Laminaattilattia & kissa

kissanomistaja

Harkitsemme muuttoa asuntoon, jossa on uusi, tummapintainen laminaatti. Laminaatin merkistä tms. meillä ei ole mitään tietoa. Meillä on kissa, joka on melko rauhallinen, mutta välillä tietenkin leikkii hieman riehakkaammin. Kestääkö laminaatti kissan leikit, eli uskaltaako asuntoon muuttaa? Luin jonkin laminaattiliikkeen sivuilta, että laminaatti kestäisi koiran kynnet ja lasten leikkejä, onko totta? Meillä ei ole aikaisempaa kokemusta laminaattilattiasta.

12

7134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laminaattori

      kissan ja myös koiran leikit.

      • kolme kissaa

        eikä naarmun naarmua.


    • remonttimies

      ainoa materiaali laatan lisäksi mikä kestää kynsien kulutuksen, ihan huoleti vaan kissat irti

      • kissanomistaja

        Kiitos tiedoista, nyt uskallamme muuttaa huoletta ihanaan asuntoon!


    • Tintsu

      Jos ei ole ihan halpis niin kyllä kestää. Sutii ja liukuu.

      • yhdellä kissalla

        Menee nelipyöräluisua komiasti. Paradori ehjä, kissalla kylmä.


    • Pastilli

      Hei,

      Kissa ei varmaankaan onnistu jälkiä tekemään laminaattiin, mutta koira on sitten eri juttu. Ystävämme muuttivat juuri rakentamaansa taloon ja jo lattioita asentaessa huomasivat että imurista jäi jäljet makuuhuoneen laminaattiin. Sen enempää ajattelematta asensivat samaa laminaattia koko taloon. Perheeseen kuuluu 2 koiraa, joiden paino on alle 20 kilo/kipale ja nyt kun muutosta on kulunut kuukausi, on lattia täynnä kynnenjälkiä. Edustaja kävi tarkastamassa ja sanoi että tummaan laminaattiin jää jäljet väistämättä, eivätkä he ole korvausvelvollisia. Jäljet ovat edustajan mukaan normaaleja elämisen jälkiä.

      Kyseessä on muistaakseni Värisilmästä ostettu laadukas parketti, merkkiä en muista, mutta väri muistuttaa tummuudellaan Merbauta.

      Edustaja totesi, että tummassa laminaatissa jäljet näkyvät helpommin kuin vaaleassa, joten tulevaisuudessa itse ainakin valitsen vaaleamman laminaatin, mikäli vastaava tilanne tulee meille vastaan.

      • Reino

        Enpä ole värisilmäliikkeessä vielä laadukasta laminaattia nähnyt...Maksoiko laminaatti 22-30 euroa / m2? jos ei niin unohda sana laadukas!


      • -Taya-

        "laminaattia koko taloon" ja "tummaan laminaattiin jää jäljet väistämättä"! Kirjoitit kuitenkin,että kaverisi lattia oli värisilmästä ostettu laadukas parketti! Kumpikohan oli? Laminaatti on kovempaa ja kestävämpää. Parketin taas voi hio ja lakata uudelleen.


      • Laminaattori

        voi jäädä jälkiä edes niihin halvimpiin laminaatteihin. Toinen asia on, jos suulakkeeseen on juuttunut hiekan/kiven siruja, joilla saa kyllä jälkiä jäämään. Tuollainen ääni pitäisi kuulua raapivana ja "hälyyttävänä" äänenä. On aivan totta, että tummassa kuosissa näkyy hiekan,terävän kiven tai terävän metalliesineen hankausjälki helpommin kuin vaaleassa kuosissa.
        Useimmiten "imurin suulakkeen jättämissä jäljissä" on kysymyksessä lattianpintaan jääneeseen puhdistusainekalvoihin jääneet jäljet, mutta tässä uudisrakennuksessa ei varmaankaan vielä ole tällaisia kalvoja päässyt syntymäänkään.


      • Pastilli

        Juu, tosiaankin olin vahingossa kirjoittanut yhteen kohtaan parketti. En tätä tarkoittanut vaan kyseessä tosiaankin on laminaattilattia.

        Tarkemmin en hintaa muista, mutta kyseessä oli Värisilmästä ostettu Sommer Villa -laminaatti, väriltään joko 3-säleinen Merbau, tai astetta tummempi Flame Jarrah. Käsitykseni mukaan laadukkaita laminaatteja, eikä tosiaankaan halvimmasta päästä.

        Imurin suulakkeessa ei ollut hiekkaa imuroidessa, vaan kyseessä oli vanhan mallinen imuri, jossa ilmeisesti karvat olivat kuluneet lattiasuulakkeesta, jolloin muoviosa hankasi lattiaa imuroidessa jättäen jäljet jo tuossa vaiheessa lattiaan.


      • VääräLaminaatti

        En usko että laminaatissa on ollut mitään vikaa vaan lattiamateriaaliksi on valittu väärän kovuusluokan laminaatti vaadittuun käyttöön nähden. Laminaattien kovuuden menevät KL31-KL34, joista KL31 ja KL32 ovat pehmeimmät ja tarkoitettu lähinnä ihmisasumiseen. Laminaatit KL33 ja KL34 kestävät erinomaisesti lemmikkejä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe