Stefan Thermanin peppu on auki - ulosottoploki on pitkä kuin Stefun venähtänyt naamataulu!

Anonyymi-ap

Asiakirjat paljastavat synkkiä yksityiskohtia Stefan Thermanin bisneksistä
Asiakirjat paljastavat, että liikemies Stefan Thermanin, 36, yritystoiminta on pahoissa vaikeuksissa.


JAA

TALLENNA

Poliisi selvittää Stefan Thermanin bisneksiin liittyviä epäselvyyksiä.
Poliisi selvittää Stefan Thermanin bisneksiin liittyviä epäselvyyksiä. KUVA: PASI MURTO / AOP

Kia Kilpeläinen
13:19
POLIISI selvittää epäselvyyksiä liikemies Stefan Thermanin hevostallibisneksessä. IS uutisoi törkeästä rikosepäilystä perjantaina.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus käsitteli rikosepäilyyn liittyvää takavarikkoasiaa maanantaina aamulla. Poliisi on takavarikoinut jo aiemmin konkurssiin menneen Sammaltien Ratsastajat Oy:n kirjanpidon.

Poliisi epäilee Thermania törkeästä kirjanpitorikoksesta ja velallisen epärehellisyydestä. Kirjanpitorikos ajoittuu vuosille 2015–2023 ja velallisen epärehellisyys vuosille 2022 ja 2023. Rikosten tekopaikkana on Hanko, jossa sijaitsee Thermanin talo ja hevostalli.

IS tavoitti jutun tutkinnanjohtajan Marjut Kronlundin. Hän kertoi, että rikosasiassa on tällä hetkellä yksi epäilty. Esitutkinta on kuitenkin vasta alussa. Hän sanoi, ettei voi tässä vaiheessa kommentoida rikosepäilyä enempää.

KAUPPAREKISTERIN tiedoista ilmenee, että Therman on ollut Sammaltien Ratsastajien toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen. Yrityksen toimialaksi on määritelty muu urheilutoiminta.

Yritys on asetettu konkurssiin 16. toukokuuta viime vuonna. Samaan päivämäärään päättyy myös Thermanin epäiltyjen rikosten tekoaika.

Lokakuussa konkurssi raukesi yrityksen varojen puuttumisen vuoksi.

ENNEN konkurssia yritykselle ehti kertyä pitkä lista velkomusasioita. Velkojina ovat olleet muun muassa Verohallinto, vakuutusyhtiö Fennia ja Keskinäinen Työeläke­vakuutusyhtiö Varma, joista viimeksi mainittu haki yritystä konkurssiin.

Monet velka-asioista ovat päättyneet ulosottomenettelyssä todettuun varattomuuteen tai siihen, että velalliselta ei ole suppeassa ulosotossa löytynyt varoja velan suorittamiseksi.

Yrityksen toiminta on ollut tappiollista. Viimeisin tilinpäätös on vuodelta 2021, jolloin yrityksen tilikauden tappio oli 38 000 euroa. Edellisenä vuonna 2020 tilikauden tappio oli 43 000 euroa ja vuonna 2019 puolestaan 48 000 euroa.

THERMANILLA on hevosbisneksen lisäksi muutakin yritystoimintaa, joka on viime vuosina ollut vastatuulessa. Verottaja haki hänen nimissään olevaa kiinteistöfirma St Capitalia konkurssiin viime kesänä.

Nyt käräjäoikeuteen on tullut tämän yrityksen osalta myös toinen konkurssihakemus, joka on yhä vireillä. Tässä asiassa hakijana on kiinteistöosakeyhtiö, jolle Thermanin yritys on velkaa yli 90 000 euroa.

Poliisin rikosepäily ei liity tämän yrityksen toimintaan.

Thermanilla on vielä yksi aktiivinen yritys: Kaartin Kello Oy. Yrityksen viimeisin tilinpäätös on vuodelta 2019. Yritys teki kyseisellä tilikaudella tappiota 41 000 euroa.

Stefan Thermanin henkilökohtainen ulosottorekisteri on 15 sivua pitkä. Maksamattomia velkoja on satojen tuhansien eurojen edestä.

Miehen ulosotossa löytyy muun muassa verovelkoja sekä maksamattomia YEL- vakuutus­maksuja. Ulosottotodistuksesta ilmenee, että autoliike Vaunula Oy karhuaa Thermanilta peräti yli 189 200 euron suuruista velkaa.

3

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä ole Stefanin varsinaisesta omaisuudesta ja perinnöstä kysy vaan lähinnä harrastusten kannattamattomuus tämmöisenä aikana. Stefan on edelleen Terhmoken suvun pääperijä omistaa lisensit termospullojen ja astioiden valmistukseen , saa kaikesta rojaltit koska patentit on suvun omaisuutta, noihin ei päde edes vanhentumislaki nimen osalta Thermospullo on yhä Thermanin suvun omaisuutta koska isoisän Adolf Thermoksen keksimä koostumus pullossa lämmittää mieltä ja miestä yhä ympäri maailman tuoden hyvinvointia ja rahaa Stefanin rahastoon Sveitsissä ja Andorrassa .

    • Anonyymi

      Voi vittu! Ostin juuri Thermospullon ja rahat meni tietenkin Stefun perseeseen!! Voi vittujen vittu!!!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2689
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      236
      2577
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2337
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      191
      1808
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1318
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      21
      1259
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe