Tuulivoima ja sen vastustus

Anonyymi-ap

Sinällään on mielenkiintoista seurata somessa käytävää kiihkeää keskustelua tuulivoimaa vastaan.
Täytyy myös todeta, että tuulivoiman kiihkeissä vastustajissa on myös semmoisia henkilöitä, jotka välillisesti hyötyvät osasta kuntaan suunnitteilla olevia tuulivoima puistoja.
Vai onko vastustus sitä, jos myllyt tulee liian lähelle omaa mökkiä/kesänvietto paikkaa. Niin silloin hanke on pahasta?
Mutta jos se on toisella puolen kuntaa ja minä en näe sitä, niin se ei silloin haittaa.

Tuo huttusenlehdon ottaminen uudelleen käsittelyyn on hyvä ja kannatettava asia.
Toivottavasti se ei kaadu nyt valtuustoon.

Terveisin:
Kunnassa kirjoilla oleva ja asuva.

12

830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Juuri näin. Jos mylly tulisi lähellekään niin ehdoton ei.
      Jos sitä ei näe, niin onpa hieno juttu.
      Vihreä siirtymä toteutuu.. Netissä on vaikka mitä salaliittoteorioita päättäjien hyvä veli-verkostoista ja mielikuvitushyötyjen jakamisista. Vastustajilla on juuri tämä hyvä veli/sisar- verkosto ja se voi todella hyvin. Voidaan naamioida tarvittaessa helposti myös demokratiaksi tai oikeastaan sen toteutumattomuudeksi.

      Demokratia (kreikan sanoista demos, 'tavallinen kansa' ja kratos, 'valta, hallita') eli kansanvalta on kansan valtaan perustuva valtiojärjestys. Demokratian perusajatuksena on, että hallintovallan edustajat nousevat kansan joukosta ja että hallintovalta toteuttaa kansan tahtoa. Lähde Wikipedia.

      Valitetaan esimerkiksi vahvistetusta äänestystuloksesta jälkikäteen ettei edustanut "oikeaa" kuntalaisten kantaa vaikkapa tuloksella 5-2.
      Eikö se ole juuri demokratiaa että äänestetään asioista ennalta suunnitellusti ja hyväksytään sitten se päätös mukisematta olipa se sitten mieluinen tai ei.
      Ja nimenomaan asioista äänestivät ne, jotka ovat siihen asemaan valittu aikanaan kuntalaisten antamien äänien perusteella. Ei omasta mielestään korkeasti koulutettu tuulivoiman vastustaja tätä niele, onhan hän nyt vähintään korkeammin koulutettu ja uskoo jo itsekin omiin oletuksiin totena.
      Hän on hankkinut ehkä kesämökin alueelta jonka läheisyyteen kaavaillaan tuulivoimaa. Nyt hän pahoittaa mielensä hankkeesta kuultuaan. Hän alkaa aktivoimaan muita "veljiä/sisaria" aatteen vuoksi ja alkaa puhumaan omia oletuksiaan tuulivoimasta faktoina.
      Muut lampaat nyökkäilevät perässä.
      Tästäpä tuulivoiman vastustaja saa itsetunnolleen pontta ja alkaa suoltamaan omia näkemyksiä ainoana totuutena netin lisäksi vaikkapa paikallislehtiin. Onhan hän nyt opiskellut ja muutkin aina hiljaa nyökkäilivät hyväksytysti kun tuli niille paasattua tuulivoiman haitoista. Hän ei liitä kirjoituksiin mitään eksaktia lähdeaineistoa tai tutkimustuloksia. Jo tehdyt tutkimukset voidaan kätevästi sivuuttaa vain toteamalla ettei pidä paikkaansa. Sitten ollaan samalla oletushuolissaan miten jonkin asian kävisi jos hanke toteutuisi. Tyyliin jos tädillä olisi munat niin se olisi sitten setä. Saavat olla kiitollisia, kun pelottelen ne tuulivoiman haitoista ihan kunnolla.
      Näillä ajatuksilla tuulivoiman vastustajat jatkaa eteenpäin.

      Kuka mediassa pitää eniten, näkyvämmin, useimmin toistoja ja koviten ääntä, se saakoon mennä tavan nyökyttelijöille täytenä totena. Venäjällä sitä kutsutaan propagandaksi.

      Propaganda on aatteen tai opin järjestelmällistä levitystä, jolla pyritään muokkaamaan mielipidettä. Propaganda on tavoitteellista, harkittua ja järjestelmällistä pyrkimystä manipuloida ihmisten uskoja, asenteita tai tekoja. Propaganda luo mielikuvia ja pyrkii hallitsemaan mieliä. Lähde Wikipedia

      Itse kaivan asioista faktaa ja teen johtopäätökset omilla aivoilla, siksi tämä vastaus.

    • Anonyymi

      Hirveetä itkua puskaradiossa joka päivä. Hohhoijjakkaa. Menee jo skitsoomiseks 😁 tuulivoima sitä, tuulivoima tätä. Naurettavaa itkemistä.

    • Anonyymi

      ammatti valittajat komppaa toisiaan.on hurmostilassa

    • Anonyymi

      Vuokra-asunnot ovat haluttuja läheltä rakennusvaiheessa.

    • Anonyymi

      Facebook ryhmissä päättäjät saa väkivaltauhkailuja jos eivät äänestä hanketta nurin. Haukutaan kunnanjohtajasta lähtien kaikki. Tehkää rikosilmoitus asiasta, siinäpä oppivat käytöstavoille.

    • Anonyymi

      Erillään pitäisi pitää työ ja aate kaupan kassallakin.

    • Anonyymi

      Täällä huudellaan nimettömänä, sentään puskaradiossa puhuvat omilla naamoilla ja nimillä.
      Aika raukkamaista, jos ei uskalla mielipidettään julkisesti ilmaista, miksiköhän?
      Kukaan järkevä ihminen ei anna anonyymien tällä palstalla huutelulle mitään arvoa💁

      • Anonyymi

        Niinpä, samat nillittäjät äänessä kokoajan.. Poistuin ainakin hetkeksi puskaradiosta, ei saa*tana jaksa kun aikuiset ihmiset itkee. Muuttakee muualle jos hiertää.


      • Anonyymi

        Anteeksi.. ja te olette? Se koira älähtää johon kalikka... Onneksi alennuit ja laskeuduit tänne neuvomaan että meillä on hankkeesta väärät mielipiteet ja huomiot. Poistuin hyvä tovi sitten puskaradiosta samasta ao syystä. Jos siellä et ole tätä mieltä hankkeesta niin saat tyyliin tur*paan. Ulosteen haistatus ja viskely oli myös muodissa. Kuka sellasta haluaa. Suomi vuonna 2024, Sonkajärvi. Aikuiset ihmiset! Nyt on ihmisten sananvapaudesta ja mielipiteistä kyse. Jos tuommoinen meno olisi hyväksyttävää niin sitten nykyinen kunnan päätöksentekojärjestelmä pitää heti romuttaa. Tilalle someäänestys! Pääsisi kellokkaat näyttämään piilevät monialaiset taitonsa ja puhdasoppisuutensa asiaan kuin asiaan. Eri mielipidettä olevat saisivat tuntea nahoissaan. Varauksella suhtaudun tulevaan äänestystulokseen (mikä se ikinä onkaan) onko valtuutetut saaneet tehtyä ratkaisunsa ilman painostusta.


    • Anonyymi

      Luetun perusteella tässä viestiketjussa on todettu ja tuotu julki asioita ja mielipiteitä kirjoittamalla. Ilman uhkailuja. Sitäkö et kestä? Haluaisit maalittaa jonkun väkivallan kohteeksi jossakin ryhmässä. Joku taisi kirjottaa demokratiasta. Pysy vain siellä puskaradiossa.

    • Anonyymi

      Tuulivoiman kannattajien naapuriin ne rupelit pitäs rakentaa ei muiden kiusaksi. Eiku ainiin, ei ne niitä omille nurkilleen halua jostain syystä.😅😅😅

    • Anonyymi

      Maanomistaja jonka maalla mylly on saa 2 prosenttia tuotosta eli voi nousta yli 40 000 e/ vuosi.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      637
      4708
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3519
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      154
      3221
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2479
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2329
    6. 252
      1877
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1467
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      97
      1354
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1349
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe