pekkoo nai veron maksaien piikkiin laivatoki tuhottu

Anonyymi-ap

uuuuuuuuuuuuutisiaa scandaali

Anonyymi-ap
2024-02-10 12:56:53
Ilmoita
Pekka Haavisto ja erityisavustaja Jeri Ukrainassa: päivärahoista vähennettiin minibaarista juotu viskipullo!
Teksti: Panu Hörkkö
29.3.2020 07:01 (muokattu 29.3.2020 13:10)
Seiska tutustui Valtioneuvoston kansliassa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ministeriajan matkalaskuihin. Laskuista paljastui, että viime kesäkuussa ministeriksi nimitetty Haavisto on matkustanut erityisavustajiensa kanssa tiuhaan ympäri maapalloa.

Haavisto on ollut ministerinä reilut 250 päivää. Niistä hän on ollut noin 100 päivää ulkomailla. Erityisesti ilmastoasioista huolta kantava Haavisto on lentänyt jokaisella mantereella Australiaa lukuunottamatta.
Euroopassa Haavisto on käynyt kymmenissä eri kaupungeissa.

Lisäksi hän on tehnyt useita matkoja Yhdysvaltoihin, Afrikkaan ja Lähi-itään. Myös Perussa ja Intiassa Pekka on käynyt avustajineen.

Haavistolle ei ole aina löytynyt sopivia reittilentoja, joten hän on turvautunut yksityiskoneisiin seitsemän kertaa. Pelkästään yksityissuihkareista on tullut yli 200 000 euron kustannukset. Kokonaisuudessaan Haaviston ja hänen avustajiensa matkakustannukset nousevat satoihintuhansiin euroihin.

Matkalaskuista selvisi, että Haaviston piti päästä viime lokakuussa Ukrainaan. Ulkoministeriö vuokrasi yksityiskoneen, joka maksoi kolmen päivän ajalta 45 228 euroa. Yksityissuihkarin kyytiin nousi Haaviston lisäksi erityisavustaja Jeri Aalto, diplomaattiavustaja Katja Kalamäki ja turvamies.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Nelikko yöpyi Kiovassa ylellisessä viiden tähden Hyatt Regency -luksushotellissa. Kalamäki maksoi valtion First Card -kortillaan oman sekä Haaviston hotellihuoneen. Jeri Aalto puolestaan maksoi valtion First Card -kortillaan oman sekä turvamiehen hotellihuoneen.

Suomeen palattuaan Jeri Aallon matkalaskua ei hyväksytty kokonaan korvattavaksi, vaan laskussa oli merkintä First Card -kortin virheellisestä käytöstä. Jerin päivärahoista oli vähennetty minibaarin käytöstä muodostunut 210 Ukrainan hryvnian eli 7,71 euron suuruinen summa.

Kiovan Hyatt Regency -hotellista kerrotaan Seiskalle, että ainoa tuote, joka minibaarissa maksaa 210 Ukrainan hryvniaa, on minibaari-kokoinen Jack Daniels -viskipullo.

Jerin matkalaskuun kirjoittama selvitys paljastaa erikoisen seikan: Jeri ei käyttänyt omaa minibaariaan, vaan ministerin baarikaappia.

– Katja Kalamäen luottokortilta on veloitettu ulkoministeri Haaviston hotellihuoneen minibaarin käyttö. Kyseinen summa käsitellään ja miinustetaan Jeri Aallon matkalaskulla. Summa vähennetty Aallon päivärahoista, Jerin matkalaskussa lukee.

Kiovan Hyatt Regency -ökyhotelli kuuluu Ukrainan hienoimpiin hotelleihin. Pekka ja Jeri nauttivat viiden tähden hotellin palveluista.
Kiovan Hyatt Regency -ökyhotelli kuuluu Ukrainan hienoimpiin hotelleihin. Pekka ja Jeri nauttivat viiden tähden hotellin palveluista.

1

<50


Äänestä

Kommentoi

Jaa
Vastaukset
Vanhimmat

Anonyymi (
Kirjaudu
/
Rekisteröidy
)
5000
Kirjoita kommentti...
Lähetä

Anonyymi
2024-02-10 12:57:24
UUSI

Sama selitysteksti löytyy myös Kalamäen matkalaskusta. Viskipulloa oltiin aluksi vähentämässä Kalamäen päivärahoista, koska hän oli maksanut kortillaan Haaviston huoneen. Kalamäki ei ilmeisesti halunnut ryhtyä maksumieheksi, kun valtio ei korvaa virkamiesten minibaarin käyttöä.

Maalaisjärjellä ajateltuna tapahtumasarjassa on siis ollut yksinkertaisesti kyse siitä, että Jeri on ollut jostain syystä ministeri Haaviston hotellihuoneessa. Sitten Jeri on ottanut Pekan minibaarista viskipullon, jonka hinta on vähennetty lopulta hänen päivärahoistaan.

Matkalaskuista paljastuu, että Jeri on useamminkin käyttänyt First Card -korttiaan virheellisesti minibaariostoksiin. Pari viikkoa Ukrainan-matkan jälkeen Jeri matkusti Pekan kanssa Afrikkaan. Jerille iski Ruandan pääkaupungissa Kigalissa nälkä paikallisessa hotellissa. Jeri joi vettä ja ahmi pähkinöitä 38 euron edestä. Summa vähennettiin taas hänen päivärahoistaan.

Seiska yritti tavoittaa Jeriä, mutta media-asioista vastaava erityisavustaja lähetti lukukuittauksen meilistä, mutta ei vastannut toimittajalle mitään.

Jerin viihtyminen Pekan seurassa on noussut viime aikoina toistuvasti otsikoihin. Seiska paljasti pari viikkoa sitten, että Jeri viihtyy myös vapaapäivinä Pekan kotona Helsingissä. Ulkoministeri Haavisto on naimisissa kampaaja Antonio Floresin, 42, kanssa.

JUTTUA PÄIVITETTY 29.3.2020 klo 13.09: Artikkeliin lisätty Jeri Aallon matkalaskun selvity


Äänestä

3

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Molemmilla aika sama ulkopoliittinen linja, paitsi ydinaseet.

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000010159704.html

      Tämä ratkaisi lopulta, stubb tuossa ei vastannut suoraan mutta eräässä tentissä kertoi, että haluaa puolisolleen palkkaa edustamisesta.
      Tässä Suomen tilanteessa ei ole varaa käyttää rahoja enempää mihinkään turhaan. Haukiokin oli töissä. Kuka nuo maksaisi no me veronmaksajat!

      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        🍒 ­­­N­y­­­m­­­f­o­­m­­­a­­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      ddd

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4562
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe