Ammattiliiton jäsenyys on kyseenalainen, jos ei halua osallistua poliittiseen peliin

Anonyymi-ap

Miksi osallistua demareiden poliittiseen hyökkäykseen persuja vastaan, jos ei kannata demareita tai jos ei vaan halua lakkoilla?

Ammattiliittojen poliittisessa työtaistelussa ei ole kysymys asioista, kysymys on trumppimaisesta hävinneen hyvityksestä. Kysymys on myös joidenkin ammattiliittojen päättäjien halusta näyttää joukkovoimaa. Mitä se on? Ryhmätyhmyyttä. Sitä näytettiin 1990-luvulla, kun SAK oli jo hyväksynyt tarpeellisen yhteiskuntasopimuksen, mutta Metalli Lundhin ohdolla ja Paperiliitto Mäen johdolla ajoivat Suomen syvään lamaan. Teollisuusliiton, Pron, PAMin, AKT:n ja JHL:n työtaistelutoimet ovat samanlaista ymmärtämättömyyttä ja huomion hakua. Asiat ovat tekosyy, jäsenet ovat pelinappuloita.

Luetaan työsopimuslakia:
"13 luku
Erinäisiä säännöksiä
1 §
Yhdistymisvapaus
Työnantajalla ja työntekijällä on oikeus kuulua yhdistykseen sekä oikeus osallistua tällaisen yhdistyksen toimintaan. Heillä on myös oikeus perustaa luvallinen yhdistys. Työnantajalla ja työntekijällä on niin ikään vapaus olla kuulumatta edellä tarkoitettuun yhdistykseen. Tämän oikeuden ja vapauden käytön estäminen ja rajoittaminen on kiellettyä.

Yhdistymisvapauden vastainen sopimus on mitätön.
---
3 §
Luottamusvaltuutettu
Työntekijät, joilla ei ole työnantajaa työehtosopimuslain nojalla sitovassa työehtosopimuksessa tarkoitettua luottamusmiestä, voivat valita keskuudestaan luottamusvaltuutetun. Luottamusvaltuutetun tehtävät ja toimivalta määräytyvät tässä laissa ja muualla työlainsäädännössä erikseen säädettävällä tavalla. Lisäksi työntekijät voivat erikseen enemmistöpäätöksin valtuuttaa luottamusvaltuutetun edustamaan heitä valtuutuksessa määrätyissä työsuhteita ja työoloja koskevissa asioissa.

Luottamusvaltuutetulla on oikeus saada laissa tarkoitettujen tehtävien hoitamiseksi tarpeelliset tiedot sekä riittävästi vapautusta työstään. Työnantajan on korvattava tästä aiheutuva ansion menetys. Muiden tehtävien hoitamiseksi luottamusvaltuutetulle annettavasta työstä vapautuksesta ja ansion menetyksen korvaamisesta on sovittava työnantajan kanssa."

YTK;sta saa ansiosidonnaisen noin satasella vuodessa, liiton jäsenmaksu on verohyvityksen jälkeen keskituloisella noin neljä sataa. Se on iso raha, mistä?
Työpaikalle voi valita luottamusvaltuutetun, joka edustaa kaikkia, ei vain ay-aktiiveja. Tietyn kokoiset työpaikat voivat sanoa luottamusmiesjärjestelmän irti, jolloin työntekijät valitsevat edustajakseen luottamusvaltuutetun. Työntekijöiden edustaja voi olla poliittisesti riippumaton fiksu. ei tarvita ohjausta ja painostusta Hakaniemestä.

14

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Teollisuusliiton työtaistelutoimet ovat poliittista pelleilyä ja Riku Aallon halua "loistaa" valokeilassa.

      Tässä dokumenttia 1990-luvun tapahtumista, tuttuja asioita, ollaan vastaan, mutta ei tarjota mitään tilalle muuta kuin rettelöintiä. Ei välitetä sopimisesta.

      "AHO palaa lama-aikaan tänään perjantaina julkaistavassa kirjassaan 1991 – Mustien joutsenten vuosi.

      Hallituksensa säästötoimien vuoksi kansan epäsuosioon ajautunut ex-pääministeri avaa siinä lamavuosien päätöksenteon taustoja ja tulee samalla kumonneeksi monia aikaan liittyviä sitkeitä väitteitä.

      Eniten Ahoa on jäänyt lamasta kaivelemaan juuri yhteiskuntasopimuksen kariutuminen.

      Kalevi Sorsan johdolla neuvotellussa sopimuksessa oli tarkoitus toteuttaa sisäinen devalvaatio ja sitoutua kustannusten alentamiseen niin, että se olisi ratkaissut sekä viennin, velkaantuneen kotimarkkinasektorin että julkisen talouden ongelmia.

      – Nyt on pyrittävä kunnolliseen ratkaisuun, sopimukseen, joka alentaa kustannuksia. Palkkalinjana se tarkoittaa nolla miinus lomarahat vuosille 1992 ja 1993. Jos sellaista sopimusta ei synny, budjetti on pakko tehdä kovimman jälkeen. Myös devalvaatio on siinä tapauksessa lähellä. Muuten ei selvitä, nuori pääministeri merkitsi päiväkirjaansa 8. elokuuta 1991.

      TYÖNTEKIJÄJÄRJESTÖT eivät sopimisesta innostuneet. Ne tyrmäsivät kaikki hallituksen kaavailemat säästötoimet eivätkä pyynnöstä huolimatta esittäneet omiaan.

      Vaikka kaikki myönsivät kansantalouden romahduksen ja siitä seuraavan julkisen talouden ahdingon, kukaan ei halunnut hyväksyä pienintäkään puuttumista oman jäsenkuntansa etuihin.

      Viimein 19. lokakuuta yöllä puristettiin sovittelijaksi suostuneen Sorsan johdolla sopimus, jonka kustannusvaikutus olisi vastannut hallituksen tavoittelemaa 7,5 prosentin tasoa. Se olisi saatu laskemalla vakuutetun TEL-maksua neljä prosenttia sekä tulojen alennuksella, joka olisi vastannut 60 prosenttia lomarahasta.

      Työantajajärjestöt ja SAK:n Lauri Ihalainen hyväksyivät ratkaisun, mutta Paperiliiton Antero Mäki ja Metalliliiton Pehr-Erik Lundh sanoivat kiertelemättä haluavansa devalvaation.

      – ­Meidät on valittu nostamaan palkkoja, ei laskemaan niitä, Aho kertoo ay-johtajien sanoneen."

      Paperiliitto ja Metalliliitto ajoivat Suomen syvään lamaan 1990-luvulla. Liiton jäseniä pidetään pelinappuloina "valtapelissä", jossa kysymys ei ole vallasta, koska valtaa jota ei ole annettu, ei voi myöskään ottaa pois. Kysymys on vain ammattiliittojen päättäjien rettelöinnistä. Ryhmätyhmyyttä. Ei oppineiden toimia.

      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        ❤️ ­­N­­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      EK + kokkareet ja petturipersut ulisee, vääristelee ja puhuu sontaa. # PETOSJYTKY.

    • Anonyymi

      Ennen e-vaaleja tehdyn kassakaappisopimuksen mukaan taktisella äänestämisellä saadaan Marinin hallitukselle jatkokausi. Jos Marinista ei tule pääministeriä, Marin jättää puolueenjohdon Lindtmannille, josta tulee valtiovarainministeri . Demarit yrittää saada hallituksen nurin demarivetoisten liittopomojen avulla eli kysymys on vallankaappauksesta ja demokratian halventamisesta . Demarit pelaavat suurella riskillä koska jäsenet karkaavat liitoista Loimaan kassaan ja demarijäsenet vaihtavat puoluetta .

    • Anonyymi

      Sak-laiset roistot pakoittivat minut aikoinaan liittymän ammattiliittoon vasten tahtoaan

    • Anonyymi

      juuri loppui kolmen viikon joululoma,nyt jo täyis saada lakko aikaiseksi ja vielä pitkä viikonloppu ett pääsee ravintolaan ryyppäämään kun niitä palkkarahoja on vielä jäljellä.

    • Anonyymi

      Kyllä se on lahtarihallitus mikä hyökkää työntekijöitä ja työttömiä vastaan ek:n yllyttämänä. En kannata nykydemareita, mutta kannatan ehdottomasti liittoja.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa. Nyt ei anneta periksi.


    • Anonyymi

      Eroa ammattiliitosta ja liity YTK. Et saa ammattiliitoista mitään muuta kuin vasemmiston aivopesua ja sinut mm. pakotetaan lakkoilemaan. YTK:ssa olet vapaa.

      • Anonyymi

        Muuta kiinaan tai venäjälle niin olet vapaa ammattiliitoista :)


    • Anonyymi

      Moni vaihtaa YTK:hon. Siinä säästää 250-300 euroa puhtaana käteen joka vuosi. Eikä tarvitse lakkoilla.

      • Anonyymi

        Liiton jäsenyys on paljon arvokkaampaa kuin muutama satanen :D


    • Anonyymi

      Demareilla on käynnissä vallakaappaus eli tarkoitus on hajoittaa hallitus ja nostaa Antt Lintman valtiovarainministeriksi . Perustelu on että kansa äänesti e-vaaleissa väärin . Menettely on demokratian ja Eu-säännösten vastainen .

      • Anonyymi

        Ek tässä vallankaappusta yrittää tehdä asioilla mitkä ei hallitukselle kuulu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8086
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1493
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe