Kenen pitäisi perääntyä, ay-liikkeen vai hallituksen? Absurdi kysymys!

Anonyymi-ap

Ammattiyhdistysliikkeellä ei ole valtaa, jonka voi ottaa pois, koska valtaa ei ole ammattiliitoille koskaan edes annettu. Eduskunnalla ja sen hallituksella on yksiselitteisesti valta toimia. Kansa antoi sen viime keväänä. Meillä on yksi eduskunta kerrallaan neljän vuoden ajan. Seuraavat eduskuntavaalit ovat 2027.

Ay-liikkeellä on kyky näyttää joukkovoimaa. Se, että kiristetään, uhkaillaan ja vahingoitetaan ulkopuolisia, tässä tapauksessa yrityksiä, sen työntekijöitä ja kansalaisia, sen takia, että on asioista eri mieltä, on moraalitonta. Poliittiset lakot ovat hyökkäys demokratiaa ja yhteiskuntajärjestystä vastaan. Koko työväestö ei hyökkää. Se on hyvä tunnistaa. Vain osa. Punainen ammattiyhdistysliike on mobilisoitunut hyökkäykseen demokratiaa vastaan.

On aivan oikein, että vastaavanlaisia poliittisia lakkoja rajoitetaan yhteen vuorokauteen. Ruotsissa poliittiset lakot on rajoitettu muutamaan tuntiin. Poliittiset lakot pitää kieltää kokonaan. Lakko on vastuuttoman kädessä vaarallinen ase. Se on nyt nähty. Se on oppi tämän talven tapahtumista.

Lakko on lakko. Lakko on eri asia. Poliittinen lakko ei ole lakko, eikä se ole mielenosoitus. Poliittinen lakko on tahallinen vahingoittamisteko, kieltäytyminen työstä, vaikka työrauhavelvollisuus on voimassa. Se on pyllistys sopimusyhteiskunnalle.

Politiikka ei kuulu työpaikoille, eikä työaikaan. Mieltä saa osoittaa vapaa-ajalla niin paljon kuin haluaa, mutta työaikana tehdään töitä. Siitä työnantaja maksaa palkan. Sitä ei maksa ammattiliitto, vaan työn antaja. Työsopimus on työnantajan ja työntekijän välinen sopimus. Osapuolet ovat samassa veneessä. Poliittisilla lakoilla ay-aktiivit yrittävät nyt keikuttaa tuota venettä. Se on väärin. Työt eivät ole lakossa. Töihin saa mennä. Onneksi on vapaus olla liiton jäsen tai olla olematta.

Ammattiliitot ovat neuvottelemassa hallituksen kanssa, vaikka muuta antavat ymmärtää. Se kuuluu tarinaan. Mistä on kysymys? Ei ole kysymys asioista, on kysymys kurmuuttamisesta, joukkovoiman näyttämisestä. Mitä siitä pitäisi ajatella? Saako Suomessa olla putineita? Niinkö yhteiskunnan pitää toimia? Entäs demokratia?

SAK:n punaiset ammattiliitot aloittivat lakot, heidän pitää perääntyä. Se on selvä asia.

Eikö ole kummallista, että poliittisia lakkoja esiintyy vain ja ainoastaan silloin, kun sdp on oppositiossa? Eikö se kerro sinulle jotain, mikä taho on lakkojen takana kaikesta teatterista huolimatta?

6

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomen hallituksella on mandaatti ja velvollisuus toteuttaa ohjelmaansa, jonka eduskunnan enemmistö on hyväksynyt. Olisi demokratian kannalta kohtalokasta ja vaarallista, jos hallitus taipuisi ulkoparlamentaarisen painostuksen alla.

      Käy allkirjoittamassa kansalaisaloite, jos olet samaa mieltä.

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/13148

    • Anonyymi

      Sak demokratia tarkoittaa lakkoja olemattomalla kannatuksella. Pikkusen ihmettelen oikeiston suhdetta lakkoihin. Onko oikeiston lampaita

    • Anonyymi

      Ruotsissa ei hallitus puutu työ neuvotteluun.. niin pitäs olla suomessakin.

    • Anonyymi

      Hyökkääjän pitää perääntyä, ek ei ole hallituksessa, eikä lahtarihallitus kunnioita olemassa olevia sopimuksia ja työrauhaa.

    • Anonyymi

      Onko oikein, että maksamme ansisidonaisesta päivärahasta itse ja valtio varastaa sen ei ole oikein

    • Anonyymi

      Todella absurdia, ei työnteklijöiden ja yrittelijöiden väliset asiat kuulu ek-lahtarihallitukselle. Missä muka äänestetty ek hallituksen, ei missään.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5841
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2017
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1775
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe