Teollisuusliiton vastuuttomat poliittiset työtaistelutoimet uhka SSAB:n tulevaisuudelle Raahessa

Anonyymi-ap

Kiitos vaan puheenjohtaja Riku Aalto, kolmen euron palkoista puhuva varapuheenjohtaja ja koko ymmärtämätön Teollisuusliiton hallitus. Teidän takia SSAB:n työpaikat ja monen muun yrityksen työpaikat ovat vaakalaudalla Suomessa. Kuseminen työnantajan kintuille silloin, kun työrauhavelvollisuus on voimassa, on paskapolitiikkaa. Ja vielä pitäisi palkita lisäämällä panostuksia liikuntaan ja tykyyn??? Taitaa olla sen sijaan muutosneuvotteluja edessä enemmän ja vähemmän. Laissa määritellut vahingonkorvausvaatimukset tahallisista yritysten vahingoittamisista ovat edessä. Ei pidä olla trumppi ja toimia kansan mielipidettä vastaan, kun on hävinnyt vaalit. Vaalien tulosta pitää kunnioittaa. SDP:n ja SAK:n kunnioitus on alamäessä, jos sitä koskaan on ollutkaan. STTK ja Akava ovat eri maata. Joku roti ja järki päähän.

6

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      AY:liike on todella kallis yhtälö Suomen yrityksille,toveri ajattelu on sitä Venäjän "hyvinvoinnin"lotikkaa.

      • Anonyymi

        1918 sisällissodassa kuoli 38 000 suomalaista. 1990-luvun lamassa muutama tuhat teki itsemurhan. 2018 poliittisissa lakoissa aiheutettiin miljoonien tappiot yrityksille. Teollisuusliiton uhkaama Nesteen Kokkolan ja Porvoon kahden päivän alasajo maksaa yritykselle yli 10 miljoonaa. Syksyllä teatterilaiset marssivat ulos. Sen jälkeen on teatterissa käynti romahtanut. Eihän sitä voi varata lippuja, kun ei tiedä onko esitystä vai ei, jos taas kiukuttelevat. Eikä moni mene kom-teatteriin.

        Luulis pohjolaasten ajattelevan omilla aivoilla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1918 sisällissodassa kuoli 38 000 suomalaista. 1990-luvun lamassa muutama tuhat teki itsemurhan. 2018 poliittisissa lakoissa aiheutettiin miljoonien tappiot yrityksille. Teollisuusliiton uhkaama Nesteen Kokkolan ja Porvoon kahden päivän alasajo maksaa yritykselle yli 10 miljoonaa. Syksyllä teatterilaiset marssivat ulos. Sen jälkeen on teatterissa käynti romahtanut. Eihän sitä voi varata lippuja, kun ei tiedä onko esitystä vai ei, jos taas kiukuttelevat. Eikä moni mene kom-teatteriin.

        Luulis pohjolaasten ajattelevan omilla aivoilla!

        Ei Raahelainen kommunisti kykene omaan ajatteluun sen hoitaa AY-liike.


    • Anonyymi

      Töihin saa mennä. Ei ole pakko lakkoilla. Myös ylitöitä saa tehdä. Hakaniemi ei voi niitää estää. Se on laki ja järjestys. Hullut lakkoilkoot. Se lisää vastakkainasettelua. Vasemmisto yllyttää kapinaan.

      Ainut keino turvata vähäosaisten palvelut on karsia valtion menoja yli 10 miljardia. Velaksi ei voi elää. Sen tietää erkkikin. Ei Suomessa jätetä ketään pulaan. Siitä kohkaaminen on vain vasemmistolaisten tapa yllyttää kapinaan. Se ei lisää muuta kuin ahdistusta ja mielenterveysongelmia. Muista vuodet 1918, 1992 ja 2018, mitä pahaa vasemmistolaiset saivat joukkovoimalla pullistelemalla aikaan.

      • Anonyymi

        Lipponen holkeri viinanen katainen tubbi rules, tuunarin puolella..


    • Anonyymi

      Miehet vaihtuu, mutta Teollisuusliiton ja Paperiliiton toimintatavat eivät ole muuttuneet. Ei välitetä sopimisesta. Kolmikanta ei kiinnosta. Uhkaillaan ja kiristetään. Rettelöidään.

      1990-luvun alussa tehtiin yhteiskuntasopimus, jossa SAK oli mukana. Teollisuusliiton edeltäjä Metalliliitto Lundhin johdolla ja Paperiliitto Mäen johdolla eivät siihen tietoisesti lähteneet, minkä takia Suomi joutui devalvoimaan ja yhteiskunta ajautui valtavaan lamaan. Rettelöijät pullistelivat silloin eivätkä välittäneet koko kansan edusta.

      Milloin rettelöijät viisastuvat ja lopettavat yhteiskunnan kurmuuttamisen?

      Tässä dokumenttia 1990-luvun tapahtumista:

      "AHO palaa lama-aikaan tänään perjantaina julkaistavassa kirjassaan 1991 – Mustien joutsenten vuosi.

      Hallituksensa säästötoimien vuoksi kansan epäsuosioon ajautunut ex-pääministeri avaa siinä lamavuosien päätöksenteon taustoja ja tulee samalla kumonneeksi monia aikaan liittyviä sitkeitä väitteitä.

      Eniten Ahoa on jäänyt lamasta kaivelemaan juuri yhteiskuntasopimuksen kariutuminen.

      Kalevi Sorsan johdolla neuvotellussa sopimuksessa oli tarkoitus toteuttaa sisäinen devalvaatio ja sitoutua kustannusten alentamiseen niin, että se olisi ratkaissut sekä viennin, velkaantuneen kotimarkkinasektorin että julkisen talouden ongelmia.

      – Nyt on pyrittävä kunnolliseen ratkaisuun, sopimukseen, joka alentaa kustannuksia. Palkkalinjana se tarkoittaa nolla miinus lomarahat vuosille 1992 ja 1993. Jos sellaista sopimusta ei synny, budjetti on pakko tehdä kovimman jälkeen. Myös devalvaatio on siinä tapauksessa lähellä. Muuten ei selvitä, nuori pääministeri merkitsi päiväkirjaansa 8. elokuuta 1991.

      TYÖNTEKIJÄJÄRJESTÖT eivät sopimisesta innostuneet. Ne tyrmäsivät kaikki hallituksen kaavailemat säästötoimet eivätkä pyynnöstä huolimatta esittäneet omiaan.

      Vaikka kaikki myönsivät kansantalouden romahduksen ja siitä seuraavan julkisen talouden ahdingon, kukaan ei halunnut hyväksyä pienintäkään puuttumista oman jäsenkuntansa etuihin.

      Viimein 19. lokakuuta yöllä puristettiin sovittelijaksi suostuneen Sorsan johdolla sopimus, jonka kustannusvaikutus olisi vastannut hallituksen tavoittelemaa 7,5 prosentin tasoa. Se olisi saatu laskemalla vakuutetun TEL-maksua neljä prosenttia sekä tulojen alennuksella, joka olisi vastannut 60 prosenttia lomarahasta.

      Työantajajärjestöt ja SAK:n Lauri Ihalainen hyväksyivät ratkaisun, mutta Paperiliiton Antero Mäki ja Metalliliiton Pehr-Erik Lundh sanoivat kiertelemättä haluavansa devalvaation.

      – ­Meidät on valittu nostamaan palkkoja, ei laskemaan niitä, Aho kertoo ay-johtajien sanoneen."

      Paperiliitto ja Metalliliitto ajoivat Suomen syvään lamaan 1990-luvulla. Nyt Teollisuusliiton johto jatkaa samaa paskaa kiukuttelullaan. Poliittisista lakoista ei ole mitään hyötyä, vain haittaa. Siitä ei Teollisuusliiton johto välitä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2523
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2031
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1403
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe