Lakon vastainen mielipide on kasvanut enemmän kuin hyväksyvä.

Anonyymi-ap

Totuus poliittisista lakoista muuttaa mielipiteen:
1. Lakot ovat demareiden hyökkäys persuja vastaan, sanoo ay-aktiivit mitä vaan. Ei asiaa, vaan politiikkaa.
2. Lakkolainen kärsii taloudellisesti. Tilille tulee jokaista lakkopäivää kohden noin100 euroa vähemmän rahaa.
3. Asiat, joista ei ole kyse, ovat hepposia. Hyviä uudistuksia. Koskee kaikkia työntekijöitä positiivisesti:

1. Palkaton sairaslomapäivä.
Johtuu vapaamatkustajien väärinkäytöksistä, jotka myrkyttävät työpaikkojen ilmapiirin. Kaikki tietävät lusmurin poissaolojen olevan tahallisia ja perustuvan valheisiin. Uudistus vähentää väärinkäytöksiä, mikä parantaa työilmapiiriä ja vähentää työkuormitusta. Hyvä asia. Julkisen puolen lähes 20%:n poissaoloprosentit "tervehtyvät". Normaali taso on 5-7%. Tuottavuus paranee.

2. Lakko-oikeuden rajoittaminen.
Huom! Ei poistaminen! On ihan ok rajoittaa poliittisten lakkojen kesto max. yhteen vuorokauteen ja kohtuullistaa tukilakot. Eiköhän sdp:n poliittinen agenda tule selväksi vuorokaudessa, eikä lakkoon osallistuvien taloudellinen tappio tule suureksi.

Esim. AKT maksaa lakkopäivälle 60 euron korvauksen, josta viedään 35%n vero, jää käteen noin 40 euroa lakkopäivältä. Jos ahtaajan palkka on 4000 euroa kuussa, niin se on päivää kohden 200 euroa. Siitä 35%:n vero, niin jää käteen noin 140 euroa. Lakkopäivältä tulee takkiin 100 euroa netto. Mitä vähemmän päiviä on, sitä vähemmän tulee lakkoon osallistuvalle työntekijälle takkiin.

Tulee liitoillekin menetyksiä lakoista, kun palkat pienee, niin liitolle siirrettävä provisio pienenee. Ja pitää maksaa lakkoilijoille osallistumisesta.
Pääsääntö on, että politiikka ei kuulu työpaikalle, eikä työaikaan. Mielenosoitus on eri asia. Oikea lakko on eri asia.

3. Irtisanomisen helpottaminen.
Kysymys on ensimmäisessä kohdassa työpaikan ilmapiiriä myrkyttävästä lusmurista. Kyllä irtisanomiseen pitää riittää "hyvä syy". Se on kaikkien etu. Nykykäytäntö estää rekrytointeja. Pienyrittäjälle on suuri riski palkata huono työntekijä, josta ei pääse eroon. Hyvä työntekijä ei pelkää tätä asiaa ollenkaan.

4. Työttömyysturvan leikkaukset.
Työttömyysturvan porrastamista tukee kaksi kolmasosaa Suomen kansasta. On hyvä asia, että ideologisesti työttömät saadaan ottamaan töitä vastaan. Työikäisten pitää tehdä töitä. Siitä lähdetään. Vapaamatkustajia on liikaa. Työttömyysmenot ovat 5 miljardia euroa vuodessa. Tuolle rahalle on tärkeämpiä kohteita. On kaikkien etu, että työllisyys lisääntyy. Työllistyminen on parasta sosiaaliturvaa. Kun isä tai äiti menee töihin, niin lapsen pää nousee ja selkä suoristuu.

5. Paikallisen sopimisen laajentaminen.
Suomessa on liittymisen vapaus. Se koskee työntekijöitä ja työnantajia. Ei voi olla niin, että paikallinen sopiminen on mahdollista ainoastaan työnantajaliittoon kuuluvissa yrityksissä. Se on liittymisen vapauden vastaistainen vaatimus. Paikallisen sopimisen salliminen kaikissa yrityksissä on aiheuttanut ammattiyhdistysliikkeelle pelkoja. Työnantajien ja työntekijöiden kokemukset paikallisen sopimisen yrityksissä ovat olleet poikkeuksellisen hyviä. Esimerkiksi palkkakehitys on ollut paikallisen sopimisen yrityksissä parempi. Palkka on pieni osa työssä jaksamista. Viihtyisä työpaikka ja mahdollisuus vaikuttaa omiin asioihin ovat tärkeitä. Sitä paikallinen sopiminen edistää. Jos yrityksessä ei ole luottamusmiestä, niin sopiminen käydään yhdessä kaikkien työntekijöiden kanssa tai sitten työntekijät valitsevat työsopimuslain 13. luvun 3. pykäln mukaisen luottamusvaltuutetun. Luottamusvaltuutetulla on samat oikeudet kuin luottamusmiehellä.

Monet työntekijöiden huolet johtuvat puutteellisista tiedoista. Ei ymmärretä, mistä on kysymys. Ammattiliittojen toiminnassa on havaittavissa myös tahallista väärinymmärrystä ja väärän informaation välittämistä jäsenkunnalle ja lehdistössä, tyyliin "luetellaan 10 väitettä, joista 8 ei kestä faktantarkistusta ja 2 on totta".

Poliittisilla lakoilla vahingoitetaan tahallaan yrityksiä. Lakkoihin osallistuvat kärsivät taloudellisesti. Poliittinen lakko on hyökkäys eduskuntaa eli kansanvaltaa vastaan. Missä moraali?

15

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En ole koskaan lakkoillut, enkä lakkoile.

      • Anonyymi

        Ok, natsi.


    • Anonyymi

      Päinvastoin, lakkoja kannattaa ylivoimasesti suurempi enemmistö, pian enemmistö haluaa kaataa ek-lahtarihallituksen.

      • Anonyymi

        Eili kyse on kapinasta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eili kyse on kapinasta?

        Lahtareita vastaan pitääkin kapinoida ellei järki voita.


    • Anonyymi

      Entäs veronkorotuksia..

    • Anonyymi

      Jo loppuu julkisen puolen työvoimapula, kun ihmiset lopettaa lintsaamisen.
      1. sairaspäivä omaan piikkiin tervehdyttää kummasti porukkaa. Oikeasti.

      Turha soittaa suuta etukäteen. Katsotaan, mitä uudistukset saavat aikaan kahdessa vuodessa ja neljässä vuodessa. Seuraavat vaalit on 2027.

      Persujen kannatus on kasvussa. Se vituttaa Lindtmania ja Tuppuraista.

      • Anonyymi

        Kyse paljosta muustakin kuin tuosta, sen voi hyvin tehdä palkattomaksi ja vientimalli olla ainakin pohjana neuvotteluille, mutta muussa ei pidä antaa yhtään periksi. PS kannatus tulee romahtamaan, se on aivan selviö, tiedän paljon muitakin itseni lisäksi jotka ei äänestä enää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse paljosta muustakin kuin tuosta, sen voi hyvin tehdä palkattomaksi ja vientimalli olla ainakin pohjana neuvotteluille, mutta muussa ei pidä antaa yhtään periksi. PS kannatus tulee romahtamaan, se on aivan selviö, tiedän paljon muitakin itseni lisäksi jotka ei äänestä enää.

        Ylen teettämän selvityksen mukaan työntekijät vastustavat eniten ensimmäisen sairauspäivän omavastuuta. Sitä vastustaa 34% vastaajista. Muut asiat eivät ole niin pahoja. Vähiten vastustetaan paikallista sopimista ja lakkosakkojen korotusta.

        Neuvottelupöydät on olleet katettuna. Se ei ole kiinnostanut SAK:n edustajia. Päinvastoin, ovat kävelleet ulos, soittaneet suuta ja lakkoilleet. Ei niin asioita kehitetä.
        Muille neuvottelut maittaa.


    • Anonyymi

      LAKON VASTUSTUS TOSIAAN KASVANUT 1 PROSENTISTA 1,1 %.

      • Anonyymi

        Joo jos lukee Kansan Uutisia. Mutta kuplan ulkopuolella.


    • Anonyymi

      "Aikanaan kun noita työeläman tarpeellisia uudistuksia on pyritty ratkomaan sen kolmikannan avustamana, niin peli on aina päättynyt 2–1. Eli Sak+vasemmistohallitus – työnantajataho. Ja nyt on sitten pahat pöksyissä."

      SAK;n edustajat ovat kävelleet kolmikannasta ulos, kun tilanne on ollut tällä kertaa 1-2. Yrittävät saada lakoilla työnantajatahon puolelleen. Voi vittu, mitä toimintaa.

      Jos yhdessä kehitetään asioita toiseen suuntaan, niin yhdessä sieltä pitäisi tulla poiskin. SAK ja SDP ovat eri mieltä, ovat perseestä. Poliittisia lakkoja on vain, kun sdp on hävinnyt vaalit ja joutunut oppositioon. Ei isänmaan asialla. Vain oma napa kiinnostaa.

      SAK ja SDP ovat huonoja häviäjiä. Trumppeja.

      Kyllä kansa lopulta tietää. Ihmiset ovat viisaita.

      • Anonyymi

        Ek ei ole hallituksessa, mutta kovasti yrittää häiritä työrauhaa sanelemalla mitä hallituksen pitää tehdä. Ei tule onnistumaan, tappiot vaan kasvaa yrityksillä ja valtiolla ellei järki voita.


    • Anonyymi

      Ylen teettämän selvityksen mukaan työntekijät vastustavat eniten ensimmäisen sairauspäivän omavastuuta. Sitä vastustaa 34% vastaajista. Muut asiat eivät ole niin pahoja. Vähiten vastustetaan paikallista sopimista ja lakkosakkojen korotusta.

    • Anonyymi

      Juoppo?kähisijä satonen valehtelee kaiken mitä ek käskee, Ruotsissa ei ole poliittisia lakkoja kielletty ollenkaan.

      "Työoikeuteen erikoistunut emeritusprofessori Niklas Bruun sanoi HS:lle, että Ruotsissa oikeustieteilijät ovat yhtä mieltä siitä, että poliittiset lakot hyväksytään.

      – En usko, että viikkokausia jatkuvia poliittisia lakkoja hyväksyttäisiin. Mutta on aivan virheellistä väittää, että olisi joku kahden tai kolmen tunnin raja. Ei ole mitään sellaista ennakkotapausta, Bruun sanoi HS:lle."
      https://www.is.fi/politiikka/art-2000010240626.html

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      421
      2934
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2246
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      340
      1911
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1883
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1727
    6. 158
      1202
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1042
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe