Siis näinkin voi käydä

Anonyymi-ap

12

225

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sievin Jakostenkallioiden 7:stä tuulivoimalasta 4 on sijoitettu aivan yleisessä käytössä olevan Leppäniementien varteen niin että lähimmän myllyn siivet pyörivät miltei tien päällä. Alueella vaara vaanii joka päivä ja hetki. Kuka tai mikä taho vastaa vahingoista?

  • Anonyymi

   Parin kuukauden sisään on tainnut katketa ja pudota tuulivoimalan lapa kolmella tuulivoima-alueella: Mustasaaressa (tuulivoima-alue avattu 2023), Raahessa ja nyt Jämijärvellä. Tästä voi päätellä, että lisää rikkoutumisia, putoamisia on tulossa. Siis Jakosissa tien käyttö on vaarallista ympäri vuoden. Mitä kunta sanoo tähän? Soivatko pienetkään kellot, että nyt pitäisi tehdä jotain?

   Jämijärven tuulivoima-alueella yksi lapa painaa 14 000 kg. Jakosten voimaloiden lavat ovat erikoispitkiä sen johdosta, että koska tälle alueelle ei kunnolla mahtunut tuulivoimaloita (mutta röyhkeästi tuulivoimafirma ja SIEVIN KUNTA silti runnoivat sinne nuo myllyt), niin jehut keksivät, että laitetaanpa ylipitkät siivet tehoa tuomaan, kun itse rungon korkeutta ei voinut lisätä. Voi tätä röyhkeyttä! Voi tätä hulluutta! Voi tätä tyhmyyttä!

   • Anonyymi

    Ja lisätään vielä, että koska tosiaan Jakosiin ei oikeasti mahtunut tuulivoimaloita siten, että olisi noudatettu sääntöjä tuulivoimaloiden oikeasta sijoittelusta, jepet päättivät, että hei, voilaaa, laitetaan tuulivoimalat ihan tien viereen, jotta jotenkuten mahtuvat. Einsteinit saa ideoita.


  • Anonyymi

   No kyllähän kaikkiin koneisiin ja laitteisiin tulee aina välillä vikoja. Ihan tilastollinen toden näköisyyskin erilaisille vioille on olemassa.

   Mutta kyllähän noissa tuulimyllyissä joku varo alue on, minkä sisällä ei kannattais ja saiskaan oleskella/asua/liikkua. Kyllä ne on laskeneet, mikä on riittävän suurella todennäköisyydellä turvallista aluetta, ja mikä ei oo.


   Ja minimaalisen pieni on se todennäköisyys kuitenkin, että joku varo alueen ulkopuolella teloisi itsensä sen takia, tai että tulis omaisuus vahinkoja, koska tuulimyllyn osia vois huonolla tuurilla lentää päälle.


   Eihän sitä tuolla samalla logiikalla esim maanteilläkään uskaltaisi liikkua, tai kuljettaa kuorma autoilla mitään.

   Tai edes metsässä kävellä tuulisella säällä.


   Mutta koittakaa nyt tuulivoimaa vastustavat hysteerikot tajuta, että nuo tuulimyllyt on tulleet jäädäkseen.

   Noita myllyjä on nykyään ympäriinsä tätä maata, isompien taajamien ulkopuolella, ja ympäri useimpia muitakin maita niitä on, ei niitä vain sievissä oo.

   Eikä muuten jollain suomi 24 sivustolla nariseminen auta yhtään mitään, mutta mielipiteenvapaus se tietysti on olemassa.

   Mutta mikä merkillinen obsessio se onkaan joillakin tämän Sievi palstan lukijoilla ja kirjoittajilla, vuodesta toiseen tuosta samasta tuulimylly asiasta valittaa ja lässyttää.

   Eikö joillakin/jollain tosiaan oo mielessä mitään muuta, kuin tuulimyllyt?

   Lähes samanlainen pakkomielle, kuin oli tarujen/kirjallisuuden Don Quijotelle ne tuulimyllyt, joita vastaan hän hourupäisenä peitsillä taisteli.

   Noh, en minäkään niistä myllyistä tykkää, mutta pitää yrittää ymmärtää miksi niitä on rakennettu, ei niitä pelkästään kenenkään kiusaksi tehdä, vaan sähköenergian tuottamiseen/ainakin hämäyksen vuoksi, laskennallisen tuotantokapasiteetin lisärakentamiseen, kun ilmastohysteerikoiden manipuloimana ja painostamana suomi eu: n jäsenenä joutuu yrittää tuottamaan entistä suuremman osan sähköstä muilla kuin fossiilisilla polttoaineilla.

   Kaikki ilmasto hysteerikot tyytyväisiä, kun on edes teoriassa mahdollisuus tuottaa riittävä osuus energiasta jollain "vihreällä tavalla".
   Tämä porukka tosin ei vaan tunnu millään tajuavan sitä, että kun ei tuule, niin ei niistä tuuliturbiineista tuu sähköäkään.


   Ja onhan noissa myllyissä edes yks hyvä hyvä puoli, että jos ne toimii, eivätkä oo rikki/huollossa, ja sattuu myöskin tuulemaan tarpeeksi, niin pörssisähkön pitäisi silloin olla suht koht halpaa. Osin sitä tosin myös verotuksellisista syistäkin. Eli tuota tuulivoimaa tuetaan verovaroin, niin että se olisi "keinotekoisesti" esim ydinsähköä halvempaa.

   Tuuleton sää ja myllyjen satunnaiset tekniset viat tietysti ongelmana aina silloin tällöin, riittävän tuulen puute ongelmana kyllä turhankin usein.


   Mutta suomessa nyt aika rajalliset mahdollisuudet yrittää tuottaa muuta uusiutuvaa energiaa kuin tuulivoimaa. Vesivoimaa ei oo läheskään tarpeeksi, ja aurinko voimalat ei toimi kunnolla, kuin noin puolet vuodesta.

   Ydinvoiman lisärakentaminen olis tietysti paras ratkaisu, ja niitä pitäisikin tehdä lisää. Verotussyistä ei rakenneta tarpeeksi ydinvoimaa , kun halutaan tukea tuulivoimaa.

   Harmi vaan kun sievissä ei oo tarpeeksi isoja vesistöjä, ei läheskään tuo väärä joki tai nuo pienet järvet riitä ydinvoimalan jäähdytysveden tarpeisiin. Sillä muuten Sievi voisi olla suht koht hyvä paikka ydinvoimalan rakennus paikaksi...

   Siis ihan vain tuulimyllynvastustajien taikka viherpiipertäjien kiusaksi pitäis lisää ydinvoimaloita rakentaa. Saisitte uuden valittamisen aiheen.😊
   Tosin jos se minusta olis kiinni, niin lähes kaikki sähkö tuotettaisiin tässäkin maassa etupäässä vain kivihiilivoimalla niinkuin ennenkin. Päästöistä viis.


   Mutta tuo tuulivoiman vaaroista höpöttäminen on ihan naurettavaa.

   Ajattele niitä vaikka turhanpäiväisinä ilmastohysterian monumentteina.


   Ps Tänäänkin on tuullut niin hyvin, että luulisi energiaa noista myllyistä tulevan tarpeeksi, mutta fingridin ennustetta kun katsoo, niin eipäs tuukkaan.

   Ja huomiseksi (6.2.) kun on pakkaspäivä tulossa, niin tuulivoimaennuste iltapäivällä peräti huimat 0 MW.
   Se on ihan turhaa mielistelyä, teeskentelyä ja tekopyhyyttä yrittää "näytösmielessä" pienessä suomessa vähentää päästöjä, kun jossain Intiassa, Kiinassa ja Venäjällä tuotetaan ihan entiseen malliin esim kivihiilellä sähköä.
   Niin myös Puolassakin, myyvät sitä sitten esim Saksaan.

   Ja jotta ilmastohysteerikotkin sais raivarin, tuulimylllynvastustajien lisäksi, niin toteaisin myös, että koko väite ilmaston lämpenemisestä on mun mielestäni ihan puppua, ja keksitty juttu.


   Samaa sarjaa sen koronahysterian kanssa, ja itse asiassa ne kiivaimmat koronahysteerikot olivat/ovat edelleen myös ilmastohysteerikkoja.

   Ja hourupäisyydessään näiden kanssa lähes samaa tasoa ovat tuulimyllyjen vastustajat. Ja mielestäni myös Pekka Haaviston kannattajat, jotka tosin eivät taida myllyjä vastustaa, vaan haluaisivat varmaankin koko keski/pohjois suomen myllyjä täyteen..

   • Anonyymi

    Lässyn lässyn.


   • Anonyymi

    Joo, sinä olet vasttuunpakoilija ja muka nuoleskelet joka taholle, mutta taidat olla itse vuokraamassa metsiäsi tuulivoimafirmoille ja nyt jännität, toimiiko Sievin kunta entiseen malliin tyhmästi ja myöntää lupia vääriin paikkoihin tuleville tuulivoimaloille juuri sinunkin metsiisi vai onko Sievin kuntaan jostain kumman syystä kotiutunut lisää järkeä, eikä enää anneta lupia tuulivoimaloille joista tulisi olemaan paljon haittaa eli sinä et saakaa omia myllyjä ja myllytuloja. Arvasinko oikein. Taisinpa arvata.

    Ja mitä mieltä olet siitä, onko Jakosissa noudatettu suojaetäisyyksiä, kun tuulivoimalan lavat pyörivät melkein tien päällä? Vai ajatteleeko Sievin kunta ja ajatteletko sinä, että sekin matka lasketaan suojaetäisyydeksi, joka on maasta ylöspäin tuulivoiman lapaan 🤣 En ihmettelisi. Siitähän saadaan muutama kymmenen metriä suojaetäisyyttä lisää sievin laskuopilla. Pitää kuitenkin valistaa, että tämä pystysuora linja ei kelpaa suojaetäisyydeksi, koska kappaleet painovoiman johdosta putoavat kohti maata ja matkan pituus lisää putoavan kappaleen iskuvoimaa.


   • Anonyymi

    "Kyllä ne on laskeneet, mikä on riittävän suurella todennäköisyydellä turvallista aluetta, ja mikä ei oo.

    Ja minimaalisen pieni on se todennäköisyys kuitenkin, että joku varo alueen ulkopuolella teloisi itsensä sen takia, tai että tulis omaisuus vahinkoja, koska tuulimyllyn osia vois huonolla tuurilla lentää päälle."

    Niin kukahan varoalueen on laskenut, jos tuulivoima-alueen seitsemästä tuulivoimalasta neljä myllyä on aivan yleisessä käytössä olevan tien varressa ja lähimpänå olevan tuulivoimalan siivet pyörivät miltei tien päällä. Et näytä tietävän tuulivoimasta juurikaan mitään, mutta jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä, vaikka siinä ei ole juurikaan oikeaa tietoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Kyllä ne on laskeneet, mikä on riittävän suurella todennäköisyydellä turvallista aluetta, ja mikä ei oo.

    Ja minimaalisen pieni on se todennäköisyys kuitenkin, että joku varo alueen ulkopuolella teloisi itsensä sen takia, tai että tulis omaisuus vahinkoja, koska tuulimyllyn osia vois huonolla tuurilla lentää päälle."

    Niin kukahan varoalueen on laskenut, jos tuulivoima-alueen seitsemästä tuulivoimalasta neljä myllyä on aivan yleisessä käytössä olevan tien varressa ja lähimpänå olevan tuulivoimalan siivet pyörivät miltei tien päällä. Et näytä tietävän tuulivoimasta juurikaan mitään, mutta jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä, vaikka siinä ei ole juurikaan oikeaa tietoa.

    Oon itseasiassa aika hyvinkin noista tuulimyllyasioista perillä. On joutunut ihan korkeakoulutasolla noita uusiutuvaan energiantuotantoon liittyviä asioitakin opiskelemaan, ja vaikken oo esim niiden tuulimyllyjen fani itsekkään, niin mulla on mielestäni aika laaja kokonaiskuva niiden hyödyistä ja haitoista.

    Siksi niiden hysteerinen vastustaminen ja pelkääminen on mielestäni lähinnä huvittavaa.

    Ihan turhia pelkoja ja ennakkoluuloja.


    Sinä taidatkin olla luultavasti joku tuulivoimaloita jostain ideologisista syistä fanaattisesti vastustava hysteerikko, jolla luultavasti ei oo kuin epämääräistä "mutu" tietoa asiasta, tai korkeintaan jostain tuulivoimaa vastustavilta nettisivuilta omaksuttuja virheellisiä tietoja ja uskomuksia.

    Mutta luulo ei oo tiedon väärti.

    Tai mahdollisesti oot muuntunut koronahysteerikosta tuulimyllyhysteerikoksi... Selittäisi tuota fanaattisuuttasi asiaan liittyen.

    Tulit ehkä entistäkin hourupäisemmäksi otettuasi esim sen viidennen piikin, ja sivuvaikutuksena on tullut siis pelko tuulimyllyn alle jäämisestä. Ja ties mitä muuta...


    Mikä ihmeen pakko niiden myllyjen lähistöllä on asua tai kulkea, jos ne noin pelottaa. Muuta vaikka keskelle kirkonkylää asumaan, niin loppuu ehkä nuo myllyfobiat. Tai johonkin isoon kaupunkiin, siellä ei tuulimyllyt taatusti ahdista, ainakaan visuaalisesti.

    Kuten sanotaan, " out of sight, out of mind"., eli "pois näkyviltä, pois mielestä".

    Luultavasti ne myllyt on tuossa hysteerikkojen mainitsemassa paikassa sen takia niin lähellä tietä, koska ei oo muutaman myllyn takia kannattanut /tarvinnut uutta tietä mihinkään syrjäseudulle rakentaa.

    Aika iso turva etäisyys niillä myllyllä kuitenkin pitäis olla sekä taloihin että teihin, ainakin jos niitä ohjeita ihan kirjaimellisesti noudatetaan, että aika yllättävää, jos ne noinkin lähelle tietä on tehty, mutta kyllä tuossa on ihan varmasti syynsä ollut, ja riittävän tarkka riskinarviointikin tehty. "Sillä: "ei mikään oo niin viisas, kuin insinööri"

    Ja todennäköisyys sille, että jotain sattuu tuulimyllyistä hajoamaan/irtoamaan juuri silloin, kun herra/rouva x sattuu olemaan myllyn vieressä, on nykyisillä liikennemäärillä äärimmäisen pieni, luultavasti suunnilleen yhtä pieni kuin että saisit isomman lottovoiton. Eihän tuossa nyt sentään mikään isompi ja vilkkaampi tie mee lähimaillakaan, eikä oo paljon mitään asutustakaan.

    Ja jos tuuliolosuhteet on hyvät, niin paikkahan on suorastaan erinomainen tuulimyllyille.


    Taitaa osaa ihmisistä vaan käydä kateeksi, jos esim maanomistaja hyötyy noista myllyistä, ja muut ei saa mitään. Kypsykää siihen.

    Taidatte myllyjen vastustajat olla pohjimmiltaan samanlaista anarkisti porukkaa, kuin jotain esim metsänkaatoa vastustavat luontoaktivistit...


    Ihan naurettavaa kyllä tuota tuulimyllyvastaista propagandaa on levittää.

    Tosin sananvapautta tietysti saa käyttää, jos siltä tuntuu.

    Kaikenmaailman änkyröitä on Sievi kyllä täynnä. Kuten tämä Sievi palstakin...Välillä kyllä tuntuu , kuin että esim koko kalajokilaakson änkyräporukka olis kasaantunut tälle sievin palstalle...

    Kyllä ne tuulivoimaloiden riskit on ihan varmasti laskettu, ja otettu tarpeelliset asiat huomioon niin hyvin, kuin on voitu, ja on ollut tarpeellista.

    Tuolla samalla logiikalla, että tuuli myllyn osat tippuu päälle, taidat pelätä muitakin energiantuotantoon liittyviä asioita, esim sähkölinjoja, ja jos oikein todellinen hourupää oot niin kammoat varmaan myös matkapuhelimien tukiasemia. Voi kauheaa, sähkömagneettista säteilyä...


    Kas kun ette mitään ääniä niistä myllyistä enää kuule nykyään , välillähän se tuntui että niistä tuli vaikka minkälaista matalataajuuksista ääntä, kymmenien kilometrien päähän, joka romutti tuulivoimahysteerikoidrn henkistä terveyttä, jne... Nyt siis on muodissa siis niiden mekaaninen hajoaminen. Kiintoisaa.

    Jossain Asterix sarjakuvassa obelix pelkäsi että taivas tippuu niskaan. No, se lienee turha pelko, tosin tottahan sinäkin seuraat kauhuissasi esim meteoriittien lento ratoja iltasanomista, tms tiedonlähteestäsi.


    Tai ties vaikka joku ukrainan sodasta harhautunut drone/ohjus iskeytyy päällesi juuri silloin, kun oot metsässä jotain puita halaamassa, samalla kun kauhusta täristen katsot yli 100 m päässä olevaa tuuliturbiinia, ja pelkäät että milloin se sinkoaa päällesi roottorin siipiä, tai muita osia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oon itseasiassa aika hyvinkin noista tuulimyllyasioista perillä. On joutunut ihan korkeakoulutasolla noita uusiutuvaan energiantuotantoon liittyviä asioitakin opiskelemaan, ja vaikken oo esim niiden tuulimyllyjen fani itsekkään, niin mulla on mielestäni aika laaja kokonaiskuva niiden hyödyistä ja haitoista.

    Siksi niiden hysteerinen vastustaminen ja pelkääminen on mielestäni lähinnä huvittavaa.

    Ihan turhia pelkoja ja ennakkoluuloja.


    Sinä taidatkin olla luultavasti joku tuulivoimaloita jostain ideologisista syistä fanaattisesti vastustava hysteerikko, jolla luultavasti ei oo kuin epämääräistä "mutu" tietoa asiasta, tai korkeintaan jostain tuulivoimaa vastustavilta nettisivuilta omaksuttuja virheellisiä tietoja ja uskomuksia.

    Mutta luulo ei oo tiedon väärti.

    Tai mahdollisesti oot muuntunut koronahysteerikosta tuulimyllyhysteerikoksi... Selittäisi tuota fanaattisuuttasi asiaan liittyen.

    Tulit ehkä entistäkin hourupäisemmäksi otettuasi esim sen viidennen piikin, ja sivuvaikutuksena on tullut siis pelko tuulimyllyn alle jäämisestä. Ja ties mitä muuta...


    Mikä ihmeen pakko niiden myllyjen lähistöllä on asua tai kulkea, jos ne noin pelottaa. Muuta vaikka keskelle kirkonkylää asumaan, niin loppuu ehkä nuo myllyfobiat. Tai johonkin isoon kaupunkiin, siellä ei tuulimyllyt taatusti ahdista, ainakaan visuaalisesti.

    Kuten sanotaan, " out of sight, out of mind"., eli "pois näkyviltä, pois mielestä".

    Luultavasti ne myllyt on tuossa hysteerikkojen mainitsemassa paikassa sen takia niin lähellä tietä, koska ei oo muutaman myllyn takia kannattanut /tarvinnut uutta tietä mihinkään syrjäseudulle rakentaa.

    Aika iso turva etäisyys niillä myllyllä kuitenkin pitäis olla sekä taloihin että teihin, ainakin jos niitä ohjeita ihan kirjaimellisesti noudatetaan, että aika yllättävää, jos ne noinkin lähelle tietä on tehty, mutta kyllä tuossa on ihan varmasti syynsä ollut, ja riittävän tarkka riskinarviointikin tehty. "Sillä: "ei mikään oo niin viisas, kuin insinööri"

    Ja todennäköisyys sille, että jotain sattuu tuulimyllyistä hajoamaan/irtoamaan juuri silloin, kun herra/rouva x sattuu olemaan myllyn vieressä, on nykyisillä liikennemäärillä äärimmäisen pieni, luultavasti suunnilleen yhtä pieni kuin että saisit isomman lottovoiton. Eihän tuossa nyt sentään mikään isompi ja vilkkaampi tie mee lähimaillakaan, eikä oo paljon mitään asutustakaan.

    Ja jos tuuliolosuhteet on hyvät, niin paikkahan on suorastaan erinomainen tuulimyllyille.


    Taitaa osaa ihmisistä vaan käydä kateeksi, jos esim maanomistaja hyötyy noista myllyistä, ja muut ei saa mitään. Kypsykää siihen.

    Taidatte myllyjen vastustajat olla pohjimmiltaan samanlaista anarkisti porukkaa, kuin jotain esim metsänkaatoa vastustavat luontoaktivistit...


    Ihan naurettavaa kyllä tuota tuulimyllyvastaista propagandaa on levittää.

    Tosin sananvapautta tietysti saa käyttää, jos siltä tuntuu.

    Kaikenmaailman änkyröitä on Sievi kyllä täynnä. Kuten tämä Sievi palstakin...Välillä kyllä tuntuu , kuin että esim koko kalajokilaakson änkyräporukka olis kasaantunut tälle sievin palstalle...

    Kyllä ne tuulivoimaloiden riskit on ihan varmasti laskettu, ja otettu tarpeelliset asiat huomioon niin hyvin, kuin on voitu, ja on ollut tarpeellista.

    Tuolla samalla logiikalla, että tuuli myllyn osat tippuu päälle, taidat pelätä muitakin energiantuotantoon liittyviä asioita, esim sähkölinjoja, ja jos oikein todellinen hourupää oot niin kammoat varmaan myös matkapuhelimien tukiasemia. Voi kauheaa, sähkömagneettista säteilyä...


    Kas kun ette mitään ääniä niistä myllyistä enää kuule nykyään , välillähän se tuntui että niistä tuli vaikka minkälaista matalataajuuksista ääntä, kymmenien kilometrien päähän, joka romutti tuulivoimahysteerikoidrn henkistä terveyttä, jne... Nyt siis on muodissa siis niiden mekaaninen hajoaminen. Kiintoisaa.

    Jossain Asterix sarjakuvassa obelix pelkäsi että taivas tippuu niskaan. No, se lienee turha pelko, tosin tottahan sinäkin seuraat kauhuissasi esim meteoriittien lento ratoja iltasanomista, tms tiedonlähteestäsi.


    Tai ties vaikka joku ukrainan sodasta harhautunut drone/ohjus iskeytyy päällesi juuri silloin, kun oot metsässä jotain puita halaamassa, samalla kun kauhusta täristen katsot yli 100 m päässä olevaa tuuliturbiinia, ja pelkäät että milloin se sinkoaa päällesi roottorin siipiä, tai muita osia.

    En jaksanut lukea monisanaista kirjoitustasi juurikaan ensimmäistä kappaletta pidempään, mutta siihen liittyen totean, että arvostan kyllä koulutusta, mutta se ei vielä kerro henkilön pätevyydestä mitään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Kyllä ne on laskeneet, mikä on riittävän suurella todennäköisyydellä turvallista aluetta, ja mikä ei oo.

    Ja minimaalisen pieni on se todennäköisyys kuitenkin, että joku varo alueen ulkopuolella teloisi itsensä sen takia, tai että tulis omaisuus vahinkoja, koska tuulimyllyn osia vois huonolla tuurilla lentää päälle."

    Niin kukahan varoalueen on laskenut, jos tuulivoima-alueen seitsemästä tuulivoimalasta neljä myllyä on aivan yleisessä käytössä olevan tien varressa ja lähimpänå olevan tuulivoimalan siivet pyörivät miltei tien päällä. Et näytä tietävän tuulivoimasta juurikaan mitään, mutta jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä, vaikka siinä ei ole juurikaan oikeaa tietoa.

    "että aika yllättävää, jos ne noinkin lähelle tietä on tehty, mutta kyllä tuossa on ihan varmasti syynsä ollut, ja riittävän tarkka riskinarviointikin tehty. "Sillä: "ei mikään oo niin viisas, kuin insinööri""

    Ei mitään todellista syytä ole ollut eikä riskiarviointeja ole tehty. Näitä koulutuksia ei kannata täällä korostaa, koska tyhmät päätökset kertovat totuuden "viisaudesta".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oon itseasiassa aika hyvinkin noista tuulimyllyasioista perillä. On joutunut ihan korkeakoulutasolla noita uusiutuvaan energiantuotantoon liittyviä asioitakin opiskelemaan, ja vaikken oo esim niiden tuulimyllyjen fani itsekkään, niin mulla on mielestäni aika laaja kokonaiskuva niiden hyödyistä ja haitoista.

    Siksi niiden hysteerinen vastustaminen ja pelkääminen on mielestäni lähinnä huvittavaa.

    Ihan turhia pelkoja ja ennakkoluuloja.


    Sinä taidatkin olla luultavasti joku tuulivoimaloita jostain ideologisista syistä fanaattisesti vastustava hysteerikko, jolla luultavasti ei oo kuin epämääräistä "mutu" tietoa asiasta, tai korkeintaan jostain tuulivoimaa vastustavilta nettisivuilta omaksuttuja virheellisiä tietoja ja uskomuksia.

    Mutta luulo ei oo tiedon väärti.

    Tai mahdollisesti oot muuntunut koronahysteerikosta tuulimyllyhysteerikoksi... Selittäisi tuota fanaattisuuttasi asiaan liittyen.

    Tulit ehkä entistäkin hourupäisemmäksi otettuasi esim sen viidennen piikin, ja sivuvaikutuksena on tullut siis pelko tuulimyllyn alle jäämisestä. Ja ties mitä muuta...


    Mikä ihmeen pakko niiden myllyjen lähistöllä on asua tai kulkea, jos ne noin pelottaa. Muuta vaikka keskelle kirkonkylää asumaan, niin loppuu ehkä nuo myllyfobiat. Tai johonkin isoon kaupunkiin, siellä ei tuulimyllyt taatusti ahdista, ainakaan visuaalisesti.

    Kuten sanotaan, " out of sight, out of mind"., eli "pois näkyviltä, pois mielestä".

    Luultavasti ne myllyt on tuossa hysteerikkojen mainitsemassa paikassa sen takia niin lähellä tietä, koska ei oo muutaman myllyn takia kannattanut /tarvinnut uutta tietä mihinkään syrjäseudulle rakentaa.

    Aika iso turva etäisyys niillä myllyllä kuitenkin pitäis olla sekä taloihin että teihin, ainakin jos niitä ohjeita ihan kirjaimellisesti noudatetaan, että aika yllättävää, jos ne noinkin lähelle tietä on tehty, mutta kyllä tuossa on ihan varmasti syynsä ollut, ja riittävän tarkka riskinarviointikin tehty. "Sillä: "ei mikään oo niin viisas, kuin insinööri"

    Ja todennäköisyys sille, että jotain sattuu tuulimyllyistä hajoamaan/irtoamaan juuri silloin, kun herra/rouva x sattuu olemaan myllyn vieressä, on nykyisillä liikennemäärillä äärimmäisen pieni, luultavasti suunnilleen yhtä pieni kuin että saisit isomman lottovoiton. Eihän tuossa nyt sentään mikään isompi ja vilkkaampi tie mee lähimaillakaan, eikä oo paljon mitään asutustakaan.

    Ja jos tuuliolosuhteet on hyvät, niin paikkahan on suorastaan erinomainen tuulimyllyille.


    Taitaa osaa ihmisistä vaan käydä kateeksi, jos esim maanomistaja hyötyy noista myllyistä, ja muut ei saa mitään. Kypsykää siihen.

    Taidatte myllyjen vastustajat olla pohjimmiltaan samanlaista anarkisti porukkaa, kuin jotain esim metsänkaatoa vastustavat luontoaktivistit...


    Ihan naurettavaa kyllä tuota tuulimyllyvastaista propagandaa on levittää.

    Tosin sananvapautta tietysti saa käyttää, jos siltä tuntuu.

    Kaikenmaailman änkyröitä on Sievi kyllä täynnä. Kuten tämä Sievi palstakin...Välillä kyllä tuntuu , kuin että esim koko kalajokilaakson änkyräporukka olis kasaantunut tälle sievin palstalle...

    Kyllä ne tuulivoimaloiden riskit on ihan varmasti laskettu, ja otettu tarpeelliset asiat huomioon niin hyvin, kuin on voitu, ja on ollut tarpeellista.

    Tuolla samalla logiikalla, että tuuli myllyn osat tippuu päälle, taidat pelätä muitakin energiantuotantoon liittyviä asioita, esim sähkölinjoja, ja jos oikein todellinen hourupää oot niin kammoat varmaan myös matkapuhelimien tukiasemia. Voi kauheaa, sähkömagneettista säteilyä...


    Kas kun ette mitään ääniä niistä myllyistä enää kuule nykyään , välillähän se tuntui että niistä tuli vaikka minkälaista matalataajuuksista ääntä, kymmenien kilometrien päähän, joka romutti tuulivoimahysteerikoidrn henkistä terveyttä, jne... Nyt siis on muodissa siis niiden mekaaninen hajoaminen. Kiintoisaa.

    Jossain Asterix sarjakuvassa obelix pelkäsi että taivas tippuu niskaan. No, se lienee turha pelko, tosin tottahan sinäkin seuraat kauhuissasi esim meteoriittien lento ratoja iltasanomista, tms tiedonlähteestäsi.


    Tai ties vaikka joku ukrainan sodasta harhautunut drone/ohjus iskeytyy päällesi juuri silloin, kun oot metsässä jotain puita halaamassa, samalla kun kauhusta täristen katsot yli 100 m päässä olevaa tuuliturbiinia, ja pelkäät että milloin se sinkoaa päällesi roottorin siipiä, tai muita osia.

    Siinäpä oli vuodatusta kerrakseen. Jokainen älykäs ja vastuullinen tunnistaa ja tietää, että tuulivoimaloista koituu paljon ongelmia ympäristöönsä ja siksi tuulivoimaloiden sijoittelu vaatii ammattitaitoa ja myös tahtoa toimia oikein. Sinulla ei taida olla tietoa, eikä halua. Jos sinulla on koulutusta alalle, niin kovin valikoiden olet tainnut tenttikirjat lukea.

    En pysty ottamaan kirjoitustasi vakavasti, koska se on kovin yksipuolinen näkemys monimutkaiseen asiaan. Toivottavasti et ole Sievissä päättämässä asioista. Kuntaan tarvitaan laaja-alaiseen ajatteluun kykeneviä ihmisiä.

    Ja vielä, itse en asu tuulivoimaloiden lähellä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Junger Maria on kuollut

   Tämä EI ole ilon päivä. Tiedoksi sille hömelölle, joka aina toitottaa "ilon päivää" aiheesta kuin aiheesta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   5921
  2. Maria Jungner on kuollut.

   Kaikkein viehättävin teeveekuuluttaja Maria Jungner, 50, on kuollut. R.I.P.
   Sinkut
   88
   4820
  3. Kuvaile kaivattusi

   ulkonäköä. Onko katseenkestävä vai pitääkö piilotella? 💆‍♂️
   Ikävä
   177
   2759
  4. Todennäköisesti Maria Jungner kuoli

   sydänkohtaukseen. Niin tai näin,,olipahan melkoinen pommi. En olisi ikinä voinut uskoa, että niin hyväntuulinen ja energ
   Maailman menoa
   31
   1850
  5. Miksi en vaan voi

   olla ajattelematta sua? Aiheutat suuria tunteita ❤️ Harvoin kokee näin voimakkaasti.
   Ikävä
   101
   1633
  6. Mitä sanoisit nainen

   Jos sanoisin että sä oot elämäni nainen ja tahtoisin viettää sen vain sun kanssas 🙏❤️
   Ikävä
   109
   1527
  7. En muista koskaan itkeneeni...

   Niin paljon jonkun ihmisen perään kuin sinun perääsi olen itkenyt. En edes sen ihmisen, joka oli elämässäni todella pitk
   Ikävä
   92
   1467
  8. Surullisia uutisia

   Äärettömän kaunis Maria Jungner on kuollut äkillisesti. Oli vasta 50 vuotias. Upea nainen. Suuri suru! Tuli kaikille jär
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   1220
  9. Mitä haluaisit tällä hetkellä

   sanoa kaivatullesi?
   Ikävä
   124
   1175
  10. SM 2024 -kisojen onnistujat ja yllättäjät

   Aloitetaan Kujanhaaran voitolla Olympia-toivo Sahasta. Mahtava suoritus ja huikeaa työtä urheilijalta sekä valmentajalta
   Judo
   78
   1130
  Aihe