Soov.ee, Keneen myyjään voi luottaa?

Anonyymi-ap

Olen katsonut pääasiallisesti pohjoisia rotuja Virosta, jos niitä voi sieltä saada terveenä Suomeen kotiolosuhteisiin ja käynyt läpi hieman muitakin rotuja. Haluisin kysyä muilta, että keneen myyjään Virossa, Latvia, Liettua, Puola alueella voi luottaa? Monet myyvät soov.ee sivulla Viro alueen nimellä, mutta oikeasti asuvat jossain toisessa maassa. Sitten osalla paikaksi paljastuu Kennel, jossa koirat viettävät häkeissä päivät. Luin myös suomi24 keskusteluista paljon, että koirilla ollut parvo, kirppu ja rabies ongelmaa, ja joku kirjoittanut että rabies rokotus voisi olla Virossa nykyyään ilmainen? Mikä on nykyään noiden sairauksien, oireiden tilanne alueilla? Keneltä saa terveitä koiria rekistereissä? Laittakaa kokemuksia alle.

*Julia Rattus väitti joulukuussa pentujen kasvavan Puolassa ja pennut ovat jossain acw järjestelmässä. Helmikuussa sanoi pentujen asuvan Tallinnassa sisätiloissa, joissa on 8 aikuista narttua, jotka vuorotellen tekisivät pentuja. Onko tapahtunut muutto, vai miten yhtäkkiä maa vaihtui? Vaikuttaa vähintään kennel toiminnalta ja mielestäni raha bisnekseltä. Se, että ovatko pennut hyvistä oltavista ja terveitä on vaikea sanoa. Hän myy shiba pentuja hyvin halpaan 800e hintaan ja tiedettävästi monessa paikassa tämä rotu liikkuu 2000e tietämillä. Myöhemmin kertoo, että isä fci järjestelmässä, äiti ja pennut acw järjestelmässä.

*Egle Mitkiene myy Liettuassa shiba pentuja, joilla japanilainen isä. Harrastaa itse paljon näyttelyitä koirilla. Videolla näkyy, että on pihalla useampi jämäkkä tarha omalla koirakopilla ulkona eli kyseessä on selkeästi Kennel ja koirat asuvat ulkona. Videolla näkyy ainakin 14 koiraa. He kertovat heillä olevan shiba, akita ja shikoku koiria. Hyvin kennelmäistä toimintaa. Saan hyvin lyhyitä vastauksia perusasioista, mutta en oikein kysymyksiini vastauksia. Rahabisnes?

*Diana myi Australianpiamenkoiria Latvian maaseudulla. Eivät ole fci järjestelmässä. Pyysivät kuljettamisesta bensa rahaa, joten kerrankin voisi sen puoleen olla luotettava. Kertovat, että molemmilma vanhemmilla on geneettiset testit ja joku pedigree, mikä lie tietoa? Geneettiset on ainakin netissä näkyvä sellainen terveyspaperi, missä jotain tietoja. Joka tapauksessa en itse lähde ulkomaila ns tilaamaan koiranpentua, jos en ole varma mitä on tulossa ja he myivät pennut jo.

*Niina Haugstad myy australianpaimenkoiria ja japanilaisia vesikoiria. Kenneli Tallinnassa ja pennut viron Kennel järjestelmässä. Pennut näyttävät löytävän nopeasti koteja. Pitäisi päästä vielä tarkistamaan kotiin tilanne millainen porukka ja paikka tarkemmin on. Last Sensation kennel nimellä löytyy netistä. Voisi olla mahdollisesti yksi luotettava paikka.

* Virossa olleet muutamat jakutianlaikat ovat olleet perheolosuhteissa ja saaneet sosialistua ja ulkoilla normaalisti perheen mukana. Saan linkkejä heidän sivuihinsa, jossa näkyy kaikki tämä harrastaminen. Jos jollakin olisi omakotitalo ja oma piha-aitaus hieman syrjemmässä suomessa, niin tästä saisi hienon rodun. Rotukuvauksen mukaan ei sovellu kaupunkiolosuhteisiin sisätiloihin asumaan, vaan vaatisi pihan. Upea koirarotu, mutta myös hyvin vahva. Eniten pelkään, että pitäisi olla todella määrätietoinen kouluttaja, jotta rodun saisi pidettyä hallinnassa. Ovat kuitenkin sosiaalisia ja upeita koiria. Muilla kokemusta rodusta? Uros vai naaras? Voiko elää yksin?

*Itse olen kovasti päätynyt shibaan, koska olisi pienempi rotu ja saisi ehkä mukaan merelle? Vai onko sitten niin, että välttelee vesisateitakin. Paljon tässä rodussa pohdittavaa, mutta netissä on paljon videoita shiboista. Omapäinen luonne ja riistavietti hieman haastaa.

2

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ..turhaan jännität, koira ku koira oppii talon tavoille..
      ..vaikeinta o n löytää se pentue, josta koiran sitten saa hankittua..

      Mielenkiintoinen tuo sun listaus, näet japanilaiskoirarotua, jo katsellutkin, mitä meiltä monia ei ole..

      ns pohjoiset rodut, pohjoismaiset, sekä laikat että vetokoirat oli tuossa sulla vähäisempinä..
      Mutta esim "pohjoisista roduista" virolaisilla on eniten harmaata ja jämttiä,
      mitä villisikametsällä käyttävät,

      eli jos näihin "pohjoisiin rotuihin" on enempi kiinnostusta utelisin suamemme maaperältä tai ruattista https://www.skk.se/sv/

    • Anonyymi

      En aio ottaa siis metsästyskoiraa, nuo luettelemasi ovat niitä ja soveltuvat vain metsästävään kotiin. Koiran pitää olla lämminkarvainen , koska monet suurin osa koirista ei pärjää tuolla pakkasissa ulkona tarvii toppapukuja jne. Helpompi, että koira soveltuu ulos. Aiemmin olen miettinyt huskeja, mutta todettu liian seurakaipaajiksi, eli tarvitsevat oikeasti laumansa. Lapinporokoita ja suomenlapinkoira ollut varmaan ykkösinä. Sit aloin pohtia jos olisi rnemmän seurakoiraa, et voisi kulkea vapaanakin vieressä eikä katoisi oravien perään, mut sit aloin miettiä, et olisino pieni parempi, niin saisi edes kannettuakin tai harrastettu niitä lajeja yhdessä, mihin nuo isot eivät painonsa ja kokonsa puolesta mahdu tai kuljetettua esim pyörässä ym. Rotuvalinta loppuu vaan kesken, eikä tunnu löytyvän sellaista mitä tarvin. Olen myös kahlannut kissarotuja läpi, mutta niidenkin saatavuus heikkoa. Vaikuttaa että norjalainen metsäkissa ehkä on lähinnä sitä mitä haen. Pitäisi siis päästä merelle kajakissakin yhdessä, sit metsiin retkipolkuja. Vaikea miettiä minkä kaverin saisi mukaan kaikkialle. Tottuisi liikkumaan julkisissa ihmisten ilmoilla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4623
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe