Äänestys ulkomailla

Anonyymi-ap

Somaleilla omat ennakkoäänestyspaikat

Kaikkea sitä pitää nähdä ennen kuin Suomi on tuhottu. Somaliassa on kaksi ennakkoäänestyspaikkaa. Siis kenelle?
Somalithan ovat tulleet Suomeen pakoon vainoa, väkivaltaa ja kuolemaa. He ovat saaneet Suomen kansalaisuuden, mutta oleskelevat Somaliassa niin suurin joukoin, että ulkoministeriö järjestää heille mahdollisuuden äänestää presidentinvaaleissa. Siis Suomen presidentin.

Ovat lomalla, eläkkeellä tai elävät muutoin vain Somaliassa. Suomen sossueuro on sielä 16 euron arvoinen ostovoimaltaan, joten elävät siellä kuin kuninkaat. Toki siellä voi olla myös suomalaisia kallispalkkaisia kehitysaputyöntekijöitä pröystäillen eläten.

Ennen kuin Somaliasta tulee Suomen elättämä osavaltio, meidän on muutettava lakejamme niin, ettei sossurahaa voi nostaa ulkomailla, eikä Suomessa käteisenä. Somalien maksukortteihin maarajoitukseksi Suomi.

Ketä somalit äänestävät? Pekka Haavistoa tietenkin. Kuka takaa, ettei sieltä tule 100.000 ääntä Haavistolle. Näinhän Bidenkin voitti postiäänillä USA:n vaalit.

9

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kirotut vihervassudemut !

      • Anonyymi
        UUSI

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        😋 ­­N­­­y­­m­f­­o­­m­­a­­­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18228171

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Yhtä hullua, kuin se, että KELA maksoi "suomalaisille" ISIS-taistelijoille kaikki mahdolliset tuet sinne kalifaattiin! Kyllä järjelle olisi sijaa tässä maassa!

      • Anonyymi

        Mistä tuon "faktan" keksit.


    • Anonyymi

      Ei se tyhmä oo joka pyytää, vaan se joka maksaa. Kannattaa toki muistaa että tuo hyysääminen "työllistää" byrokraatteja suuret määrät, ja aina pitää byrokraatteja lisää saada että "kasvaneet työt" pitää saada tehtyä.Olisiko hyysääminen vain tekosyy byrokraattien kasvun määrälle ?

    • Anonyymi

      Ulkomailla äänestävät Suomessa äänioikeutetut. Minäkin asuin joskus ulkomailla ja kävin siellä ollessa äänestämässä mm. pressanvaaleissa.

    • Anonyymi

      Somaliasta tulee tärkeitä ääniä eräälle ehdokkaalle...

    • Anonyymi

      Suomen somalit Somaliassa

      Kolmasosa Suomen kansalaisuuden omaavista jättää äänestämättä. Monilla esteenä on työ ulkomailla. Sen rinnalla jossain kaukaisessa maassa oleskelevan äänestäminen suurlähetystön toisen maan toimipaikassa tai -pisteessä on marginaalinen ongelma kansalaisoikeuksien kannalta.

      Todellinen kysymys on, miksi Mogadishuun ja Hargeisaan on tällaiset Nairobin suurlähetystön sivupisteet laitettu ja kuinka paljon niissä on henkilökuntaa.

      Syitä saattavat olla:
      - perheenyhdistämisen helpottaminen
      - somalien maahanmuuton Suomeen edistäminen
      - Somaliassa lomalla (eläkkeellä, Suomen sosiaaliturvalla elävien) olevien somalien auttaminen
      - konsulikyytien järjestäminen Somaliassa oleville Suomen somaleille
      - työperäisen viisumihakemuksen tekemisen helpottaminen (viime vuonna 21)
      - Suomen ulkomaankaupan edistäminen (vuonna 2022 tuonti Somaliasta oli tuhat euroa, ja vienti miljoona euroa – 2021 vienti 179 tuhatta). Eniten Somaliaan on 2022 viety lääkkeitä, 727 tuhatta euroa – kysyä voi kuka lääkkeet on maksanut.

      Suomesta lähetetään rahaa Somaliaan suuria summia. Rahalähetysten edistäminen tuskin on ulkoministeriön tehtävä, etenkin koska rahan alkuperä on KELAssa.

      Olisi tärkeää tietää kuinka paljon Somaliassa oleskelee Suomen kansalaisuuden saaneita somaleja ja kuinka moni heistä ennakkoäänesti presidentinvaaleissa. Tieto olisi niin kiusallinen suvakkien maahanmuuttounelmille, ettei sellaista tietoa julkisteta, vaikka se tiedetäänkin.

      Somalit ovat kaksoiskansalaisia, joten he voivat vapaasti kulkea Suomen ja Somalian väliä ilman viisumeja.

      Viime vuonna 1083 Somalian kansalaista haki turvapaikkaa Suomesta. Päätöksiä Migri teki 739 turvapaikanhakijalle: niistä 349 myönteistä ja 94 kielteistä. Ihmetellä voi, miksi somalit edelleen saavat turvapaikan Suomesta. Turvapaikkaturismista kertoo se, että hakijoista 45 oli saanut turvapaikan jo muualta EU:ssa.

      Perheenyhdistämispäätöksiä viime vuonna tehtiin somaleille: 1033 myönteistä, 249 kielteistä. Siis enemmän kuin turvapaikanhakijoita. Kaikki kummin kaimat eivät enää pääse Suomeen.

      Viime vuonna 3848 somalia haki oleskelulupaa. Päätöksiä Migri teki viime vuonna 6240, joista 4894 myönteistä ja 680 kielteistä. Päätösprosessi on tosi hidas. Osa kielteisen päätöksen saaneista saa kuitenkin jäädä Suomeen, jopa rikolliset saavat jäädä, vaikka heistä on tehty karkotuspäätös.

      Näiden lukujen valossa on talonpoikaisjärjellä selkeästi pääteltävissä, että somaleja pidetään edelleen kunniakansalaisina, joita Suomi palvelee kaikin mahdollisin keinoin – myös äänestysmahdollisuuden antamalla kotimaassaan oleskeleville Suomen kansalaisuuden saaneille.

    • Anonyymi

      Homma toimii näin:
      1. Alivuokraa Hekan vuokrakämppä eteenpäin kaverille.
      2. Elä kuin kuningas Somaliassa Kela goldin ja vuokratulojen avulla.
      3. Osta ylijääneillä tukirahoilla sijoitusasunto rantamaisemilla Somaliasta.
      4. Käy Suomessa, ettei Kela ala epäillä.
      5. Repeat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe