UPM tuhosi luontoa Uruquayssa -50 000 litraa kemikaalia puroon

Anonyymi-ap

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/upm-aiheutti-juuri-historian-pahimman-kemikaalivuodon-uruguayssa-50000-litraa-kemikaalia-tappoi-kaiken-elaman-purosta/318f2e4b-4647-4254-919d-043b1958746c?ref=box:f195&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_talent_ohjausboksi&_gl=1*13m4t7f*_ga*MjA5MDA2NTQ1MS4xNjk4OTMyNzIx*_ga_3L539PMN3X*MTcwNTQ0ODUwNi41NDkuMS4xNzA1NDUwMDY0LjAuMC4w
"UPM aiheutti juuri historian pahimman kemikaalivuodon Uruguayssa – 50 000 litraa kemikaalia tappoi kaiken elämän purosta"

12

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuinka kauan Teollisuusliiton TES on enää voimassa? Teollisuusliiton johto ei välitä työrauhavelvollisuudesta ja aiheuttaa tahallaan vahinkoa yrityksille, vaikka ne eivät ole väittämänsä kiistan osapuoli. Kysymys ei ole edes asioista, vaan työtaistelutoimet ovat poliittisia kohdistuvat perussuomalaisia vastaan. Demarit ja vasemmistoliitto hyökkäävät perussuomalaisia vastaan poliittisilla työtaistelutoimilla. Liiton jäseniä käytetään pelinappuloina.

      Viime vaalikaudella oli kovempia uudistuksia. Eläkeputki poistettiin ja työttömille tuli oikein kunnon kyykytys, aktiivimalli II. Sitä ei sitten vastustettu. Kysymys ei ole asioista, vaan politiikasta ja liiton johdon hegemoniasta. Ei ole kysymys valtataiselusta, koska jos valtaa ei ole annettu, niin ei sitä voi ottaa pois. SAK:lla ei ole valtaa Eduskunnan päätöksiin. Kysymys on rettelöinnistä, kuten 1918. Rettelöinti ajaa työpaikkoja ulkomaille.

      Nesteen kahden toimipaikan uhattu kahden päivän alasajo tulisi maksamaan yli 10 miljoonaa euroa. Tästä teollisuusliiton johto ei välitä. Kuten se ei välittänyt kolmekymmentä vuotta sitten siitä, että sen jäsenille ja koko kansalle tuli suurta vahinkoa liiton kieltäytymisestä tietoisesti yhteiskuntasopimuksesta, jonka SAK oli jo hyväksynyt. Metalli ja Paperiliitto lähtivät rettelöimään, vaikka keskusjärjestö SAK oli sopimuksen hyväksynyt. Teollisuusliitto on rettelöijä edelleen. Ei rakentaja vaan repijä ja vastakkainasettaja. Jäsenet ovat pelinappuloita.

      Ote työehtosopimuslaista:
      "11 §
      Jos työehtosopimuksen määräyksiä on niin olennaisesti rikottu, ettei toisilta sopimukseen sidotuilta kohtuudella voida vaatia sopimussuhteen jatkamista, voidaan työehtosopimus julistaa heti purkautuneeksi.

      Jos toisella puolella työehtosopimukseen osallisia on useampia ja sopimus jotakin heistä vastaan ajetun kanteen johdosta on julistettu purkautuneeksi, voidaan sopimus kahden viikon kuluessa irtisanoa muihinkin nähden.

      Jos työehtosopimus on julistettu purkautuneeksi ja samalta puolelta kuin se, joka kannetta on ajanut, toinenkin on ollut sopimukseen osallinen, olkoon tällä oikeus kahden viikon kuluessa irtisanoa sopimus.

      Näin irtisanottu sopimus lakkaa heti voimassa olemasta."

      Miksi Paperiliitto lopetti lakon UPM:n tehtailla kolmen kuukauden jälkeen? Miksi? Toimialakohtaiset tuli ja palkankorotukset vientivetoisen mallin mukaan. Lakoilla ei saavutettu mitään.

      • Anonyymi

        Nalle lahjoo pekkaa pressaks
        Johohan syy selvisi miksi muutti ruottiin
        Tuleeko se vienti/takavetoisena takaisin julkisuuteen
        pakoputket paukkuen.


      • Anonyymi

        Kyllä lakolla saavutettiin paljonkin, mm. kaadettiin pellen ja nasosen kuningasidea että työtunnit olisi lisääntyneet mutta palkka ei, siis ilmaistyövaatimus kaadettiin.
        Ja kyllä se 4kk "palkallinen" lomakin oli ihan mukava kun normaalisti vuoden aikana on YKSI loma ja sekin vain 3 viikkoa.


    • Anonyymi

      UP on yksi pahimmista ympäristörikoksista. Tuhonnut luontoa jo vuosikymmeniä, nykyään myös globaalisti.

    • Anonyymi

      UPM myy yhä paperia Venäjälle kiertoteitä. MOT voisi tehdä jakson tästä Putinin sotakassan rahoittajasta.

      • Anonyymi

        Umpin alamäki alkanut jo ja jatkuu uuden teknologia johtajan toimesta.
        Peukuttamalla johtajistoon. Saavutus sekin


    • Anonyymi

      UPM on jo pitkään tuhonnut Kymijokea ja Saimaan vesistöä törkeällä tavalla. Lisäksi laitokset päästävät paska hajuja paikkakunnan asukkaiden iloksi. Suorastaan paskamaista touhua paskamaisilta ihmisiltä.

    • Anonyymi

      Onko kenelläkään käsitystä paljonko se kuusaanniemen (kymmenien)tuhansien kuutioiden löyhkäävä jätevesilaitoksen liete(pa*ka)kasa tuottaa kasvihuonepäästöjä? Haju on aivan järkyttävä kun tuulee väärästä suunnasta ja se kasahan näkyy joelle, korkeus varmaan 15 metriä.

      • Anonyymi

        Ei tietoa, mutta paljon! Tiedättekö minne ne paskaiset suodokset valuu, kun siellä asfalttikentällä on kaivot tukkeessa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tietoa, mutta paljon! Tiedättekö minne ne paskaiset suodokset valuu, kun siellä asfalttikentällä on kaivot tukkeessa?

        no jos saa laittaa 3 arvausta niin Kymijoki, Kymijoki ja Kymijoki, sinnehän ne kaikki vedet ja muut myrkyt valuu. Eihän ne vedet puhdistu vaikka kuinka monen välialtaan kautta johdetaan sinne jokeen.


    • Anonyymi

      Elokapina tais sittenkin tehdä hyvää työtä vastustaessaan ahnetta paperijättiä.

      • Anonyymi

        Persut vastustaa ahneita UPM'n paperityöläisiä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3727
    2. 208
      3029
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      174
      1374
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe