Taideteos jukolassa.

Anonyymi-ap

Howard Smithin trio on upea nähtävyys jukolan torilla. Miksi trio ei ole enemmän esillä kun hämeenlinnasta puhutaan. Esimerkiksi matkamessuille osallistui hämeenlinna tänä vuonna. Olisihan siellä voitu mainostaa trioa. Eilen olin taas ihailemassa tätä jukolan ylpeyttä, harmikseni oli lumityöt tekemättä. Aivan kuin lunta olisi työnnetty patsaalle välivarastointiin. Nyt päättäjät herätkää ja tehkää trio tunnetuksi.

17

175

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Voi herranjestas mitä te oikein vedätte siellä jukolassa?

   • Anonyymi

    Tarkoitatko sä niitä sirkusteltan tolpan näköisiä pylväitä?


  • Anonyymi

   Puhun juuri näistä pylväistä. Smith käytti rohkeasti kirkkaita värejä teoksissaan. Mielestäni hän oli ammentanut luovuuttaan 60 luvun hippie kulttuurista ja 60-70 lukujen psykedeliasta. Suomalainen taiteilija olisi varmaan luottanut enempi harmaan sävyhin. Nyt jo edes mennyt Smith on yksi suosikeistani. Haluaisin tehdä kunniaa hänelle ja nimetä jukolan torin Howard Smithin aukioksi.

   • Anonyymi

    Joo, samaa taidetta löytyy viereisestä kevyenliikenteenväylän tunnelista, taisi itse sivistyslautakunta käydä maalaamassa, sivistystä Jukolaan.


   • Anonyymi

    Siinä torilla kyllä on kieltämättä monenlaisia psykedeelejä vedetty vuosien mittaan. Ja kaikenlaista hippi- ja intiaani kulttuuria nähty.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joo, samaa taidetta löytyy viereisestä kevyenliikenteenväylän tunnelista, taisi itse sivistyslautakunta käydä maalaamassa, sivistystä Jukolaan.

    Sama pellelautakunta hävitti Jukolasta kirjaston ja päiväkodin, ja heidän sisar-lautakuntansa hävitti Jukolasta kauppakeskuksen.
    Ovat nyt varmaan tyytyväisiä nämä harvainvaltaiset poliittiset pellet omilla autoilualueillaan kun pienituloisilta vietiin kaikki, eihän heillä itselläänkään ole siellä peräkorvessa mitään, niin ei pidä aluekeskuksessakaan köyhillä olla mitään, sehän olisi ansaitsematonta etua.


  • Anonyymi

   Nyt kyllä verrataan trioa graffitiin. Howard Smith tunnettiin myös kuvittajana joten ei se nyt täysin metsään mene. Smith on kuitenkin hieman liian vähälle arvostukselle jäänyt suuri mestari. Koen että hänen työtään voitaisiin alkaa arvostaa enemmän ja se arvostuksen palautus voitaisiin alulle panna hyvinkin täällä jukolassa. Sivistyslautakunnasta sen verran että heitä nyt tosiaan yritän herätellä tämän tapauksen tiimoilta. Tuskin heistä on kukaan ollut maalaamassa nummen alikulkutunnelia. Kyllä se vaikuttaa enemmän paikallisten nuorten lupausten kädenjäljeltä. Graffiti on oma taiteenlajinsa ja upeaa nähdä kuinka sellainen on saanut huomiota myös jukolan/nummen alueella. Tulevat Don Porot ja Van Heltenit täällä aloittelevat uraansa. Alueellamme on varmasti paljonkin kätkettyä potentiaalia joka pitäisi saada paremmin esille. Sivistystoimi voisi ottaa nyt todellakin vastaan tämän kulttuurin hätäsanoman ja tehdä triolle kunniaa.

   • Anonyymi

    V*tun hyvä lumenkasausmesta se ainaskin on. Mahtuu puolen hehtaarin lumet.


   • Anonyymi

    Voihan sitä tietenkin jotkut kermaperseet pilata pienituloisten asumaalueen jollain sotkulla, mikseivät maalaile tätä roskaa omille kulmilleen.

    Kysehän on kokoomusnatsi sekrekaatiopolitiikasta, he kun ihmettelevät miksei suurempaa eriytymistä tapahdu huonon genetiikan alueella, joten sitä pitää kaikin keinoin jouduttaa.


  • Anonyymi

   Varmasti on psykedeelejä vedetty jukolan torilla. Trio on myös teoksena mielestäni psykedeelinen värit ja muodot. Kun teosta rupeaa katsomaan huomaa helposti kiertävänsä ympyrää teoksen ympärillä. Kukkapenkki ja penkit ovat kuin osa tätä teosta. Olisikohan jopa Smithiltä kysytty mielipidettä niistä, en tiedä. Varmaan arkkitehti suunnitellut torin ja Smith itse trion. Psykedelia jukolan torilla on tietysti asia erikseen jos psykedeelejä mietitään. Mielestäni alueen taiteen ja kulttuurin kannalta on tärkeää että torilla nautitaan mieluiten psykedeelejä tai kannabista. Bubrenorfiini ja amfetamiini ei juurikaan edistä taiteentekemistä. Tämä nyt on vain yhden ihmisen näkemys aiheeseen. Lisää taidetta kyllä jukolaan toivoisin. Assi sijaitsee jukolassa ja lähes poikkeuksetta sairaaloiden yhteyteen on hankittu taidetta. Veistos tai patsas saattaa hyvinkin olla tulossa ihan lähiaikoina jukolaan. Nyt vaan päättäjät vaatimaan jotain ainutlaatuista. Jukolan tori ja assin pääsisäänkäynti kun ovat lähes vastakkain saadaan jukolan bulevardille mahdollisesti molemmin puolin taidetta.

   • Anonyymi

    Vedä ihan rauhassa siellä kokoomksen etkoilla aineitasi, mutta älä sotke siihen muita. Pelle.


  • Anonyymi

   Mistä kokoomus ja natsit oikein tupsahti. Täällähän puhuttiin taiteesta. Mielestäni on hyvä että jukolaa nostatetaan. Myös ne pylväät ovat ihan kiva lisä jukolan torille.

   • Anonyymi

    Mistä huumeet oikein tupsahti kokoomuslaiseen päähäsi. Täällähän puhuttiin huumeista. Mielestäni on paska juttu että kokoomus on edes olemassa. Myös ne persut on paska lisä Suomen äärioikeistoon.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Mielestäni jukolan torilla voitaisiin järjestää natsit kettumäkeen mielenosoitus. Siellä voisi soittaa psykedeelistä trancea ja paikaalliset mimmit tanssia niin kuin tuossa you tube videolla.

   • Anonyymi

    Jaa ne väritetyt läskitkö?


  • Anonyymi

   Kyllä voi olla lihava tai hoikka. Kunhan vaan saadaan musiikkia ja bilekansaa torille.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liperi pääsi otsikoihin

   Murha (?) Liperin Onttolassa. Lukekaa itse, jos osaatte. https://yle.fi/a/74-20076779
   Liperi
   65
   3889
  2. Piruilua suhdekohusta? Anssi Heikkilä julkaisi kuvia "deitti-illasta" - Missä Pernilla Böckerman?!

   Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman voittivat viime vuonna Tanssii Tähtien Kanssa -kisan. Nyt heidän ympärillään kuhist
   Kotimaiset julkkisjuorut
   23
   3308
  3. Halpa on lapsen henki

   "POHJOIS-KARJALAN käräjäoikeus on antanut torstaina tuomionsa 4-vuotiaan lapsen kuolemaa koskevasta tapauksesta. Sebast
   Joensuu
   206
   3287
  4. Raideliikenne

   Kuka jäi junan alle?
   Kiuruvesi
   47
   3090
  5. Perhe surma

   Taas tapahtui surma. 37v mies murhasi vaimonsa. Heidän lapset 6 ja 8v eivät olleet teon sattuessa paikalla. Tätä se mata
   Joensuu
   90
   2435
  6. Kun kohtasin sinut muutit elämäni

   Se ei ole entisellään enää. Olen järkyttynyt ja jäänyt suuren hämmennyksen valtaan. Mitä tämä oli? En tiedä enää, mitä a
   Ikävä
   81
   1916
  7. Ranskan presidentti: Nato joukkoja Ukrainaan?

   Silloinhan Suomenkin pitäisi lähettää Ukrainaan joukkoja. Miltä kuulostaa? Macron ei sulje pois länsijoukkojen lähettäm
   Maailman menoa
   520
   1809
  8. Onko Martina ilkeä luonnostaan...?

   21 päivän pikadieetti laukaisi Juulialla karut seuraukset - Aitolehdeltä armoton kommentti ylipainoisista. Onko tuo nyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   252
   1694
  9. Oho! Pernilla Böckerman ja Riikka-äiti saivat kesämökille öky-yllätyksen -Katso ennen-jälkeen kuvat!

   Oho, aikamoinen öky-yllätys! Kyllä kelpaisi tämä. Tuo mökkiin aivan uutta ilmettä, käytännöllisyyttä ja rentoutumistilaa
   Suomalaiset julkkikset
   6
   1618
  10. Kertokaapas...

   Sellaiset miehet, miksi ei naisetkin, joilla on vaikeaa jutella täällä vastakkaisen sukupuolen kanssa, miksipä ei yleens
   Sinkut
   328
   1515
  Aihe