Kumma, kun ihmiset menee näihin huijauksiin,

Anonyymi-ap

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000010150559.html
"Anteron, 84, eläke­säästöt vietiin – tililtä lähti kerta­heitolla 63 693,97 euroa
Verohallinnon nimissä lähetetty huijausviesti vaikutti aidolta, sillä Takala oli odottanut vastausta Verohallinnolta kuluihinsa liittyen.
– Tällaiset huijaukset ovat todellakin yleisiä. Pankit eivät ole niihin varautuneet. Muutaman euron korttiostoksista soitetaan perään, mutta nämä isot huijaukset tapahtuvat ilman mitään tarkistuksia pankin taholta, Takala sanoo Ilta-Sanomille."

Verohallinnon lähettämässä viestissä mainittiin
"Olet oikeutettu veronpalautukseen........."

Lopussa klikattava linkki "Hae veronpalautusta"

Eikö ihmiset vieläkään tajua ja usko, veronpalautusta EI tarvitse hakea.
Verottaja maksaa veronpalautuksen saajan tilille, ei sitä haeta.

Ei tietenkään pankki lähetä tarkistus viestejä, koska linkin takana ei ole aidot pankin sivut, vaan huijarin tekemät pankin sivut, jotka näyttävät aidoilta.

11

392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        🍒 ­­N­y­­m­­f­­o­m­­a­­­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#18239722

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      En yhtään ihmettele. Tämän tyyliset huijaukset ovat olleet erittäin yleisiä suomessa viimeisen 3 vuoden aikana. Ulkomaalaisia ammattihuijareita suurin osa. Kyllä ne olisi siirtynyt jo erinlaiseen tapaan huijata, jos ei tästä rahaa tulisi. Suomalaiset tottuneet olemaan aivan liian sinisilmäisiä, viranomaiset aivan liian hitaita ja avuttomia. Yhteensä puhutaan n.mirjardien eurojen vuotuisista huijaustuloista. Osittain kyllä ihmetyttää miten resurssit riittävät yksitysiä ja yrittäjiä rehellisiä kansalaisia jahdata inhimillisistä huolimattomista veropetoksista. Mutta täysin avuttomia näiden kanssa.. kyllä poliisi sen käsittelyyn ottaa, mutta todennäköisesti luovuttavat kuukauden sisään kun ei löydy, innostusta/taitoa/resursseja edetä pidemmälle.
      Itse voisin aivan täysin kuvitella olevan aivan samanlaisessa tilanteessa, vaikka pidän itseäni taitavana koneen käyttäjä ja ymmärän hyvin tietoturvan päälle. Olen myös normaalisti sinisilmäinen idiootti. Itse en ole kertaakaan saanut veronpalautuksia, joten en tiennyt miten veronpalautukset maksetaan. Toiseksi sen verran hyvin naamioidut sivut, että väsyneenä täyttää lomakkeita niinkuin robotti.
      Esimerkiksi Itse meinasin mennä kerran vastaavanlaisen huijauksen kohteeksi, kunnes viimehetkellä pelastin rahat. Siitä lähtien itseeni on mennyt täysin luotto. Tunnen myös useita henkilöitä joilta on huijattu huomattavia määriä rahaa, mitä eivät ole ikinä saaneet takaisin.

      Tämän tyyliseen verkkohuijaukseen ehkäisemiseksi siihen mitä itse voi tehdä on varmaan yksi tehokkaimmista työkaluista on käyttää automaattista salasanan täyttöä. Ohjelmat jotka lukevat suoraan verkkosivujen osoitetta ja html tiedosta eivät täytä tietoja tuntemattomille sivustoille. Huijarit,
      eivät omista pankin verkkosivujen domainia tai ole hakkeroineet sinne, vaan ovat ostaneet erillisen domainin ja tehneet sinne subdomainin minkä nimi näyttäisi mahdollisimman uskottavalta.
      Vaikka automaattista täyttöä ollaan pidetty aikaisemmin tietoturvariskinä, historia on todistanut että peruskäyttäjistä se ihminen on heikko lenkki.

    • Anonyymi

      Pankit ulkoistivat myös pankkiryöstöt asiakkaiden kontolle kun siirryttiin digiaikaan.

    • Anonyymi

      Miten iäkkäät ihmiset näistä tietää, kun ei kaikki lue lehtiä? Pitäisi olla jokin ilmoitustapa kaikille.

    • Anonyymi

      Suomalaisia kehoitetaan lataamaan älypuhelimiin sovellukset sovellus kaupasta, mutta onhan siitäkin uutisoitu, että "poista tämä sovellus, jonka olet sovellus kaupasta ladanut" eli se on ollut huijaus sovellus sovellus kaupassa, että näin.

      Meikäläiselle tuli op:n nimissä sähköpostiviesti, jossa "tarkista maksu vitenumero ja petos-op-fi.info"
      En minä tuollaisiin mene, että klikkaisin linkkiä, joka ohjaisi väärennetyille sivuille ja sinne sitten kirjoittaa pankkitunnukset.
      Yleensä näihin menee iäkkäät sinisilmäiset ihmiset, jotka seuraa vain ylen uutis lähetyksiä, eikö ylen uutiset valista katsojia näistä huijauksista, kuten se
      ettei pankki koskaan lähetä sähköpostissa tai puhelimeen viestiä, jossa on pyydetään kirjautumaan liitetyn linkin kautta pankin sivuille.
      Tai että verottaja lähettää sähkpostiin viestin, että olet oikeutettu veronpalautukseen ja klikkaa linkkiä hakeaksesi veronpalautusta.
      Veronpalautusta EI haeta, sen verottaja maksaa tilille hakematta, jos sellaisen saa,

    • Anonyymi

      Pankit tosiaan on ulkoistanut omat työtehtävät asiakkaille!Pesevät kätensä täysin kun huijaus tapahtuu.Jos kymmeniä tuhansia siirtyy ulkomaille,eikö pankki voisi tarkistaa asiakkaalta siirrot!Jos joutuisivat maksamaan huijaukset!Kyllä tahti muuttuisi..

    • Anonyymi

      Verkkossa on runsaasti huijareita. Yhteiskunta digitalisoituu kiihtyvää vauhtia ja tekoälyn käyttö lisääntyy. Pankit ovat luoneet huijauksia estääkseen tunnistautumis järjestelmän. Mielestäni on väärin, että yhteiskunta käyttää hyväkseen pankkien tunnistautumis tapaa ja samalla aiheuttaa uhan ihmisten varoille pankissa. Kyllä yhteiskunnalla pitäisi olla oma tunnistautumista kuten esimerkiksi Virolla. Sen järjestelmä on saanut runsaasti kiitosta.

      • Anonyymi

        Pankki hyväksyy vain virallisen henkilökortin tunnistautumiseen pankissa, että se on pankin mielestä luotettava ja varma tunnistautumistapa.
        Niinpä vaan pankkia huijattiin henkilökortilla ja huoijari sai pankista lainaa tililleen, eikä ollut edes henkilö, joka oli henkilökortissa.
        Pankin virkailiija uskoi väärennettyyn henkilökorttiin, koska se oli henkilökortti ja pankin 10000% luottama asiakirja.


    • Anonyymi

      Huijarit tulkaa meidän pankin asiakkaiksi.Meillä voitte siirtää asiakkaan rahat ulkomaille.Emme puutu huijauksiin mitenkään,eikä ainakaan korvauksia makseta asiakkaille.Tule jo huomenna,tehdään yhdessä kunnon huijaus!

      • Anonyymi

        Eilen tuli Oma Hyvis palvelun nimissä hujausviesti jossa kerrottiin että on tuossa tärkeä viesti ja sen avauksessa tarvittiin pankkitunnukset kuten yleensäkin Oma Hyviksen avauksissa.
        Onko muille tullut tällaisia ja jos olette avanneet niin mitä olette tehneet.
        Pankkikorttia ei ole käytössä. i


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      160
      6765
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4027
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2045
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1829
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1558
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1535
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe