Sukupuoli vain tunne??? Neuvoloiden oppaat ja genderhulluus

Anonyymi-ap

Tähän on tultu että neuvoloissakin lapset määritellään heidän kokemansa sukupuolitunteen kautta tytöiksi tai pojiksi? Mitenkäs käy tytön joka valitsee auton leikkikalukseen, onko hän nyt sitten neuvolan tätien mielestä poika?

"Uuden neuvolaoppaan välilliset vaikutukset voivat olla laajat. Opas voi vaikuttaa paitsi äiteihin ja isiin, myös lapsiin ja heidän kohteluunsa. Vaikutukseksi lasken sen, että lasten vanhemmat tai lapsi itse alkavat uskoa oppaassa esitettyihin väitteisiin, tai että lasten vanhempien luottamus terveyden- tai sosiaalihuollon henkilökuntaa kohtaan romahtaa, kun he huomaavat heille annetun tiedon olevan ideologisesti värittynyttä. Ideologisuus ilmenee erityisesti tavassa, jolla opas käsittelee sukupuolen moninaisuutta.

Ajatus sukupuolen moninaisuudesta pohjautuu teoriaan kaikilla ihmisillä olevasta sukupuoli-identiteetistä, joka määrittää ihmisen todellisen sukupuolen biologian sijaan. Oppaassa määritellään sukupuolta näin:
Sukupuolen moninaisuus -ilmaisu viittaa siihen, että sukupuoli on moninainen ilmiö. Sukupuoli voi määrittyä esimerkiksi juridisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti tai psyykkisesti. Se voi olla esimerkiksi geneettinen, anatominen, hormonaalinen, neurologinen tai kehollinen kokemus, aistinen kokemus, tunne tai kognitio. Sukupuoleen liittyvää yksilöllistä vaihtelua on sekä fyysisessä kehityksessä että yksilön kokemuksessa oikeasta sukupuolestaan. Sukupuolia on monia ja niitä on muitakin kuin jako tyttöihin, poikiin, naisiin ja miehiin. Sukupuolessa on monenlaisia ulottuvuuksia, jotka eivät useinkaan ole yksiselitteisiä. Kaikki eivät sovi kaksijakoisen sukupuolierottelun muottiin. Sukupuolen moninaisuus sisältää sekä sukupuolivähemmistöt että sukupuolienemmistöt. (1, s. 26)"

Mihin tämä maailma on menossa??? Olen niin samaa mieltä kuin nämä Naisten rintaman kirjoittajat:

"Toivon, että Suomen neuvolahenkilökunta ei ala toistaa neuvolaoppaassa esitettyjä taantumuksellisia ja ideologisia väitteitä asiakkailleen, varsinkaan lapsille. Toisin kuin oppaassa väitetään, sukupuoli ei määrity kulttuuristen odotusten ja stereotyyppien mukaisesti. Sukupuoliroolien vastaisesti toimivan lapsen sukupuoli pysyy ennallaan, eikä lapsi muutu pojasta tytöksi, vaikka pitäisi prinsessaleikeistä. Tällainen ajattelu ei edistä sukupuolten tasa-arvoa, vaan vie sitä taaksepäin."

https://www.naistenrintama.fi/onko-sukupuoli-vain-tunne-uuden-neuvolaoppaan-hammentavat-opit-terveydenhoitohenkilokunnalle/

30

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lapset ja vielä nuoretkin harjoittelevat elämää varten kokeilemalla erilaisia leikkejä, rooleja ja ideoita. On ulkopuolisen maailman, sen kylän vastuulla ohjata nuoret kohti turvallisia ja tervettä kehoa kunnioittavaa maailmaa. Terveiden ruumiinosien silpominen ja koko elämänmittainen lääkitys ei ole sitä.

      • Anonyymi

        Kehoa kunnioittavaa maailmaa?
        Sitähän tässä juuri ajatellaan että jokaisen on kunnioitettava toista vaikka hän olisi erilainen.
        Olen seurannut tarha lasta jolle tuputettiin ” poikien” leluja heti kun hän halusi hoitaa nukkeja ja leikkiä tyttöjen kanssa.
        Hän ei koskaan leikkinyt poikien kanssa vaikka hänen vanhempansakin yrittivät häntä siihen johdattaa .lapsi oli täysin terve ja energinen nautti leikkiä nukkejen kanssa ja leikkihellalla keitellä nukeilla ruokaa, hänen lapsuutensa on ollut taistelua aina, koska hän oli erilainen . Minä tiesin jo silloin tarhassa että hän on homo, mutta sellaistahan ei saanut edes mainita silloin. Tänään hän on avioliitossa miehen kanssa ollut jo 10 vuotta ja on onnellinen ihminen kun saa olla se mitä hän on.
        Joten niinkö pitäisi lapsia kasvattaa , että katsotaan mitä on jalkojen välissä ja sitten sen mukaan valitaan miten hänen olisi elettävä.
        Joten kun seuraa tarkoin lapsen kehitystä ja huomaa ettei lapsi ehkä olekkaan sellainen kun ” pitäisi” niin miksi estää hänen kehitystään säännöillä joiden mukaan hän ei saisi olla sitä miksi itsensä tuntee.
        Kuinkahan monen lapsen elämä on pakotettu ennen yhteiskunnan kehitystä elämään rooleissa sen mukaan mitä hänellä on jalkojen välissä , tämäkin poika voi hyvin huonosti murros iässä siksi ettei jaksanut pitää roolia yllä.
        Sukupuolista suuntausta ei voi mitenkään muuttaa , eikä ” parantaa” sen voi heterotkin kokeilla ihan itse että onnistuuko jos hänet pakotettaisiin olemaan homo.
        Uskon ettei onnistu..
        Joten mielestäni pääasia on että lapsi on onnellinen elämässään oli hän homo tai hetero.

        Ja nykyinen aikakausi on sen ymmärtänyt . Ja takapajuiset ne vaan eivät saa sitä mitenkään itselleen jakeluun. On itse nähtävä näiden lasten kehitys lapsesta aikuiseen että voi ymmärtää ettei pakko toimilla muuteta ihmisen identiteettiä . Siis kaikille on tilaa maailmassa joten annetaan ihmisten olla sitä mitä ivat sillä pakko toimilla sammutetaan ainostaan ihmisen halu elää juuri sellaisena kun hän on.


    • Anonyymi

      Näitä aloituksia on nyt jo aika monta. Hieman maaniselta vaikuttaa. Voisiko saman aloituksen alla keskustella tästä aiheesta?

      • Anonyymi

        Lienee yksi ja sama henkilö joka käyttää joskus nimimerkkiä ja joskus ei?


    • Anonyymi

      Sinä olet ymmärtänyt ihan väärin koko asian.
      Ei mikään auto jonka tyttö valitsee ole mikään tapa määritellä sukupuolta, naisilla on yhtä paljon autoja kun miehilläkin ja lapsia kuskaavat vanhemmat tarhaan autoilla ja lapsi näkee että välillä ajaa isä ja välillä äiti. Se on sitä tasa-arvoisuutta.
      Kun on nähnyt tarha lapsien kehitystä niin näkee aika varhain mikä suuntaus heillä on ja tulee olemaan aikuisena. Ennenhän kohdeltiin poikia ja tyttöjä eri tavalla, nyt aaavat leikkiä niillä leluilla mistä pitävät , mutta se ei todista yhtään mitään.
      Lapset eivät näistä asioista itse ymmärrä tarha iässä eikä niitä heille mitenkään tuputeta liioin. Jos joku poika haluaa laittaa mekon päälleen niin sekään ei aina todista mitään muuta kun kokeilun halua jossa näkee mielenkiintoa. Tänään ei lapsille toitoteta että koska olet poika et saa itkeä jos olet satuttanut itsesi, vaan hänen on saatava myös itskeä samalla tavalla kun tyttöjenkin.
      Ja hyvähän se on että lapsiakin valistetaan että kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia, se ehkä estää koulukiusaaja kun heille selitetään että vaikka toinen lapsi olisi erilainen niin häntä ei saa siitä kiusata. Joten ihmiset tahallaan ymmärtävät väärin tasa-arvoisen kasvatuksen tarkoituksen . Ajattele ja yritä ymmärtää oikein asiat. Kenestäkään ei tehdä mitään mitä hän ei ole. Jos nyt aillä tasolla olet että kuvittelet niin.

    • Anonyymi

      Olet ihmeellisen vääri tulkinnut koko asian ja sen tarkoituksen , joka muissa maissa on ihmisille itsestään selvyys.

    • Anonyymi

      On mielenkiintoista miten tässä keskustelussa ymmärretään aloituksen teksti. Sen verran mitä kävin lukemassa Naisten Rintaman vastinetta uuden Neuvolaoppaan sisällöstä, ymmärsin että tarkoitus on kommentoida sitä miten sukupuolelle epätyypilliseen käytökseen suhtaudutaan, että sanotaanko, että leiki vain "ryhmässä ja niiden kanssa jossa leikit" vai sanotaanko "että taidat sitten ollakin tyttö, tai muunsukupuolinen kun leikit poikien leluilla ja poikien kanssa". Itse pidän ensimmäistä vaihtoehtoa kannatettavana. Se että leikkii millä ja kenen kanssa vain ei tee lapsesta tyttöä tai poikaa, saatika jotain muuta. Homoseksuaalisiksi aikuisena suuntautuneena monella on biologiselle sukupuolelle epätyypilliseksi määriteltyä sosiaalista käytöstä. Vetoomus on käsittääkseni vastustanut sitä että sosiaalinen käytös tekisi jostain tytöstä pojan tai pojasta tytön, ja että varhaiskasvatuksessa lapset määriteltäisiin kyseisen säännön mukaisesti. Siten poikien kanssa leikkivän tytön sukupuoleksi määriteltäisiin jo alle 7-vuotiaana poika tai musu. Tätä vastine vastusti. Ja pitää tärkeänä että lapset voivat olla biologisessa kehossaan sosiaalisesti vapaasti, ehkä ns, genderqueer-hengessä. Biologia keho yhtä, ja sosiaalinen ja seksuaalinen oleminen vapaata ilman tiukkoja määrittelyjä sosiaalisista rooleista. Olisi tiukkojen roolien mukaista sanoa pojan lelun käteen ottavaa tyttöä pojaksi, mutta myös rajata hänen leikkiään vain tyttöjen leluilla tapahtuvaksi. Varhaiskasvatusopas kuitenkin ohjasi tuohon suuntaan. Tekemään vain joko-tai valintoja lapsen sosiaalisesta käytöksestä.

      Se ei ole millään tavalla vastustanut sosiaalista käytöstä siinä miten kukin nyt leikkiikään, vaan nimenomaisesti vapautta omaan leikkiin. Seksuaalisesta suuntautumisesta tässä ei ole mainittu sanallakaan, sillä sitähän emme voi tuossa iässä vielä tietää tai määritellä, eikä kuulukaan.

      • Anonyymi

        ...aivot menivät solmuun toisessa lauseessa. Eli "että taidat sittenkin olla poika tai musu, kun tyttönä leikit poikien kanssa ja leluilla". Eli sellaista käytäntöä uusi Neuvolaopas ohjaa. Ja tätä vastustetaan.


      • Anonyymi

        Ja jos, uuteen neuvolaoppaaseen uskomista, niin jo tuossa iässä biologiselle sukupuolelle epätyypillinen soskäytös (eli leikkiminen vastakkaista sukupuolta olevien kanssa) määriteltäisiin, että "tyttö on muuta kuin poika" ja "poika on muuta kuin tyttö" ja näin avautuisivat ovet ns sosiaaliselle transitiolle eli affirmoivalle eli vahvistastavalle hoitopolulle kohti lääketiteellisiä sukupuolenkorjaushoitoja. Yli 97% niistä, joille on alaikäisenä affirmoitu vastakkaista sosiaalista sukupuolta eli tehty ns. Sosiaalinen transaktio, aloittaa teininä/nuorena lääketieteelliset transhoidot.

        Moni seksuualiseen vähemmistöön kuuluva tietää kuitenkin leikkineensä vastakkaisen sukupuolen leluilla ja kanssa, mutta ei ole koskaan kokenut tarvetta sukupuolenvaihtoleikkauksiin. Sitä Naisten rintama käsittääkseni vastustaa. Joku voi korjata jos olen väärässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jos, uuteen neuvolaoppaaseen uskomista, niin jo tuossa iässä biologiselle sukupuolelle epätyypillinen soskäytös (eli leikkiminen vastakkaista sukupuolta olevien kanssa) määriteltäisiin, että "tyttö on muuta kuin poika" ja "poika on muuta kuin tyttö" ja näin avautuisivat ovet ns sosiaaliselle transitiolle eli affirmoivalle eli vahvistastavalle hoitopolulle kohti lääketiteellisiä sukupuolenkorjaushoitoja. Yli 97% niistä, joille on alaikäisenä affirmoitu vastakkaista sosiaalista sukupuolta eli tehty ns. Sosiaalinen transaktio, aloittaa teininä/nuorena lääketieteelliset transhoidot.

        Moni seksuualiseen vähemmistöön kuuluva tietää kuitenkin leikkineensä vastakkaisen sukupuolen leluilla ja kanssa, mutta ei ole koskaan kokenut tarvetta sukupuolenvaihtoleikkauksiin. Sitä Naisten rintama käsittääkseni vastustaa. Joku voi korjata jos olen väärässä.

        ...eikä kun "biologinen tyttö on poika tai muuta kuin tyttö" ja näkee tällaiset määritelmät hankalina sillä ne voivat viedä lapset sosiaalisen transisition tai musuuttamisen kautta medikaalista sukupuolenvaihdosta affirmoivalle ja idealisoivalle tielle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...eikä kun "biologinen tyttö on poika tai muuta kuin tyttö" ja näkee tällaiset määritelmät hankalina sillä ne voivat viedä lapset sosiaalisen transisition tai musuuttamisen kautta medikaalista sukupuolenvaihdosta affirmoivalle ja idealisoivalle tielle.

        Kyllä, hyvin tiivistetty. Naisten rintama on vain yksi taho joka nykyseisssä canceloivassa keskustelukulttuurin ilmapiirissä leimataan yksisilmäisesti terfeilyksi ja transfobiaksi.

        Jos ihmiset, ilman kiihkoilua ja rauhassa lukisivat leimattujen tahojen sisältöjä, saattaisi alkaa yhdellä jos toiselle soittaa kelloja. Hetkonen, aivan niin, tässä on järkeä, kukaan ei lytännyt transihmisiä eikä estä heidän järjestymisenvapauttaan ja oikeuksiaan. Toisin kuin osa transaktivisteista, jotka uhkailevat eri keinoin "väärästä mielipiteestä". Jaloa ja tervehenkistä aktivismia, hmh?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, hyvin tiivistetty. Naisten rintama on vain yksi taho joka nykyseisssä canceloivassa keskustelukulttuurin ilmapiirissä leimataan yksisilmäisesti terfeilyksi ja transfobiaksi.

        Jos ihmiset, ilman kiihkoilua ja rauhassa lukisivat leimattujen tahojen sisältöjä, saattaisi alkaa yhdellä jos toiselle soittaa kelloja. Hetkonen, aivan niin, tässä on järkeä, kukaan ei lytännyt transihmisiä eikä estä heidän järjestymisenvapauttaan ja oikeuksiaan. Toisin kuin osa transaktivisteista, jotka uhkailevat eri keinoin "väärästä mielipiteestä". Jaloa ja tervehenkistä aktivismia, hmh?

        Välistä tuntuu, että transideologiaa kannattavat väärinymmärtävät gender-ideologiaa kohtaan esitetyn kritiikin tarkoitushakuisesti ja esittävät puolustuksensa tuosta väärinymmärryksestä käsin. Vai ovatko sukupuolentutkimuksestakin kiinnostuneet ihmiset todella niin tietämättömiä, etteivät ymmärrä biologisen ja sosiaalisen sukupuolen eroa? Minusta he tietoisesti käyttävät muiden ihmisten tietämättömyyttä hyväkseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Välistä tuntuu, että transideologiaa kannattavat väärinymmärtävät gender-ideologiaa kohtaan esitetyn kritiikin tarkoitushakuisesti ja esittävät puolustuksensa tuosta väärinymmärryksestä käsin. Vai ovatko sukupuolentutkimuksestakin kiinnostuneet ihmiset todella niin tietämättömiä, etteivät ymmärrä biologisen ja sosiaalisen sukupuolen eroa? Minusta he tietoisesti käyttävät muiden ihmisten tietämättömyyttä hyväkseen.

        Mietin siis mihin lokeroon useat kommentit tässä laittaa? Ja kuinka selittää asia niin että se tulee asiasta tietämättömällekin selkeästi esitetyksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mietin siis mihin lokeroon useat kommentit tässä laittaa? Ja kuinka selittää asia niin että se tulee asiasta tietämättömällekin selkeästi esitetyksi?

        Mikä saa sinut kirjoittamaan tuosta juuri tänne? Tuskin saavutat haluamiasi nuoria lukijoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Välistä tuntuu, että transideologiaa kannattavat väärinymmärtävät gender-ideologiaa kohtaan esitetyn kritiikin tarkoitushakuisesti ja esittävät puolustuksensa tuosta väärinymmärryksestä käsin. Vai ovatko sukupuolentutkimuksestakin kiinnostuneet ihmiset todella niin tietämättömiä, etteivät ymmärrä biologisen ja sosiaalisen sukupuolen eroa? Minusta he tietoisesti käyttävät muiden ihmisten tietämättömyyttä hyväkseen.

        Vähän saa nyt vaikutelmat että käyt itsesi kanssa tätä keskustelua ja käytät itse ihmisten tietämättömyyttä hyväksesi. Genderideologia on olemassa ainoastaan niiden ihmisten mielessä jotka eivät tunnusta ihmisen oikeutta määrittää oma sukupuolensa.
        Alaikäisille ei Suomessa tehdä peruuttamattomia hoitoja(kirurgiaa). Iso osa transihmisistä ei halua eikä tarvitse kirurgisia hoitoja. Sosiaalinen transitio esim. teini-ikäisellä helpottaa mokkn tavoin; henkilötodistuksen kuva ja hetu vastaavat paremmin toisiaan, peruskoulun/ lukiln päästötodistuksessa on samat henkilötiedot kun millä haetaan jatkokoulutuksiin ym..
        Ja mitä tulee neuvolajärjestelmään niin kyllä se tekee 110 prosenttisesti lapsista binääriin tipahtavat oletukset eli ei huolta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähän saa nyt vaikutelmat että käyt itsesi kanssa tätä keskustelua ja käytät itse ihmisten tietämättömyyttä hyväksesi. Genderideologia on olemassa ainoastaan niiden ihmisten mielessä jotka eivät tunnusta ihmisen oikeutta määrittää oma sukupuolensa.
        Alaikäisille ei Suomessa tehdä peruuttamattomia hoitoja(kirurgiaa). Iso osa transihmisistä ei halua eikä tarvitse kirurgisia hoitoja. Sosiaalinen transitio esim. teini-ikäisellä helpottaa mokkn tavoin; henkilötodistuksen kuva ja hetu vastaavat paremmin toisiaan, peruskoulun/ lukiln päästötodistuksessa on samat henkilötiedot kun millä haetaan jatkokoulutuksiin ym..
        Ja mitä tulee neuvolajärjestelmään niin kyllä se tekee 110 prosenttisesti lapsista binääriin tipahtavat oletukset eli ei huolta.

        Näin minäkin luulin, mutta en käy itseni kanssa keskustelua täällä. Maailmalla on monia tapauksia, joissa varhainkin sosiaalisen transition ja siten medikaalisen transitioon johtaneen nuoren ihmisen henkilökohtaiseksi tragediaksi on päätyä detransitioon. Valitettavasti juuri tällaisten neuvolamallien ja nuorten hoitopolkujen kautta syntyy todellisuus, jossa tyttölasten transitiot ovat nousseet satoja prosentteja. Transhoidoissa muhii seuraava kriisi, josta kukaan muu kuin transitioitunut yksilö ei joudu vastuuseen. Vertaa lobotomiat ja eugeniikka menneisyydessä.
        https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0277539512000982

        On kamalaa, että Suomessa ei uutisoida Brittien nuorten klinikan sulkemiseen liittyneistä oikeudenkäynneistä ja nuorten terveiden kehojen tuhoamisesta. Valitettavasti näyttäytyy itselle lähinnä homoseksuaalien nuorten kehojen muuttamiselta vastakkaiseen sukupuoleen ja siten normaalin heterosäännön eli compulsory heterosexuality palauttamiselta. Ja siis provosoin ihan tarkoituksella, sillä tämä tilanne on lähtenyt käsistä, jos neuvolasta alkaen aletaan luomaan Translapsia...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin minäkin luulin, mutta en käy itseni kanssa keskustelua täällä. Maailmalla on monia tapauksia, joissa varhainkin sosiaalisen transition ja siten medikaalisen transitioon johtaneen nuoren ihmisen henkilökohtaiseksi tragediaksi on päätyä detransitioon. Valitettavasti juuri tällaisten neuvolamallien ja nuorten hoitopolkujen kautta syntyy todellisuus, jossa tyttölasten transitiot ovat nousseet satoja prosentteja. Transhoidoissa muhii seuraava kriisi, josta kukaan muu kuin transitioitunut yksilö ei joudu vastuuseen. Vertaa lobotomiat ja eugeniikka menneisyydessä.
        https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0277539512000982

        On kamalaa, että Suomessa ei uutisoida Brittien nuorten klinikan sulkemiseen liittyneistä oikeudenkäynneistä ja nuorten terveiden kehojen tuhoamisesta. Valitettavasti näyttäytyy itselle lähinnä homoseksuaalien nuorten kehojen muuttamiselta vastakkaiseen sukupuoleen ja siten normaalin heterosäännön eli compulsory heterosexuality palauttamiselta. Ja siis provosoin ihan tarkoituksella, sillä tämä tilanne on lähtenyt käsistä, jos neuvolasta alkaen aletaan luomaan Translapsia...

        Eli pian tämä tilanne räjähtää käsiin täälläkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä saa sinut kirjoittamaan tuosta juuri tänne? Tuskin saavutat haluamiasi nuoria lukijoita.

        TERF ja kanselointi. On pakko purkaa jonnekin että en tule suljetuksi ulos sos piireistä. Ulkomailla heistä on useita tapauksia ja ovat joutuneet pois töistänsä. Täällä viime syksynä kanseloitiin muutama kirjailija. Molemmat naisia, kun on naisiin kohdistuvaa kontrollia. Nainen ei saa ajatella omilla aivoilla. Lisäksi toivon että muutkin saisivat helpommin tietoa näkökulmista, joista media vaikenee. Ehkä se voi vaikuttaa naisten oikeuksien toteutumiseen ja tyttöjen silpomisen lopettamiseen lesboseksuaalisuutta unohtamatta. Tärkeä minulle on myös kestävät suhteet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähän saa nyt vaikutelmat että käyt itsesi kanssa tätä keskustelua ja käytät itse ihmisten tietämättömyyttä hyväksesi. Genderideologia on olemassa ainoastaan niiden ihmisten mielessä jotka eivät tunnusta ihmisen oikeutta määrittää oma sukupuolensa.
        Alaikäisille ei Suomessa tehdä peruuttamattomia hoitoja(kirurgiaa). Iso osa transihmisistä ei halua eikä tarvitse kirurgisia hoitoja. Sosiaalinen transitio esim. teini-ikäisellä helpottaa mokkn tavoin; henkilötodistuksen kuva ja hetu vastaavat paremmin toisiaan, peruskoulun/ lukiln päästötodistuksessa on samat henkilötiedot kun millä haetaan jatkokoulutuksiin ym..
        Ja mitä tulee neuvolajärjestelmään niin kyllä se tekee 110 prosenttisesti lapsista binääriin tipahtavat oletukset eli ei huolta.

        Jos ei olisi miesten naisiin kohdistamaa väkivaltaa voisi minusta kaikki käydä vaikka samaan aikaan vessassa niin kuin perheen sisällä ruotsalaiseen malliin käydään. Mutta sellasta maailmaa ei vielä ole niinsukuopuolen juridinen itsemäärittely johtaa naisten turvallisuuden heikkenemiseen, mikä erityisesti kohdistuu heikossa tai amuuten alisteisessa( ikä, seksuaalisuus,luokka, vammaisuus) tilanteessa oleviin naisiin. Naiset kärsivät muutenkin yhteiskunnan mieskeskeisesti järjestetyistä rakenteista. On hyvä käydä keskustelua siten että useammalla olisi pääsy siihen. Vaikka vahingossa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähän saa nyt vaikutelmat että käyt itsesi kanssa tätä keskustelua ja käytät itse ihmisten tietämättömyyttä hyväksesi. Genderideologia on olemassa ainoastaan niiden ihmisten mielessä jotka eivät tunnusta ihmisen oikeutta määrittää oma sukupuolensa.
        Alaikäisille ei Suomessa tehdä peruuttamattomia hoitoja(kirurgiaa). Iso osa transihmisistä ei halua eikä tarvitse kirurgisia hoitoja. Sosiaalinen transitio esim. teini-ikäisellä helpottaa mokkn tavoin; henkilötodistuksen kuva ja hetu vastaavat paremmin toisiaan, peruskoulun/ lukiln päästötodistuksessa on samat henkilötiedot kun millä haetaan jatkokoulutuksiin ym..
        Ja mitä tulee neuvolajärjestelmään niin kyllä se tekee 110 prosenttisesti lapsista binääriin tipahtavat oletukset eli ei huolta.

        Jollekin binäärin pakko voi tapahtua silvonnan kautta ja se on väärin. Paras olisi juridisen osalta pysyä biologisessa. Muuten voi olla kuin haluaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TERF ja kanselointi. On pakko purkaa jonnekin että en tule suljetuksi ulos sos piireistä. Ulkomailla heistä on useita tapauksia ja ovat joutuneet pois töistänsä. Täällä viime syksynä kanseloitiin muutama kirjailija. Molemmat naisia, kun on naisiin kohdistuvaa kontrollia. Nainen ei saa ajatella omilla aivoilla. Lisäksi toivon että muutkin saisivat helpommin tietoa näkökulmista, joista media vaikenee. Ehkä se voi vaikuttaa naisten oikeuksien toteutumiseen ja tyttöjen silpomisen lopettamiseen lesboseksuaalisuutta unohtamatta. Tärkeä minulle on myös kestävät suhteet.

        Kiitos, puhut asiaa ja kannatan itsekin nimenomaan monien näkökulmien esiintuontia transhoitopolun riskeistä.

        Lisäksi, julkisessa keskustelussa tarvittaisiin paitsi järkevien lesbonaisten näkökulmia sukupuolesta, myös perusheteronaisten puheenvuoroja. Siis että, tuodaan erityisesti nuorille esiin kokemusten moninaisuutta, jotka liittyvät sateenkaari-identiteettiin kasvamiseen. Myös kokemus, mistä voidaan hyötyä, voi tulla heteronaisilta. Tarkoitan, että osa heistä ei välttämättä koe naiseutta niin että sitä tulisi jotenkin erityisemmin korostaa tai ei pidä perinteisistä naisten jutuista, sukupuoli saattaa ikään kuin unohtuakin, sillä on merkitystä vain tietyillä elämänaloilla tms.

        Sukupuoli on myös biologinen realiteetti. Miksi se olisi paha asia pitkässä juoksussa? Ihminen käy teini-ikää läpi tai ei halua joutua seksualisoinnin kohteeksi, ihan päteviä syitä yrittää väistellä omaa muuttuvaa vartaloaan. Vaiheesta voi kasvaa kuitenkin yli, jos sille antaa aikaa ja kyseenalaistaa transideologian helppoja ratkaisuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos, puhut asiaa ja kannatan itsekin nimenomaan monien näkökulmien esiintuontia transhoitopolun riskeistä.

        Lisäksi, julkisessa keskustelussa tarvittaisiin paitsi järkevien lesbonaisten näkökulmia sukupuolesta, myös perusheteronaisten puheenvuoroja. Siis että, tuodaan erityisesti nuorille esiin kokemusten moninaisuutta, jotka liittyvät sateenkaari-identiteettiin kasvamiseen. Myös kokemus, mistä voidaan hyötyä, voi tulla heteronaisilta. Tarkoitan, että osa heistä ei välttämättä koe naiseutta niin että sitä tulisi jotenkin erityisemmin korostaa tai ei pidä perinteisistä naisten jutuista, sukupuoli saattaa ikään kuin unohtuakin, sillä on merkitystä vain tietyillä elämänaloilla tms.

        Sukupuoli on myös biologinen realiteetti. Miksi se olisi paha asia pitkässä juoksussa? Ihminen käy teini-ikää läpi tai ei halua joutua seksualisoinnin kohteeksi, ihan päteviä syitä yrittää väistellä omaa muuttuvaa vartaloaan. Vaiheesta voi kasvaa kuitenkin yli, jos sille antaa aikaa ja kyseenalaistaa transideologian helppoja ratkaisuja.

        Yksipuolinen, yhtä transtarinaa kertova sateenkaariyhteisö ei ole terveellinen ympäristö nuorelle ihmiselle eikä varmasti alttiille aikuisellekaan.


      • Anonyymi

        Emme todella lapsena ole tietoisia seksuaalisesta suutauksesta silti se on jokaisella omansa. Usein pojat huomaavat erilaisuutensa murrosiän kynnyksellä .
        Vaikka aikuinen näkee sen monista asioista jo aika pienenä
        Joten kukakin syntyy omanlaisenaan ja sitä ei voi muuttaa toiseksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos, puhut asiaa ja kannatan itsekin nimenomaan monien näkökulmien esiintuontia transhoitopolun riskeistä.

        Lisäksi, julkisessa keskustelussa tarvittaisiin paitsi järkevien lesbonaisten näkökulmia sukupuolesta, myös perusheteronaisten puheenvuoroja. Siis että, tuodaan erityisesti nuorille esiin kokemusten moninaisuutta, jotka liittyvät sateenkaari-identiteettiin kasvamiseen. Myös kokemus, mistä voidaan hyötyä, voi tulla heteronaisilta. Tarkoitan, että osa heistä ei välttämättä koe naiseutta niin että sitä tulisi jotenkin erityisemmin korostaa tai ei pidä perinteisistä naisten jutuista, sukupuoli saattaa ikään kuin unohtuakin, sillä on merkitystä vain tietyillä elämänaloilla tms.

        Sukupuoli on myös biologinen realiteetti. Miksi se olisi paha asia pitkässä juoksussa? Ihminen käy teini-ikää läpi tai ei halua joutua seksualisoinnin kohteeksi, ihan päteviä syitä yrittää väistellä omaa muuttuvaa vartaloaan. Vaiheesta voi kasvaa kuitenkin yli, jos sille antaa aikaa ja kyseenalaistaa transideologian helppoja ratkaisuja.

        Just näin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Välistä tuntuu, että transideologiaa kannattavat väärinymmärtävät gender-ideologiaa kohtaan esitetyn kritiikin tarkoitushakuisesti ja esittävät puolustuksensa tuosta väärinymmärryksestä käsin. Vai ovatko sukupuolentutkimuksestakin kiinnostuneet ihmiset todella niin tietämättömiä, etteivät ymmärrä biologisen ja sosiaalisen sukupuolen eroa? Minusta he tietoisesti käyttävät muiden ihmisten tietämättömyyttä hyväkseen.

        Kyse voi olla siitä, että transideologia on valtavirtaistunut ja saanut melko absurdeja puolustuksia osakseen. Vähän kouluttautuneet ihmiset esim tubettajat puhuvat "sukupuolen asiantuntijoina" ja levittävät mm omaa "transilosanomaansa" kritiikittömästi, miettimättä nuorempia sukupolvia. Tärkeämpää näyttää olevan oman kokemuksen validointi kaikilla mahdollisilla julkisilla alustoilla kuin erilaisten näkökulmien huomioonotto. Myös niiden riskien ja ikävien seurausten esiinnosto pitäisi tuoda rehellisesti esiin.
        Myöskin, valtavirtamediassa toistetaan samoja diskursseja, tarinoita ja kokemuksia helposti, syntyy kuplia ja yleisesti hyväksyttyjä mielipiteitä, joihin "sivistynyt yksilö "voi tukeutua. Seuraa sokeutuminen muille näkökulmille. Väärästä mielipiteestä, hyvää tarkoittavasta kriittisestä keskustelunavauksesta, rankaistaan. Julkinen keskustelu tukehtuu, ihmisiä kanseloidaan. Tilanne ei kannusta ketään ottamaan kantaa napakasti seurauksien pelossa, mutta onneksi nyt kuuluu joitakin soraääniä!


    • Anonyymi

      Ei sukupuoli ole tunne tai tuntemus vaan julmaa fysiikkaa.

      • Anonyymi

        Intersukupuolisuus tarkoittaa joukkoa erilaisia luonnollisia variaatioita, joissa kehon synnynnäiset sukupuolitetut piirteet, kuten kromosomit, sukuelimet tai hormonitoiminta eivät ole yksiselitteisesti nais- tai miestyypilliset.

        Mites nyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Intersukupuolisuus tarkoittaa joukkoa erilaisia luonnollisia variaatioita, joissa kehon synnynnäiset sukupuolitetut piirteet, kuten kromosomit, sukuelimet tai hormonitoiminta eivät ole yksiselitteisesti nais- tai miestyypilliset.

        Mites nyt?

        Intersukupuolisuus on eri keskustelu ja hyvin poikkeuksellista. Tässä ketjussa yritetään käydä asiallista keskustelua transideologian nurjista puolista. Ehkä ihmiset eivät halua keskustella itselleen aroista aiheista ja siksi vaihtavat aihetta? Klassinen argumentaatiovirhe, olkiukkoilua.


    • Anonyymi

      Asiasta toiseen.

      Jos olen genitaalifetisisti seksuaalisuuteni takia, mitähän transmuusuaktivisti sitten on, kun hän ei kunnioita itsemäärittelyäni ja seksuaalisuuttani lesbona? Hän haukkuu pakkien jälkeen fanaatikoksi ja yleisesti vähemmistöni siihen päälle. Hän ei mielestäni eroa käytökseltään juuri heteromiehistä jotka ajattelevat ensisijaisesti omia halujaan/seksuaalisuuttaan/munallaan.

      • Anonyymi

        Näinhän se on. He monesti myös käyttäytyvät miehille sosiaalistuneeseen tapaan ja saavat näin huomiota asialleen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe