Gender ja sukupuoli

Anonyymi-ap

Oikeastihan tämä on isompi asia ja koskettaa kaikkia, koko väestöä: sukupuoli on nyt lakia myöten määritelty uudelleen gender- eli sosiaalisen sukupuolen näkökulman määritelmän lähtökohdista. Biologinen sukupuoli sukupuolen määritelmän perustana on hylätty laissamme.

"Käytän jälleen lähteenäni SETA:n määritelmiä. Aloitetaan siitä, mitä tarkoittaa nainen ja mies? Molempiin viitataan sanoin ”toinen juridisista sukupuolista Suomessa ja yleinen sukupuoli-identiteetti.” Ihmislajin biologiasta ei puhuta sanallakaan – sen sijaan jaaritellaan yleisistä sukupuoli-identiteeteistä. Tällä taas viitataan ihmisen omaan sisäiseen ymmärrykseen sukupuolestaan tai sukupuolettomuudestaan. SETA näyttää olevan sitä mieltä, että sukupuoli on täysin subjektiivinen käsite, reaalimaailmasta irrotettu fiilis, joka on kunkin yksilön itse päätettävissä. Sukupuolemme siis määräytyy joidenkin epämääräisten päänsisäisten tuntemuksiemme mukaan. Tämäpä erikoista! Olisinpa tiennyt tämän, kun kuukautiseni alkoivat. Etenkin naiset olisivat välttyneet monilta ikäviltä kokemuksilta, jos he olisivat ymmärtäneet kokea itsensä miehinä."

Tämä siis koskee kaikkia ihmisiä. Oisko lain kumoamiseen perusteita? Minusta on, mutta pelkään että siinä samalla voidaan ajaa läpi myös muita kavennuksia naisten ja vähemmistöjen, erityisesti seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin. Saadut ja jo kerran hankitut oikeudet eivät välttämättä pidä. Kannattaa sivistää itseään.

5

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyse on siis biologisen sukupuolen määritelmään perustuvan sukupuolenmääritelmän muuttamisesta itsemäärittelyksi. Kuinka käy kaikkien aineistojen vertailukelpoisuuden, kun määritelmä muuttuu?

    • Anonyymi

      Eikö jo voitaisi hyväksyä, että trans ei ole seksuaalinen suuntautuminen (eikä siis seksuaalivähemmistöjen asia ajaa), eikä se ole biologinen sukupuoli (joten sen ei pidä muokata sukupuolen määritelmää)? Naisen ja lesbona toivoisin nais- ja seksuaalivähemmistöjärjestöjen keskittyvän ajamaan edustamiensa ihmisryhmien asiaa, eikä muiden asioita.

    • Anonyymi

      Minne voi mennä lesbona, ja tuntea kuuluvansa joukkoon sateenkaarivähemmistössään, kun mitään ryhmiä ei ole. Kun setakin tuntuu itselle vieraalta kun on lähestulkoon transasioita painottava.

      Missä naistenryhmät? Onko (nais)sukupuoli nykyään kirosana mutta miehet saavat pitää oman toimintansa kuten haluavat?
      En ole vulvallinen vaan nainen ja lesbo.

      • Anonyymi

        Just näin. Ja Naisasialiitto Unionikin on vain transasioita varten. Miksi naisten asiat eivät kiinnosta enää naisia? Hämmentävää!

        Samaan aikaan pornoistuminen ja naisiin kohdistuva alistus on yhä kovempaa kulttuurisella tasolla. Tavan alusvaatteetkin näyttävät lähinnä BDSM-leikeissä käytetyiltä naruilta. Samoin kuvasto kulttuurin puolella on alistusleikkejä normalisoivaa. Sellaista tyttölapset joutuvat kestämään!

        Siksi LHB-liitto ja Naisten rintama! Toivottavasti heillä olisi myös toimintaa paikallistasolla.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe