Päivämatkan pituus/Kolovesi

Minä

Hei!

Kaveriporukassa virisi ajatus lähteä melomaan Kolovedelle. Kuudesta hengestä vain kaksi on melonut aiemmin; mietimme inkkarien vuokrausta. Kysysisinkin onko Kolovesi mission impossible aloittelijalle? Aikaa olisi kaksi vuorokautta.

Kuinka pitkiä päivämatkoja voi harkita tekevänsä? Esimerkiksi ehtisikö puiston kiertää kahdessa päivässä ympäri (eli siis mennä Mäntysalon päähän saakka ja käväistä mahdollisesti myös Vieruvuorella) jos lähtee vaikkapa Nahkiaissalosta? Vai kannattaisiko lyhentää retkeä ja kiertää vain Vaajasalo?

Olen kiitollinen jos joku viisaampi voisi valaista asiaa.

5

3216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Horn

      Ei ole mission impossible aloittelijalle. Yleensäkin järvimelonnassa ratkaisee enemmän kelit kuin itse paikka.
      Koloveden kiertää kyllä kahdessa päivässä. Päivämatkojen pituutta on vaikea mennä sanomaan sillä sekin riippuu kalustosta, kelistä ja kokemuksesta. Matkanopeus tyynellä aloittelijalla voisi olla n. 4 km/h.
      Kannattaa ottaa huomioon ensikertalaiset, sillä jos ekana päivänä vetää liian pitkän siivun saattaa paikat olla aika jumissa seuraavana päivänä.
      Mun ehdotus on että teette kohtuullisen reittisuunnitelman josta voi hyvällä mielellä poiketa. Kolovesi on niin upea paikka että siellä riittää nähtävää/koettavaa vähilläkin kilometreillä niin vesillä kuin maissakin.
      Muistakaa ottaa huomioon liikkumisrajoitukset :-)
      Hauskaa reissua

    • Lendal

      Kylla koloveden kiertaa kivasti kahdessa paivassa. Itseasiassa siella ei voi oikein majoittua kuin etela ja phjoispaan merkityissa leireissa.Kivikkoa ja korkeita kallionseinamia riittaa ja kirkasta vetta etta nakee kuinka syvaa on.

      Siella olen kokenut urani komeimmat ukkoset ja hienoimmat maisemat ukkosen jalkeen. Jos olisin melonut siella esi-isieni aikaan, olisin uskonut ukkoyliumalan suuttuneen tosissaan - ja olisin vilkkaasti mennyt uhraamaan jotain....tai riipustanut kalliomaalauksen...

      Maisemat ovat komeita, mutta kunnon kartta ehdottomasti mukaan. Itse suosittelen 1:50 000, niin nakyy niemekkeet ja lahdelmat joita on paljon- lehtipuiden ymparoimina eli pitaa suunnistaa tarkasti. Vaikka mitapa se haitaa, vaikka valilla eksyykin - reissussa.

      Luonnonsuojelualueen ulkopuolella, muistaakseni lanteenpain on hyva saunamahdollisuus ja telttapaikkaa loytyy.
      Katso myos metsahallituksen www sivut ja ko. kuntien sivut, siella on paljon hyodyllista tietoa.
      Upeaa reissua ja ottakaa kunnon sadevarusteet mukaan - ja aurinkovoidetta.

    • Niunau

      Ei kannata sinne mennä. Missä tahansa muualla on parempaa. Mitä siellä nyt olisi näkemistä? Rääseikköisiä louhikkorantoja, hyttyspusikoita, kylymää vettä. Pitkät matkat melottavaksi, sokkeloista saaristoa, kavalaa karikkoa, kaameita syvänteitä. Eksyt vielä sinne sokkeloon, eikä kukaan pelasta. Melan varresta tulee rakot käteen ja kramppi kyynärpäähän. Eväät loppuvat ja hirvi ui kanoottisi kumoon. Hauki puree uidessa ties minne. Särjistä ja lahnoista saat lapamadon, rantapusikosta puutiaisen. Borrelioosi ei ole leikin asia. Entäs kun aurinko polttaa nahkasi ja saat melanooman. Siihen kuolee! Karhu ja kotka ovat jokapäiväisiä vastaantulijoita ja susilaumat ulvovat öisin. Koipesi vielä taitat rantakivikossa. Siellä ne luusi sitten yksinäisellä rannalla vaalenee ja syysmyrskyn tuomat lehdet ne peittelee. Lopulta vain valju lumen pinta kaamoksen hämärässä hohtaa.

    • Lendal

      meloessa on aika leppoisa, kun melotaan noin 20-25km/ päivä. Reipaammin mennään 40-50km/ päivä. Useimmiten voi kuitenkin laskea että leppoisa matkanopeus on 4-6km/ tunti ruoka ym. tauot= melonta aika.Leiriytyä kannattaa ennen pimeää etenkin jos ei omista otsalamppua.

      Kartta kannattaa muovittaa, laminoida tai taitella sopivasti minigripin kakkupussiin, se isoin jota saa kaikista kaupoista- jos ei halua investoida retkelykaupan vesitiiviisiin karttapusseihin. Jos se ryökäle kastuu, jää vain riekaleet jäljelle...

    • Juuso

      Suosittelen päivämatkaksi max 25 km. Kanoottiretki on muutakin kuin melomista; se on taukoja, ruuan laittoa ja nuotiolla istumista. Älä suunnittele liian pitkiä päivämatkoja, voi mennä retki piloille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6063
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2556
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2063
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe