erilaisia migreeni lääkityksiä????

oziz

toivoisin vastauksia niiltä joilla on erilaisia
migreeni lääkkeitä käytössä.
itselläni on tällä hetkellä lääkärin määräämät
imigran radis 100mg ja sen kanssa otetteva clotam
200mg.Kohtaukseni kestää n.2 päivää, mutta lääkkeet eivät täysin poista kipua, mutta lievittävät niin että pärjään kohtauksen ylitse.
Olisin kiinnostunut kokeilemaan muitakin vaihtoehtoja joten suositelkaa niitä.Kiitos jo etukäteen!!!

18

13993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laama

      Mulla aloitettiin migreenin estoon epilepsialääke Topimax...tosin estoon on olemassa verenpainelääkityksestä masennuslääkkeisiin asti vaikka mitä. Topimaxista moni on saanut apua ja mullakin näyttää tosi hyvältä tämä aloitus. Ainut sivuoire on ollut lievää päivä väsymystä.

    • Tiina

      Triptaaneja on tietysti muitakin kuin Imigran, periaatteessa niiden tehossa ei ole isoja eroja, mutta käytännössä voi olla, että joku toinen triptaani auttaa paremmin tai huonommin. Yksi kaikkein tehokkaimmista on ehkä Imigran injektio, jota päivystyksessäkin saatetaan antaa. Se on hyvä myös silloin, jos migreeniin liittyy pahoinvointia, se rauhoittaa vatsan. Se on kallis, lääkekatto tulee pian täyteen, jos niitä usein käyttää. Ja kalliin ruiskeen ottaminen voi vielä epäonnistuakin, eikä se aina ole oma vika, vaan valmistajalta tulee myös viallisia ruiskuja! Toiset taas käyttävät nenäsuihkeita, mutta joillekin ei auta muu kuin injektio. Terv. nimim. Sivusta seurannut

      • Anonyymi

        Itselläni oli infektio joka toimi hyvin aikanaan , vaihde vuosien jälkeen ei ole migreeniä ollut


    • marian

      Minulla on käytössä kaksi eri triptaania, Imigran Radis 100 mg ja Maxalt Rapitab 10 mg. Molemmat tehoavat särkyyn hyvin, Imigran on minulle ehkä parempi, mutta Maxalt on suussa sulatettava eikä vaadi vettä kyytipojaksi, joten se on tietyissä tilanteissa paikallaan. Minulle ei ole näitten kanssa määrätty muita lääkkeitä.

      Estolääkkeistä on kokemusta lähinnä eri beetasalpaajia ja Topimax. Jälkimmäinen ei minulla tehonnut. Nyt beetasalpaaja Atacand 8 mg toimii, vasta kolmisen viikkoa olen sitä syönyt. Kaikkien estolääkkeidenkin vaikutukset ovat ihan yksilöllisiä, mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Toivoa vain sopii, että se oikea löytyy nopeasti, ettei koko apteekkia tarvitse kääntää ympäri.

      Olen myös syönyt jonkin aikaa Probalancea ja E-Epaa, jotka voivat vaikuttaa migreeniinkin, varsinkin kun alan olla vaihdevuosi-iässä (migreeni äityi ihan hurjaksi, muita vaihdevuosioireita on myös). En vain tiedä, joko näillä on vaikutusta, niitä kun mielellään pitää nauttia pidempään että saa niistä hyötyä.

      • relert

        Minulle tehoaa Relert-merkkinen lääke. Kallis mutta tehokas. Imigranista tulin vain paljon huonompaan kuntoon. Relertistä saan "hauskoja" sivuvaikutuksia: äänen käheytymistä ja kurkkua vähän kuristaa, mutta särky menee sillä. Burana ja Disperinikin auttavat toisinaan.


      • Yasuni
        relert kirjoitti:

        Minulle tehoaa Relert-merkkinen lääke. Kallis mutta tehokas. Imigranista tulin vain paljon huonompaan kuntoon. Relertistä saan "hauskoja" sivuvaikutuksia: äänen käheytymistä ja kurkkua vähän kuristaa, mutta särky menee sillä. Burana ja Disperinikin auttavat toisinaan.

        Jos kohtauksia on harvakseltaan, ei siis useita kertoja viikossa, voisit kokeilla myös koksibeja. Jonkin koksibi-ryhmän kipulääkkeen ottaminen yhtaikaa Imigranin kanssa tehoaa minulla paremmin sitkeisiin kohtauksiin, jotka uusivat, kun lääkkeiden vaikutus lakkaa. Maksimiannoksena on yksi/päivä, joka tietysti ylittyy migreeniin syötäessä. Siksi ne sopivat vain suhteellisen harvoin käytettäviksi.

        Koksibit eivät kuitenkaan sovi sydänsairaille.


      • migreenitar
        relert kirjoitti:

        Minulle tehoaa Relert-merkkinen lääke. Kallis mutta tehokas. Imigranista tulin vain paljon huonompaan kuntoon. Relertistä saan "hauskoja" sivuvaikutuksia: äänen käheytymistä ja kurkkua vähän kuristaa, mutta särky menee sillä. Burana ja Disperinikin auttavat toisinaan.

        Mullakin Relert toimii hyvin, mutta sivuoireena on kans kurkun kuristusta. Pari viikkoa sitte, kun Relert oli päässy loppumaan, sain kivun talttumaan, kun söin 1800mg Ibumaxia. Lääkäri on määränny mulle Relertien lisäksi 600mg Buranaa, jonka oon vaihtanut vastaavaan huomattavasti edullisempaan Ibumaxiin.


    • oziz

      kiitos jo tulleista vastauksista.
      muutama kysymys estolääkityksen käytöstä.
      Missä vaiheessa kannattaa ottaa estolääkitystä
      ja miten pitkään sen teho auttaa?
      Poistaako estolääkitys täysin migreeni kohtauksen?
      Minun migreenikohtauksien väli vaihtelee
      1-3kk välein ja alkaa yleensä joko vasemmalla puolella päätä ja siirtyy myöhemmin oikealle puolelle tai toisin päin.Omalla kohdalla aloitan lääkityksen vasta pahimmassa vaiheessa koska muuten lääkkeet pidentää kohtausjaksoa.

      • Tiina

        Näin Migreenin käypä hoito -suosituksessa:
        "Estohoito voidaan aloittaa, jos potilaalla esiintyy muutamia kohtauksia kuukaudessa, mutta se ei ole tarpeen tiheissäkään kohtauksissa, jos potilas on tyytyväinen kohtauslääkitykseen."

        Estolääkkeillä on sivuvaikutuksia ja siinä joutuu miettimään hyödyt ja haitat.


      • marian

        Sinulla on kohtauksia niin harvoin, ettei lääkäri ehkä suosittele estolääkitystä. Tiinan vastausta täydentääkseni: Estolääkitys ei välttämättä poista kaikkia kohtauksia, mutta sen on tarkoitus vähentää niitä merkittävästi. Ennen söin beetasalpaajia 2-4 kk:n kuureina, nyttemmin on jo pidemmätkin jaksot tulleet kysymykseen, kun migreenini on pahentunut. Ainakin beetasalpaajia voidaan määrätä niin pieninä annoksina, etteivät esimerkiksi vaikuta verenpaineeseen kovin paljon. Ehkä sivuvaikutuksetkin jäävät tulematta? Minulla ei ole tähän asti ollut sellaista estolääkettä, josta olisin saanut sivuvaikutusoireita.


    • Tiina

      Bongasin tähän vielä vähän tekstiä yhdestä Duodecim-lehdestä, kun satuin tämän näkemään:

      "Suuri osa kohtauksista on hoidettavissa tulehduskipulääkkeillä tai tulehduskipulääkkeen ja pahoinvointilääkkeen yhdistelmällä, kunhan niitä annetaan tarpeeksi suuri annos aikaisessa vaiheessa. Asetyylisalisyylihapon (esim. Asperiini) ja metoklopramidin (esim Metopram peräpuikko tai Primperan tabletti) yhdistelmä on osoitettu tehokkaaksi migreenikohtauksen yhteydessä. Suun kautta otetun lääkkeen imeytyminen saatta olla heikentynyt mahalaukun hidastuneen motiliteetin vuoksi, minkä vuoksi metoklopramidia on suositeltavaa ottaa ennen tulehduskipulääkettä tai ainakin samanaikaisesti sen kanssa."

      • kokeile

        migreenilääkitykselle voisit kokeilla akupunktiota. Se on auttanut omalla kohdalla tosi hyvin. Migr.kohtaukset loppuvat kuin seinään hoidon jälkeen ja hoito tehoaa noin puoli vuotta. Ennen migreenikohtauksia oli monta kertaa kuukaudessa.


    • Jopi

      Itse otan silloin kun migreeni on alkamassa tai ihan alkuvaiheessa 3kpl 400mg buranaa, eli siis 1200mg. Lääkäri sanoi, että buranasta ei muuten kohtaukseen ole apua, jossei ota tuota 1200mg annosta. Mutta jos se ei auta, tai on oikein paha otan Zomig 2,5mg. Se auttaa melkeinpä aina. Sain reseptin myös 5mg Zomigia mutta en ole sitä ainakaan vielä tarvinnut. Syön myös migreeninestoon bisoprololia.

      • migreenitar

        600 mg Buranaa 100kpl purkki, niin tulee särkylääkkeet edullisiksi ja etenkin, kun teet niin kuin minä, että vaihdat apteekissa edullisempaan merkkiin eli Ibumaxiin.


      • Jopi
        migreenitar kirjoitti:

        600 mg Buranaa 100kpl purkki, niin tulee särkylääkkeet edullisiksi ja etenkin, kun teet niin kuin minä, että vaihdat apteekissa edullisempaan merkkiin eli Ibumaxiin.

        Mä sain lääkäriltä reseptin 100kpl 800mg buranaa..Nyt tosin jo uusimista vailla..


      • migreenitar
        Jopi kirjoitti:

        Mä sain lääkäriltä reseptin 100kpl 800mg buranaa..Nyt tosin jo uusimista vailla..

        sitte vaan uusittamaan reseptiä ja merkki vaihtoon:)


    • Riitta

      Vuosia syönyt buranaa, lisänä Relert, mutta minulle liian hidasvaikutteinenn, jos särky alkaa yöllä. Kohta vuoden käyttänyt estolääkityksenä verenpainelääkettä (Orloc), josta ollut apua isojen kohtauskertojen jäädessä tänä aikana noin viiteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5884
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3114
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      55
      2506
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1153
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      40
      1131
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1094
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      917
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      823
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      801
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    Aihe