot loppuivat Koskenpään th jälkeen vastassa oli musta yö ja vastaan tulevan autojonon valot pitkän suoraan päässä jossain Rautakylän th. tienoilla.

Lähivalot menivät automaattisesti päälle, jolloin valaistu tieosuus oli vain n. 30 m. Äkkiä pimeydestä sukelsi näkyviin tiellä oleva valaisematon auton perä eikä edes heijastimista tietoakaan. Ei siinä ehtinyt jarrutella vaan raju väistö, joka ihme kyllä onnistui ja samoin palaaminen omalle kaistalle. Siihen oli jo kiire vastaan tulevien autojen vuoksi. Jatkoin matkaa Rautakylän th asti, josta soitin 112:n ja kerroin millaisen giljotiin joku oli järjestänyt. Palasin hätäkeskuksen pyynnöstä ottamaan tuon pimeän bemarin tuntomerkit ja rekisterin ja samalla katselin löytyisikö menomatkalla näkemäni varoituskolmio. Löytyi mutta tuhannen sirpaleina sillä joku oli ajanut sen yli mutta onnistunut väistämään tuon auton koska bemari oli ainakin sillä hetkellä ehjä. Tarkempi tarkastelu paljasti, että varoituskolmio oli liian lähellä pydäköityä autoa ja ei ennen yliajoakaan täyttänyt minkään säädöksen määräyksiä eli se oli selvästi laiton rimpula.

Tässä oli jokin varjelus mukana niin minulla kuin bemerin omistajallakin sillä juuri ohitushetkellä vastaantulevien kaista oli sen siunaaman hetken vapaa ja ohitukseni onnistui mutta törmäys pysäöidyn auton perään ja/tai vastaatulevaan autoon oli milleistä kiinni sillä kaikki tapahtui parin sekunnin aikana.

Kun ja jos joudut jättämään hyytyneen autosi pimeälle tiellä, niin huolehdi sen nykymisestä parkkivaloilla ja laillisella varoisuskolmioilla. Sen lisäksi soita hinausauto hakemaan romusi pois ihmisten jaloista. Meinaan sillä tavalla selviät vähimmällä riesallla.

8

609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se on Bemmi todennäköisesti ostettu opintolainalla ja kavereilta vipattu loput. Kun se on sipannut, on lähdetty lippalakki väärinpäin talsimaan jalkaisin ihmisten ilmoille. Rahaa ei hinuriin ole.

      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        💋 ­N­­y­­­m­­­f­­o­m­­­a­­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18194206u

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Meinasin ajaa samaan ansaan. Kyllä oli enkeleitä matkassa.

    • Anonyymi

      tiesit siitä bemarista kun menoatkalla näit sen,mutta takaisin tullessa se tuli täytenä yllätyksenä.

      kyllä sinunlaisilta pitäisi kortti ottaa pois kun ei tuon vertaa osata ennakoida.eikä edes osata valoja käyttää itse.

    • Anonyymi

      Kiitos ilmoittautumisesta. Tosin rekisterin perusteella poliisi lienee jo ollut yhteydessä. Tietenkään ei pidä keneenkään luottaa sillä kaikki eivät välitä laista eikä edes järki kerro miten pitää tiellä toimia ja mitä ei ainakaan pidä tehdä. Tämä siitäkin huolimatta, että liikenteessä on luottamusolettama, että jokainen noudattaa lakia.

      Valoja osaan käyttää ihan itsekin mutta autossani on kauko- ja lähivalojen automaattinen vaihtaja. Olipa tai ei, niin vastaantulijoiden vuoksi valot olisi joka tapauksessa pitänyt vaihtaa manuaalisesti lähivaloille. Mitä ajokorttiin tulee, niin kai se on bemarin kuljettaja, jolta se pitäisi ottaan ainakin pariksi kuukaudeksi poliisin säilytettäväksi. Minuun poliisi ei ole ollut yhteydessä, joten kai ne sitten antaa ajokortin olla minulla mutta mikä on sinun tilanne?

    • Anonyymi

      Paljon helpommalla pääsisi jos ei tarvitsisi käydä Jyväskylässä ollenkaan. Mitä näihin bemaristeihin tulee on syytä olla aina varuillaan. Ei tiedä meinaan mistä suunnasta auto tulee ja kuinka kovaa. Viimeksi tuli vastaan keskiviivalla ja näin jälkikäteen miettien ei varmaan edes hoksannut vastaan tulevaa autoa.

      • Anonyymi

        Velkojan auto = täyskasko. Jepjep


    • Anonyymi

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

      🍑 Kuumat tytöt odottavat sinua -> https://www.ero4.fun/girl4love

      🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1877
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1286
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe