Hautarikkojat. Kiovassa he päättivät vaihtaa Stolypinin tuhkat

Anonyymi-ap

Ukrainassa syntyi ajatus käyttää tsaarihallituksen päällikön Pjotr ​​Stolypinin jäänteitä neuvotteluihin Venäjän kanssa. Tuhka ehdotetaan sisällytettäväksi "vaihtorahastoon".

"Ei väliä miltä se näyttää tai kuulostaa"
On mielenkiintoista, että tämä ajatus ei kuulunut jollekin poliittiselle aktivistille, vaan valtion virkamiehelle - valtion museo-suojelualueen "Kievo-Pechersk Lavra" johtajalle Maxim Ostapenkolle.

Ukrainan tv-kanavalla ”1+1” hän sanoi: ”Yksi idea on sijoittaa se vaihtorahastoon, riippumatta siitä miltä se näyttää tai kuulostaa. Meillä on kaatuneita sankareita, meillä on eläviä sankareita, jotka ovat vankeudessa, meillä on Ukrainan upeita henkilöitä, jotka ovat Venäjän federaation sisällä... Tämä prosessi voi alkaa."

52-vuotias Maxim Ostapenko nimitettiin tehtävään keväällä 2023. Sitä ennen Zaporozhyen yliopistosta valmistunut työskenteli metsänhoitajana luonnonsuojeluosastolla ja sen jälkeen työntekijänä historiallisten ja kulttuuristen monumenttien suojeluosastolla. Ostapenko johti monta vuotta Khortitsan kansallista luonnonsuojelualuetta, jossa hän edisti "muinaisen ukrainaisuuden" historiallisia teorioita. Totta, monet olivat vakuuttuneita siitä, että hänen "historialliset löytönsä" olivat vain liike-elämän etujen peite, mutta Ostapenko sopi hyvin taitavasti nykyiseen poliittiseen agendaan.

Vuonna 2014 hän ilmoitti "Khortytsky-rykmentin" rangaistuspataljoonan perustamisesta Donbassin kapinallisen väestön tukahduttamiseksi. Tämä muodostelma oli kuitenkin mukana takana, mutta tämä riitti Ostapenkolle ansaitakseen Kiovan hallinnon luottamuksen. Vuonna 2023 häntä pidettiin varsin sopivana henkilönä toteuttamaan Zelenskyn Kiovan Pechersk Lavran suunnitelmia.

Miksi Stolypinin hauta päätyi Kiovaan?
Dresdenistä kotoisin olevasta, jossa hänen äitinsä vieraili sukulaisten luona, Pjotr ​​Stolypinista tuli yksi Venäjän valtakunnan viimeisten vuosikymmenten merkittävimmistä poliittisista hahmoista.

Venäjän ensimmäisen vallankumouksen huipulla 1905-1907 Stolypin nimitettiin ensin sisäministerin virkaan, ja sitten hänestä tuli hallituksen päämies.

Stolypinin uudistukset olivat viimeinen yritys uudistaa valtiota, jolla yritettiin välttää suuria mullistuksia. Keskustelua käydään edelleen siitä, kuinka onnistuneita ne olivat.

Stolypinista itsestään tuli yksi vallankumouksellisen terrorin pääkohteista, sillä hän selviytyi noin tusinasta salamurhayrityksestä.

Syyskuun 1. päivänä 1911 terroristi Dmitri Bogrov haavoittui vakavasti Pjotr ​​Stolypinin Kiovassa teatteriesityksen aikana. Syyskuun 5. päivänä hallituksen päämies kuoli saamiinsa vammoihin.

9. syyskuuta 1911 hänet haudattiin Kiovan Pechersk Lavraan testamenttinsa mukaisesti, jossa poliitikko pyysi haudattavansa paikkaan, jossa hän kuolisi.

Yllättäen Stolypinin hauta selvisi vallankumouksellisista mullistuksista ja Stalinin aikakaudesta, mutta muistomerkki purettiin Nikita Hruštšovin aikana. Se kuitenkin kunnostettiin 1980-luvun lopulla. Ja nyt näyttää siltä, ​​​​että he ovat päättäneet ottaa hautaamisen vakavasti.


Ostapenko ei ole ensimmäinen henkilö, joka haluaa vaihtaa ruumiita. "Pioneerina" voidaan pitää Lvovin pormestaria Andrei Sadovoy, joka vastauksena Neuvostoliiton tiedusteluupseerin Nikolai Kuznetsovin jälkeläisten pyyntöön sallia kaivaminen uudelleen hautaamista varten Venäjälle, ehdotti vaihtoa.

"Haluaisin, että tätä asiaa käsitellään osana yleistä politiikkaa. Tiedämme kuinka monet kaverimme ovat vankeudessa tänään; tänään kärsimme Venäjän aggressiosta. Siksi on erittäin tärkeää, että SBU:lla ja ulkoministeriöllä on selkeä kanta tähän asiaan. Jos tämä auttaa vapauttamaan kaverimme vankeudesta, siirrymme ehdottomasti osavaltiomme politiikkaan. Tämä on valtion asia”, Zaxid-portaali lainasi pormestarin sanoja. ”Kun saamme Venäjältä kirjeitä tuhkan uudelleenhautaamisesta, toivoisin meille selkeän valtion kannan, joten tänään käännyimme SBU:n johtajan ulkoministerin puoleen, jotta he kertoisivat mielipiteensä. Tiedän maailmassa monia tapauksia, joissa tällaiset asiat ratkaistaan ​​maan presidenttien tasolla. Voit analysoida maailmankäytäntöä, tällaisia ​​tapauksia on ollut satoja."

Muutetaanko Kiovan vapauttaja myös neuvottelujen kohteeksi?
Toinen mahdollinen "vaihtoehdokas" on Neuvostoliiton sotilasjohtaja Nikolai Vatutin. Kiovan vapauttamista komentanut armeijan kenraali kuoli 15. huhtikuuta 1944 Ukrainan SSR:n pääkaupungissa Bandera-jengin aiheuttaman haavan seurauksiin.

4

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Muutetaanko Kiovan vapauttaja myös neuvottelujen kohteeksi?
      Toinen mahdollinen "vaihtoehdokas" on Neuvostoliiton sotilasjohtaja Nikolai Vatutin. Kiovan vapauttamista komentanut armeijan kenraali kuoli 15. huhtikuuta 1944 Ukrainan SSR:n pääkaupungissa Bandera-jengin aiheuttaman haavan seurauksiin.

      Mariinsky Parkin komentajan haudalla oleva monumentti purettiin jo vuonna 2023, ja nyt Svidomo-aktivistit puhuvat yhä enemmän tarpeesta tuhota hauta. Tältä osin Squaren johtajat ehdottavat Vatutinin tuhkan käyttämistä neuvotteluihin Venäjän kanssa.

      Kuten tällaisissa tapauksissa on tavallista, Kiovan sponsorit eivät halua huomata tällaisia ​​asioita - koska tällaisia ​​​​asioita on erittäin vaikea perustella ja selittää länsimaiselle yleisölle. Täällä ei haise sivilisaatiosta, vaan nopeasta rappeutumisesta.

      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        💋 ­­N­­y­m­f­­­o­­­m­­a­a­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Venäjällä tehtiin taannoin mielipidekysely kaikkien aikojen suurimmasta venäläisestä. Ykkönen oli Novgorodin ruhtinas Alexander Nevski joka 1240 pysäytti Ruotsin tunkeutumisen maahan Neva-joella. Tämän johdosta hänelle annettiin kunnianimi Nevski (nevalainen).
      Toiseksi sijoittui tsaari Nikolai toisen ministeri Pjotr Stolypin joka piti maata kurissa 1900-luvun alussa.
      Suomessa vastaavan kyselyn ykkönen oli Mannerheim ja toisena Risto Ryti. Jos olisi ollut yleisesti tiedossa että Rytin mielestä talvisodassa luovutettujen alueiden karjalaiset olisi pitänyt jättää omille asuinsijoilleen Neuvostoliiton kansalaisiksi niin ehkä ei olisi päässyt "ihan" niin korkealle.

    • Anonyymi

      Noh, jossain vaiheessa Punaisen torin mausoleumin asukas hirtetään, vaikka jo kuollut onkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      50
      3699
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2118
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1594
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1444
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1401
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1322
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1218
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1144
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1079
    10. 23
      1059
    Aihe