Lahtea ei johda nyt vaaleilla valittu valtuusto?

Anonyymi-ap

Valtuustoa viedään kuin pässiä narusta. Sille kerrotaan hymyilevin kasvoin ja kirkkain silmin asioita, osatotuuksia ja valheitakin, kuvitelmia ja odotuksia ja suurin valhe tulee siitä, että jätetään kertomatta ne kaikkein tärkeimmät tosiasiat. Valtuusto on enimmäkseen kumileimasin, joka vahvistaa Lahden johtotroikan päätökset.

Valtuustolle kerrottiin Kymiring tapauksessa satuja ja tarinoita mahtavista tuotto-odotuksista, mutta todellisia faktoja niiden perustaksi ei kerrottu lainkaan. Ei kerrottu, että ei ole todellisia rahoituslaskelmia, että onko riittävä rahoitus olemassa, että Kymiring saadaan valmiiks. Ei kerrottu, että ei ole olemassa tuotto- ja kululaskelmia seuraavien kymmenen vuoden ajaksi, jotta tiedettäisiin, paljonko kulujen jälkeen jää voittoa tuloslaskelman viivan alle vai tuleeko tappiota ja minkä verran! Tällä tavalla harhautettiin valtuusto tekemään päätöksiä, joilla ei ollut mitään todellisuuspohjaa. Nyt saavat veronmaksajat mennä kaivelemaan miljooniaan Iitin hiekkakuopasta – löytyisköhän ne sieltä?

Nyt valtuustolle on valehdeltu jälleen kerran, että ei ole mitään muuta vaihtoehtoa, kuin myydä Lahti Energia ja sitten kehuskellaan jo, kuinka valtavat tuotot saadaan tuon myynnin tuottojen sijoituksista hyville ja tuottaville rahoitusmarkkinoille. Mitään totuuspohjaa tuollaisille sijoitusunelmille ei nytkään voida esittää. Sijoitustoiminnassa on aina riskinsä. Taloustaito lehdessä 1/24 kerrotaan työeläkeyhtiöiden sijoitusten reaalituotoista pitkällä aikavälillä. Ne ovat 2,5 – 3,5 %. Mikäli eläkeyhtiöt ottaisivat enemmän riskiä, voitaisiin tuottoja nostaa arviolta 0,3 prosenttia.

Lisäksi ei ole lainkaan kerrottu Lahti Energian myynnin vaikutuksia Lahden kaupungin kilpailukykyyn ja asukkaiden ja yritysten houkuttelevuuteen muuttamaan Lahteen. Voimme helposti arvella, että sähkön siirtohintojen korotus ja kaukolämpöhintojen korotus vaikuttaa todella paljon Lahden kaupungin vetovoimaan heikentävästi. Kuka haluaisi muuttaa Lahteen, tai mikä yritys haluaisi sijoittaa toimintansa Lahteen, jos energia kustannukset ovat vaarassa nousta joka vuosi merkittävällä tavalla. Voi vain valita sellaisen paikkakunnan, jossa on nähtävissä sähkön siirtohinnoittelun vakautta ja kaukolämmön hinnoittelun vakautta. Vain sähköenergian voi kilpailuttaa!
Ulkomaiset sijoittajat, jotka ovat halukkaita ostamaan monopolitoimintoja, eivät sitä vakautta lupaa, eivätkä toteuta; heidän ainoa tavoite on saada mahdollisimman hyvä tuotto sijoittamilleen rahoille. Caruna on erinomainen esimerkki. Caruna konsernin liikevaihto oli vuonna 2022 484,6 miljoonaa euroa. Liikevoitto ennen poistoja oli 313,9 miljoonaa euroa eli 64,8 %. (Carunan omat sivut) Hyvin ne ulkomaiset sijoittajat saavat yrityksen tuottamaan, suorastaan kultakaivoksia ovat, vaikka sähköenergia markkinat ovat säädeltyjä ja silmällä pidon alaisia, mutta jos silmät on valvojilla suljettuina aina sopivasti, niin hyvin se menee.

Tällaisissa Lahti Energia seikkailuissa voi Lahden verotulot pudota merkittävän paljon ja työttömyys alkaakin kasvaa, kun yritykset alkavat siirtää toimintojaan halvempiin kuntiin. Lahti voi siis ajautua ojasta allikkoon.

Voidaan kysyä, miten Lahden päätökset ovat ajaneet Lahden tällaiseen rahoitusvajeeseen; turha siitä on syyttää valtiota tai muita tahoja. Lahden entisten päättäjien on syytä katsoa peiliin; on tehty liian kauan liian huonoja päätöksiä, joilla ei ole ollutkaan pitkän ajanjakson kantavuutta. Paskat on siis jo housussa, eikä sitä tilannetta korjata uusia virheitä tekemällä. On mentävä pyykille ja pestävä kunnolla. Sitä Lahdessa ei koskaan kuitenkaan tehdä.

Eikä pidä puhua toimintojen leikkauksista, vaan toimintojen kehittämisestä, että saadaan parempia tuloksia aikaan vähemmillä rahoilla. Monissa toiminnoissa on liikaa johtoportaita ja niitä johtotasoja leikkaamalla ja organisaatioita pelkistämällä ja yksinkertaistamalla ja päätöksen teon antamisen niille ihmisille, jotka tekevät ne työt, johtaa parhaisiin kehityskulkuihin ja säästöihin. Työntekijät ovat parhaita omien töidensä organisoijia.

On paljon muitakin vaihtoehtoja olemassa; pitää vain etsiä ja löytää ne todelliset hyvät ratkaisut, eikä tyytyä huonoihin ja vääriin ratkaisuihin.

Tämän saa kopioida ja jakaa.

5

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lahti on pöljä kaupunki.

      Täällä on demari-kokoomus likki, jotka tekevät päätökset valtuutettujen puolesta.

      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        🍒 ­N­­­y­m­­­f­­­o­m­a­­­a­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Kaikki sujuu sujuvasti 648 000 euroa konsultille ja varmasti myydään!

      Myynti on tilattu.

      Muita vaihtoehtoja ei tutkita.

    • Anonyymi

      Pöljyyttä on nykyisin runsaasti liikkeellä muuallakin, kuin Lahdessa .. ihan Eurooppaa myöten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe